2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Günaydın anneler.. Son girişimde kuzumun öksürdüğünü yazmıştım. Doktor önce nezle dedi. Mikrobikmiş, kapalı alandan ya da hasta biri öpmüşse kapmıştır demişti (geçen hafta sonu otobüs yolculuğu yapmıştık ordan kaptı muhtemelen)
Malesef dün de hastalık bronşite döndüğü için hastaneye yattık nolur dua edin kuzum iyileşsin bi an önce
O farkında değil hala gülücükler atıyo etrafa ama öksürdükçe ağlaması, o minicik elindeki kocaman damar yolu beni mahvediyo

canım benim çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin.benim 5 yaşında kızım var o bronşit hastası ve neler hissettiğini anlıyorum.hatta doğum yapıp eve geldiğimizde kızım hastaydı oğlumu çok öptü onada geçirdi hapşurdu öksürdü felan çok şükür rabbime biz hafif atlattık.

malt içeceği kullanan arkadaşlar
ben malatyadayım buradaki migrosa baktım bulamadım
hangi reyonda bulunur ben meyv sularının olduğu içecek reyonunu komple taradım ama
bulamadım acaba buradaki migrosta mı yok
bi de nasıl bişi üzerinde malt içeceği yazıyor dimi ben mi göremedim acaba..

Adi maltana canim reyon gorevlilerine sorarsan yardiimcci olurlar bnm esim aliyo

Bende dondy kullaniyorum bebeğim doğdugundan beri..çok memnunum gerçekten, uykusu gelince koyuyorum besigine sallana sallana uyuyor.bence beşik alacaksan bunu almalısin..
Saol canım tavsiyen için inş. Almayı düşünüyorum.

Cqnim telden girdigim icin link veremiyorum google ye 'baby got colic' yaz ayaginda sallamaya baslayinca ac bu muzigi bnmki de pek uyumuyo gunduzleri bu muzikle uyutuyorum 2 kez actigimda uyumus oluyo
bizde de gündüz uykusu problem. Uyumuyor 1 saat salliyorum ayağımda kucağıma alıyorum evin içinde geziyoruz. 10 dk uyuyor uyanıyor ve uykusunu alamadigi için huzursuz oluyor. Mecbur bende uyutmaya çalışıyorum. Dün kucagimda uyudu oturdum biraz uyusun kucagimda bari dedim ( ayakta yürüyerek uyuyor ) 15 dk uyudu. Bende can sıkıntisindan basindaki konakları tirnagimla biraz kaldırdım. Eşim geldi napiypsua acir dedi bende yatağında yatsaydi napayim canım sıkılıyor dedim :) pslkoloji alt üst oldu yani. Colik müziğini bende açtım bir kaç defa etkisi olmadi. Fon makinesi saolsun çok sıkıstigimda onu açıyorm.

Tustubik çok geçmiş olsun rabbim acil sifalar versin. Insanın çocuğunun hasta olması çok zor ve yıpratıcı bir şeymiş yaşadıkça anlıyoruz. Bütün bebeklere sağlık diliyorum... Malatyalı arkadasim 1 karış boyunda cam şişe açık çay rengi gibi yesil siyah kağıt üstünde maltana yazıyor. Meyve suyu satılan reyonda. Keşke görevlilerden birine sorsaydin yardımcı olurlar. bugün komşuya gezmeye gidicez kızımla 2. Ev gezmesi olacak kızımın :)

geçmiş olsun cnm Allah şifa versin
üzülme ..geçer çabucak inşallah..
bizde dün hastaneye gittik..kızım hasta..nezle olmuş..dr iyi bakmazsan bebeklerde hemen bronşite çevirir dedi
inşallah bizimki bronşite çevirmez..ilaçları düzenli kullanıyorum ama onuda içirene kadar baya bi mücadele ediyorum

emsalsiz ve kelebex teşekkür ederim kızlar
çok acil girip çıkmıştık migrosa hızlıca taramıştım reyonu
birdahakine iyice bakayım muhtemelen gözümden kaçtı
bilgiler içi sağolun
ayrıca ben malatyalı değilim
gurbetteyim burada :)))

tustubik ve divinity bebişlerinize çook geçmiş olsun aman dikkat edin
bebişlere rabbim tez vakitte şifalarını versin inşalah..

bizde sabahın 8 buçuğunda kızımla banyo işine soyunduk bugün ilk kez kızımı tek başına
banyo yaptırdım kızım emerken patır patır götürdü hemne altını almak için yatırdım ama bir baktm ki
omuzlarına kadar çıkmış kuzumn hemen küvetini getirp suyunu hazırladım
babamız uyuyordu uyandırmaya kıyamadım kendim yıkadım ama acayip bir güven geldi
kendime banyodan sonra. çok korkuyordum mecbur kalırsam tek nasıl yıkarım diye.
babamız bizden daha becerikli normalde ben su dökerim babamız kızımızı hem tutar hem yıkardı
ikikjnci kez böyle oldu iki aylığız daha.
sizcde niye bu kadar çıkıyor olabilir kızlar bezxi gevşek mi bağlıyorum acaba bez kötü mü desem prima kullanıyorum ama.
bir haftaya kadar hiç böyle olmamıştı bir haftadır bu ikinci büyüdükçe mi oluyor acaba..

yakari arkadaşım bebişin huy değiştirmiş umarım en kısa zamanda eski haline döner
sen mamaya başladın mı ilk ay kilo alımınız azdı ya.
konuşmuştuk sennile bizimde azdı. ilk ay 800 gram almış 6 santim uzamıştı
doktor az demişti aldığı kiloya bu ayda 900 gram almış ve 4 cm uzamış
şuanda 5250 kilosu ve boyu 60 cm. bnede ilk ay üzülmüştüm ama şimdi üzülmüyorum
doktorumuz mamaya da gerek yok dedi. bu ay için iyi dedi rahatladım.

Uzun süredir dahil olduğum bu platformda şimdiye kadar hiç yazım olmadı. Bir konu hakkında bilgi edinme çabasına girdiğimdeyse hep "Kadınlar Kulübü"nü gördüğüm yere tıkladım. Ben burdan çok soruma cevap, çok sıkıntıma çözüm buldum. Şimdi sıra benim yaşadıklarımın başkaları için çözüm olmasına geldi.
Ben de 22.03.2013 itibariyle güzeller güzeli bir erkek çocuk dünyaya getirdim. Şimdi mışıl mışıl uyuyan oğluma kavuşmamsa çok sancılı oldu.
Hamileliğim gayet sıkıntısız başlamış olsa da 7. haftasında korkunç sancılar başladı. Çok araştırdım, rahimin büyümesine bağlı olduğu yönünde pek çok yazı okudum. Doktorum da (ki kendisine çok şey borçluyum)ilk önce sebebin bu olabileceğini söyledi, zaten ağrılar da geçince önemsemedik. Ta ki üzerinden tam bir hafta geçip de gecenin üçünde sancıyla uyanana kadar. O gece nasıl geçti, sabah nasıl oldu bir bilseniz... Korkmak, o ekranda kalp atışını yakalayabilmek için gözlerini kırpmamak, ne olduğunu anlayamamak ve yine korkmak.
Yumurtalığımda bir kist vardı, kistim büyümüş ve yumurtalığımın şişmesine, rahmin yaptığı baskı da yumurtalığımın kendi etrafında dönmesine ve daha da şişmesine neden olmuştu. Ben yaklaşık sekiz haftalık hamileydim, benim ve bebeğimin hayatı risk altındaydı, ameliyat şarttı. Ve ben saat o gün saat ikide ameliyata alındım.
O gün ve sonrası ile ilgili anlatacaklarımın ardı arkası kesilmediği için yaşadıklarımı kaleme almaya karar verdim. Umarım bir gün okumak isteyen herkese ulaşabilirim.
Çok zor günler geçirdik. Umutsuzluk, korku, kaygı, bekleyiş. Düşük riski nedeniyle raporluydum. Bu zor günlerin arasında raporum bitince bir de işten çıkarıldım. Bir avukat olarak parasal haklarımın tamamına sahip çıktım elbet, ama gördüğüm manevi zararı halen daha giderebilmiş değilim.
Raporlu olunan günler için işveren maaş yahut prim ödemek zorunda değil. Raporunuz SGK' ya hastane ve işveren tarafından gönderilerek eksik gün bildiriminde bulunuluyor. Siz de raporunuz bittikten sonra adınıza bankaya yatırılan geçici işgörmezlik ödeneğinizi alıyorsunuz.
Hamilelikte işten çıkartıldığınızda ise işyerinden aldığınız yasal haklarınız ve İşkur' dan alacağınız işsizlik ödeneğiniz dışında pek bir yasal hakkınız olmuyor. İşkur' un aradığı koşullara uygun başvurunuz onaylandıktan kısa bir süre sonra daha önceki primlerinize göre hesaplanan işsizlik ödeneğinizi PTT kanalıyla alabiliyorsunuz. Normal şartlarda doğum iznine ayrılmanız gereken zaman aynı zamanda işsizlik ödeneği aldığınız zamana denk geliyorsa, yine raporunuzu alıyor ve İşkur' a bildiriyorsunuz. Çünkü kurum öyle ya da böyle sizin çalışabilir durumda olmanızı arıyor. Raporlu olduğunuz süre boyunca işsizlik ödeneğiniz kesiliyor. Her ne kadar farklı söylentiler varsa da bu raporun karşılığında SGK' dan herhangi bir ödenek alamıyorsunuz. Çnkü SGK rapor alındığında halihazırda çalışılıyor olması koşulunu arıyor. Bu sebeple Doğumla ilgili rapor süreniz ne zaman dolarsa o zaman İşkur' a yapacağınız başvuru sonrası ödeneğiniz kaldığı yerden devam ediyor ve süresi bitince kesiliyor. Bu başvuruyu da ilk başvuru gibi internet sitesi üzerinden yapabiliyorsunuz. Farklı olarak ilk başvurunuzda fesih tarihi yazan bölüme bu sefer raporun bitiş tarihini yazıyorsunuz, derhal işleme konuluyor.
Belki birilerine ışık tutabilirim ümidiyle anlatmak istediğim çok şey var. Mesleğim gereği işin hukuki yönüyle ilgili söylenebilecek belki birkaç şey daha vardır. Ama bir kadın olarak yaşadıklarımın da ehemmiyeti olduğuna inanıyorum.
Başka bir zaman doğum heyecanımı da paylaşmak isterim. Ne de olsa onca zamanın ardından onun yüzünü görmek tarif dahi edilemeyecek bir duygu. Umarım herkes sağ salim bebeğine kavuşur. Görüşmek üzere...

Canim bnm oglum kolik degil buzuki orhan falan ise yaramadi uykuda tesadufen bu muzigi buldum aglamamasina ragmen mizirdandiginda aciyorum uyuyor cok sukur gaz skntimiz da tamamen bitti bu kadar cabuk bitcegini dusunmuyodum biraz yormak lazim bebisi uyummasi icin uyanik oldugu anlari elimden geldigince aktif hareketler yaptiriyorum 1.5 saat kadar oynayip uyutuyorum geneldee 2 saat uyuyyor

bizimkide dün 75 gününü doldurdu 9 mart doğumluyuz inanırmısın aynı huysuzluğu dün bizimkide yaptı ki normalde hiç yapmadığı şey yerine yatırıyorum kıvranıyor bağrıyor kucağıma alıyorum gezdiriyorum susuyor delirtti beni sonra anladım ki uyumamak için direniyor salladıkça bağırdı bağırdı sonra uyuya kaldı fazla emmedi de bi tuhaftı yani inşallah bir günlük bişiydir:)

kaynana derdi maalesef herkeste az çok var kızım 2 haftalık falandı bi gece bizde kaldı sabah kalkar kalkmaz yatak odasının kapısını yavaşça açtı ben uyanıktım o sırada şaşırdım kızım siz uyuyun ben bakarım dedi aldı gitti çocuğu bende daha lohusayım hassaslık oluyor insanda çocuğum gitmiş yanımdan uyku girermi gözüme bende kalktım baktım leğen kova su hazırlıyor kızımın altını yıkayacak dedim bende su dökerim yardım ederim meğerse o kayınpederimi çağırmış çocuk yıkıyalım diye bu arada kaynanamla kayınpedrim 15 yıldır falan ayrılar kayınpedrim bizimle yaşıyor hergün doyasıya görüyor çocuğu yani neyse ben odaya girince kayınpedrim tam çıkıyordu ki kaynanam aa nereye mehmet bebeği yıkıycaktık ya nereye gidiyorsun dedi ben yine zönkk oldum ben orda yokmuşum gibi kayınpederim eline aldı maşrapayı baba ben dökerim dedim o da kaynanamdan öğrenmiş sen dinlen kızım ben yaparım dedi görende taş taşımışım sancak bi su dökemiycem sanki tuttu ikisi yıkadı çocuğun altını resmen çocuk bakmaca oynar gibi beni safdışı edip:) ya kaynanam neysede kayınpederime ne çocuğun altına yıkamak hep kaynana yaptırdı tabikide benim tuhafıma gider böyle şeyler Allah hepinize sabırlar versin kızlar:))Hayırlı cumalar herkese..

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım bebişine çok üzüldüm allah şifasını versin inşallah tez zamanda iyileşir bebişin
sende kendini çok yıpratma lütfen bebeğinin sana ihtiyacı var unutma bebeğine iyi bakabilmek için senin iyi olman lazım

günaydın kızlar hayırlı cumalar
hasta olan bebeklerimize allah şifa versin
uyumayan bebeklerimiz gazını çıkarıp uyusun inşallah
diş çıkaran bebeklerimiz kolaylıkla çıkarırlar dişlerini inşallah

ikizlerimiz yok ortalıkta inşallah iyidirler
sonsy da yok inşallah yine bişeyleri kafasına takıp kendini üzmüyordur

kızlar biz abarttık sadece çıtçıtlı sıfır kollu badiyle evde duruyoruz
gece çok terliyo bebişim
böyle giderse atlet alim atlet ve beziyle yatsın gece

tatile çıkmayı düşünüyoruz haziranın son haftası
kızlar acaba bebişim hava değişiminden hasta olurmuki
seneye gitmemiz dahada zor olucak bebek hareketlenmiş olucak durmucak şimdi emer uyur ama ya hava değişimi çarparsa diye korkuyorum

benimde acil kilo vermem lazım bu gün itibariyle başlıyorum dikkat etmeye ve hamileliğimden önceki halime dönücem aslında hedefim biraz daha fazla

canım bende malatyadayım pazar markette var ülkerinkini aldım ben hiç bi işe yaramadı bende umarum sende yapar bi koli içtim ama farketmedi kiloda yapıyomuş dikkat et

neler yazcaktım neler bu çocuk insanda moralim mi bırakıyorrrr.tam tamına 8 dk.uyudu.ve tekrar sil baştan.ağlama krizleri kucakta durmuyor yatakta durmuyor kesin sıyırcam kesinnnn...

Neler yapıyorsunuz canım uyanıkken. Biz emiyoruz gaz çıkarma biraz sırtını dinlendirme, 15 dk kadar donence, biraz cingirak müzikli ışıklı oyuncaklar, ( ben elimde tutuyorum biraz sağa sola oynatiyorum takip ediyor. Bazen hiç umursamıyor ağlıyor. Kızım birde kucagimda gezmektenholaniyor uyanık olduğu sürenin büyük bir bölümü kucagimda malesef. Balkona çıkıyoruz 5 dk kadar. Altını açınca biraz masaj yapiyorumayagina gobisine. Baskada yapacak bir şey bulamıyorum.değişik fikirlerioanvarsa yazarmisini arkadaslar...gokcen44 sende benim gibi gurbetcisin demekki eskiden pek umursamazdim ama hamileligimde çok koydu gurbet bana oda 2 saat uzakta olsamda :) bende 2 defa yalnız yikadim kızımı kaka yüzünden kucagimda yaparsa taşıyor sanki. Alttan baskimi yapıyor kolum neyse...kaka yaptığı zaman kucagimdaysa hemen birakiyorum yapınca değiştiriyorum hemen. Ayy kullanıcı adını unuttum yeni arkadaş. :) geçmiş olsun canım allah anali babalı büyütsün bebişini...

Son düzenleme:
Dün dr. Mikostatin verdi pamukcuk için. Günde bir kere karbonatl şu yapardım. Dünden beri birkaç defa yapmaya başladım gecmezse kullanicanilaci. Kullanan oldunu hiç. Yada bir püf noktası varmidir.

Senin yaptiklarinin haricinde kol hareketi yapiyoruz asagi yukari yanlara dogru ben artik kucagima pek almiyorum yatirip agulasiyoruzhic de aglamiyo uykusu gelene kadar oyle oyaliyorum knsmak cok ilgisini cekiyo ozzellikle agu yapmaya basladiktan snra devamli agu dememi istiyo

canım bende malatyadayım pazar markette var ülkerinkini aldım ben hiç bi işe yaramadı bende umarum sende yapar bi koli içtim ama farketmedi kiloda yapıyomuş dikkat et
teşekkür ederim arkadaşım bende bir deneyeyim bakayım belki işe yarar.

canım evet çok zor gurbet. senin yine iyiymiş ben izmirliyim sadece 18 saatcik...
senede iki kere gidebiliyorum bir sömestrde bi de yaz tatilinde
bayram mayram hak getire..
allah yardım etsin tüm gurbettekilere..
kakayı da hep emerken yapıyor bende emmesini bitirmesini bekjkliyordum
bundan sonra beklemem hemen altını alayım sonramsin bari..

geçmiş olsun ,Allah şifa versin canım..

ülker maltana içiyorum, maltana yazıyor üzerinde..bende işe yaradı,göğüslerim bir ara yumuşamıştı,süt bitiyor diye korkmuştum sıktıkça çıkıyordu ama sütün dolmasına alıştığım için kaygılanmıştım..maltanadan beri yine sertleşti maşallah

bence bir şey olmaz,biz temmuzda taşınıyoruz egeye..değişiklik şart ,daraldık artık..ben de kalan 4 kilomu vermeye niyetlendim,iki gün çok dikkat ettim ama dün misafir geldi, olan oldu acilen zayıflamam lazım..aksi halde işe başladığımda gardrobu komple yenilemem gerekecek,iş kıyafetlerim 34-36 beden ve ben şuan 36 ya zor giriyorum

ben oyalamak için oyun halısı aldım,ilgisini çekti ama aşı zamanına denk geldiği için tam oynatamadık.. aşıdan sonra maalesef oğlumda da uyku sorunu oldu..gündüz uykusu zaten azalmıştı,gece ile gündüzü çok güzel ayırt ediyordu çünkü..gece emip uyuyordu saatlerce,yatış kalkış saati belliydi..ama bir kaç gündür-aşıdan beri-gündüz uykusu kalmadı,gözünden uyku akıyor ama dalamıyor bir türlü..iki gecedir uykusunda hep hareketli,rahat uykusu kalmadı..kollarını bağlayıp yatırayım diyorum bu kez de ellerini açmak için hareketleniyor..ne yapacağımızı şaşırdık,Allahtan şimdilik annem yanımda ama haftaya gidecek..ıhlamur kaynattım bugün,bir çay kaşığı da bebeğime içirdim, rahatlık versin diye..uyanık olduğu zamanlarda kucağımda ellerini kollarını oynatıyorum,ona şarkılar söylüyorum,zaten iyice tanıyor artık babasıyla beni.gözlerimizin içine bakıp gelip giderken takip ediyor.daha fazla ses çıkarabiliyor bir kaç gündür..sanki bir şeyler anlatır gibi...iyice yemelik oldu sıpa

kilo alımı azdı evet,2. ayda da750 gr aldı...kusması faza diye aptamil ar mama verdi doktor günde bir öğün kullan dedi...onu kullanıyorum cok fazla fark olacakmı bakalım 3 aylık kontrolde görecegiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…