2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Canım merhaba öncelikle geçmiş olsun.
Benim de rutin kontrolü için doktora götürdüğümüz de doktorumuz durup dururken idrar testi istedi sonuçta lokosit çıktı..
Lokosit sonucuna göre de kültür yapılmasını istedi..
Ama çocuğuma baktığımda herhangi bir problemi yoktu..
İdrar testi ya da kültürü yapılırken genital bölgenin çok iyi temizlenmiş olması gerek aksi taktirde sağlıklı bebekte üreme çıkabiliyor..
Doktor bana da antibiyotik vermek istedi hatta hastaneye yatırılması gerek dedi..
Ama ben doğum yaptığım hastanenin doktoruna gittim sanki daha önce muayene ettirmemişim gibi..
Doktora hiçbirşey bilmiyormuşum gibi sordum ay acaba enfeksiyon olabilir mi, test yaptıralım mı diye..
Yoo hayır her bebekte az miktarda lokosit vs olabilir.
İdrar enfeksiyonu da geçirebilirler.. Özellikle de kız bebekler..
Teste vs gerek yok dedi..
Ateşi kusması iştahsızlığı var mı dedi ?
Hayır dedim..
Bende ona güvenerekten ne antibiyotik verdim ne de yatırdım bebeğimi hastanede..
Bazıları bunu ticarete dökmüş..
Hemen yatış ya da antibiyotik diyorlar..
Ben o dönemi atlattım.
Doktoruma güvendim ve maşaalah hiçbirşey de olmadı..
Tek doktorla sınırlandırmayın derim ve özellikle testden önce başında durun kültürün testin nasıl alındığına bakın..
O çoook çoook önemli..

Canim uzun uzun anlatmissin tsk ederim benim gittigim dr devlet hastanesinde ve bu 3.kultur kadin didik didik ediyo bakarken cok guveniyorum aslinda ufurumu bile bu dr duydu ama ucim rahat degil yine de dedigin gbi tek drla sinielamayacagim bi de idrari kendim aldim temiz olduguna eminim acik sekide yapmasini bekledim

arkadaşlar 3 ay 7 günlük oğlum var ve 20 gündür kabızlık çekiyoruz aslında herşey çok iyiydi birden bire oldu katılaştı ve yapmamaya başladı doktora götürdüm idrar kültür testi bişey yok biraz çatlağı varmış ama derin değilmiş çatlağın olmasıda kabızlığı tetikleyebiliyormuş tabi ben 2 farklı doktora götürdüm ama bu bilgiyi internetten öğrendim >:başına gelen var mı varsa çatlağa ne iyi geliyor kabızlığa yada öyle işte :S

kızlar oglusum mamayı yemıyor b ı kere yedı bı daha yemıyor.meyve fılesı almıstım bugun ıcıne az kıraz la nektarı koydum bı emıyor kı gormelısınız... bu arada 3 aylık oglusum kımısı verme dıo ama bn verecem az az eskıden hep vermısler pırıncunu nısasta ıle bıle buyuyenler var demı ya..kelebk cnm gecmıs olsun nasıl anladın hastalıgını.ben hıc dr gtmıyorum hersey norml gelıo yda bn mı anlymıyom

arkadaşlar 3 ay 7 günlük oğlum var ve 20 gündür kabızlık çekiyoruz aslında herşey çok iyiydi birden bire oldu katılaştı ve yapmamaya başladı doktora götürdüm idrar kültür testi bişey yok biraz çatlağı varmış ama derin değilmiş çatlağın olmasıda kabızlığı tetikleyebiliyormuş tabi ben 2 farklı doktora götürdüm ama bu bilgiyi internetten öğrendim >:başına gelen var mı varsa çatlağa ne iyi geliyor kabızlığa yada öyle işte :S
öncelikle geçmiş olsun benim 14 aylık bir oğlum var ve kakası koyulaşmaya başlamışsa ya da az su içmişse hemen kayısı veririm
sen hala emziriyorsan kendin yiyebilirsin sütünden bebeğe de geçer
inan çok farkediyor
bir de poposuna zeytinyağı sürüp yumuşatmanı tavsiye ederim
çok geçmiş olsun

kızlar oglusum mamayı yemıyor b ı kere yedı bı daha yemıyor.meyve fılesı almıstım bugun ıcıne az kıraz la nektarı koydum bı emıyor kı gormelısınız... bu arada 3 aylık oglusum kımısı verme dıo ama bn verecem az az eskıden hep vermısler pırıncunu nısasta ıle bıle buyuyenler var demı ya..kelebk cnm gecmıs olsun nasıl anladın hastalıgını.ben hıc dr gtmıyorum hersey norml gelıo yda bn mı anlymıyom
biz ilk 6 ay boyunca her ay doktora gittik ama sağlık ocağındaki ebemizden farklı birşey yapmıyorlar açıkcası
sadece güvenilir ve demlı gittiğiniz bir doktor olursa olası hastalıklarda ateş kusma vb durumlarda bir alo deyip fikrini almak rahatlatıyor insanı

bir de bence ek gıda vermek için en azından 4 ayının dolmasını bekle, nacizane tavsiyem
çünkü sindirim ve boşaltım sistemleri henüz hazır değil ve sen farketmesen bile ona dokunuyor olabilir

mesela 1 yaştan önce inek sütü bağırsakları hassas olan çocuklarda kanamaya neden olabiliyor. dışarıdan birşey anlaşılmıyor ama çocuğun yediği besinlerin emilimi zorlaşıyor.

ben bu tip konuları araştırmayı çok severim ve arkadaşlarımın önerisiyle bir blog kurdum : hayat ÖZsöyler

ek gıda ile ilgili bölümü de hala yazıyorum bugün yarın yayınlarım. şimdilik evde yooğurt peynir ekmek yapımı mama sandalyesi vb konularda yazılarım var. umarım az da olsa bir faydam dokunur

Hastaneden geldik simdi moralim cok bozuk oglumun kulturunde ureme saptanmis 100000 mikrop barindiriyomus falan dr ultrason istedi antibiyotik verdi kulturde ureme cikan arkadaslar nasil bi yol izlediniz cok korkuyorum canim inanilmaz skkn kendmi cok kotu hissediyorum
Edlin canim sen yasamistin test sonuclari nasildi baska bi hastaneye de gtrsem mi acaba

cnm öncelikle çook geçmiş olsun..bizim şikayetimiz sarılık uzamasıydı..bu araştırılırken enfeksiyon oldugu anlaşıldı..şöyleki,
ılk olarak normal ıdrar tahlılı ve kültürü yapıldı..tahlilde lökasit negatif fakat kültürde üreme görüldü..düşün lökasit yokken...
sonra acaba idrar alınırken temız alınmadı mı acaba dıye tekrarlandı busefer lökasıt 3 ama yine üreme vardı..
dr bu böyle olmayacak sonda takıp işimiz garantıye alıp kültürüne bakalım dedi..
sonda ile kültüre bakıldı yıne üreme..tekrar sonda takıldı ve yine üremeki..dördüncüde artık lökasit bile 23e yükselmişti..
yani anlayacagın yanlıslık olmasın dıye tam 4 kez bakıldı ustelık sonda ıle bakıldı ve enfeksıyon oldugu anlasıldı..

hemen yatış verıldı cnm..ankara sami ulus cocuk hastanesı..ınanılmaz guzel tedavı olundu..1hafta kaldık ve temiz bir sonuc ıle taburcu olduk..

özeldekı dr gerek yok yatırmayın dedı evde antıbıyotık verelım dedı..aile hekımımız (sözü altındır benim için) hemen yatırın dedi..ve yatırdıkk..evde bu bebek antıbıyotık alamaz cok küçük dedi..41.gün yatmıstık daha..

cnm benım hastanede potasyum tedavısı yapıldı..sebep şu:daha küçük oldugundan böbrekler etkılenmesın dıye..yanı antıbıyotıgın böbregı küçültme ihtimalının önüne geçildi..eger yatmasaydık bu olmayacak ve böbreklerımız etkılenecektı..ve hala bız kontrol altındayız...her ay duzenlı kültürümüze bakılıyor..şükür temiz.. voidink ve DMSA gibi böbregi takip edici kontrollerımız olacak daha..

cok uzun yazdım ama aklında bişey kalmasın dıye..olmazsa sende sonda kültürü iste..yıne üreme cıkarsa ÇOCUK HASTANESİNE yatır..özelin bukadar guzel tedavı edecegını sanmıyorum..sen ankaradamıydın* eger öylesyse samı ulusa götur yenıden tetkık yaptır.ve yönlendirmelerine inan..

sunuda unutma üreme yoksa 10a kadar lökasit normal..her sorun da yardımcı olurum cnm..cok gecmiş olsun...

cnm öncelikle çook geçmiş olsun..bizim şikayetimiz sarılık uzamasıydı..bu araştırılırken enfeksiyon oldugu anlaşıldı..şöyleki,
ılk olarak normal ıdrar tahlılı ve kültürü yapıldı..tahlilde lökasit negatif fakat kültürde üreme görüldü..düşün lökasit yokken...
sonra acaba idrar alınırken temız alınmadı mı acaba dıye tekrarlandı busefer lökasıt 3 ama yine üreme vardı..
dr bu böyle olmayacak sonda takıp işimiz garantıye alıp kültürüne bakalım dedi..
sonda ile kültüre bakıldı yıne üreme..tekrar sonda takıldı ve yine üremeki..dördüncüde artık lökasit bile 23e yükselmişti..
yani anlayacagın yanlıslık olmasın dıye tam 4 kez bakıldı ustelık sonda ıle bakıldı ve enfeksıyon oldugu anlasıldı..

hemen yatış verıldı cnm..ankara sami ulus cocuk hastanesı..ınanılmaz guzel tedavı olundu..1hafta kaldık ve temiz bir sonuc ıle taburcu olduk..

özeldekı dr gerek yok yatırmayın dedı evde antıbıyotık verelım dedı..aile hekımımız (sözü altındır benim için) hemen yatırın dedi..ve yatırdıkk..evde bu bebek antıbıyotık alamaz cok küçük dedi..41.gün yatmıstık daha..

cnm benım hastanede potasyum tedavısı yapıldı..sebep şu:daha küçük oldugundan böbrekler etkılenmesın dıye..yanı antıbıyotıgın böbregı küçültme ihtimalının önüne geçildi..eger yatmasaydık bu olmayacak ve böbreklerımız etkılenecektı..ve hala bız kontrol altındayız...her ay duzenlı kültürümüze bakılıyor..şükür temiz.. voidink ve DMSA gibi böbregi takip edici kontrollerımız olacak daha..

cok uzun yazdım ama aklında bişey kalmasın dıye..olmazsa sende sonda kültürü iste..yıne üreme cıkarsa ÇOCUK HASTANESİNE yatır..özelin bukadar guzel tedavı edecegını sanmıyorum..sen ankaradamıydın* eger öylesyse samı ulusa götur yenıden tetkık yaptır.ve yönlendirmelerine inan..

sunuda unutma üreme yoksa 10a kadar lökasit normal..her sorun da yardımcı olurum cnm..cok gecmiş olsun...
Canim cok saol bilgi icin sarilik haric yasadiklarini harfiyen yaaiyorum su an idrar sonuclari temiz lokosit yok kulturde ureme var 100000 yaziyo dr baya yuksek dedi ve kultur 3 kez alindi 2si hafif var gibisinden biseyler yaziyomus drumuz soyledi ama idrar sonuclari temiz cikti hep acaba alirkenn mi yanlislik yaptik diye 1.5 hftada 3.kez alindi bu sefer sdce kulture bakildi torbayi da bezi baglmadan beklettim anladigim kdariyla 1.5 hafta boyunca iyice artti belki lokositte yukselmistir ama bakilmadi bi saate kadar gidecegiz sami ulusa bobreklerde hasar birakabiliyomis arastirdim biraz ve mikrop orani cok yuksek evde antibiyotik tedacisiyle 10 gun kaybetmeek isteemiyorum belki de ise yaramayacak en iyisi sami ulusun aciline goturmek bobreklerinde hasar kalir diye cok korkuyorum

Saol tatlim cok huzursuz devamli mizikliyo ondan anladim

Canim cok saol bilgi icin sarilik haric yasadiklarini harfiyen yaaiyorum su an idrar sonuclari temiz lokosit yok kulturde ureme var 100000 yaziyo dr baya yuksek dedi ve kultur 3 kez alindi 2si hafif var gibisinden biseyler yaziyomus drumuz soyledi ama idrar sonuclari temiz cikti hep acaba alirkenn mi yanlislik yaptik diye 1.5 hftada 3.kez alindi bu sefer sdce kulture bakildi torbayi da bezi baglmadan beklettim anladigim kdariyla 1.5 hafta boyunca iyice artti belki lokositte yukselmistir ama bakilmadi bi saate kadar gidecegiz sami ulusa bobreklerde hasar birakabiliyomis arastirdim biraz ve mikrop orani cok yuksek evde antibiyotik tedacisiyle 10 gun kaybetmeek isteemiyorum belki de ise yaramayacak en iyisi sami ulusun aciline goturmek bobreklerinde hasar kalir diye cok korkuyorum

şunuda söyleyim cnm ateşimiz filan yoktu sadece son dönem kusmamız oldu..belirti olarak..ankarada olmana sevındım..elındekı sonuclarıda götür...

biz SOSYAL PEDİYATRİ BÖLÜMÜ ÖZGE HOCAYA gitmiştik..çok güzel ilgilendi..eger yine üreme görülürse büyük ihtimal donda isteyecek yine üreme olursa yatış verecek..

yatış kısmı belki güzel degıl hastane belki kalabalık ama tedavi kısmı tedavi dr ları çok iyi cnm..Allah yardımcın olsun gelişmelerı aktarırsan sevınırım..

şunuda söyleyim cnm ateşimiz filan yoktu sadece son dönem kusmamız oldu..belirti olarak..ankarada olmana sevındım..elındekı sonuclarıda götür...

biz SOSYAL PEDİYATRİ BÖLÜMÜ ÖZGE HOCAYA gitmiştik..çok güzel ilgilendi..eger yine üreme görülürse büyük ihtimal donda isteyecek yine üreme olursa yatış verecek..

yatış kısmı belki güzel degıl hastane belki kalabalık ama tedavi kısmı tedavi dr ları çok iyi cnm..Allah yardımcın olsun gelişmelerı aktarırsan sevınırım..

Bzm de ates yok kusmamiz da pek yok canim cok guzel yol gosterdin cok tesekkur ederim oglum iyi olsun da gerisi onemli degil hic bi hastane orasi kadar tecizatli degil daha iyisi yok diye biliyorum ankarada den de iyiki burda oturuyomussun vesile oldun bize umarim hersey guzel olur sagliklica cikariz hastaneden dua edin bize:KK5: haberdar ederim canim insallah gulerek doneriz evimize

Bzm de ates yok kusmamiz da pek yok canim cok guzel yol gosterdin cok tesekkur ederim oglum iyi olsun da gerisi onemli degil hic bi hastane orasi kadar tecizatli degil daha iyisi yok diye biliyorum ankarada den de iyiki burda oturuyomussun vesile oldun bize umarim hersey guzel olur sagliklica cikariz hastaneden dua edin bize:KK5: haberdar ederim canim insallah gulerek doneriz evimize

biz gülerek döndük inş sizde döneceksiniz cnm :)

Cnm 2 nedeni var. hem beni sevmiyorlar cunku ben eltisinin torunuyum. Onlari da sevmiyorlar.
Hem de oglunu yani esimi de sevmiyorlar yok artik demeyin. Gercekten oyle. Kucuk yasta disarlarda okumus esim. Tatillerde cok az gormus ailesini. Esime para gozuyle bakiyorlar. Parasini seviyorlar.

Bunlardan dolayi cok cekiyoruz cnm. Abisi , ablasi desen hepsi ayri manyak.uzun uzun da anlatirim cnm.

Canım allah ıslah etsin ne diyeyim şaşırdım. Düşünüyorum abim ile annemin elti çocuğu veya torunu evlense annem bayıla bayıla memnun olurdu çünkü eltisini seviyor ama kendi oğlunu sevmeyen eltisinimi sevecek torununumu. Şurada paylaşıyoruz bebeklerimizin her hareketine nasıl eridiğimizi ki ben ve eşim iki günde bir mutlaka ağlıyoruz kızımızın bir duruşuna bakışına. Bu insanlar evlatlarına nasıl böyle davranıyorlar aklım almıyor. Bekara karı boşamak kolay üdemesin kimse abim zamanında dul ve çocuklu bir kadınla evlenmeye niyetlendi de ona bile sen seviyorsan başımızla beraber dedik. Hadi anne manyak anladımda kardeş kardeşi nasıl üzer onu hiç aklım almıyor. Neyse uzar gider bu böyle allah sizi mutlu etsin yuvanızda inşallah canım.

Kızlar çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler verirsiniz bizlere.

Sonsy ben dışarı tek başıma sürekli çıkıyorum. Gebelik öncesi tansiyon yüzünden yattım hastanede doğum safra ameliyatı derken eşim çok izin aldı. Bir şey demesede yüzü tutmuyordur artık diye düşünüyorum ve çağırmıyorum eşimi. Ana sağlık hastane doktor her yere gidiyoruz kızımla. Bebe confortun ana kucağına atıyorum arabada sonra onu bebek arabasının İskeletine takıyorum her işimizi yapıyoruz. Arabayı geçtim otobüse dolmuşa metroya her şeye bindik. Bir emzik birde sesli bir oyuncak olsun elinde mızmırlanırsa idare edebilirsin bence. Çok sıkışırsam su veriyorum. Avm lerde allah razı olsun çok güzel bebek bakım odaları yapmışlar emzirip devam edebiliyorum zaten.

Ek gıdalara geçecek arkadaşlar bizde 4. Ayımızı bitirmek üzereyiz ama ben 6. Aya kadar emziririm diye düşünüyordum. 4 ay erken değilmiki :KK30: neden 4. Ay banada bir anlatsanız çok kararsız kaldım.

Kızlar çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler verirsiniz bizlere.

Sonsy ben dışarı tek başıma sürekli çıkıyorum. Gebelik öncesi tansiyon yüzünden yattım hastanede doğum safra ameliyatı derken eşim çok izin aldı. Bir şey demesede yüzü tutmuyordur artık diye düşünüyorum ve çağırmıyorum eşimi. Ana sağlık hastane doktor her yere gidiyoruz kızımla. Bebe confortun ana kucağına atıyorum arabada sonra onu bebek arabasının İskeletine takıyorum her işimizi yapıyoruz. Arabayı geçtim otobüse dolmuşa metroya her şeye bindik. Bir emzik birde sesli bir oyuncak olsun elinde mızmırlanırsa idare edebilirsin bence. Çok sıkışırsam su veriyorum. Avm lerde allah razı olsun çok güzel bebek bakım odaları yapmışlar emzirip devam edebiliyorum zaten.

Ek gıdalara geçecek arkadaşlar bizde 4. Ayımızı bitirmek üzereyiz ama ben 6. Aya kadar emziririm diye düşünüyordum. 4 ay erken değilmiki :KK30: neden 4. Ay banada bir anlatsanız çok kararsız kaldım.

cnm bu birazcık bebeğin kilosuyla da alakalı.eğer kilo alımı azsa doktorlar 5 aydan itibaren öneriyor ya da daha erken.
bi de tecrübeli annelerden bazıları 6. aydan sonra başlatılırsa bebeğin reddettiğini, zar zor yedirdiklerini falan söylediler.hal böyle olunca bende 6. ayı beklemeden daha erken kontrollü olarak vermek istiyorum.

doğum yaptığım hast klinik bera işitme testi yaptırdık.sol kulakta %60 sağda.%30 işitme kaybı var dediler.tedavisi sadece işitme cihazıymış. oda 1 yaşından sonra.2 hastanede kulak geçmedi.3.bir hastaneye gittik orda normal test yaptılar geçti.klinik bera yapmadılar.normal dediler.ama benim içim hiç rahat değil.bu hafta yada haftaya tekrar götürcem teste.bu seferde geçerse o zaman rahatlarım.rabbim hepimizin yardımcısı ols

inşallah haftaya götürdüğünde güzel sonuçlar alırsın cnm..
Allah sağlık versin bebeğine..

Hastaneden geldik simdi moralim cok bozuk oglumun kulturunde ureme saptanmis 100000 mikrop barindiriyomus falan dr ultrason istedi antibiyotik verdi kulturde ureme cikan arkadaslar nasil bi yol izlediniz cok korkuyorum canim inanilmaz skkn kendmi cok kotu hissediyorum
Edlin canim sen yasamistin test sonuclari nasildi baska bi hastaneye de gtrsem mi acaba

canım çok geçmiş olsun.en kısa sürede tedaviyle atlatırsınız inşallah..

biz 4 buçuk aylığız.bende emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum.
1 yaşına kadar emzirmek istiyorum..
fakat ek gıdalara alışması açısındanda yavaş yavaş vermek istiyorum
tatlarına alışması açısından bazı meyvelerin filan tadına baktırıyorum.
yoksa kilo alımımız kötü değil.mamaya bile gerek duymadı doktorumuz :)

biz 15 güne bir gidiyoruz doktora gidince rahatlıyorum dediğin gibi bir şey yaptıkları yok aslında içimiz rahatlıyr okadar...sağlık ocağınada pek gitmek istemyrm ama sağolsunlar her gün arıyorlar gitmeynce mecbur gidiyrz !!

cnm benim bebeğim erkek.3. ayda 63 cm.doktor normalden uzun dedi.kilomuz da 6 kilo idi. bizimkide böyle tontiş bir bebek değil.gayet fit görünümlü.sanırım boya çekiyorlar.

yok cnm bendede kraft var. ama bizimki onunla uyumuyor. sadece gün içinde uyanıkken eğleniyor. bozuk ses çıkartmadı şimdiye kadar.

evet benimkide bozuk ses çıkaryr başımız zonkluyr arkadaş =))

arkadaşım o çatlağı bana sor sen:) neler çektim neler. benim kızımda çatlak vardı dr a diyordum olur o kadar diyodu ve kızım katı değil sıvı yaptığında bile ağlaya ağlaya yapıyodu çünkü çatlak var anlıyordum ben kötü bişey olduğunu. bebeğin makatında çatlak var kakası geliyor ama çatlağı acıdığı için geri çekiyodu bunu gerçekten hissediyordum. neyse iki dr a götürdüm olur o kadr dedi en son üçüncüye götürdüm oo çatlağı var dedi hemen çocuk cerrahına gönderdi cerrah bebeğimin poposuna koca bi demir soktu ama kızımı hiç öyle görmemiştim ağla ağla mosmor oldu çocuk. sonra vazelin verdi beya küçük parmağını iki güne bir sokacaksın dedi dedi vazelinle o yaraya iyi gelir dedi. ama kızım ağlıyo ben ağlıyorum dr un karşısında çok kötü bi gündü benim için. neyse bi tane de krem verdi sokma işlemi canını çok acıttığı için yapamadım ama hafif hafif değindim kremide kullandım şimdi çok ii şükür. yani demem o ki çatlak varsa acil çatlağını gider çünkü kakası geldikçe geri itiyo içeri bebekler.ve bu kabız olunca daha da yırta yırta çıkaracak çatlağı büyüecek. ha bide nasıl biliyorum bu kadar? çünkü bende de sürekli çatlak oluyor:)))

4.ayda ek gıdaya geçecekler ne vermeyi düşünüyorsunuz?

ben aptamilin pirinçli tahıllı maması ve yoğurt vereceğim. kızım zayıf gözüküyor. emmesi azaldı gündüzleri aptamil 1 içiyor arasıra emiyor gece emiyor. ama gece emdiğinin yetmediğini düşünüyorum. gece hiç çiş yapmıyor. 2,5 - 3 saatte bir gece kaldırıp emiziyorum. ama ayda 500gram almış hemşire 400-800 arası bekleriz biraz daha almasını isterdim dedi.

3.ayda 61cm boy uzun mu normal mi? bilen var mı?

canım bende sadece anne sütü veriyordum ve bebeğim çok huzursuzdu annem sürekli söylüyodu bu çocuk aç diye ama ben aile hekimliğindeki ebeyi dinleyip mama vermedim bebeğime ve hiç gelişmedi ayda 300 gram alıyo.geçengün doktora gittim o da söyledi hiç büyümemiş dedi artık ek gıda veriyoruz ben hero baby nin pirinçli muzlusunu aldım ve günlük yoğurt çalıp veriyorum bardakta sanki biraz toplandı hemde artık huzursuzluğuda kalmadı keşke annemi dinleyip sütüm olmadığında mama verseymişim kuzuma aç aç bağırıyomuş çocuk:KK43:(( yine sen bilirsin ama sütünün az olduğunu hissediyosan kimseyi dinleme ver yazık çocuğa bu sefer midesi küçülüyo verdiğin mamayıda yemeyecek hemde farklı tatları yadırgayacak annem banada pirinç unu vermiş hep nolmuş ölmüşmüyüz.

canim dun kizim rahat vermedigi icin cvp yazamadim.
bilgi verdin icin coooook tsk ederim.
ama malesef ben duz lise mezunuyum ve arapca bilsem bile bununla yetersiz kalcani tahmin ediyodum ama bir umut iste...
bakalim hayirlisi.ama sinavla oldunu bilmiyodum hocaligin.
buarada guzel dusuncelerin icin tsk tatlim :))

Selamlar arkadaşalr vakit akşam olunca aklıma geldi bizim oğlumuz hala ya kucakta ya memede uyuyor kendi başına uyuması binde bir , artık 4 aylık oldular uyku eğitimi konusunda ne düşünüyorsunuz? başarılı olan varmı bu konuda? fikir ve tecrübelerimizi paylaşsak...eğitim şart:)

X