- 31 Temmuz 2011
- 11.100
- 93
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben size olayi anlatmak istiyorum kuzumun atesi gece cok yukseldi ambukans cagirdik gelene kadar dustu ve iyiydi.sabah istahida yoktu kusuyodu hemen acile gittik..kusma icin serum takikdi ama takilana kadar yavrum delik desik ettiler..serum bitti tahlilde kanda enfeksiyon cikmis yatiralim dedi ve antibiyotik tedavisi verildi.serum bitti digerine gecilirkende cok agladi.yolda odamiza giderken kuzummmm kasiklip gozleri yana kaydi hemen kostuk cikarin dedim yok dediler bisiyi..tekrar edince nobeett dediler hemeb dr.aradilar gelmedi hava vermeye basladilar ama agluyodu.cikarin serumu deedikce zit gittiler hast.kendimi kaybettim hemen akisini kapattim kavga ettik cikardilar imza atttirdilar.hemen 5 dk.icinde kosun ozele dedileer kosrum kuvagimda yavrum kosarken kendine geldi ..hemen yolda uyuttum ve gittik ordA yine tekrArlandi ve yine...dr.u cagirdilar kuzum gelene kadar uyud yayis yapildi.sadece gozlemde kakdik.ates takibi.
Bu nobete havale dediler atessiz old.icin soguk havale dedileer..benim kuzum sadece gozleri yana yukari bakiuodu ve agliyodu bukadarr..bence kuzum havale gecirmedi uzuntuden sok gecirdi arka arkaya deldiler cunku..ve yavrum ishal oldu bisiy yemiyor gece kus gibi besliuorum oglumu 5 ml. Damla damla ne gideerse..diyodum ya eskiden istahsizdi diye o hakkeeim
..hallerini mumla ariyorum simdi..masallah yavrum iyi hareketleri bakislari..tekrarkanmasindan cok korkuyorum ve kahroluyorum gece gunduz agliyorum tranva yasadim rabbim yasatmasin bidaha
.simdi bu sizce neydi? Havale de morarirmis bebek ses cikmazmis nefesi kesikirmis..ya serumun yanetkisi yada korkuydu digee ihtimali aklima getirmek isyemiyorum..bilgisi olan veya errFtAn bilenler bu konu hakkind bilgiye ihtiyacim var..
Selamlar arkadaşalr vakit akşam olunca aklıma geldi bizim oğlumuz hala ya kucakta ya memede uyuyor kendi başına uyuması binde bir , artık 4 aylık oldular uyku eğitimi konusunda ne düşünüyorsunuz? başarılı olan varmı bu konuda? fikir ve tecrübelerimizi paylaşsak...eğitim şart:)
Merhaba benim bebeğim de pazartesi 4 aylık olucak.Uyku düzenimiz iyi çok şükür.Aslında farkına varmadan bir düzen oluştu ama ilk 40 gün yat kalk şeklindeydi çook korkmuştum böyle mi devam edicek hep diye gaz sorunuymuş geçti sonra.o zamandan beri şöyle bir düzenimşz var sabah 7-8 civarı kalkar bebeğim babası işe giderken onu uğurluyor :) hemen emziririm sonra 2 saat oyun halısında konuşma müzikli oyuncaklar 9-10 gibi uykusu gelir emziriyorum ve yatağına yatırıyorum park yatakta asılı oyuncaklara bakar sağa sola döner ve kendi kendine uyur biraz sabırlı olmak lazım bazende emerken uykuya dalar.öğlene kadar uyur 2-2,5 saat falan uynanınca yine emzirme 2 saat uyanık kalır öğleden sonra da 2 saat falan uyur.akşam 5 gibi uyanında artık babamızın işten gelmesini bekleriz eşim 6 buçuk gibi gelir bıraz onunla ilgilenir banyo yaptırırız johnson baby nin uyku öncesi bebek yağını sürüyorum hemen emzirme zaten 3 saattir uyanık olduğundan hemen uyur havada kararmaya başlıyor seviyor karanlığı.bir daha gece 2 - 3 de kalkıyor birde sabaha karşı sonra yine uyur böylece bende uykumu alıyorum.akşam 8 buçuktan sonra mesai bitmiş oluyor benim için eşimle rahat tv izliyorum dinleniyorum.Her akşam aynı saatte banyo ve uyutmayı dene canım.bebekler rutini severmiş.birde önceden yapmazdı ama son günlerde uykusunda mızırdanıyor hemen gidip ona görünmeden pışpışlıyorum hafif yatağı sallayarak hemen dalıyor yine.Biraz diş sıkıntıları başlıyor herhalde umarım yardımcı olabilmişimdir odasını da ayırdık canım böyle daha ii oldu.
canım benim çok çok geçmiş olsun bende başıma gelenleri anlatayım seni çok ii anlıyorum havale korkusu mahvediyor insanı. ben sma mamalarının bi kitapçığı vardı orda papatya ıhlamur rezene kimyon ve anasondan karışım yapıp günde iki kez içersek süt artar gazı giderir uykusunu getirir falan yazıyodu. neyse içtim ben sonra gazı gitsin diye kızıma da kimyon içiriyordum ara ara bide ben humananın süt artırıcısını içiriyordum. kızım on güne bir bayılır gibi oluyodu ve tüm gün öylr kalıyodu elleri kolları hareketsiz sessiz soluksuz sadece emiyo o kadar ve bön bön bakıyordu. çok şüphelendim bi değil iki değil gittim dr a kan değerlerine baktılar ast alt değerleri var karaciğer enzimlerini gösteren 1-30 arasında olması gerekirken 200 çıktı. hemen nörolağa yönlendirdi havale geçiriyor olabilir dedi dedim ki ateşi falan yok ama. 6 aya kadar ateşsiz olurmuş meğer. sonra gittik nörolağa baktı iyice inceledi bu çocuğun bi şeyi yok dedi bana bitki içip içmediğimi sordu bende ne içtiysem söyledim. sen nasıl dayandın bu kadar bitkiye dedi heleki bu daha bebek. sakın daha bitki içme dedi. senin bebeğin bitki hastası olmuş dedi. burdan herkes okusun bunu birebir yaşadım ben. ve havale diye çok korktum sonra geçti gitti. inşallah senin korktuğun bişey de olmaz. gönlünü ferah tut ve sadece dua et o kadar. Allahın izniyle hiçbişey olmaz her bebeğin başına da gelebilir böyle olaylar. senin bebeğine de bişey olmaz...
Kelebekss sanada cok gecmis olsunn allahim acilenn sifalar versin insallahh .. Eger serum vs.takiliyosa tarihlerine bak canim dikkat et ben cok korkuyorum artik serumdan..
Cok sagol canim allah kimsenin evladiyla sinamasin rabbim dermansiz dert vermesin yavrularimizi bize bagislasin..ben inanmiyorum kesinlikle bebegimin korktugunu dusunuyorum birde ogun hicbisiy yemedi acti kuzum istahsizdi..birden ilaclar birden damar bulmak icin sokulan igneleer yavrumun aglamaktan ici yandi..kuzuuuummmm nasil ustune titriyorum nasil gorseniz pamuklara sardim gozune baktim hastalanmaasin diye nasil tittedim kiskandim kendimden bilee..heer bibeeon bersigimde kaynattim biberonlari suyunu
.terledi soudum ufak bir gogus islanmaainda cikardim hemen dissari cikarmadim hastalanmasin diye
.ara ara arabayla gezdirdim..elinde olmuyor insanin olunca engel olunmuyor..ben atesini dusurmustum evde kuzumun istahsizdi diye baktirmak isyemistim ve kusuyodu
.hic aklima gelmedi ..sanada cok gecmis olsun canim
Saol canim ins senin bebisinde bi an once iyilesir ankarada oturdugum icin sansliyim bu konuda cok uzman bi cocuk hastanesi var sen zaten dogumdada bi ton sknti yasadin bulundugun sehirdeki hastaneler iyi degil demekki nacizane fikrim (ebah234 e katiliyorum) baska sehirde iyi bi hastaneye gotur olaxagin onune gecilmiyor haklisin ama en azindan biseyi varsa da bilirsin icinim ne kadar acidigini tahmin edebiliyorum bem sirf bu aci yuzunden 3 ayri hastaneye goturdum sami ulus cocuk hastanesinin sirasini beklerken gazi hastanesine gittik gunduz de evimin yakiinindaki hastaneye gtrmustum evlat bu azcik aglsa insanin ici yaniyor canindan can kopuyor Allah gostermesin ben belki mizmizligindan yapiyo gecer diyenlere uyup buna esim de dahil hastaneye goturmeseydim hastaligi daha da ilerleyip bobrek yetmezligi olabilirdi yavrum sen tedbirini elden birakma gerekirse hastane hastane sehir sehir gez ilerde bebeklerimiz bizim ihmallerimiz yuzunden sagliklarindan olmasinlar rabbim buyuk Alah kimseyi evladiyla islah etmesin
Cnm cok gecmis olsun. Senin yerinde ben de olsam senin gibi davranirdim. Biliyorum icin yaniyor. Bence de havale degil de yorgunluktan korkudan olmustur oyle. Canini sIkma.Ben size olayi anlatmak istiyorum kuzumun atesi gece cok yukseldi ambukans cagirdik gelene kadar dustu ve iyiydi.sabah istahida yoktu kusuyodu hemen acile gittik..kusma icin serum takikdi ama takilana kadar yavrum delik desik ettiler..serum bitti tahlilde kanda enfeksiyon cikmis yatiralim dedi ve antibiyotik tedavisi verildi.serum bitti digerine gecilirkende cok agladi.yolda odamiza giderken kuzummmm kasiklip gozleri yana kaydi hemen kostuk cikarin dedim yok dediler bisiyi..tekrar edince nobeett dediler hemeb dr.aradilar gelmedi hava vermeye basladilar ama agluyodu.cikarin serumu deedikce zit gittiler hast.kendimi kaybettim hemen akisini kapattim kavga ettik cikardilar imza atttirdilar.hemen 5 dk.icinde kosun ozele dedileer kosrum kuvagimda yavrum kosarken kendine geldi ..hemen yolda uyuttum ve gittik ordA yine tekrArlandi ve yine...dr.u cagirdilar kuzum gelene kadar uyud yayis yapildi.sadece gozlemde kakdik.ates takibi.
Bu nobete havale dediler atessiz old.icin soguk havale dedileer..benim kuzum sadece gozleri yana yukari bakiuodu ve agliyodu bukadarr..bence kuzum havale gecirmedi uzuntuden sok gecirdi arka arkaya deldiler cunku..ve yavrum ishal oldu bisiy yemiyor gece kus gibi besliuorum oglumu 5 ml. Damla damla ne gideerse..diyodum ya eskiden istahsizdi diye o hakkeeim
..hallerini mumla ariyorum simdi..masallah yavrum iyi hareketleri bakislari..tekrarkanmasindan cok korkuyorum ve kahroluyorum gece gunduz agliyorum tranva yasadim rabbim yasatmasin bidaha
.simdi bu sizce neydi? Havale de morarirmis bebek ses cikmazmis nefesi kesikirmis..ya serumun yanetkisi yada korkuydu digee ihtimali aklima getirmek isyemiyorum..bilgisi olan veya errFtAn bilenler bu konu hakkind bilgiye ihtiyacim var..
Odasini ayirinca kendine guvenli bir cocuk olur cnm. Ben de ayirdim odasini. Ilk zaman zorlanirsin sonra buyuk kolaylik. Dusunsene buyuyunce de senin odandan cikmadigini. Simdi odasini ayir bence. Benim sorunum kendimkendine uyumuyor. Salliyorum yatagini oyle uyuyorBende duzen kurmaya calisiyorum.bu aksam sallamadan uyanikken ama sallerken yatirdigim saatte yatagina yatirdim tesadufmu bilmiyorum ama ilk defa bu aksam kendi kendine uyudu.hatta tek basina kaldi diye ilk defa aglamadi.birde kizim emzik hic almadi tek basina uyurken yardimci olur diye endiseleniyorum.bakalim yarin aksam ne yapacak....daha once sabah 6 da kalkiyordu.burada bir arkadas yszmisti ondan allah razi olsun yanina yatirip meme veriyorum diye.kizim yine 6 kalkiyor yanima yatiriyorum meme emerken uyuyor sbah kalkma saati 8-9 arasinda degisiyor...bende dinleniyorum artik bu sayede kizimda gulerek uyaniyor...aksam 8 de yatmaya hazirlaniyoruz altini drgistiriyorum pijama giydiriyorum 9 da yatiyor.simdi gunduzu duzenlemem gerek ayagima almazsam uyumuyor...beni 1,5 saat koltuga hapsediyor bende isimi yapamiyorum...odasini ayirmak istiyorum ama yuregim elvermiyor aklima geldikce icim burkuluyor dilekolay tam 4 aydir oda arkadasim oldu...birde kizimin yataginin yani seffaf her gozumu actigimda onu goruyorum....icim hic elvermiyor nasil dayanirim her gozumu actigimda onu gormemeye....kizlar bana teselli verin kendi kendine uyuma isini cozunce odayi ayiricam yuregimi rahatlatin yardim edin....
Evt cnm bebeginin beslenmesi oturunca gececek bunlar.Kuzumun enufak aglamasina kiyamiyorum ben rabbimden istedim onu rabbim bana bagisladi
mcok zor cok gozumden gitmiyor o halleri..yavrum icin herzaman dik olmak zorundayim bizim birbirimize ihtiyacimiz var..pek ustune dusmek istemiyorum artik bu olayin kotu ruya gordum deyip bitti diyorum..birsuru tahlilde cocugumu hirpalatmakta istemiyorum rabbime sigindim sifa bekliyorum..inaniyorum ki kuzumda hicbir nobet olayi olmadi ..ve olmuyacakta allahin izniyle ..
aynı demek ki canım bizimkiler. boy uzun kilo alımı az. benim de ilk başlarda az emiyordu sütüm iyiydi 3aydan sonra sütüm azaldı. 3.aya kadar ayda 1-2 kez mama vermiştim. hatta çoğunu dökmüştük içmiyordu. ama 3.aydan sonra mama vermeyi arttırdım içiyor da ben de veriyorum. 90lık içiyor bir seferde. şimdiye kadar verdiğim süt yeter diyorum üzülmüyorum çünkü sütüm az aç kalıyor. emzircem mama vermiycem diye inatlaşmayacağım aç kalması daha kötü.canım benım kızımda hep alt seviyeden alıyor kılosunu bır tek 2. ayda 800 gr aldı onun dışında genelde 500 cıvarı...ama boyu uzuyor 61.5 cıktı doktor uzun dedi normale göre...kız oldugu için daha az kılo alabılır....ayrıca genetik durumda önemli..4. ayda ne cıkacak bakalım ama fazla kilo almadı bu ay gördüğüm kadarıyla
günde 1 veya 2 defa mama veriyorum nun dışında sadece anne sütü bu yüzdende az kilo alablılır dogdugunda az emıyordu sütüm azdı ama mamaya başlamadım ben,o yüzden az alıyor sanırım..
teşekkür ederim canım :)cnm yoktun ne zamandır.kızının resmini gördüm çok şiriinn maşallahh
ben hala sadece anne sütüyle besliyorum bebeğimi.4 buçuk aylık olduk.
artık yavaş yavaş başlasam diyorum bende ek gıdalara..
pirinç unu yoğurt filan veririm diye düşünüyorum bende
ama nasıl başlasam ilk ne versem bilemiyorum...
benim oğlum 3 aylıkken 62 cm di.4 aylık kontrolünde 65 cm olmuş.
bence boyunuz gayet güzelama kilo alımı çok değişken olabiliyor bebeklerin..
sağlık problemi olmadığı sürece zayıflığı sorun etme canım.bünye meselesi sonuçta.
her bebiş tontiş olmaz..benim oğlumada her kontrolde orta sınırda ne zayıf ne kilolu diyor doktorumuz.
arada gidiyoruz bizde... :) en son 4 aylıkken 7 kiloyduk.
arkadaşlar 3 ay 7 günlük oğlum var ve 20 gündür kabızlık çekiyoruz aslında herşey çok iyiydi birden bire oldu katılaştı ve yapmamaya başladı doktora götürdüm idrar kültür testi bişey yok biraz çatlağı varmış ama derin değilmiş çatlağın olmasıda kabızlığı tetikleyebiliyormuş tabi ben 2 farklı doktora götürdüm ama bu bilgiyi internetten öğrendim >:başına gelen var mı varsa çatlağa ne iyi geliyor kabızlığa yada öyle işte :S
Sonsy ben dışarı tek başıma sürekli çıkıyorum. Gebelik öncesi tansiyon yüzünden yattım hastanede doğum safra ameliyatı derken eşim çok izin aldı. Bir şey demesede yüzü tutmuyordur artık diye düşünüyorum ve çağırmıyorum eşimi. Ana sağlık hastane doktor her yere gidiyoruz kızımla. Bebe confortun ana kucağına atıyorum arabada sonra onu bebek arabasının İskeletine takıyorum her işimizi yapıyoruz. Arabayı geçtim otobüse dolmuşa metroya her şeye bindik. Bir emzik birde sesli bir oyuncak olsun elinde mızmırlanırsa idare edebilirsin bence. Çok sıkışırsam su veriyorum. Avm lerde allah razı olsun çok güzel bebek bakım odaları yapmışlar emzirip devam edebiliyorum zaten.
Ek gıdalara geçecek arkadaşlar bizde 4. Ayımızı bitirmek üzereyiz ama ben 6. Aya kadar emziririm diye düşünüyordum. 4 ay erken değilmiki neden 4. Ay banada bir anlatsanız çok kararsız kaldım.
canım bende sadece anne sütü veriyordum ve bebeğim çok huzursuzdu annem sürekli söylüyodu bu çocuk aç diye ama ben aile hekimliğindeki ebeyi dinleyip mama vermedim bebeğime ve hiç gelişmedi ayda 300 gram alıyo.geçengün doktora gittim o da söyledi hiç büyümemiş dedi artık ek gıda veriyoruz ben hero baby nin pirinçli muzlusunu aldım ve günlük yoğurt çalıp veriyorum bardakta sanki biraz toplandı hemde artık huzursuzluğuda kalmadı keşke annemi dinleyip sütüm olmadığında mama verseymişim kuzuma aç aç bağırıyomuş çocuk(( yine sen bilirsin ama sütünün az olduğunu hissediyosan kimseyi dinleme ver yazık çocuğa bu sefer midesi küçülüyo verdiğin mamayıda yemeyecek hemde farklı tatları yadırgayacak annem banada pirinç unu vermiş hep nolmuş ölmüşmüyüz.
Dostlar bız diş çıkarıyoruz
Mahvoşdum
Ağla ağla ağla yavrum
Hep ayakta hep kucakta
Sizlerde nasıl durumlar
Cnm bebgin resimden zayif durmuyor benimki de 3. Ayda o civarlardaydi. Mama da vereceksn tai. Bne aldim evde duruyor. Ama etrafdakiler hemsire filan zehir gibi bakiyorlar. Sakin mama verme emzir emzir artar diyorlar. Benim de sutum azalinca mama vermeyi dusunuyorum.
Kakamiz kivamli degil civik hala. Hem de hep sirtina cikiyor.
Haklisin kuvvetli cekmeyince sutum omuyor. Ceke ceke getirmesi gerek. Buna ragmen de gelmiyorsa yapacak bir sey yok.benim teyzemin iki oğlu var biri 1,5 yaşında. ilk oğlu emmiyormuş kilo alımı azmış 4.ayda ek gıdaya geçmiş.
ama ikinci oğlu çok iyi emmiş. tombiş bir bebek oldu 6.aya kadar sadece emzirdi.
o diyor ki bebek ile alakalı. çok güçlü çekerse süt bol gelir diyor. bence doğru benim kızım emzik emer gibi emiyor. teyzem ikinci oğluna emzirirken ağlardı :)