Arkadaşlar ek gıdaya başladınız mı ?
4. ayın ortalarında başlamayı düşünüyorum,yinede doktoruna danışacağım tabiki
kızlar oğlum emziği alıyor.2-3 dk emip geri atıyor.tekrar verdiğimde gene alıyor. sorum şu; bebeğinizi emziğe nasıl alıştırdınız?bebeğiniz emziği verdiğinizde ne kadar süre ağzında tutuyor.bir de ayaktayken emzik ağzında durabiliyor mu?
Benim kızıma damaklıyı bir türlü veremedik tutmadı,bir gün eşime klasik emzik alsana deneyelim dedim ve klasik emziği tuttu
Emziğe karşıydım ama gerçekten faydası oluyormuş
canım bizm cadı bebek arabasında uyuyor hiç sıkıntı çıkarmıyor kangurusuda var geçen salı annemlere kanguruyla gidiyim dedim ilk defa dışarı çıktık çok güzel bakındı durdu sevindim tramvaya bindikten bi 5 durak sonra bastı çığlığı uykusu geldi Allahım gidene kadar akla karayı seçtim tramvaydan kısa bir süre sonra kucağımda sızdı bende çok yoruldum dönüşte yine aynı bindikten bi süre sonra yine ağlaya ağlaya uyuyakaldı herkes baktı öyle bi daha tövbe ettim kanguruya arabasında karnı aç olmadğı sürece hiç ağlamıyor yol boyu uyur
Allah yardımcımız olsun bende henüz tek başıma bir yere çıkmadım.İllaki yanımda ya eşim ya bir yakınım oldu.Arabasında rahat uyuyorda bizim ev asansörsüz ve 5. kat olunca indiremiyorum aşağıya yoksa normal bir evde olsam bende çıkardım arada gezerdim kızımla.Kangurusu var ama hiç takmadık henüz
3 aylık olunca düzeir derlerdi evet 3 ayı bitirdi bir hafta pamuk gibiydi kızım sakin aglamıyor düzenli uyuyor falan,tamam bu iş oldu artık koay dedim...ama bu hafta gene başladı mızmızlıklar uyku düzeni yok uyanıp duruyor sık sık,uyanırken aglayarak uyanıyor bide...sürekli mızmız cıglık falan oluncada evde bütün gün sakin kalmak çok zorlaşmaya başladı
bu hafta cok sık acıkıyor saat başı emzırıyorum bazen oda yetmıyor gecen hafta 3 saat duruyordu emmeden aglamadan.....şaşırmıs vaziyetteyim günü gününü tutmuyor ve gercekten cok zor yalnız olunca helede,gelip 1 saat bile yanında duran bırı olsaydı keşke...
Bende yalnızım Allah'tan teyzemin kızı 2 haftadır bizde şehir dışından geldide biraz rahatladım,gidince ne yapıcam bilmiyorum.Büyüdükçe huylarda büyüyor çünkü
herkeze iyi akşamlar
benim bebiş bu aralar çok kusmaya başladı nerdeyse her emme sonrası kusuyo
böyle devam ederse doktora götürücem
bide çok mızmız oldu evdeki tartıda kilosu aynı gibi acaba hiç kilo almadımı
gerçi aşıya önümüzdeki ayın 8 inde çağırdılar bakalım gözle görülür bi şey olursa yada içim rahat etmezse bi kontrole götürürüm
kilolar konuşulmuş ben çok yiyorum yaa hiç boğazım durmuyo kendime çok kızıyorum
hamileyken bile bu kadar çok yemiyodum 7 kilo fazlam var acil vermem lazım
şu boğazımı tutmam kilo vermem için yeterli olucak gerçi ama ahh işte sorun orda başlıyo zaten
geçmişi çok detaylı okuyamadım umarım kimsede bi sorun sıkıntı yoktur
ben oğluma emzik veremedim emmek istemiyo sürekli ağzından atıyo bende çok fazla zorlamıyorum zaten
benim bebeğimde emmesin napim dediğim gibi biraz mızmız oldu susturmak zor oluyo ama napalım sevmedi malesef
Canım benim kızımda kusuyordu doktoru reflü olabilir diye ilaç vermişti ama biz yarıda kestik.Geçende kusmaya başlayınca yeniden başladım vermeye,aslında ilaç verme taraftarıda değilim ama bazende mecbur kalıyoruz.Midesini üşütmüşte olabilir geçende sahile gitmiştik rüzgar vardı ondan tahmin ettik.Allah bebişlerimize şifa versin
Selam kızlar nasılsınız çok uzun zamandır giremedim topiğe.eşimin yanına gittik döndük tekrar geri gitcez
göçebe hayata hala devam tayinle ilgili henüz gelişme yok inş ağustosta olacakmış
k.validemle ilişkimiz bitti mevlüt yaptığımızda evime birkaç komşusuyla gelip bacısıyla birlikte beni tüm akrabalara kesmiiş
iftira atmış torunumu göstermiyolar bana kapıılardan kovulduk diye şok oldum kimse görmeeye bile gelmedi ilk 10 günden sonra
eşimledee girdik birbirimize.bu dedikoduyu öz teyezmede yapmış hergün birileri tel açıp kızım topla kendini diyordu düşünün
en son patladım eşimde gitti anneme sorcam ne cesaret deyip tabiki inkar etmiş yeminler etmiş zaten huyudur yalana yemin etmek
eşimde ona inandı o gece eve gelmedi ailemle tartıştı vs huzurumuz çok bozulmuştu yeni yeni topluyoruz ama bende eşime artık güvenmiyorum oraya gittiğimizde bile tad vermedi bize yüzünü güldürmedi annesinin acısını almaya
farkında olduğumu ısrarla belirttikten sonra topladı daha doğrusu böyle giderse hiç korkmam boşanmaktan deyince düzeldi ama kırıldım ben çok
meriçte şükürler olsun iyi kahkahalarıyla çınlatıyo evimizi onun gülen yüzü varlığı sağlığı herşeye değer
sizler nasılsınız bebkleriniz nasıl özledim sohbetinizi
Canım Allah yardımcın olsun,kolay değil kötülerle uğraşmak,Allah'a havale et en güzel dersi verir ahını koymaz
3.5 ayı doldurduk çok şükür ve kızımda baya değişimler var
beni tanımaya başladı özellikle başkasının kucağındaysa ve ben ona konuşuyorsam dudak büküyor ve kollarını açıp bana yöneliyor
sevildiğini anlamaya başladı altını açınca kolunu bacağını öpünce ağız dolusu gülüyor fıstık
ve şu 2 gündür önünde oynattığım hareket ettirdiğim şeyleri tutmaya tutarsa da ağzına götürmeye çabalıyor
son olarak kucağımda öyle tepiniyor ki bıraksam koşacak küçük civciv
bu dünyada gördüğüm en güzel şey kızım heralde bütün gün onunlayım kardeşim bile abla sürekli kızla uğraşıyorsun yorulmadın mı sıkılmadın mı diyor ama nafile ben çok memnunum hayatımdan
2 kg lık kızımın kanlanıp canlanıp tepindiğini oynaştığını görmekten daha güzel ne olabilir ki
hele bir de ağlarken konuşmaya uğraşıyor ağzından arada anne gibi sesler çıkarıyor ya da ben öyle anlamaya çabalaıyorum kimbilir
Allah bağışlasın fıstığı
Büyüyorlar artık her ay değişik bir şeyler göreceğiz süprizlere hazırlıklı olmak lazım
günaydın
geçmişi okumadan direk daldım topiğe
benim kızımda son 10 gündür çok aşırı kusuyordu
dr götürdüm idrar tahlili istedi kültür bakılsın dedi
idrar temiz çıktı ama kültür bakılamamış mikropluymuş.tekrar istediler
dünde artık sinirlerim iyice bozulmuştu 1 saatte 8 kere kusunca acile götürdük..yine idrar tahlili yaptırdık..biraz enfeksiyon çıktı ama çok değilmiş..önemsemedi dr
az öncede kültür için idrar gönderdim hastaneye
uzman dr kusmaları için gaviscon infant yazdı...reflü tedavisine başladık
gün içinde 3-4 defa kussa bana normal gelir ..benim kızım 20-25 kere kusuyor
kıyafet yetişmiyor...bugün rüyamda bile çok kusuyor diye alışverişe gidiyorum ama tişört bulamıyorum
Bizede gaviscon ve yanında bir ilaç daha vermşti doktor.çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum
kızlar netten hangi sitelerden bebek kıyafeti alıyosunuz güvenilir ve malı iyi olan va kıyafetler ayına uygunmu
Butik bebeden aldım ben hoşuma gitti güvenilir bir site
Veeer sonuc alindi keseyi gorduk 2. Kez anne oluyorum..
Allah hayırlı etsin canım ne güzel süpriz olmuştur eşine sana
Sağlıkla kucağına almak nasip olsun,ikiz gibi büyürler artık
kızlar benimde oğlum dün 4 aylık oldu.aşılarımızı olduk..
7 kilo olmuş oğlum (azcık küsüratıda var)
boyumuzda 65 cm.
birde haftasonu annem geldi torunuyla aşk yaşıyorlar resmen.
gezip tozuyoruz 3 gündür.oğlumun baya bir değişti
gündüzleri yarımşar saatlik şekerlemeler yapıyor uzun uzun uyumuyor hiç
ama gece çok güzel uyuyor..düzenimiz belli oldu artık.
birde hep gülücükler saçıyor etrafa kendi çapında hep konuşuyor..
keyifli günler geçiriyoruz yani..
haftasonu şehirdışına çıkıcaz ilk defa bakalım kolay mı olcak zor mu bizim için..
sizlerde iyisinizdir umarım bebişlerin keyfi yerindedir..
Geçmiş olsun canım Allah bağışlasın
Büyüyorlar artık.Allah sağlık versin hepsinede
kelebex
hayırlı uğurlu olsun allahım sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah
benim oğlum gözlerini kaydırıyor sizde de yalancı şaşılık tarzı bişey var mı?
dr a geçen kontrollerde sorduğumda 1 yaşına kadar normal demişti.
bilgisi olan var mı?
Doktor bize öyle bir şey olursa 6. aya kadar normal demişti
kızım ile oğlumun gelişimleri öyle farklı ki
oğlum ne yaparsa iki gün sonra kızım da yapmaya başlıyor aynısını
çok komikler
Allah bağışlasın prens ve prensesi