- 27 Ağustos 2012
- 710
- 0
Canım merhaba öncelikle geçmiş olsun.
Benim de rutin kontrolü için doktora götürdüğümüz de doktorumuz durup dururken idrar testi istedi sonuçta lokosit çıktı..
Lokosit sonucuna göre de kültür yapılmasını istedi..
Ama çocuğuma baktığımda herhangi bir problemi yoktu..
İdrar testi ya da kültürü yapılırken genital bölgenin çok iyi temizlenmiş olması gerek aksi taktirde sağlıklı bebekte üreme çıkabiliyor..
Doktor bana da antibiyotik vermek istedi hatta hastaneye yatırılması gerek dedi..
Ama ben doğum yaptığım hastanenin doktoruna gittim sanki daha önce muayene ettirmemişim gibi..
Doktora hiçbirşey bilmiyormuşum gibi sordum ay acaba enfeksiyon olabilir mi, test yaptıralım mı diye..
Yoo hayır her bebekte az miktarda lokosit vs olabilir.
İdrar enfeksiyonu da geçirebilirler.. Özellikle de kız bebekler..
Teste vs gerek yok dedi..
Ateşi kusması iştahsızlığı var mı dedi ?
Hayır dedim..
Bende ona güvenerekten ne antibiyotik verdim ne de yatırdım bebeğimi hastanede..
Bazıları bunu ticarete dökmüş..
Hemen yatış ya da antibiyotik diyorlar..
Ben o dönemi atlattım.
Doktoruma güvendim ve maşaalah hiçbirşey de olmadı..
Tek doktorla sınırlandırmayın derim ve özellikle testden önce başında durun kültürün testin nasıl alındığına bakın..
O çoook çoook önemli..
Canim uzun uzun anlatmissin tsk ederim benim gittigim dr devlet hastanesinde ve bu 3.kultur kadin didik didik ediyo bakarken cok guveniyorum aslinda ufurumu bile bu dr duydu ama ucim rahat degil yine de dedigin gbi tek drla sinielamayacagim bi de idrari kendim aldim temiz olduguna eminim acik sekide yapmasini bekledim