inan hiç şaşırmıyorum yazdıklarına aynılarını yaşadım çünkü. ilk aylar bebeğim çok ağlardı. ben çok üzülürdüm nefes alamazdı boğulacak gibi olurdu doktora götürelim filan derdim adam gayet rahat tepkisiz dururdu. nasıl deli olurdum. bebek uyuyunca da tekrar salona tvsinin yanına. haftasonu gündüz bile uyurdu. ya bu kadın aylardır uykusuz bir de ben sallayayım o uyusun demezdi. Ben de senin gibi hiçbirini güzel yaşayamadım. ama kendimi suçluyorum bu adam evlenmeden önce de beni üzerdi neden evlendim evlenmeseydim. Biz boşanmanın eşiğine geldik aileler araya girdi. şimdi aynı evde sadece bebek ile ilgili konuşuyoruz. geçenlerde ben yakınlaşayım dedim istersen yanına çağır beni gelirim dedim çağırmadı. sanki ben erkeğim de o kadın naz yapıyor. çok da ölüyodum ya onun için hayret bişey.
evet dediğin çok doğru sizi seven insanların yanına gidin. gerçekten insanı ailesinden başkası daha çok sevemiyor. ben annemin yanında bebeğimin daha çok sevildiğini kendimin daha huzurlu olduğunu gördüm. inan evime dönmek istemedim. ama sonra da kızdım o da baksın bebeğine annem yoruluyor o neden orda yan gelmiş yatıyor dedim bir süre kaldım döndüm. ama ara ara yine gidiyorum. önceden biraz iş yapardı geçenlerde onu da yapmaz oldu kavga ettim. çöpü atmamış kurt olmuş balkonda. ben küçücük çocukla nasıl inip atayım dedim ya. sen iyi alıştın diyor. şuna bak. senden benim için bişey yapmanı isteyen olmadı dedim. çocuğun için yap. maddi sıkıntısı var. çocuğa birşey de alamıyor. yani hem babayım hem anne. bazen diyorum bu adam niye var ne işe yarıyor,boşanayım. annem de ilerde yarayacak bekle diyor. bekliyorum işte. borçları bitsin bakalım ne yapacak.
onca sıkıntının içinde bir de adamlarla uğraştık. ama var ya bunun hesabını Allah onlara soracak. lohusa bir kadınla emziren bir anne ile uğraşmak neymiş. Emzirmek kadar kutsal birşey var mı? sen bu kadınla nasıl uğraşırsın.
Doktora sorucam zaten cnm.tekrar geçmişolsun canım Allah tekrar yaşatmasın.
yazık yaa emzir
çok büyük olgunluk göstermişsin canım
Cok acayip bazi erkekler. Inanilir gibi degil. Allah sana bolca sabir versin.Selam anneler ben iyice bunaldim esimle aramizda uzun suredir problemler var hic lohusa demedi yeni annedir demedi uzerime yuklendi tek kaldim...sonsy yalniz degilsin esim odalari ayirdi aylardir ben kizimla yatiyorum o yuzden biraz zor geliyor kizimin odasini ayirmak o tek ben tek...neymis uyuyamiyormus halbuki kizim geceleri hic aglamiyor beni hep tek birakti hep uyuyor isten geliyor yemek yiyor bir yatiyor aksam 23.30 da uyandi ben yine hep tek.tepki gosteince biktim senin cenendn diyor halbuki ben herseyden biktim...canim kizim olmasa bu eve beni baglayan birsey sey yok hep tekim. O hep yorgun...dun aksam dusundum kizimida alip yazliga gidicem bari orada annem babam var cocuk orada kendine gelir bende kendime gelirim....sabah annem yazliga gitmeden cagirdim ben hemen alisveise gittim c.tesi bizi yazliga birak dedim onunda canina minnet iyi tamam dedi...birkac gun kalirsin ilk dnize beraber sokariz dedim yok ben donucem dedi...allahtan sabir ve cikis yolu diliyorum....
Benimki de sallanmaya alisti cnm. 20 dk da uyaniyor sallayinca bir 30 dk daha anca uyuyor.kızlar benim bebeğim gece uyuyor. sabah 1 kez öğleden sonra da 2 kez olmak üzere de 45dk - 1 - 1,5saat uyuyor. çok nadir 1,5saat oluyor. 45dk - 1saat çok az değil mi. hemen uyanıyor.
bir de ayağımda sallıyorum sonra beşiğine yatırıyorum hemen uyanıyor sallanmaya devam etmek istiyor bir türlü vazgeçiremedim.
Ona da dedim zaten. Senin icin yaptim diye. Herseyi yuttum kizlar. Keske cocuk olmasaydi bile demis kv.Iyi yapmissin. Buyukluk sende kalsin. Kocan da herseyi goruyormus zaten senin bu davranisin eşinin gözünde seni yuceltir.
Bence de amile, lohusa ve emziren kadinlar daha bir el ustunde tutulmali. Ama napiyorlar gerdikce geriyorlar.inan hiç şaşırmıyorum yazdıklarına aynılarını yaşadım çünkü. ilk aylar bebeğim çok ağlardı. ben çok üzülürdüm nefes alamazdı boğulacak gibi olurdu doktora götürelim filan derdim adam gayet rahat tepkisiz dururdu. nasıl deli olurdum. bebek uyuyunca da tekrar salona tvsinin yanına. haftasonu gündüz bile uyurdu. ya bu kadın aylardır uykusuz bir de ben sallayayım o uyusun demezdi. Ben de senin gibi hiçbirini güzel yaşayamadım. ama kendimi suçluyorum bu adam evlenmeden önce de beni üzerdi neden evlendim evlenmeseydim. Biz boşanmanın eşiğine geldik aileler araya girdi. şimdi aynı evde sadece bebek ile ilgili konuşuyoruz. geçenlerde ben yakınlaşayım dedim istersen yanına çağır beni gelirim dedim çağırmadı. sanki ben erkeğim de o kadın naz yapıyor. çok da ölüyodum ya onun için hayret bişey.
evet dediğin çok doğru sizi seven insanların yanına gidin. gerçekten insanı ailesinden başkası daha çok sevemiyor. ben annemin yanında bebeğimin daha çok sevildiğini kendimin daha huzurlu olduğunu gördüm. inan evime dönmek istemedim. ama sonra da kızdım o da baksın bebeğine annem yoruluyor o neden orda yan gelmiş yatıyor dedim bir süre kaldım döndüm. ama ara ara yine gidiyorum. önceden biraz iş yapardı geçenlerde onu da yapmaz oldu kavga ettim. çöpü atmamış kurt olmuş balkonda. ben küçücük çocukla nasıl inip atayım dedim ya. sen iyi alıştın diyor. şuna bak. senden benim için bişey yapmanı isteyen olmadı dedim. çocuğun için yap. maddi sıkıntısı var. çocuğa birşey de alamıyor. yani hem babayım hem anne. bazen diyorum bu adam niye var ne işe yarıyor,boşanayım. annem de ilerde yarayacak bekle diyor. bekliyorum işte. borçları bitsin bakalım ne yapacak.
onca sıkıntının içinde bir de adamlarla uğraştık. ama var ya bunun hesabını Allah onlara soracak. lohusa bir kadınla emziren bir anne ile uğraşmak neymiş. Emzirmek kadar kutsal birşey var mı? sen bu kadınla nasıl uğraşırsın.
Cnm elevit ve sn ilaci kullanicam ben. Oglumun doktoru kullanabilirsin derse tabi. Benim de dokuluyor.kızlar saçlarımın dökülmesinden çıldırmak üzereyim. 1haftadır temizlik yapıyorum, bütün evi kaldırdım, sildim süpürdüm. halıları bile sildim, mis gibi tertemiz oldu ev ama o kadar çok saçım dökülüyorki akşama kadar yerlerden saçımı topluyorum. saçsız kalıcam felan diye üzülmüyorum, heryerin kıl olmasına uyuz oldum artık, toptan kazıtasım var hepsini:) eskiden eşime kızardım heryere kılların dökülüyor diye, şimdi kendi saçlarım dökülüyor tutam tutam. bugün dökülme karşıtı şampuan aldım ama o da koparak dökülmeler için, benimkiler dipten dökülüyor. sizinkilerde dökülüyor mu, var mı bi çözümü ya?
bide bir arkadaş yazmıştı ayak numaram büyüdü diye, benimkide büyüdü sanırım. ayakkabılarım baş parmaklarımda hep tırnak batması yapmaya başladı, sıkıyor heralde. ufak da değildi ki ayaklarım, zaten 38-39 giyiyordum şimdi 40-41felan alıcam heralde:) doğumdan kalan 6kilo fazlam var, 1kilosu ayaklarda galiba:) kiloyu verince küçülür mü acaba ayaklar, yoksa o kadar ayakkabı çöp mü olucak?
Benimki hep oyleydi. Karnini ovuyorum. Olmazsa yuzustu yatiriyorum sirtindan masaj yapiyorum. Ne cektik be su gazdan.arkadaşlar. son 1 haftadır bebeğim uykusunda gazı olduğunda ayaklarını 90 derece kaldırıyor. besiğin sağına soluna yatırıyor. böyle olunca da uyanıyor hemen. gündüz uykusunda oluyor ama bu. böyle bir sorunla karşılaşan var mı??
Esimde herseyi anneme yuklemeye calisiyor annen gelsin diyor hep sen necisin?biktim artik kiymetimi bilsin ozlesin diye gitmiyorum biliyorum oyle olmayacak burada hatirlayanlar bilir esimin 2.evliligi ilk evliliginden oglu var.ayri kalmalara gormemeye aliskin antremanli ama demiyorki bu esimde giderse bu evladimida goremezsem basi hep dik burnu dusse almaz....soylemedigi laf isitmedigim soz kalmadi eskiden kendime uzuluyordum simdi pamuk kizima uzuluyorum...yarin oburgun demezmi madem beni niye dunyaya grtirdiniz diye....hakli boncuk kizim ama su evlilikte elimde kalan en guzel sey kizimin varligi
kızlar çok moralim bozuldu şimdi dr dan geldik. bir hafta sonra 4 aylık olacak kızım. ama 370 gr almış sadece ve 6 kilo sadece. boy 58 cm baş çevresi 40. hepsi az hepsi düşük. anlamıyorum ki gayet sağlıklı duruyo bebeğim. neşesi yerine öyle ağlamıyo da . aç bebek ağlamaz mı. off ya dr mamaya başla bir ay sonra ekstra boy uzatan ve kilo aldıran mamalar varmış ona da başlayabilirmişim. bana da gayet iyi gözüküyor kızım anlayamıyorum ki...
Eki Görüntüle 747931 Eki Görüntüle 747932 Eki Görüntüle 747933
bu da benim güccük guzum:) yalnız bi sorum olacak kızlar ya benim kız bir aydır 2-3 güne bir yapıyor kakasını yani düzeni böyle kurdu. hani 5 güne kadar normal falan ama bu sürekli böyle bi iki sefer değil baya bir böyle. bunun hk bilgisi olan var mı? bide başındaki konaklarımız da gitmiyor bi türlü.
kızlar bişey sorcam.bebeğime ara sıra yoğurt yedirmek istiyorum.haftada 1 gün inet sütü alıyorum dışardan.günlük yoğurt nasıl yapacağım acaba
kızlar bişey sorcam.bebeğime ara sıra yoğurt yedirmek istiyorum.haftada 1 gün inet sütü alıyorum dışardan.günlük yoğurt nasıl yapacağım acaba
Canm sen ya da esin minyonsaniz genden olabilir ac cocuk aglar sdce sutun biraz yaglanmasi gerek sanirim mamaya basla derse dr basla zehir degil sncta bn hem anne sutu hem mama veriyorum topikte sdce mama veren arkadaslarimizda var kafana cok takma eger sutunun kalitesini arttirmak istiyosan milupa lactamil kullan vi muddet o sutun kalitesini arttiriyo ben haftada 2 kez iciyorun faydasini da goruyorum sagdigim sutun 3te biri yag cikiyyo ictigimden beri[
canım ikimizde minyon değiliz ama iri hiç değiliz. sütümün kaliteli olduğuna inanıyordum çünkü 2-3 saatte bir sadece 10 dk emerdi ona rağmen ilk üç ay 1 kilo ve fazlasını almıştı. şimdi 370 gr almış anlamadım. ben 7 kilo olmuştur diye gittim 6 kilo çıktı. şok oldum resmen mamaya karşı değilim aksine emzirmekten sıkıldım bi an evvel vereyim ek gıda diyordum ama 6 ay da bişey vermek istemiyordum. gene de vermeyecem çünkü dr ayına göre normal de kilo artış hızı azalmış dedi. o yüzden vermicem 1 hafta daha biraz sık emzirecem.sonuca göre tam 4 aylık olunca başlayacam.
canım ikimizde minyon değiliz ama iri hiç değiliz. sütümün kaliteli olduğuna inanıyordum çünkü 2-3 saatte bir sadece 10 dk emerdi ona rağmen ilk üç ay 1 kilo ve fazlasını almıştı. şimdi 370 gr almış anlamadım. ben 7 kilo olmuştur diye gittim 6 kilo çıktı. şok oldum resmen mamaya karşı değilim aksine emzirmekten sıkıldım bi an evvel vereyim ek gıda diyordum ama 6 ay da bişey vermek istemiyordum. gene de vermeyecem çünkü dr ayına göre normal de kilo artış hızı azalmış dedi. o yüzden vermicem 1 hafta daha biraz sık emzirecem.sonuca göre tam 4 aylık olunca başlayacam.
Cnm gunde bir kere kesintisiz 5-6 saat uyuyabilir. Birak gece uyusun. Ac olsa uyanir
Uzulme arkadasim kizim 4 ay kontrolunde 5.100 gr.di.cok minyon hala birsey yedirmek sorun...ama artik takmiyorum nasilsa buyuyor bu zamana kadar aldigi en fazla kilo 600 gr.hemde mamaylaama bende esimde cok minyonuz bu cocukta dev olacak degil...benim ve esimin bebekligi de zayifmis ah su genler...cok saglikli minnosum yan yasladigim yastigi kaldirip diger tarafa tasiyor...
Uzulme arkadasim kizim 4 ay kontrolunde 5.100 gr.di.cok minyon hala birsey yedirmek sorun...ama artik takmiyorum nasilsa buyuyor bu zamana kadar aldigi en fazla kilo 600 gr.hemde mamaylaama bende esimde cok minyonuz bu cocukta dev olacak degil...benim ve esimin bebekligi de zayifmis ah su genler...cok saglikli minnosum yan yasladigim yastigi kaldirip diger tarafa tasiyor...
ayy maşallah valla. bende takmam diyordum ama takıyormuşum:) benim kız baya hareketli diyorum ama daha dönmeyi bile beceremedi. ama tutma eylemi ii. eline ne versem iki eliyle tutuyo ağzına sokuyo hemen. bi iki günde babaannemin tesbihine merak saldı onu kapıyo kedi gibi eline dolaya dolaya oynuyo. ama gene de tambel heralde dönemiyo
Bende uzerine orttugum tulbenti yuzune gezdiriyorum kedi gibi onunla bogusup duruyor.oyuncaklara o kadar gulup bagirmiyor....takma kafana kilosunu kusma olup reflu degilse,yemek borusunda sorun yoksa varsin zayif olsun.ben nazar degmez diyordum daha cok degiyor cirpi gibi bacaklar kollar kucucuk popo minicik surat mavis gozler casper gibi beyaz surat kel kafa minyatur kizim benim....
kızlar saçlarımın dökülmesinden çıldırmak üzereyim. 1haftadır temizlik yapıyorum, bütün evi kaldırdım, sildim süpürdüm. halıları bile sildim, mis gibi tertemiz oldu ev ama o kadar çok saçım dökülüyorki akşama kadar yerlerden saçımı topluyorum. saçsız kalıcam felan diye üzülmüyorum, heryerin kıl olmasına uyuz oldum artık, toptan kazıtasım var hepsini:) eskiden eşime kızardım heryere kılların dökülüyor diye, şimdi kendi saçlarım dökülüyor tutam tutam. bugün dökülme karşıtı şampuan aldım ama o da koparak dökülmeler için, benimkiler dipten dökülüyor. sizinkilerde dökülüyor mu, var mı bi çözümü ya?
bide bir arkadaş yazmıştı ayak numaram büyüdü diye, benimkide büyüdü sanırım. ayakkabılarım baş parmaklarımda hep tırnak batması yapmaya başladı, sıkıyor heralde. ufak da değildi ki ayaklarım, zaten 38-39 giyiyordum şimdi 40-41felan alıcam heralde:) doğumdan kalan 6kilo fazlam var, 1kilosu ayaklarda galiba:) kiloyu verince küçülür mü acaba ayaklar, yoksa o kadar ayakkabı çöp mü olucak?
Bende uzerine orttugum tulbenti yuzune gezdiriyorum kedi gibi onunla bogusup duruyor.oyuncaklara o kadar gulup bagirmiyor....takma kafana kilosunu kusma olup reflu degilse,yemek borusunda sorun yoksa varsin zayif olsun.ben nazar degmez diyordum daha cok degiyor cirpi gibi bacaklar kollar kucucuk popo minicik surat mavis gozler casper gibi beyaz surat kel kafa minyatur kizim benim....