2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
$IMG_3951.jpg slmkızlar bebişlerin fotolarını gördüm herbiri birbirinden tatlı buda benim kızım .memeyi eskisi gibi emmiyor bi ara bırakacak gibi oldu bendede ama sonra tekrar alıştı .bebeklerinizi oturtuyormusunuz bizimkisi sürekli doğrulmak istiyor oturmaya hevesli ama ben oturtmuyorum henüz sizinkiler?

Kelebex cim, canım inş. iyisindir. Hamileliğin güzel ilerliyordur. Kalp atışlarını duydun mu bebişinin, ne zaman gidecektin hastaneye?

Benim yavruşum bazen çok uslu bazen ömür törpüsü :KK9: kafamız çok terliyor yastık ve kılıf değiştirmekten gına geldi. Eymen de terleme ne durumda birde çok saçı dökülüyor yavrumun kafasını öpmeye korkuyorum. Gece uykularımız çok düzenli 23:00 gibi 90 ml mama+ anne sütü verip yatırıyorum sabah 06:00 gibi kalkıyor gündüz asla uyuyamadığım için gece uykusu da beni çok rahatlatıyor. Canım bebişini tv ye baktırma doktorumuz mongolizmi tetikliyor demişti. 1 yaşından sonra. Birde bebişin yanında sürekli ayna bulunsun motor gelişimi için çok etkiliymiş. Bizimki bayılıyor aynalara, birde burundan nefes alması çok önemliymiş dikkat edin denildi. Biz oyun halısı kullanıyoruz en az yarım saat geçiriyor içinde ve çok seviyor oyunaklarını.

Birde bu hafta sonu tatile çıkıyoruz. Memlekete gideceğiz. (Ayvalık) Eşim illa sokalım denize diye tutturdu. Bende istiyorum aslında belki terlemesi durur diye. Bebişini denize sokanlar nasıl önlemler aldı acaba? Güneş kremi vs..

aynen kızımda öyle bazen çok uslu bazen tam canavar...gündüz uyumuyor düzeni yok kafası terliyor gezmek istiyor özelliklede babasının kucagında :)
her yaz bizde ayvalığa gidiyoruz suyu biraz soguk oluyor acaba denize soksammı dıye düşünüyorum bende kızımı...idrar yolu enf. içinde zararlı diyen var üşütür diyen var sakın soka diyen var ama ben istiyorum bakalım ne yapıcam...

Eki Görüntüle 742040 slmkızlar bebişlerin fotolarını gördüm herbiri birbirinden tatlı buda benim kızım .memeyi eskisi gibi emmiyor bi ara bırakacak gibi oldu bendede ama sonra tekrar alıştı .bebeklerinizi oturtuyormusunuz bizimkisi sürekli doğrulmak istiyor oturmaya hevesli ama ben oturtmuyorum henüz sizinkiler?

maşallah cok tatlı bebeğin...benim kızımda oturmak istiyor artık yattıgı zaman aglıyor hiç istemiyor yatmayı...benım kızım baya zayıf senin bebişin yanında :) emmeyi sevdiği halde, bide istemezse napıcam bilmem...

Merhabalar kizlar.oncelikle gecmis kandillerinizi kutluyor Rabbimin tum evlatlara hayirli kaderler yazmasini diliyorum.
Hasta olan bebislere cok gecmis olsun diyorum.
Maralgozlu senin de gecmis dogum gunun kutlu olsun.
Hep gecmis gecmis dedim ama ancak yazabildim.
Benim bebegim dun 3ayini bitirdi.beni tekmeliyor suratima vuruyor.hareketlendi cok sukur masaallah.
Donme ve tutma konusulmus.henuz benim bebis tam olarak donmuyor ve tutmuyor henuz.tembel sanırım
Bebisimin iki yanaginin bir bolgesinde isilik gibi kirmizi kuruluklar var.yaklasik 15gundur.gecmiyor nedendir bilen var mi.dra gostercem.
Kelebexcim haklisin benimde kalbime alasim geliyor oglumu.baska bir duygu bu.aklimi aliyor. Allah tum isteyenlere versin.herkese guzel gunler bebislerinize saglikli ömürler diliyorum

Eki Görüntüle 742040 slmkızlar bebişlerin fotolarını gördüm herbiri birbirinden tatlı buda benim kızım .memeyi eskisi gibi emmiyor bi ara bırakacak gibi oldu bendede ama sonra tekrar alıştı .bebeklerinizi oturtuyormusunuz bizimkisi sürekli doğrulmak istiyor oturmaya hevesli ama ben oturtmuyorum henüz sizinkiler?

Canim masaallah bebiscigine cok tatli.Allah korusun hepsini

Merhabalar güzel bir hafta diliyorum,hepinizin geçmiş kandilide mübarek olsun bu arada.:KK16:
Korktuğum başıma geldi:KK5:Dün kuzenimi gezdirelim dedik kısmet olursa yarına gidiyor yokluğu belli olacak ama herkezinde bir düzeni var işte.Dün bir kaç yer gezdikten sonra hayvanat bahçesine gidelim dedik,oradan ayrılırken eşimin bir anlık dalgınlığıyla kızım bebek arabasından yere düştü,ana kucağını alma dedim artık kullanmayalım desemde olacağı var işte eşim ana kucağını çocuk arabasına koydu kaldırırkende sanırım kaydı ve düştü kızım o an şoka girdim resmen öyle yerde birden çığlık sesi duyunca,hemen acile götürdük,ağzından burnundan kan geldi canım kızımın o anki ağlar halini düşündükçe gözlerim dolu dolu oluyor hala.Allah'tan kafasına denk gelmemiş.önlüğüde yüzünü çarpmasına engel olmuş,üst damağı yırtıldı burnundan kan geldi doktor toparlar dedi,eve gelir gelmez buz koyduk çok şükür bugün daha iyi:nazar:Allah kimsenin başına vermesin tüm bebekleri evlatlarımızı korusun:KK50::KK16:

canım ya çok çok geçmiş olsun Allahım yine korumuş acil şifalar versin meleğine malesef hepimizin en korktuğu şey başımıza gelebiliyor bazen ne yapsakta

Merhabalar güzel bir hafta diliyorum,hepinizin geçmiş kandilide mübarek olsun bu arada.:KK16:
Korktuğum başıma geldi:KK5:Dün kuzenimi gezdirelim dedik kısmet olursa yarına gidiyor yokluğu belli olacak ama herkezinde bir düzeni var işte.Dün bir kaç yer gezdikten sonra hayvanat bahçesine gidelim dedik,oradan ayrılırken eşimin bir anlık dalgınlığıyla kızım bebek arabasından yere düştü,ana kucağını alma dedim artık kullanmayalım desemde olacağı var işte eşim ana kucağını çocuk arabasına koydu kaldırırkende sanırım kaydı ve düştü kızım o an şoka girdim resmen öyle yerde birden çığlık sesi duyunca,hemen acile götürdük,ağzından burnundan kan geldi canım kızımın o anki ağlar halini düşündükçe gözlerim dolu dolu oluyor hala.Allah'tan kafasına denk gelmemiş.önlüğüde yüzünü çarpmasına engel olmuş,üst damağı yırtıldı burnundan kan geldi doktor toparlar dedi,eve gelir gelmez buz koyduk çok şükür bugün daha iyi:nazar:Allah kimsenin başına vermesin tüm bebekleri evlatlarımızı korusun:KK50::KK16:

çok gecmış olsun miniklerimiz bu şekilde büyüyor ufak kazalr hep olacak anlaşılan...allah daha büyüklerinden korusun

şifacım maşallah Allah nazarlardan korusun çok sevimli bir kızın var grubumuzun bebişleri hepsi birbirinden tatlı zaten tam ısırmalık oldu hepsi şimdi bende benim fıstığımın bi kaç resmini eklicem teyzişleri bizimki accık keltoş sizinkilerin maşallahı var yakında toplarsınız bu gidişle vallahiEki Görüntüle 741949 Eki Görüntüle 741952 Eki Görüntüle 741953 Eki Görüntüle 741954

Masaallah kuzucuguna. Allah esirgesin

canım seninde geçmiş kandilini kutlarım yaa çok çok geçmiş olsun tatlım Rabbim beterinden korumuş :KK5: şükür ki toparlayacak hemen inşallah Rabbim başka kazalar nasip etmesin eşlerde var sanırım biraz sakarlık :KK25: eşimde kızımı bebek arabasındayken düşürdü :KK30: bizdeki fark yere doğru değilde direk arkaya arabayla düştü kızım ( tabi o an ben yoktum
:KK43: biraz etrafı dolaştırayım getiririm dedi eşim bende bankta oturmuş bekliyorum :2: kızım arabasında dolaşırken uyuyor güyaa uyutup alışverişi rahat yapacaktık :KK14::KK37: kızımın bir çığlık çığlığa bir sesi var off hiç unutamam :KK5::KK14: neyseki darbe almadan sadece korktuğu için ağlamıştı kucağıma alır-almaz susmuştu meleğim :emir_bebek::nazar: tekrar çok geçmiş olsun
Bu arada bebekleriniz çok tatlı maşallah Allah esirgesin nazarlardan korusun:nazar::emir_bebek::KK16:
çok sağol teyzesi amin hepimizin bebeklerine nazarlar değmesin inşallah :emir_bebek::nazar:

maşallah çok tatlısınız ben bir arkadaşımdan duyduğuma göre bebekler 4 aylıkken bırakma refleksi başlayıp tekrar 6. ayda emme isteği olurmuş acaba o dönemdemisiniz :26::KK28: bi ara kızımda mızırdandı ama geçti emişiyoruz şükür darısı size ve inatçı bebelere :KK56:

Allah'im esirgesin bu kuzucugumuuu.cok tatli bu minnossss.Masaallah canimmmm.Rabbim kotuluklerden kem gozlerden korusunnn:21::KK9:
amin tatlım çok sağol hepimizin evladı için tüm bu dileklerimiz öptük sizi :KK54:

maşallah Rabbim nazarlardan korusun inşallah her daim :emir_bebek::nazar: çok cici çokkk öptük kocaman :KK54:

Gecmis olsun cnm allah korumus yavrunu daha kotusunden korusun rabbim evlatlarimizi

ayın 1 inde 4 ayımız dolacak ve kuzucuğum bugün baya baya yan dönmeye başladı korktum yalnız bırakmaktan:KK70:
sizin bebişlerin fotolarına baktım da maşallah hepsi de topiş topiş...benimkisi sizinkilerin yanında 1 aylık bebek gibi duruyor:KK43:
boyu uzun ama olduysa anca 6-6.5 kg olmuştur haftaya kontrole gidince öğrenicem bakalım
uykularımız gündüz çok düzensiz en az 2-3 saat ortadayız o da kucakta vs gezme meraklısı ama gece gündüze nazaran daha iyi en azından çok sık kalkmıyor gecede 3 keze razıyım tabi her kalktığında en az 1 saat uyumuyor hoş benim böcük ameliyattan çıktığında gözleri açık yalanıp duruyordu uyumayacağı o gün belliymiş zaten:KK52:
benim kız uyumadığından da kilo almıyor galiba bir de çok hareketli o bacaklar kollar devamlı havada fır fır :nazar:
böyle böyle büyüyecek sanırım
...
bir de hamile olan arkadaşımız var galiba:18: hem iyi hem kötü bir durum galiba ben kendimi düşünemiyorum bile zaten korkunç bir hamilelik geçirmiştim allahım korusun

merhaba.bebeğimi uyutmuşken bir şeyler yazayım dedim. gündüzleri çok tatlı oluyor. gülüyor, kendi kendine dönüyor, yakaladığı her şeyi ağzına götürmek istiyor.
bu arada kızlar bebeklerini artık koltukta yalnız bırakmayın. allah korusun çok çabuk dönebiliyorlar. bizimkisi oyun halısında oynuyodu.wc ye gitmiştim. döndüğümde ne göreyim.sırt üstü yatırdığım oğlum yüzükoyuna dönmüş. şook oldumm. ağlamıyoda bakınıyodu.tabi bunu yaparken oyun halısındaki eğimli sopalardan destek alarak yaptığını düşünüyorum.

gündüzleri iyiyizde akşam saat 6 dan sonra bi huysuzluk başlıyor. bazen gaz , bazende sıkılıyor herhalde. saat 9 a kadar sürüyor bu huzursuzluk.

denize girme konuşulmuş.doktor havuzu önermedi. deniz için 4. aşıyı olduktan sonra öneriyoruz dedi. aşımız temmuzun 16 sında. ONDAN sonra gideceğiz tatile. tabi benim için tatil olur mu tartışılır...

aynen kızımda öyle bazen çok uslu bazen tam canavar...gündüz uyumuyor düzeni yok kafası terliyor gezmek istiyor özelliklede babasının kucagında :)
her yaz bizde ayvalığa gidiyoruz suyu biraz soguk oluyor acaba denize soksammı dıye düşünüyorum bende kızımı...idrar yolu enf. içinde zararlı diyen var üşütür diyen var sakın soka diyen var ama ben istiyorum bakalım ne yapıcam...

Yakaricim suyu soğuk oluyor ama denizi pırıl pırıl tertemiz balıklar yanında yüzüyor :KK9: Badavutu öneririm size iç deniz olduğu için suyu biraz daha sıcak oluyor.
Ben oluşumu tuzlatmamıştım öyle saçmalık mı olur diye şimdi kafamı duvara vuruyorum deniz suyu belki terlemesine iyi gelir ben sokacağım oğlumu denize :KK34:

Cok iyiyim canim eymen eski haline dondu bikac gundur icine canavar kacmis gibiydi :KK9: bugun gidecegim hastaneye kalp atisini duymaya hem de eymenin kultur sonucunu alcam hayirlisiyla duyariz ins bizde terleme olayi pek yoktu taa ki gunde iki kez banyo yaptirana kadar smdi daha cok terliyor kafasi sirilsiklam kalkinca havluyla kuruluyorum usutmesin diye ne kadar ince giydirsem de terliyo uyku saatlerimiz ayniymis mama ve anne sutu oranimiz da:KK9: tv ye hic baktirmazsam bu sefer kucagda emzibepolabrirken kafayi cevirip izliyo tostos:KK37: bizim ev ayna dolu ama bakabilmesi icin kucakta durmasi lazim o da belimizi kopariyor:KK14: burnunu hergun aspiratorle temizliyorum oyun halisini donenceyi cok seviyoruz biz de 40indan snra koydum hep alistibence de sok denize hem ona da iyi gelir terlemeyi gecirmese bile oglusa iyi gelir canim bu arada oglun nasil iyice duzene girmistir artik:KK16:

Hadi bakalım hayırlı haberlerle gel.

Oğluşum bu ara çok kusuyor kusmadan dolayı yenidoğan yoğunbakımında kaldığımız için korkuyorum doktorumuza götürdük beklemiş mama vermiştim 1-2 defa bu sebep olabilir dedi ve ametik adında tadı iğrenç bir damla verdi onu kullanıyoruz bakalım olmazsa tekrar doktoruna götüreceğim :18:

Hadi bakalım hayırlı haberlerle gel.

Oğluşum bu ara çok kusuyor kusmadan dolayı yenidoğan yoğunbakımında kaldığımız için korkuyorum doktorumuza götürdük beklemiş mama vermiştim 1-2 defa bu sebep olabilir dedi ve ametik adında tadı iğrenç bir damla verdi onu kullanıyoruz bakalım olmazsa tekrar doktoruna götüreceğim :18:

Gecmis olsun cnm bn de yemedigi mamayi buzdolabina koyuyorum 1.5 saat kadar bekletebiliyorum bi sknti yasamadik dsrda duran mamayi hmn dokuyorum

Allahiiimmmm cok cok cok coooookkk gecmis olsun.toparlar Insaallah. Rabbim korusun.acil sifalar diliyorum kuzuya

X