2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar hersey kolay olacak derken zorlaşmaya basladı...kızım emzıgı cok sevıyordu artıık almıyor atıyor o yuzden oyalanamıyor aglıyor hep...memede durcak yada en kötüsü kucakta duracak..kucakta oturarak degıl gezinecek :KK43:
hiç almazdık nasıl alıştı anlamıyorum..ana kucagında duruyordu eskiden ordada durmuyyor..

hayırlı cumalar herkese :)

oğlum bugün 3 ayını doldurdu.kontrole gittik.
6400 gr olmuş.boyuda 62 cm.
3150 gr doğmuştu.
oğlum büyüdükçe sütüm yetmiyordur belki diye düşünmeye başlamıştım
ama doktorumuz mama vermene gerek yok
aylık kilo alımı olması gerektiği gibi.demekki yetiyor sütün dedi.
sadece anne sütüne devam dedi.
doğduğundan beri hiç mama vermedim ben şükür ki yetiyor şimdilik sütüm...

kızlar benim oğlumda ellerini emiyor arada.özelikle acıktığı zamanlar.
emzik hiç vermedim ben.denemedim bile vermeyi.belki vermesemde kabul etmezdi kimbilir.. :)

birde rotavirüsü aşımızın ilk dozunu aldık bugün
hemşire özellikle yazın daha sık karşılaşıldığını söyledi bu vaka ile.
her çocuk yakalanmayabilir bu virüse ama yaklandığı zaman çok ağır atlatıyorlar dedi
bizde ikilem içinde kaldık ama çok araştık.genel kanı yaptırmamız yönündeydi.
hemşirede işin ticari boyutu olduğu için devlet aşı takvime almıyor.pahalı bir aşı çünkü dedi.
herzamanki gibi birileri para kazanıyor büyük paralar dönüyor yani..
ama aşı takvimine alınabilir diye duyduk bizde dedi.
bakalım hayırlısı..yaptırdık rotavirüsü aşımızı..

kesin yaptırmayı düşünenler var mı bu aşıyı?
sizlerin duyumlarınız ne yönde arkadaşlar merak ettim?

bu pamukçuk acı yapıyormu acaba bı huysuzluk aglama varmı sizde??dılını silmeye calıstım ama sıldırmıyo aglıyo mıdesıde bulanıyo

Ayy sizede günaydın tatlı bebis ve annesi. Telefonla yazarken beğen butonunu göremiyorum. Son iki bebisimiz vardı onlarada maşallah çok tatlılar. Bebeklerin ateşine kaç dereceden sonra var diyebilirz? 37 miydi acaba...

bize doktorumuz 38 den sonra dedi.özellikle 38.5 yüksek ateş demişti :)

kızlar hersey kolay olacak derken zorlaşmaya basladı...kızım emzıgı cok sevıyordu artıık almıyor atıyor o yuzden oyalanamıyor aglıyor hep...memede durcak yada en kötüsü kucakta duracak..kucakta oturarak degıl gezinecek :KK43:
hiç almazdık nasıl alıştı anlamıyorum..ana kucagında duruyordu eskiden ordada durmuyyor..

allah yardımcın olsun..bebeklerin günü gününü tutmaz derler.
bugün bi sıkıntısı vardır belki.tuvalet ya da gaz..
hep memede durmaması için dikkatini dağıtmaya çalışabilirsin..
hava güzelse biraz balkona çıkar,temiz hava iyi gelebilir..
ben biraz huysuzlaşınca öyle yapıyorum.evin önündeki ağaçlar dikkatini çekiyor
bi 5-10 dakika bakınıp sakinleşiyor.. :)

3150 gr doğmuştu.

emzik hiç vermedim ben.denemedim bile vermeyi.belki vermesemde kabul etmezdi kimbilir.. :)

her çocuk yakalanmayabilir bu virüse ama yaklandığı zaman çok ağır atlatıyorlar dedi
hemşirede işin ticari boyutu olduğu için devlet aşı takvime almıyor.pahalı bir aşı çünkü dedi.

Maşallah oğluna canım, Allah sağlıkla büyütsün. Rota aşısını bizde çok kararsız kaldık, yaptırmamayı düşünüyordum sorumlu hemşiremiz bulaşıcı bir virüs olduğunu söyledi, özellikle el hijyenine çok dikkat etmemizi önerdi. Kendi çocuğuna yaptırmamış o dönem yeni bir aşıymış, Ne yaptırın ne de yaptırmayın derim dedi, sadece bilgilendiririm gerisi size kalmış dedi. Bulaşıcı olduğu için benim de kafam karıştı açıkçası :KK43: Sırf bebeğimin bağışıklık sistemi gelişsin ona aşı buna ilaç sonu zayıf bir bebek olacak diye yaptırmayı düşünmüyordum ama şuan ikilem içindeyim.

Maşallah oğluna canım, Allah sağlıkla büyütsün. Rota aşısını bizde çok kararsız kaldık, yaptırmamayı düşünüyordum sorumlu hemşiremiz bulaşıcı bir virüs olduğunu söyledi, özellikle el hijyenine çok dikkat etmemizi önerdi. Kendi çocuğuna yaptırmamış o dönem yeni bir aşıymış, Ne yaptırın ne de yaptırmayın derim dedi, sadece bilgilendiririm gerisi size kalmış dedi. Bulaşıcı olduğu için benim de kafam karıştı açıkçası :KK43: Sırf bebeğimin bağışıklık sistemi gelişsin ona aşı buna ilaç sonu zayıf bir bebek olacak diye yaptırmayı düşünmüyordum ama şuan ikilem içindeyim.

bende senin gibi düşünüyordum.ama gerçekten güvendiğimiz tanıdığımız bir kaç prof. bilgilendirdi bizi.
bu aşı rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmuyor
yani yine diğer mikroplara karşı bağışıklık sistemi güçlenecek.
ama bu virüs çok ağır atlatılan bir virüs.bu yüzden yaptırmaya karar verdik bizde işte :))

bende kararsız kaldım bızım doktor önermedi napıcam bılmıyorum..böyle düşünürken süresi gecmesin bi yandan...

bende senin gibi düşünüyordum.ama gerçekten güvendiğimiz tanıdığımız bir kaç prof. bilgilendirdi bizi.
bu aşı rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmuyor
yani yine diğer mikroplara karşı bağışıklık sistemi güçlenecek.
ama bu virüs çok ağır atlatılan bir virüs.bu yüzden yaptırmaya karar verdik bizde işte :))

Çok ağır atlatıyormuş bebekler hastanede yatarak tedavi oluyormuş, bizim 62. günümüz bugün 3 aylık olana kadar karar veririm herhalde :)

allah yardımcın olsun..bebeklerin günü gününü tutmaz derler.
bugün bi sıkıntısı vardır belki.tuvalet ya da gaz..
hep memede durmaması için dikkatini dağıtmaya çalışabilirsin..
hava güzelse biraz balkona çıkar,temiz hava iyi gelebilir..
ben biraz huysuzlaşınca öyle yapıyorum.evin önündeki ağaçlar dikkatini çekiyor
bi 5-10 dakika bakınıp sakinleşiyor.. :)

dıkkatı dagılmıyor illaki memede susuyor yada alıp kucagımda gezdireceğim...gezerken sesi cıkmıyor bir süre memede ise emmeye başlıyor uyuyor orda,yerine koyunca acıp gözünü cıglık cıglık kucaga alana kadar susmuyor bide...o agladıkça ben kötü biri gibi hissediyorum sanki herkes butun apartman toplanıcak başımıza gibi geliyor..

3150 gr doğmuştu.

her çocuk yakalanmayabilir bu virüse ama yaklandığı zaman çok ağır atlatıyiorlar dedi

Bende bugün yaptırdım canım, bizim kızla senin oğlun hemen hemen aynı. Bizimki 6300 gr ve 61 cm olmuş maşallah bebislere bende anne sütüyle besliyorum..rota yi yaptırdık bizde 2. Dozunu 5. Ayın sonunda yaptıracağız

Çok ağır atlatıyormuş bebekler hastanede yatarak tedavi oluyormuş, bizim 62. günümüz bugün 3 aylık olana kadar karar veririm herhalde :)

evet cnm günü geçmeden karar verirsin daha varmış 3 aylık olmasına bebeğinin :)
bizede hastanede serumla tedavi edildiğini söylediler.
rotavirüs çocukluk çağı ishallerinin en sık görülenlerindenmiş..
vücut çok su kaybediyormuş ishal olunca ve bu su kaybı en kısa sürede karşılanmassa
bebek ölümlerine bile yol açabiliyormuş nadir olsada..
genelde internetteki bilgiler bu yönde..

allah hepimizin bebeğini hastalıklardan korusunn..

Bende bugün yaptırdım canım, bizim kızla senin oğlun hemen hemen aynı. Bizimki 6300 gr ve 61 cm olmuş maşallah bebislere bende anne sütüyle besliyorum..rota yi yaptırdık bizde 2. Dozunu 5. Ayın sonunda yaptıracağız

maşallah bebeğine canım :nazar:
evet kilolarıda boylarıda nerdeyse aynıymış.
17 şubat doğumlu benim oğlum :)

dıkkatı dagılmıyor illaki memede susuyor yada alıp kucagımda gezdireceğim...gezerken sesi cıkmıyor bir süre memede ise emmeye başlıyor uyuyor orda,yerine koyunca acıp gözünü cıglık cıglık kucaga alana kadar susmuyor bide...o agladıkça ben kötü biri gibi hissediyorum sanki herkes butun apartman toplanıcak başımıza gibi geliyor..

Canım bende aynı şeyi yaşadım alerji olmuştum, çok şiddetli geçti ve kızımı kucaklayamaz emzirmek için bile eşime muhtaçtım. O iki günlük sürede kızım her ağladığında hemen alamadım, ten kokumu alamadı çocuk düzene girmemiz 2 haftayı buldu :KK43: Sırf senin sıcaklığını kokunu duymak için de yapıyor olabilir.

selam kızlar
bebeklerimiz çok güzeller hepsine maşşallah

kızlar dün akşam öyle kötüydümki!
eymeni yatırdım yanıma bende oğlumla meyva yiyordum bir anda bi sancı girdi
felaket bişeydi doğum sancısı gibi bi ağrı göğsüm sırtım omuzlarım ve sağ kolum çok ciddi bir şekilde ağrımaya başladı
kendimi sıktım sıktım yok geçmiyo nefes bile almakta zorlanıyorum
oğlumdan bir tane parol istedim getirdim babamızda uyuyordu
bekliyorum geçsin diye yok geçmiyo artık yere oturdum yerleri tırmalıyorum sancıdan oğlum başımda ağlıyo anne ne oldu sana diyo
ben konuşamıyorum bile sadece dua ediyorum geçsin bi an önce diye
oğlum gitti babasını uyandırdı eşiminde yapıcak bişeyi yokki safra kesesi ağrısı aynı ağrıyı eşimde çekti
biliyo acısını titreşim aletimiz vardı onu getirdi eşim göğsüme sardım yüksek ayarda açtım
ağrı inatla artarak devam ediyo artık midem bulanmaya öğürmeye başladım kusamıyorumda mide ameliyatlı olduğum için
ağzımdan kusamadığım için salyalar akıyo bir süre daha devam ettikten sonra başladığı gibi birden bire kesildi
sadece kolumdaki ve sırtımdaki hafif ağrı kaldı 1 saat kadar sürdü
ameliyat olmam lazım bebeğimi emzirdiğim için olamıyorum fakat bu ağrıya bir kere daha dayanamam
ağrılarım oluyordu fakat bu kadar uzun sürmüyordu
pazartesi doktora gidicem bakalım eğer ağrılar için yapabileceği bişey varsa onu yapıcam yoksa mecbur ameliyat olucam
fakat bebeğe eşim nasıl bakar bilemiyorum mama alsam anne memesine yakın olan biberonlardan alsam bir gün idare edebilirmi acaba
ya bebek mamayı istemezse ya memeyi bırakırsa kendimi düşünmüyorum eşim bebeğe bakabilse ben ameliyatımı olur gelirim
işte annesizliğimi bir kere daha hissedeceğim bir durum daha
bekide dişimi sıkabildiğim kadar sıkmalıyım

Arkadaşlar youtube da bebekler için klasik müzik var ve uykuya dalması için hoş müzikler.Bugün mızırdanıyordu müziği açtım ve sustu daha sonra onu koltukta bırakarak mutfakta yemeği yapmaya gittim müzik uzundu çünkü bitmiyceğini bildiğim için 10 dk sonra baktım uyumuş.yatağına yatırdım kapısı açıktı müziğide kapatmadım oturma odasına yakın çünkü odası hala uyuyor şuanda daha öncede ağladığında eşimle açınca bu müzikleri susardı bence deneyin hem bebeği rahatlatır hem de zeka gelişimi için çok önemli mozart falan var.Ben hamileyken de kulaklığı karnıma takıp dinletirdim.youtube da arama motoruna MUSiC FOR BABİES yazın birçok müzik var.tavsiye ederim.Bu arada daha önceki sayfalarda bebek arabası markalarınızı ve memnunmusunuz diye sormuştum henüz almadık biz artık karar vermem lazım.12 kişi beğenmiş ama 1 kişi haricinde hiç cevap yok paylaşımda bulunmak bu kadar zor mu??

yakari midesi bulansada sil tülbenti ben küçük parmagıma takıyorum öyle siliyorum tabi o emmeye çalışıyor o arada:))
bizimkide malesef kucakcı oyalamak için altını açıyorum hem masaj yapıyorum hem konuşuyorum bi yandanda müzik açıyorum böylelikle yarım saat duruyo tabi sonrası kucakta
dünde elektrik süpürgesi açtıgımda uyanıkta olsa aglamadan durdugunu gördüm o öylece durdu bende evi süpürdüm
alışıyosun bisüre sonra kucagında olmasına nasılsa büyüyünce gelmicekler napalım bende omzumda uyutup yataga öyle yatırıyorum bazen uyanırsa geri alıyorum uzatıyorum ayaklarımı kucagımda uyuyor

Rota virüsünü bende bidahaki ay yaptırıcam ama ikitaneymiş hangisinden yaptırıyosunuz

X