2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Topigimiz cok yavas ilerlemeye basladi kizlar yaa okuyup cikanlarin bebisleri yaramaz mi yoksa tembellik yapmayin da yaziverin iki kelam hepinizi cok merak ediyorum neler yapiyosunuz bebisler nasil?
Bi de tontiklerle ne oyunlar oynuyosunuz? Benim oglan cok egoist aynada kendine bakip kahkaha atiyo gun gectikce tatlilasiyor kollarindan tuttugumda kendini cekip oturma pozisyonu aliyo bi de artik yuzustu 15 dk kafa dusmeden tv izliyo baby tvye bayiliyo memeyi kulbundan cekip tekrar agzina sokuyo emerken knsunca emmeyi birakip kahkaha atiyo bayiliyorum oglusumacok seviyorum onu tekrar icime sokasim geliyo ama sevgimden

Canım ne güzel şeyler yazmışsın. Bende aşka geldim yazayım dedim :) iliklerimde hissediyorum o sevgiyi. Allahım ben ne yaptımda beni böyle ödüllendirdin diye soruyorum sürekli. Ve iddia ediyorum benim diyen ateist doğursun imana gelir neyse uzatmayayım bizde denize soktuk kızımızı allahım o kadar şirindiki.

Kelebex bu arada tebrik ederim seni. Allah kolaylıklar versin bebeğinle birlikte. Bir konuda keyfini kaçırmak gibi olmasın ama bir kaç arkadaşta daha okumuştum tv konusunu. Ben doktorumuza sordum bakıyor varmı sakıncası diye. Otizmi tetikleyebilir baktırmayın lütfen dedi. Benimde çok işime yaryordu ama içime kurt düştü çok baktırmıyorum artık.

Kelebeks ben henuz baktiramadim inan bizimkine amnerdeyse 24 sat yemek yedirmekle mesgulum bisyyemiyor bu cocuk resmen ac yasiyor cildircam artik haystim sefil oldu ac birakiyorum bazen 12 saat dusun yine yemiyor ne kasikla ne biberonla ne uykuda .. dr.a giturdum kan tahlikumm normal dedi idrar normal eee sorun?kasiklarimda pit pit bisiyler atiyor anneme gosterdim sasirdi..dunde kustum .. hayirlara vesile yarin kesin alkah nasip ederse baktircamm..ya bu asi yavrumu perisan etti cocugun surati kucucuk kaldi zaten ufakti..her turlu mama,biberon,kasik mamasi aldim evde degisik corbar hesi copee..sasirdim artik bu gidisle serumla beslenecek cocuk haa bitek su iciyorr

Hanı büyüdükce düzene girecekti gittikce daha zor uyuyor gözleri kapanıyor uyumamak icin direniyor uyusada zaten hemen uyanıyor:-(

haklısın canım. en azından gece uyandığında emerken memede uyurdu. gazını çıkarır yatağına koyardım. şimdi ne mümkün. kalktımı yatmak bilmiyor. geçen hafta dr ye gittiğimizde salıncağa otutturuyorum yatmak istemiyor bir zararı olurmu demiştim. dr yok bişey olmaz daha iyi bu aydan sonra zaten uyumakta zorlanacak alıştırırsan salıncağa daha rahat edersin demişti. böylee kaldım. bende sabret, kızım büyüyor artık düzene girecek diye kendime telkinler verirdim. nafile

biz az önce bakkala gittik kızımla. hemen yanımızda bakkal. kızım etrafa baktı çok hoşuma gitti. ilk defa yalnız bir yere çıktım kızımla 2 dakika sürmüş olsada dün oturma odasındaki kanepeyi açtım raht rahat yatsın dönmeyi öğrensin diye. kızım perdeyi keşfetti. tam elinin ulaştığı yerde bitiyor. tutmaya çalıştıkça elinden kaçtı perde. çok tatlıydı. 15 dakika oynadı perdeyle... biz hala dönemiyoruz. bazen çok güzel sesler çıkarıyor dün hiç konuşmadı sadece sessiz sesiz gülücük saçtı.

kızımın uyumuşken pilates yapayım göbişim kocamaann. kurtulmak istiyorum artık.

Bebis de yaramaz anneler de yorgun cnm. Ben oyleyim. Neyse ki oyun halisi almisim biraz vakit geciriyor da rahatliyorum.tv ye benim ki de merakli. Bir arkadas yazmis ya otizmi tetikleyebilirmis diye artik ben de izletmiycem.
Dr lar nasil ir care bulamiyorlar ki cnm. Cok uzuluyorum sana. Bebegin ac olmasini bilirim. Insan cok uzuluyor bebege.

Evet canim gercekten annelik oyle bisey tam manasiyla acikladin sekerim bizde sokcaaz denize ama taaa agustosta tatile o zaman gidiyoruz da ben ck ozledim denizi en son hamilwyken gittim memlekete deniz asigiyimdir aslinda oglum da oyle buyusun isterdim suyun icnde gercekten cok faydali tahatlatici
tv konusunda cok hakisin canim bn de oyle dusunuyorum belli bi saatte izletiyorum fazlasi zarar herseyin
Porselencim istahsiz bebek gercekten cok zor ek gidaya baslasan dra danisip senin oglun 4.5 aylik degil mi? Bu arada ins hayirlisi olur canim ne istiyosan o olsun hakkinda
db55 evet canim sen eskiden daha cok girerdin yoksun bu ara tv konusunda fazlasinin zarar oldugunu dsnuyorum

Divinity teyzesi ve kızımı merak eden tüm teyzoşlara gelsin

Eklentiler

• $DSC08178.jpg
    30,7 KB · Görüntüleme: 42
  • $DSC08214.jpg
    29,2 KB · Görüntüleme: 36
  • $fotoğraf0077.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 50
  • $fotoğraf0042_001_001.jpg
    28,8 KB · Görüntüleme: 51

Bence birileri bizi kandırıo 3ay 5ay diyerek büyütcekler valla ayagımda sallıyorum onda bile zor uyuyor
Tv de kurtarıcı oluyodu bende izletmeyim
Oyun halısı aldım ama artık dönüyor sıkılıyor aslında dönüncede oynayabilir ama daha bilmiyor
Bu arada yüksek yere koyma bianda dönmeye baslayabiliyolar dikkat et
Bebeklere spor yaptırmakta cok faydalıymıs kasları gelisirmis

Kelebex cim, canım inş. iyisindir. Hamileliğin güzel ilerliyordur. Kalp atışlarını duydun mu bebişinin, ne zaman gidecektin hastaneye?

Benim yavruşum bazen çok uslu bazen ömür törpüsü kafamız çok terliyor yastık ve kılıf değiştirmekten gına geldi. Eymen de terleme ne durumda birde çok saçı dökülüyor yavrumun kafasını öpmeye korkuyorum. Gece uykularımız çok düzenli 23:00 gibi 90 ml mama+ anne sütü verip yatırıyorum sabah 06:00 gibi kalkıyor gündüz asla uyuyamadığım için gece uykusu da beni çok rahatlatıyor. Canım bebişini tv ye baktırma doktorumuz mongolizmi tetikliyor demişti. 1 yaşından sonra. Birde bebişin yanında sürekli ayna bulunsun motor gelişimi için çok etkiliymiş. Bizimki bayılıyor aynalara, birde burundan nefes alması çok önemliymiş dikkat edin denildi. Biz oyun halısı kullanıyoruz en az yarım saat geçiriyor içinde ve çok seviyor oyunaklarını.

Birde bu hafta sonu tatile çıkıyoruz. Memlekete gideceğiz. (Ayvalık) Eşim illa sokalım denize diye tutturdu. Bende istiyorum aslında belki terlemesi durur diye. Bebişini denize sokanlar nasıl önlemler aldı acaba? Güneş kremi vs..

şifaaa kızın çok tatlı maşallah aynı sana benziyor dermişim seni görmedimki
Allah nazarlardan esirgesin ,uzun sağlıklı ömür versin
annesine ,babasına ,vatanına ve milletine hayırlı evlat olsun inşallah
topikteki bütün bebekler için bu temennim...

şifacım maşallah Allah nazarlardan korusun çok sevimli bir kızın var grubumuzun bebişleri hepsi birbirinden tatlı zaten tam ısırmalık oldu hepsi şimdi bende benim fıstığımın bi kaç resmini eklicem teyzişleri bizimki accık keltoş sizinkilerin maşallahı var yakında toplarsınız bu gidişle vallahi

Teşekkürler canım,vermeye devam ediyorum ben de.ama bırakacak mı acaba diye panik oluyorum almak istemediğinde bazen.inşallah dediğin gibi bırakmaz

Cok iyiyim canim eymen eski haline dondu bikac gundur icine canavar kacmis gibiydi bugun gidecegim hastaneye kalp atisini duymaya hem de eymenin kultur sonucunu alcam hayirlisiyla duyariz ins bizde terleme olayi pek yoktu taa ki gunde iki kez banyo yaptirana kadar smdi daha cok terliyor kafasi sirilsiklam kalkinca havluyla kuruluyorum usutmesin diye ne kadar ince giydirsem de terliyo uyku saatlerimiz ayniymis mama ve anne sutu oranimiz da tv ye hic baktirmazsam bu sefer kucagda emzirirken kafayi cevirip izliyo tostos bizim ev ayna dolu ama bakabilmesi icin kucakta durmasi lazim o da belimizi kopariyor burnunu hergun aspiratorle temizliyorum oyun halisini donenceyi cok seviyoruz biz de 40indan snra koydum hep alistibence de sok denize hem ona da iyi gelir terlemeyi gecirmese bile oglusa iyi gelir canim bu arada oglun nasil iyice duzene girmistir artik

Otizm konuşulduğunu duyunca sessiz kalamicam ne yazık, 11 yaşında otistik oglum var benim bir de. Az buçuk bildiklerimi aktarayım, annelerin dikkatli olmasi açısından, bebeklerin dünyaya ilk geldiklerinde otistik bir süreçte olduğu kabul ediliyor. Sonra bebek yavaş yavaş sosyallesmeye basliyor. Benim kızım şimdi örneğin göz teması kuruyor, bu çok önemli, çünkü oglum gözlerini kacirirdi. O da bana birşeyler söylüyor. Ilerleyen zamanlarda inşallah adını seslenince bakacak, çünkü bu da çok önemli, sizinle iletişim kurduğunu gösterir. Oglum ikisini de yapmazdı, farkediyordum tabi farklılığını ama ilk zamanlarda konduramamistim işte. Reklamlara çok merakliydi, neredeyse her işini reklamla yapar olmuştuk, çünkü uyku yemek her konuda çok zorlaniyorduk. Bir de hiperaktiflik var, öyle kı ozel egitim okuluna bile kendimizi zor kabul ettiriyoruz. Yazsam roman olur. Kısacası kendi dünyasında yaşayan, çevresiyle ilgilenmeyen bir çocuk olup olmadığına dikkat edilmeli. Tv için bence çok acele edilmemeli. Herkese güle güle buyutmeler:)

kocamannnnn masallahhhh kuzularaaaaa

Maşallahhh nazar değmesin çoook tatlı maşallah.......
çok teşekkür ederiz teyzesi

canım benim çok sağol amin amin aynen bu duamız tüm bebişlere

çok sağol tatlım evet kızım saçlı-başlı doğdu ve sık-sık yıkıyoruz uzamasına yardımcı oluyoruz aynen yakında toplarım ben bu saçı ama bu sıcaklarda bence bebişler azcık keltoş kalmalı rahat geçsin sıcaklarda yaz mevsimi maşallahhhh sizde çok şahanesiniz çok çok tatlı çok öptük sizi Rabbim nazarlardan saklasın

Masallah yerim ben o tatliyi.
çok sağol teyzesi ben Batuhan yeğenimi görmedim ki

kocamannnnn masallahhhh kuzularaaaaa
çok sağol tatlım senin bebeğini de hatırlayamadım eklemiş miydin

bence bebişler değilde o 3 aylar 5 aylar bizim için. biz alışıyoruz artık bebişle yaşamaya. burda bebeklerin döndüğünü okudukça artık temkinli davranıyorum. dün açtığım kanepem hala açık duruyor. salıncak dışında açık kanepeye enine yatırıyorum. benim kızım bana hiç çekmemiş. ne spor seviyor. ne hareket etmeyi tam babası. baba spor seviyor ama biraz canı kıymetli hiç ezmez canını.

bebişlerimiz çok tatlı rabbim nazarlardan saklasın. bu arada haldenlos sende çok tatlısın

Merhabalar güzel bir hafta diliyorum,hepinizin geçmiş kandilide mübarek olsun bu arada.
Korktuğum başıma geldiDün kuzenimi gezdirelim dedik kısmet olursa yarına gidiyor yokluğu belli olacak ama herkezinde bir düzeni var işte.Dün bir kaç yer gezdikten sonra hayvanat bahçesine gidelim dedik,oradan ayrılırken eşimin bir anlık dalgınlığıyla kızım bebek arabasından yere düştü,ana kucağını alma dedim artık kullanmayalım desemde olacağı var işte eşim ana kucağını çocuk arabasına koydu kaldırırkende sanırım kaydı ve düştü kızım o an şoka girdim resmen öyle yerde birden çığlık sesi duyunca,hemen acile götürdük,ağzından burnundan kan geldi canım kızımın o anki ağlar halini düşündükçe gözlerim dolu dolu oluyor hala.Allah'tan kafasına denk gelmemiş.önlüğüde yüzünü çarpmasına engel olmuş,üst damağı yırtıldı burnundan kan geldi doktor toparlar dedi,eve gelir gelmez buz koyduk çok şükür bugün daha iyiAllah kimsenin başına vermesin tüm bebekleri evlatlarımızı korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…