2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bu arada gece hiç sallamam db55. Bugün tam 56 günlük olduk ayakta sadece 3 kere salladım canım, nadiren de emzirirken hafiften sallarım. Beşiği sallanmalı ama onu da hiç yapmadım. Tam uyanmasına hiç fırsat vermiyorum karanlıkta ve sessizce emziriyorum onun için sallanmaya gerek kalmadan derin uykuya kendi geçiyor. Hiç olmadı kıpırdanıyor saçını okşuyorum :) Emzirirken gece gündüz elim kafasında hep şevkatle doğduğundan beri emerken saçını okşarım, alışmış sanırım o huzuru emzikteki gibi hemen duruluyor :)

doktor büyüdükçe kaka sayısının azalacağını hatta birkaç gün yapmamasının bile normal olduğunu söyledi
ıkınmıyosa huzursuzluğu yoksa bi sorun olmaz benim oğlum 2 gün yapmadı 3. gün sabah yaptı 1 gündür gene yapmıyo normalmiş yani

Kitabı ben okumadım canım, bende düzeni bebeğin belirlediğine inananlardanım. Benim tek yaptığım bazı şeyleri öğrenmesini sağlamak. Gece ile gündüzü ayırt etmesi gibi mesela, karanlıkta sessiz onun için emziriyorum gündüz ise evin içinde ya tv açarım ya da müzik o gürültüde uyutup o ortama alıştırmak için. Yorma meselesine gelince hem kızımla vakit geçirip gelişimini güçlendiriyorum hem de uzun uyku vakitleri sağlıyorum. Ama dediğim gibi kızıma göre ayarladım bunları o uyumlu olmasa asla olmazdı. Ben öğretmenim her şey kitaba göre olsa, gelişim kitaplarını su gibi içtik acemilik yaşamazdık

çok mutlu oldum yazdıklarını okuyunca demekki oğluma uyguladığım sistem gerçekten iyi bir sistem
zira ben bunları içgüdüsel olarak yaptım ve ilk günden beri bebeğimi buna göre alıştırdım ve şimdide herşey sırasıyla kendiliğinden gelişiyo tabi bi sıkıntısı olmadığı müddetçe

diğer yazımda söylediğim gibi kitap isimleri biliyosan cidden tavsiyeni bekliyorum

Cnm. Emzirdikten somra gazini cikarmadan mi yatiriyorsun? Gece sallamiyorum demissin. Gunduz salliyor musun?

3 gün içinde alışır dedi doktorumuz
kızımı akşam 8 buçuk gibi emzirdim 10-11 arası uyudu uyandı emzigini çıkartıyo mızırdıyo ben veriyordum bi uyandım saat 4 genelde 5 de uyanıp emmek istiyo 1 saat sonra uykum bölünmesin diye emzirdim 8 saat emmeden durabiliyo
gündüzlerimiz zor geçsede gece uykusuna alıştık çok şükür
bitki çayı veriyorum kızıma rezene, anason, kimyon, kekik, papatya kimyon ve papatyadan tiksindi yüzünü ekşiterek tirildedi çok tatlı oluyo

Cnm. Emzirdikten somra gazini cikarmadan mi yatiriyorsun? Gece sallamiyorum demissin. Gunduz salliyor musun?
bende sallıyorum tatlım ayakta ama her uyumasında değil emerken uyumaya halaa alışığız ve artık yatarak emziriyorum ( beşiğinde yatmıyor artık zaten hiç sevmedi rahat edemedi ) anne-baba-çocuk şeklinde yataktayız artık karnı tok -altı temiz ama sadece uykusu var diyelim işte o an sallayarak uyutma metoduna geçmek zorunda kalıyorum sen sürekli mi sallıyorsun bebeğini :26: inşallah seyrektir emerek uyuyordur daha çok inşallah

Canım gündüz emerken belli belirsiz sallıyorum uyuyacağı zaman. Sabah uyku zamanı omuzda uyur benim ki, maalesef ayakta evin içinde turlarım diğer türlü huzursuzlanır Akşam 8 e kadar 10 dk, 30 dk gibi kısa uykuları vardır bir iki tane onda da emerken bir yandan sallarım. Gaz meselesine gelince uyuyorsa 2dk kadar sırtını sıvazlar bir iki poposuna vurur bırakırım, uyumuyorsa muhakkak çıkartırım.

Canım bebek büyütme kitaplarını hiç okumadım tavsiye de bulunamıyorum o yüzden, Benim bahsettiğim gelişim kitabı ders kitabı.

Canım bebek büyütme kitaplarını hiç okumadım tavsiye de bulunamıyorum o yüzden, Benim bahsettiğim gelişim kitabı ders kitabı.

yinede sağol
ben çok fazla kitap okuduğum için hemen tavsiye istedim
şu aralar ergen psikolojisi üzerine kitaplar okuyorum da bebekle ilgili iyi bir kitap bulamamıştım netten bi araştırim ozaman belki bulurum

kızlar gece için değilde gündüz için salıncak çok iyi oluyo
kendi başına uyumadığı zamanlar gündüz salıncağına yatırıyorum sallıyorum
hem evde iş yaparkende iyi oluyo mutfağı toparlarken mutfağa götürüyorum hem sallıyorum hem işimi yapıyorum televizyonuda açıyorum müzik dinliyoruz bebiş bazen öyle kendi kendine sesler çıkarıp etrafa bakıyo bende konuşuyorum bi yandan bazende biraz sakin sakin durup uykuya dalıyo
ve evet benim bebişinde gündüz uyku aralıkları kısa akşama doğru uzamaya başlıyo uyku saatlerimiz

herkese merhabalar,
ben de kitap okumadım ama bi bebeğin bişeye alışması için 3 gün gerekli olduğunu duymuştum ve buna inanıyorum. 3 gün aynı şeyi yaparsan artık ona alışmış oluyomuş.

bizim uyku düzenimiz ilk günden beri gayet güzel oturmuş durumda maşallah şimdi 71 günlüğünüz, akşam 8, en geç 9da uyur, uyumadan önce banyosunu yaparız, altını değiştirir yatırırım. yatağına yatmasa bile salonda yanımda bakına bakına uyur mutlaka. gece 2-3 arası ben uyandırmadan alır mamasını veririm, gazını çıkarırım (zaten bu sürede genelde gözlerini açmıyo). saat 5 gibi bi kez daha. sonra açıkçası kaçta uyanıyo bilmiyorum ama ağlamaz, mıkır mıkır sesler çıkarıp kendi kendini oyalıyo, eller kollar sürekli hareket halinde zaten, saat 8-9 gibi mıkırdamalarını yüksek sesle yapınca da ben uyanırım, altını değiştiririm (geceden beri ilk kez, bezi tam dolmuş oluyo o zaman) günümüz başlar. saat 5ten sonra uyandığında gazı olduğunu biliyorum ama ağlamadan, ya da 10-15 saniyelik bağırmalarla kendi gazını çıkartır. benim yatağından almama gerek dahi kalmaz...
ama bu düzen için hiç özel bişey yapmadım açıkçası. benim oğlum kendi düzenini kendi kurdu

ben ilk günden beri o uyuduğunda ne televizyonun sesini kıstık ne de biz fısıltıyla konuştuk. sadece gece uykusuna daldığı andan itibaren uyandığında onunla hiç konuşmadan yaptım mama vermeyi, alt değiştirmeyi (ilk zamanlar daha sık mama için uyanırdı ve altını gece rutininde bi kez mutlaka değiştirirdim)

benim en büyük şansım bebeğimin kolik olmaması ve nispeten sakin bi bebek olması.

kucak ve sallama konusunda da benim uykuya geçmesi için sallamama gerek kalmıyo. kendi kendine uyuyo. emzik bana çok yardımcı oldu mama aralarını kurma düzeninde. yoksa sürekli aç ve meme istiyodu. 3 saat mama vermiyorum, aradaki acıkma belirtilerini hep emzikle geçiştiriyorum.
kucak için de, gün içinde oğlum mutlaka bikaç kez kucakta gezmek istiyo. ama sürekli değil. artık bunu öğrendim. öğleden sonra mutlaka yarım saat kucakta evin içinde dolaşırız, oğlum tavanları, duvarları inceler de inceler
3 gün aynı şeyi üst üste yapmazsan alışmaz durumuna inanıyorum. o yüzden misafir geldiğinde ya da dışarı çıktığımızda sürekli kucaktan kucağa gezmesine ses çıkarmıyorum. çünkü o, o günlük bişey ve gerçekten ertesi gün kucak için ağlamıyo. standart beni dolaştır mızıklamalarını yapar, o zaman da evde, ya da dışarda kucakta takılırız..

tüm bebekler bi şekilde bi zaman kendi düzenini kurar, umarım hepimizin bebişleri en kısa sürede bunu oturtur ve annelerini daha fazla yormazlar.

Eerken uyumasina sinir oluyorum ki. Uyuyor emmiyor ve yatagina yatirinca uyaniyor.
yinede sağol
ben çok fazla kitap okuduğum için hemen tavsiye istedim
şu aralar ergen psikolojisi üzerine kitaplar okuyorum da bebekle ilgili iyi bir kitap bulamamıştım netten bi araştırim ozaman belki bulurum
Tracy hogg in kitabini aldim simdi okuyorum.

Masallah bebegine.

niye bu tarifi anlayamadım yaa :26: canım sana zahmet biraz daha açarmısın

kızlar şimdiden herkesin anneler günü kutlu olsunnn
bir çoğumuzun ilk anneler günü olucak yarın..
bebeğimin büyüyüp elinde bi resimle,kendi yaptığı bi hediyeyle ya da elinde bir tane çiçekle gelip
anneler günün kutlu olsun annecim demesini hayal ediyorumda şimdiden çok mutlu oluyorumm :))

haftaya oğlum 3 aylık olcak inşallah :)
artık dahada güzel geçiyor günlerimiz..kendi kendine oynayıp sesler çıkarması harika birşey :)
gündüz belli bir düzenimiz olmasada geceleri tamamen düzene girdik..
akşam hep aynı saatlerde yatırıyoruz.4 saat uyuyor kalkıp emiyor sonra bir 4 saat daha uyuyor..
8 saat gece uykularımız var.bu bazen 10 saate çıkıyor..banada yetiyor..dinlenmiş oluyorum baya..
gündüzleri ise fazla uzun süreli uyumuyor.1 buçuk saati geçmiyor uykusu.
zaten kolik değildi oğlum..şimdi ise gaz sancılarımız tamamen bitti.ağlamadan tuvaletini yapabiliyor
eğer ben farklı bir şey yersem o zaman baya zorlanıyor,kıvranıyor..
elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorumm bende :))

anneminde anneler günün kutluyorum..
daha şimdiden anne olunca anlarsın dediği şeyleri anlamaya başlıyorum.. :))

kızlar bide avatarımdaki ayak oğluşumun minik tatlı ayağı.
bol bol fotoğraf çekmeye çalışıyorum her halini...

Berbat bir gün geçirdim dün.Çok huysuzlandı oğlum.Yatma pozisyonuna geçtiğim an ağlamaya başlıyordu. Sürekli kucakta gezdi.Normalde geceleri mışıl mışıl uyuyan oğlum gece bile ağladı.Şimdi gene mızırdanıyor.Banyo yaptırdım.İNŞ bir kaç saat uyur.

niye bu tarifi anlayamadım yaa :26: canım sana zahmet biraz daha açarmısın

tabiki; bebeğin alt baldırlarından tutuyoruz yukarıya doğru karnına doğru ittiriyoruz ama ittirirken bebişin diz kapakları karnına doğru geliyorya biraz karnına doğru bastırıyoruz 2 saniye bekletip gevşetiyoruz bacaklarını birde bu hareketi bebeğin altı açıkken yaparsak daha kolay oluyor hemen pırtlıyor:)

bende yapıyorum artık bayağı faydasını gördüm hatta hiç alttan pırtlamayan kızım bu hareketi ben yaptıktan sonra kendi kendine alttan gaz çıkartır oldu şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…