2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Paşa mız iyi teyzesi
Yavaştan yabaştan oynuyoz artıkım
Sizde nasıl durumlar
iyiyiz cnm bizde yavas yavas birseyler yapiyoruz iste..sagligimizda iyi sukur..
ne güzel ya.bizimki 3 aylık oldu.5800 kilosu.sanırım çok az:KK43:(hastaneden 3300 leçıkmıştık.ilk ay 500g ikinci ay 1100g 3.ayda 850 g aldı.boyuda 62 cm
yok cnm ilk ay disinda az degil..ne guzel iste kilo alimi yukselmis..zaten bi zaman sonra kilo alimlari azalacak 300gr'a kadar dusecek..

kaynana derdi bitmez kızlar allah herkesin yardımcısı olsun sağlık versin hepimize ailemize de huzur....
bizimkilerde evlenirken hiç yardım etmedi hemde hiç ne maddi ne manevi...ben hamileykende aynen ne aramak ne sormak ne bi yardım...dogumdan sonra gene öyle....
yakın oturuyoruz hergun gelıyodu nerdeyse bebegı yıkıcam dıye dıye 1 ay sonunda ben cok sıkıldım ve kendım yıkadım o gelıncede ben az önce yıkadım dedim bozuldu gitti bi dahada gelmedi...ama sımdi ters davranıyo laf sokmaya calısıyo kızımıda cok fazla alıp sevmiyo.. :) kızının oglu var onu seviyo sanki umrumda onumu kıskanıcam heheh :) hep bi akıl vermeler bilmiş konuşmalar uzak olsunlar...

benım kızım 75 günlük oldu artık düzene girecek derken temelli dengesiz bişey oldu aglamak bagırmak kucak istemek hep yeni cıktı,bide uyumuyor toplamda 12 saat belki uyuyordur arada sırada...deliriyorum evde bütün gün yapışık duruyoruz..3 aylık olunca düzelir diyorlardı ama daha fena olmaya başladı çocuk...

Gecmis olsun cnm. Stres yapma.

Hep buyuk ogullarina para yediriyorlar. Bizden de para istiyorlar. Utanmalari yok.
Mirasi da hep o buyuk oglana harciyorlar veriyorlar. Neymis bizim paramiz varmis. Ne zorluklarla okuduk, nasil cabaliyoruz gormuyorlar. 1 bucuk yil esimden ayri yasadim. Esim yurtdisinda yapayalniz zorluklarla yasadi. Univ de parasizliktan ac kala kala reflu oldu.
Soruyorum size yaptiklari dogru mu? Tmm herseyi versinler istediklerine de neden bir de bizden para istiyorlar? Oyle de cok bir paramiz yok. Kredi borcumuz var. yol paramiz cok.

Haa bir de en buyuk dertleri esim neden bana yardim ediyor beni nazliyor. Kaba tabirle onlara batti bu.
Hamileyken esimin manyak annesi ustume yurudu. Simdi de utanmadan torunumu goreyim ne olur diyor.
Ama ben de ne mi yapiyorum. Bir daha onlarin evine gitmiyorum gitmiycem. Oglumu da gondermiycem. Esim naparsa yapsin yani gidebilir. Bizi birakip da 1 gunden fazla durmaz.

Kaynanam diyorki benim raporum var adam oldursem ceza almam. Bu kadindan hersey beklenir. Evime gelsin istemiyorum. Grlse zaten esime dedim ise gidemezsin ben bunlarla yanliz kalmam.

Teşekkür ederim canım.. bu arada senin kaynana hakikaten catlakmis o ne öyle ya benim raporum var felan.. delidir ne yapsa yeridir hesabı...bencede görüşmemen en iyisi olmuş. Kaynanalar oğullarıni kıskanıyorlar bizden.. benim düşüncem bu yönde...

çok tşk ler cnm.inşallah bizde kolay atlatırız..

kızlar geçen hafta üçüncü ayını doldurdu oğlum..
teşekkürler darısı başınıza diyelim o zaman :)
inşallah çok sıkıntı çekmeden atlatırız bu dönemide :)

bu arada tşk ler dedemet güzel dileklerin için.
evet evlilik yıldönümüz bugün çok özel benim için :)))
oh oh hadi ahyirlisi insallak kolay atlatirsin.
her bebek icin aynimiki bizimki 4 gun sonra 3 aylik olcakda...

bende kendimi çok suçladım ama yok anacım kurban olsun bana ben iyi niyetle yaklaştıkca saygıda usur etmedikce o beni ezmeye çalıştı 3yıllık beraberlik sonrasında evlendik eşimle o kadar aşık ve romantikdiki eşim şimdi ise onun yüzünden kavga etmekten ilişkimiz ok yıprandı

bi tanede elitim var hep beraber otururken 2 gelinin yanında kocasına 'anandan çok benle yaşadın ondan çok ben kahrını çektim hala anam diyosun ' dedi bide oğulları için düşünse bunu keşke kendi olunca ana gibi yar olmaz der

aman aynı işte yaralarım depreşti yine :))

acilarini hatirlattim sanirim kusurabakma canim.
ne kotu bu sebeplerden dolayi eslern arasi bozulmasi.
bizdede oldu ama ben daha fazla yipranmamasi icin esime bisi solemiyorum.
bi dicem olursa ona soluyorum zaten artik.
onceden yapamiyodum ama artik ogrendim.
demi bide o var.
hemen tepene cikiyolar.
ne yapsak olmuyo kuzum.
en iyisi uzak durmak diyorum ama ne mumkun hepside burnumun dibinde.
kocalarinin analarina hepsinin illaki lafi olcak nede olsa onlarda onlarin kaynanasi :))

Allah sabır versin :) ben geldiklerinde anacığıma kaçmayı dusunuyorum :)))))
bende gelimmiii noluuurrr!!!
azcik benimde kacasim varda :))

bu kadar kayınvalide muhabbetinden sonra yarın geliyo :)
ama ben seviyorum kayınvalidemi şimdiye kadar hiç bi sorun yaşamadık el üstünde tutuyo sağ olsun gittigimde 4 tarafıma 5 geçiyo o derece oğlunuda sürekli uyarıyo bana yardım etmesi konusunda
80 km falan var aramızda gece kalmaz bile rahatsız etmemek için

masalah nazar degmesin.
tadini cikar hayatim :))

millet kaynanadan çeker. ben hem kaynanadan hem besbeter kayinpederden çektim. eşimden cektigim de ayrı. 5 haftalık bebegimle lohusa halimle kayinpeder bıçak çekti ya bana soke olduk. hakaret kısmı da ayrı. basedilebilir şeyler anlattiklariniz kızlar.bosverin bakmayın kafaya.
canim cok uzuldum.:KK43:(
derdi nemiski senle?

yok canım olmadım hatta dıktora bile gitmedim
biraz daha sabretmeye karar verdim

Allah yardimcin olsun.
ohalde bebeginle ilgilenmek zor tabi.
cok da ihmal etme canim.
dahada kucuk ya birakamiyosun da demi?

Merhaba kızlar canın çok sıkkın, dün bacağımda bişey çıktı birde ağrı vardı doktora gittim zona diye bişey çıkmış, çok açıyor bacağım birde çocuklara su çiçeği olarak bulabiliyormus, ilaç verdi bi tane içiyorum yarın kontrole gideceğim..ınşallah bebegime bişey olmaz..stresten oluyormus ama neyi stres yaptığımi bilmiyorum..muhtemelen bebeğimi bırakıp nasıl ise gideceğimi taktım. Iznim bitti normalde bu hafta yıllık iznime başladım idare edebildiğim yere kadar goturcem bakalım..çok zoruma gidiyor onu bırakıp işe gideceğimi düşünmek...:KK43:

geçmiş olsun çok ağrı yaparmış anneannemde olmuştu

kaynana derdi bitmez kızlar allah herkesin yardımcısı olsun sağlık versin hepimize ailemize de huzur....
bizimkilerde evlenirken hiç yardım etmedi hemde hiç ne maddi ne manevi...ben hamileykende aynen ne aramak ne sormak ne bi yardım...dogumdan sonra gene öyle....
yakın oturuyoruz hergun gelıyodu nerdeyse bebegı yıkıcam dıye dıye 1 ay sonunda ben cok sıkıldım ve kendım yıkadım o gelıncede ben az önce yıkadım dedim bozuldu gitti bi dahada gelmedi...ama sımdi ters davranıyo laf sokmaya calısıyo kızımıda cok fazla alıp sevmiyo.. :) kızının oglu var onu seviyo sanki umrumda onumu kıskanıcam heheh :) hep bi akıl vermeler bilmiş konuşmalar uzak olsunlar...

benım kızım 75 günlük oldu artık düzene girecek derken temelli dengesiz bişey oldu aglamak bagırmak kucak istemek hep yeni cıktı,bide uyumuyor toplamda 12 saat belki uyuyordur arada sırada...deliriyorum evde bütün gün yapışık duruyoruz..3 aylık olunca düzelir diyorlardı ama daha fena olmaya başladı çocuk...

bunlarin hic ayari yokki anacim.ya cok gelir biktirirlar ya hic gelmez can sikarlar :))
bozulcak bisey yok.
o senin bebegin tamam oda yardim edebilir yikayabilir ama abartmamak lazim ama demi.
insanin sirf gelmesin diye kavga edesi geliyo bolelikle senden uzak durmus oluyo :))
bebekler sanirim busekilde devamli huy degistirererk duzeni oturtacak canim.
beklemekten baska care yok :KK43:

canim seninkide zormus yaa!!!!!!
amaaaan unutamiyo insan iste dedin gibi.
simdide yanima gelir kizimi sevmek icin guler konusur niyeti nedir bilemem fazla guvenim yok okonuda ama herseyi zamaninda yapacakti.
kacmak istiyorum bazen.
yoksa bogulacam..........
kfana takma dicem ama bilirimki o azcik zor.

canim seninkide zormus yaa!!!!!!
amaaaan unutamiyo insan iste dedin gibi.
simdide yanima gelir kizimi sevmek icin guler konusur niyeti nedir bilemem fazla guvenim yok okonuda ama herseyi zamaninda yapacakti.
kacmak istiyorum bazen.
yoksa bogulacam..........
kfana takma dicem ama bilirimki o azcik zor.

Niyeti bozuktur bnce hic guvenmemek lazim bzmki de yuzume guler arkamdan knsur valla ben buyuk knsuyorum bnm de oglum var ayni sehirde yasarsak hic gitmem evlerine ihtiyaclari olmadigi muddetce gormek isterlerse gelirler farkli sehirde yasatsak en fazla 5 gunne oglum bnden sogusun ne de karisindan

Kizlar bebegim eli ve diliyle agzinkn bir yerini kasiyor surekli baktim orda bir beyazlik var ama cok hafif. Dis cikarmak geliyor aklima. Elinimkizartmis yavrum orayi kasiya kasiya dislik aldim sulu. Kullansam i yoksa dr mi sorsam? Sulu disligi dolapta bekletip mi vereyim?
Sizde durumlar nasil?

Artik cildiricam bebegim gunduz hic uyumuyo surekli kucakta olmak istiyo cok uykusu var salliyorum yatiriyorum 2 dakika sonra aciyo gozlerini napiyim nolur yardim edin psikolojim bitti. anason alip icirsemmi acaba bilgisi olan varmi herseyi denedim bi bu kaldi aliyyimmi

Artik cildiricam bebegim gunduz hic uyumuyo surekli kucakta olmak istiyo cok uykusu var salliyorum yatiriyorum 2 dakika sonra aciyo gozlerini napiyim nolur yardim edin psikolojim bitti. anason alip icirsemmi acaba bilgisi olan varmi herseyi denedim bi bu kaldi aliyyimmi

aynı sorun bızdede var bugn hala uyumadı suan tek elımde o var emiyor...sürekli gezmek istıyor kucak istese gene ıyı...alıp kucagıma oturayım ama yok oturunca cıglıgı basıyor,kucaga alıp ayakta duruyorum gene aglıyo illaki yürümem lazım...sırtım belim koptu,ayrıca ruh halimde kötü gerginim mutsuzum bu cocugu yapsaydım keşke modundayım :KK43:

ne güzel ya.bizimki 3 aylık oldu.5800 kilosu.sanırım çok az:KK43:(hastaneden 3300 leçıkmıştık.ilk ay 500g ikinci ay 1100g 3.ayda 850 g aldı.boyuda 62 cm

Gizem selam
Bebeginin cinsiyetini hatirlayamadim ama neden az olsun kilosu. Simdi senin icin baktim, persentil hesabina gore %66da. Yani her 100 bebegin 66sindan daha sisman. Masallah de bence :)) Boyu da %87.
Ilk ay az almis ama sonraki aylar gayet guzel. Beklenen 600 gr-900 gr arasi almalari zaten.

Cqnim telden girdigim icin link veremiyorum google ye 'baby got colic' yaz ayaginda sallamaya baslayinca ac bu muzigi bnmki de pek uyumuyo gunduzleri bu muzikle uyutuyorum 2 kez actigimda uyumus oluyo

oyyy kıyamam dişler çıkmaya başlamış :)))
allah yardımcınız olsun inşallah sorunsuz atlatırsınız.

68 günlük oldu oğlum. 2 gündür emerken kusuyor sizde de oldu mu hiç?
normalde emdikten sonra illa bi kusar ama kilo alımı ii olduğu için dr önemsemedi.
çok mu emiyo acaba ?

kızlar ya bu benim kız bi enteresan oldu. istemediği hiç bi şeyi yapmıyo. ne istiyorsa onu yaptırana dek ağlıyor. şimdi size yazarken yalancı ağlamayla beni kendine cevirip konuşmamı istedi iyi mi:))) ben konusunca gülmeye basladı manyak sey:))))

bunlar da en son resimleri
Allah bağışlasın maşallah canım:nazar::emir_bebek::KK34:
Gunaydin kizlar bizim sabahlarimiz cok keyifli oluyor oglum agulasarak tatli cigliklar atarak gece ruyasinda neler gordugunu anlatiyor sanirim cok tatli oluyo hala uyanigiz tv izliyo pasam arada bnle kns der gbi bagiriyor annee diyerek :)))) Alahimm bizlere anneligi nasip etti cok guzel bi duygu her gecen gun ANNE oldugumu daha cok hissediyorum
Artık yavaş yavaş konuşmaları artar gülücükler sıklaşır en güzel olanıda annelerini tanıyor olmaları.Bizde bir yere gidelim başkasındaysa bile bana bakıyor takip ediyor beni:KK16::nazar::emir_bebek:Allah herkeze nasip etsin bu duyguyu:KK16:
canım benim demişşin ya kızın çok güzel diye. komik bi şey paylaşayım istedim. son doktora gittiğimizde hemşirenin biri benim kızı seviyo. bu manyak ta gülücükler sacıyo. kız dedi ki neyi oluyorsunuz. annesiyim dedim. nasıl olur bu bebek çok güzel dedi. ben çok mu çirkinim dedim. k bakmayın bakıcı sandım sizi diyerek sıvadı:))))muhabbetten anlayacağınız üzre bu kız bana hiç benzemiyor:))))
Ne kadar saçmalamış ne yani illa anne yada babaya benziyecek diye bir kuralmı varmış:KK20:Patavatsız insanlar çok takmamak lazım:KK34:
Günaydın kızlar

Dün zeytinyağlı börülce yapmıştım acaip süt yaptı tavsiye ederim daha önce bilmiyodum bilsem sürekli alır yapardım gerçi yeni çıkmaya başladı sanırım:)
Börülcede sevilir sevilmezmi:KK16:Taze fasulyeden daha çok seviyorum ben yeni yeni çıkmıştır artık ama pahalıdır şimdi daha vakti var :KK34:
saol cnm..aklımda olsun bu marka :)

teşekkürler cnm.evet daha çok minik bakalım dişlik çözüm olur şimdilik diye düşünüyorum bende
bende çok kalın örtmüyorum artık.penye battaniye kullanıyorum.
kalın olunca üzeri terliyo bu sefer.tam geçiş dönemi havalar birden ısındı.
inşallah hasta olmadan atlatırız..

yüksek ihtimal bende böyle düşünüyorum canım.verdiğin bilgiler için teşekkürler.

henüz ellerinde uzun süre tutamıyor birşeyi evet bende yardımcı olucam artık canım.
eşim işten çıkınca akşamüzeri çıkıcaz dişlik almaya.bide bugün doktorumuzdan randevuda alıcaz zaten :)

çok sağol cnm.evet çok sempatik oluyor ilk dişlerin görünüşü.
ben zaten şimdiden korkmaya başladım emzirirken ısırırsa nasıl başedicez bilmem :)

ilk dişimizi kutlarız artık dediğin gibi :))
diş belirtilerinin en önemli belirtisi ağız suyunun çoğalmasıymış.

bu arada çok dikkatlisin canım evet bugün evlilik yıldönümümüz.tşk ederim güzel dileklerin için.
22 mayıs 2010.. 3 yılımızı doldurduk ve 3 aylık bi bebeğimiz var çok güzel bir duygu :)
(kızım değil oğlum var cnm ) :)
Canım nice sağlıklı mutlu yıllar dilerim ailenle beraber:nazar::KK16::KK19:
arkadaslar baska bir topikte bu yaziyi buldum ve paylasmak istedim.
dunyada hala bole kaynanalar vedeeee GELINLER var demekki.(sozum meclisten disari)
ben bir seyin karsilikli oldunu dusunuyorum.
bende yapamiyorum acik soleyim.sevmiyorum o insani sevmek zorundada deilim.baska biri olsada severmiydim bilmiyorum.
beni sevmeyen yada ban muhalefet olan insan (insanlara) karsi sevecen olamiyorum malesef....
umrumda deil hersey zamaninda iyi olacakti.
sen basinda herseyin suyunu cikar sonrada iyi olmaya ortak seyler yapmaya destek olmaya calis.(ondada bir cikarin yoksa tabi)
o tren coktaaan kalkti bile kuzum?!!
gec kalindi maleseff...
bu sozler bizim kaynanaya :))

sevgili arkadaşlar merhaba;

yaklaşık 4 yıldır kk ya üyeyim. fakat çok fazla yorum yapmadan herkesi takip ediyorum. çok zor durumda olanlara içimden hep dua ediyorum kimi zaman. fakat şimdiye kadar kayınvalidesini seven gelin görmedim. bende mi tuhaflık var diye düşünmeye başladım. kısa özetle şöyle geçeyim;
2010 yılının mart ayında çok sevdiğim ve beklediğim adamla evlenmek için ilk adımı attıık nişanlandık.tam 26 ay nişanlı kaldık. o sürede eşim askere gitti. Hakkari Yüksekovaya 5 ay bıyunca ne çektiğimi bir ben bir de allah bilir. tam 17 kilo vermiştim. kayınvalidem ( canım annem) rahatsızlanmıştı. tam da askere gittiği gün eşim. tabii başında baba da yok. sadece eşimin bir ablası olmaz olan bir de abisi var. maddi ve manevi açıdan o kadar zor durumdaydık ki aldığım maaşla hep yardım etmeye çalıştım kayınvalidem artık dayanılmaz sancılar çekiyordu ve hastaneye yatırdık yatırdığımızda ince bağırsak kanseri olduğunu öğrendik. eşim askerde çok çaresiz kaldı ve ben sağlıkçı olduğum için eşime sahte patoloji raporları gönderdim. bir şekilde 5 ayı çok zor olsada atlatmıştık. ama kayınvalidem o kadar iyi bir insan dı ki melek gibiydi. her doğum günümde parası olmasa bile mutlaka hediye almadan gelmezdi yanıma. o kadar iyi anlaştık ki. o kadar zor günler geçirdik ki. sonra benm annemin meme ca olduğunu öğrendik ve üçüncü defa yıkıldım ben artık gücüm tükendiodu. herkes tedavilerini olup bittikten sonra 2012 mayıs ayında evlenmeye karar verdik ve kayınvalidem canım benim o kadar hastaydı ki ve bana belli etmeyeye çalışıyordu. hastalığı çok ilerlemişti artık sırf ben üzülmeyeyim diye karnını tuta tuta benim kınamda oynamıştı. evlendik hiç zulum etmedi bana aksine yemeğim olmuyodu işten zar zor gelip koşturup yemek yapmaya çalışıodum kayınvalidem hep çağırıyodu benigel zaten yoruluosun yorulma diyerek. ameliyat olmuştu daha 1 aylık falan dı koştura koştura hediye aldı bana. hep oğlunu suçlardı kavga ettiğimiz zaman ona bir torun çok vermek istedim çok istedi görmeyi yavrum benim annemler bu durumdan o kadar mutluydu ki çünkü kayınvalidem beni öz kızından çok seviyordu ve onun yanında sevmemeye çalışıyodu çünkü kıskanıyodu görümcem. o kadar çok seviyodum ki kayınvalidemi bu büyünün bozulmasını hiç istemiodum. 08.01.2013 tarihinde akşam çay içmeye gittik onlara artık çok ağırlaşmıştı kayınvalidem yatıyordu hep. gittim gene öptüm yanağından alnından ben onu o beni hep öyle öperdi. bana dediki hasta hasta ayağında ince ayakkabılar var ince çoraplar hastalanacaksın o kocana söyle sana kalın ayakkabı ve çorap alsın yoksa öldürürm onu dedi. tamam anne dedim sen merak etme bidaha giymeme dedim. sonra yarın akşam iş çıkışı yemeğe gelin bana dedi yoruluyosun çok dedi tamam anne dedim gelirim ne istiosun dedi bende ne olsa yerim dedim. sonra kalktık ve eve giderken onu çok içime çekerek öptüm. bana dediki hakkını helal et duygu dedi helal olsun anne dedim. ama kulağına sakın oğlunla beni bırakma yalnız dedim. o da dediki ikiniz çok küçüksünüz daha sizi bırakamam dedi ve uyudu. ertesi gün işe geldik görümcemi aradım gece hiç uyumamış kayınvalidem çok hasta dedi ablam dedim hemen getirin benim hastaneye arkadan bağırdı son sesiydi o yok yok ben iyiyim gelmeyin işinize bakın diye. hemen ben kendi annemi aradım dedim koş anne çok hasta o da hemen işini gücünü bıraktı koştu yanına başında yasin okumaya başlamış annem ona bi güzel kelimeyi şehadet getirtmiş zemzem suyunu içirmiş ve annemin ellerinde son nefesini vermiş. benimde içim sıkıldı hemen çıktım taksiye bindim zaten evin kapısı açıktı anne anne diye bağırarak çıktım. kendi annemi gördüm öldü mü dedim hiçbişi demedi ve o anı hatırlamıyorum. sonra gittim yanına öptüm. konuştum.ve son yolculuğuna uğurladık. 3 ay oldu hala içimdeki sızıdan kurtuladım.. canım acıo resmen kendi annem gibi.ah ettim kızım olursa ismini koyacağım. her mezarlığıa gittiğimde ağlarım konuşurum. benim hikayemde böyle anlatmak istedim iştee...
Allah herkeze böyle iyi huylu kıskanç olmayan kayınvalde nasipo etsin.Ama içim o kadar kararmışki bu konuda böylesi varmıymış diyede sormadan edemedim:KK1::KK31:
Kizlar az once baska bir mart anneleri blogunda okudum,moby wrap kanguru kullanan bi annenin bebegi bir anda kangurudan kurtulmus! Basi beli geri dusmus! 90 derece arkaya gitti diyo annesi! O an gozleri kaymis ve nefesi kesilmis bebegin! Hemen ambulansla hastaneye yetistirmisler,hala hastanedelermis,aman hanimlar kanguruya guvenip iki elinizi de mesgul etmeyin,bir eliniz mutlaka bebegi desteklesin,sanki bana olmus gibi korktum,Rabbim evlatlarimizi korusun,amin
Allah korusun yazık bebişe:KK50:Allah şifa verir inşallah:KK16:
cnm hiç merak etme biçok gelin aynı aslnda arada istisnalar çıkıyor

bende hiç sevmiyorum kaynanamı deli kıskanan her fırsatta laf sokan ve evimdeki huzursuzlıkların tek sebebi o nasıl sevebilirimki yuzume güler arkamdan neler dermiş kısa zaman önce kulağıma geldi konuştukları içime attım susutum kocamla huzursuz olmayayım diye ama onlar bizi kendine rakip gördüğü sürece bu böyle gider

kocam bana ne yapsa aynısını oda ister çicek alır çiçek ister yemeğe çıkarız bende istiyorum der hediye alır bana hiç almadın der süpriz yapar o surat asar neler neler bide alttan alttan 1 e 10 katarak kayınbabama ikayet eder ki kayınbabamla aramız çok iyiydi onunda aklına girdi aman neler neler işte hamile olduğumu duyunca inan sevinmedi bile hımmrüyamda görmştüm dedi hiç sesii bile değişmedi ve konuyu kapattı hemen
nefret ediyorum pis ikiyüzl yalancı kadın ne olacak

bende çok dertliyim yani :)))) yalnız değiliz
Aynı benimkini tarif ediyorsunuz:KK1:Çekecek sınavımız varmış canım.Bende çok sıkıntılıyım bunaldım.Kayınvaldemlede kalmıyor sadece kayınbabamda onun lafına bakıp davranıyor.Bende birden fazla kayınvalde var:KK19:
oncelikle 70 gunluk olduk.ve oyle cok agulamamiz yok.daha yeni yeni sesimiz cikiyor.

ama gulusmelerimiz var..agzini aca aca guluyor yakisiklim..ve o an cigerime basasim geliyor fakat sesimiz cok cikmiyor...

uykuda zaman zaman cok sıçriyor..bazen korkuyorum..ve bu yuzden uykusu bolunuyor..bende kundak yapmak zorunda kaliyorum.

inanilmaz kucak delisi..oyle oturmak yok ayakta duracaksin.oturursan basliyor mizirdanmaya..sirt bel denen bisey kalmadi bende..bu yuzden ayakta sallamaya alistirdim..en azindan boyle oturuyorum...

gunduz uykularimiz duzensiz..bazen cok bazen az uyuyor ama cok sukur gecelerimiz duzene girdi..gece 23 gibi yatip 4 de kalkiyor ve sonra 6 da..

ayaklarinin uzerine basip durmaya bayiliyor..ben aciyorum ayaklari bacaklari agriyacak daha erken diye ama bizimki çivi gibi dikiliyor ..birakmasam yorulmadan duracak..dili cikmadan ayagi cikacak sanirim :-D

kafa kontrolumuz var artik..basini yaslamiyor gogsume..dim dik tutuyor..

kaka sayimiz azaldi..ama gunde yine en az 3 kez yapiyor..ama idrari oldukca fazla..

ve iki aylik kontrolumuzde 5800 gr ve 59 cm geldik..3170 gr dogmus hastaneden 3050 gr cikmistik..

bizde durumlar boyle anneler.... ;-)
Allah bağışlasın canım:nazar::emir_bebek:,zaman geçtikçe büyüyorlar artık:KK16:Bizimkide yatmayı pek sevmez ayakta tutucan öyle sakinleşiyor:KK1::emir_bebek:Kızım günde bir defa kakasını yapıyor azmı sizce:44:
bu kadar kayınvalide muhabbetinden sonra yarın geliyo :)
ama ben seviyorum kayınvalidemi şimdiye kadar hiç bi sorun yaşamadık el üstünde tutuyo sağ olsun gittigimde 4 tarafıma 5 geçiyo o derece oğlunuda sürekli uyarıyo bana yardım etmesi konusunda
80 km falan var aramızda gece kalmaz bile rahatsız etmemek için
Maşallah canım Allah bozmasın,Allah taşlaşmış kalplere vicdan merhamet versin:KK31:
millet kaynanadan çeker. ben hem kaynanadan hem besbeter kayinpederden çektim. eşimden cektigim de ayrı. 5 haftalık bebegimle lohusa halimle kayinpeder bıçak çekti ya bana soke olduk. hakaret kısmı da ayrı. basedilebilir şeyler anlattiklariniz kızlar.bosverin bakmayın kafaya.
Ne cesaret öyle terbiyesizlik yapmış.Benimkide fena,3,5 yıllık evliyim evlendiğimden beri bana karşı hep soğuk mesafeli.Beni oğlundan kıskanır,kalkınmamızı istemezler.kendilerin eyeni sıfır daire aldılar evin herşeyi tam masraf çıkartmak için elinden geleni yaparlar bize yardmları olmasın diye.Üstelik tek o da değil nasıl bir sülaleyse küstümü hepsi birden konuştumu hepsi birden.Ailem annemler uzakta ayrı şehirdeyiz annem rahatsız gelemiyor malesef:KK5:Bunlar yetmiyor gibi birde bunların nazını pozunu çekiyorum,tek kızım abim var oda annemin yanında.Ben burada çok zorluk çekiyorum.Bebeğim eşükür bakabiliyorum ama bazen içimnde burkuluyor.Kendi yaşadığım yerdede yakınımda kendi ailemdende eşimin ailesindende kims eyok ve evim sakin manzaralı bi ryerde.Bende yanlız olduğum için baya bunaldım bu aralar.Göstermelik doğum yaptığımda bir kaç gün kaldı sonra gitti evine,Evlendiğimden beri huysuzlukları çok olmuştur,Geçende kaza yaptık eşimi görmüşler geçmiş olsun demişlerde beni arayıp geçmiş olsun demek konuşmak yok.Üstelik geçen hafta biz oraya gittik anneler gününde,ortada hiç bir sorun yokken bana bunu yaptımı zaten sevmiyordum artık hepten nefret ediyorum.Allah kalbini taşlaştırmış.İnsan hiç arayıp sormazmı geçmiş olsun deyip gelmezmi?Kaç günden beride hastayım boğazlarım tahriş oldu kazanın korksuyla.Benim hem ailemin uzakta oluşu hem bunların taş kalpli oluşu hemde oturduğum yerde komşuluğun olmayışı beni artık bunalttı,inşllah kendi evime geçtiğimde Allah hayırlı insanlarla karşılaştırır.:KK31: Uzaktan teyzemin kızı gelicek ona seviniyorum kafa dengi en azından onları görünce moralim yerine gelir:KK16:Aileden uzak olmak zor kolay değil:KK31::KK5:

kızlar oğluşum 64 günlük oldu,kilosu 6000g,boyu 60 cm:nazar:doğdu doğacak derken büyüyor kuzucuklar:nazar:
geçen gün aşılarımızı olduk,dr rota virüsü aşısını kesinlikle yaptırmamızı istiyor s.ocağındaki ebelerde gerek yok diyor,kafam karışıkdr.larda bu konuda 2ye bölünmüş durumda...
kayınvalideler konuşulmuş neden çekemezler gelinleri bilmem,onlar yüzünde kocalarımızla tartışıyoruz:KK47: bnmki sanırım torununu kıskandı geçenlerde onlara gittik ne göreyim eşimin 33 yıl önceki bebeklik fotosunu alıp büyütmüşler birde çerçeveletip salona koymuşlar.bende yaşlılar ya yazık foto yaptıramazlar,torunun fotosunu yaptırıp çerceveletip verelim demiştim eşime,ama onlar eski fotoğrafı büyütüp yaptırmayı akıl etmişlerde oğluşumun fotosunu yaptırmamışlar. birde oğlum doğduğundan beri eşimin bebeklik fotolarıını çıkarıp çıkarıp gösteriyor.bak bu kıyafeti engin bebeden,bu kıyafeti şurdan deyip duruyor.bnm oğlanada pazardan 3.5 tlye kıyafet alıyor.bende bigün dayanamadım artık onlar yok aziz bebe,idil bebe var dedim:KK1: bende oğlana ordan alayım bari dedi,lafı yiyince almış sağolsun:KK9:

bebişleri emzirdikten snr göğüsleriniz sızlıyor mu kızlar.bnmkilerin ucu yara oldu ve hep sızlıyor:KK14:
Geçmiş olsun canım bebeğine,darısıda bize:nazar::emir_bebek:Çoğu kıskanç ne anlıyorlar annlamadımmm:KK31:
Hep buyuk ogullarina para yediriyorlar. Bizden de para istiyorlar. Utanmalari yok.
Mirasi da hep o buyuk oglana harciyorlar veriyorlar. Neymis bizim paramiz varmis. Ne zorluklarla okuduk, nasil cabaliyoruz gormuyorlar. 1 bucuk yil esimden ayri yasadim. Esim yurtdisinda yapayalniz zorluklarla yasadi. Univ de parasizliktan ac kala kala reflu oldu.
Soruyorum size yaptiklari dogru mu? Tmm herseyi versinler istediklerine de neden bir de bizden para istiyorlar? Oyle de cok bir paramiz yok. Kredi borcumuz var. yol paramiz cok.

Haa bir de en buyuk dertleri esim neden bana yardim ediyor beni nazliyor. Kaba tabirle onlara batti bu.
Hamileyken esimin manyak annesi ustume yurudu. Simdi de utanmadan torunumu goreyim ne olur diyor.
Ama ben de ne mi yapiyorum. Bir daha onlarin evine gitmiyorum gitmiycem. Oglumu da gondermiycem. Esim naparsa yapsin yani gidebilir. Bizi birakip da 1 gunden fazla durmaz.

Kaynanam diyorki benim raporum var adam oldursem ceza almam. Bu kadindan hersey beklenir. Evime gelsin istemiyorum. Grlse zaten esime dedim ise gidemezsin ben bunlarla yanliz kalmam.
Senin kaynanada kafasında varmış gerçekten dikkat et yanlız kalma onunla:18:Bende bu kaza olayından sonra gitmeyi düşünmüyorum.Yapıyorum bilinmiyorki:KK19: bari birazda gitmeyimde anlayana tabi anlarsa:KK31::KK55:

Aminnn Allah hepimizin yardımcısı olsun,bitermi bitmez tabiki sanarsınki onlar lohusa gelin hanım onlar,Afraları tafraları hiç bitmaz,Allah sabır versin çekenlere:KK16:Allah bağışlasın prenses hanımıda:nazar::emir_bebek:Bende kızımla evde tekim genelde kucak istiyorlar ben çok alıştırmak istemedim bakalım hayırlısı,Allah dağına göre kış veriyor derler:KK31:

zaman bulamıyorum o nedenle geçmişi pek okuyamadım ama şöyle bir gözattım da diş çıkaranları var ne:KK70: maşallah...
benim kızım benle resmen konuşuyor:KK70: ağzı laf dolu sinirlenince meme ağzında bile olsa öööö üüüüü diye şikayetlere devam edeiyor bacaksız:KK70:
canı bir şey istedi mi o anda olacak gaz çıkarıyor kakasını yapıyor 1 dk daha bekleyim belki bir daha yapar diyorum ama bizim ki işi bitince bas bas bağırır değiştir diye çıplak kalmaya bayılıyor
ayağından patikleri çıkardığımı hissediyor ağlasa bile o an susuyor:KK70:
gündüz hiç uykumuz yok 5 dk 10 dk kestirip şekerleme yapıp ayaktayız
ellerimizi emmeye bayılıyoruz bazsen şapıdık şupuduk sesler geliyor bir bakıyorum ellerini yumruk yapmış ikisini birden sokacak ağzına:KK70:
gaz sancılarımızı az çok düzene soktuk çörek otu suyu ve kimyondan Allahtan razı olsun
çörek otunu kaynatıp suyundan 2-3 çay kaşığı kızıma kimyon da kaşık kaşık bana :KK70: karnına sabah akşam sürülen zeytinyağları da cabası ama olsun bebeğimin ağlamaktan nefesi kesileceğine pehlivan gibi yağlansın yeter:KK70:
ayın 31. de 3 aylık olacağız ama kilomuz 5 kg yeni olacak eh 2 kg doğunca ancak bu kadar olduk
bebeişlerinizin tombik tombik fotolarını görünce içim sızlıyor azıcık benim kuzum sizinkilerin 1 aylık hali gibi
ama en azından sağlıklı ve pek akıllı o da yeter ne olsun

Kizlar bebegim eli ve diliyle agzinkn bir yerini kasiyor surekli baktim orda bir beyazlik var ama cok hafif. Dis cikarmak geliyor aklima. Elinimkizartmis yavrum orayi kasiya kasiya dislik aldim sulu. Kullansam i yoksa dr mi sorsam? Sulu disligi dolapta bekletip mi vereyim?
Sizde durumlar nasil?

Canım bizim kızda da iki gün önce farkettim, pamukçuk sanıp iyice silmeye çalıştım ama geçmedi ve kızım orayı temizlerken rahatladı resmen. Yeri alt çenedeki kesici dişin yeri. Emin olamadım kaynıma sordum dişi patlıyordur dedi. Su dolu dişlikler var ondan almayı düşünüyordum almamamı onun yerine yumuşak çocuk diş fırçalarından al ver eline onunla kaşısın hem daha çok rahatlar hem de fırçalamaya çok kolay alışır dedi. Kendisi diş hekimi o yüzden tavsiyesine uyacağım mantıklı da geldi hem :) Eğer senin de aklına yatarsa yapabilirsin böyle bir şey. Kullanmadığın zamanlarda buzdolabına koy soğuk olduğu için çok rahatlatırmış. İnşallah sıkıntısız atlatırsınız diş çıkarmayı.

zaman bulamıyorum o nedenle geçmişi pek okuyamadım ama şöyle bir gözattım da diş çıkaranları var ne:KK70: maşallah...
benim kızım benle resmen konuşuyor:KK70: ağzı laf dolu sinirlenince meme ağzında bile olsa öööö üüüüü diye şikayetlere devam edeiyor bacaksız:KK70:
canı bir şey istedi mi o anda olacak gaz çıkarıyor kakasını yapıyor 1 dk daha bekleyim belki bir daha yapar diyorum ama bizim ki işi bitince bas bas bağırır değiştir diye çıplak kalmaya bayılıyor
ayağından patikleri çıkardığımı hissediyor ağlasa bile o an susuyor:KK70:
gündüz hiç uykumuz yok 5 dk 10 dk kestirip şekerleme yapıp ayaktayız
ellerimizi emmeye bayılıyoruz bazsen şapıdık şupuduk sesler geliyor bir bakıyorum ellerini yumruk yapmış ikisini birden sokacak ağzına:KK70:
gaz sancılarımızı az çok düzene soktuk çörek otu suyu ve kimyondan Allahtan razı olsun
çörek otunu kaynatıp suyundan 2-3 çay kaşığı kızıma kimyon da kaşık kaşık bana :KK70: karnına sabah akşam sürülen zeytinyağları da cabası ama olsun bebeğimin ağlamaktan nefesi kesileceğine pehlivan gibi yağlansın yeter:KK70:
ayın 31. de 3 aylık olacağız ama kilomuz 5 kg yeni olacak eh 2 kg doğunca ancak bu kadar olduk
bebeişlerinizin tombik tombik fotolarını görünce içim sızlıyor azıcık benim kuzum sizinkilerin 1 aylık hali gibi
ama en azından sağlıklı ve pek akıllı o da yeter ne olsun

Canım sağlık her şeyin başı, kiloyu nasıl olsa alır. Benim kızım 69 günlük 4900 anca ama zayıf olduğu için çok aktif bebekler için bunun bir avantaj olduğunu söylüyorlar bana, artık üzüldüğümü sanıp teselli mi etmeye çalışıyorlar yoksa gerçeklik payı var mı bilemem :) Ama şu bir gerçek ki çok hareketli uyanıkken çok nadir durağan yatar, her iki yanına da dönmeye başladı, yüz üstü yatarken artık kafamızı baya kaldırıyoruz kafa yerdeyken de popomuzu :) Yüzer gibi çırpınıp durur gülerek bu da bana mutluluk veriyor. Sağlık hiçbir şeye benzemiyor hele ki söz konusu evlat olunca...

X