2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Canım sakın alma tutmuyorlar bende hepsini denedim ama sonunda bakkaldan aldığım kalitesiz kavuçuk emzikler varya onu tuttu direk ondan al derim ben.Emzik almayan bebekler onu emiyor.

arkadaslar emziği biberonu bebek seciyor tamam ama siz yine de iyileri teklif edin once. agzına giren plastik guvenli olmalı, silikon ve sterilizasyona uygun olmalı, damak yapısına uygun olmalı ki, dis damak sorunu yasatmasın. ben avent teklif ettim, guvenle de ısrar edebildim. emzik alması sart değil. bazen parmak emmeyi tercih edebiliyorlar. uzerine gitmezsen zamanla bırakıyorlar. ya da anneyi emzik yapabiliyorlar, ki o da anneye çok zor. ama alıyorsa da iyi bir sey alsın derim ben.

Evet çok haklısın bende chicco nun ortodontist onaylı olan emziğini aldım ama çok uğraşmama rağmen tutmadı başka markalarda aldım eczanedeki her emziği denedik ama almıyor gazıda çok olduğu için krizi tutunca emzik tek çare oldu ve sadece kalitesiz emzikleri alıyor ama çok zorda kalmadıkça vermiyorum gazı geçincede bırakıcaz

Son düzenleme:

Benimki emzik tutmadı. Midesi bulaniyor.wee chicco bebedor denedim olmadi

galvanizmsalsiz;30307552]Kızım 57 günlük oldu. Günde bir kaç kez kaka yapardı. Bugün hiç yapmadı. Dün iki kere mama vermiştim takviye olarak genelde bir kez verirdim.acaba kabiz olmuş olabilirm gerçi ikinmiyorda. 1 saat önce 3 damla zeytin yağı verdim.Normalmi kaka yapmaması.[/Q

Normal canım zamanla azaliyor kaka sayısi.. ikinmiyorsa boşuna zeytinyagi verme, huysuzlugu yoksa sorun yok demekki..

Arkadaslar benim kız da artık biberon almıyor, eskiden biberonla sagdigim sütu verirken, şimdilerde almıyor chicco aldım bugün anne göğsüne yakın diye ama yok yine almadı..ise başlayınca nolacak endişeleniyorum. Tavsiyeniz varmı..

benim deilk doğumumdan sonra öyle olmuştu tam kaçıncı gün hatırlamıyorum ama

selam arkadaşlar
yazamıyorum arada girip okuyorum ama..
şuanda kucağımda yine sıpam
çok gazı var bgn ve çok kustu
yorgunum uykusuzum..

him bende cok korkuyorum ya biseey olacak tekrarlayacak die..bizim ki atesli degildi..erkeklerde ilk enfeksiyonda voiding istendigi icin icim rahat yani yaptirsaam yaptirmasam dusuncesi yok..
4 yasina kadar duzenli olarak idrar mi verdiniz? surekli ilac kullandiniz mi?
ve bu zamana kadar hala enfeksiyon geciriyor mu?
ben cocuklarda erken teshisin tedavi buldugunu duymustum..%90 iyilesiyormus dogrumudur?
cok soru sordum simdiden tesekurler

cnm nerelerdesin neler yapiyosun...merak ettim seni ve kuzuyu..en son atesi var dedin birdaha da gelmedin..ins iyisinizdir..

Kizim dün akşam yesil kaka yaptı şimdi yine altını değiştirdim yesildi. Usuttum sanırım ( yesil yapacak bir şey yemedim ) tedavi gerektiren bir şey mi kendi geciyormu ? Saol canım napayim önceden vereyim de tesiri olsun dedim. Arkadaş yyazmistiya lavma yapıldı diye korktum bende. Kızımı dr ye götürmek zorunda kalırım diye...

Cnm ben de alicam o kitaptan bugun, bulabilirim insallah. Sana ozelden bir seyler sormak istiyorum. Yanitlarsan sevinirim.

Bebegim saat basi uyaniyor emmek istiyor emerken uyuyor. Memeyi cekerken emiyormis gibi yapiyor. 1 saat mememde kaliyor. Smra ne mi oluyor GAZ GAZ GAZ. Sancisindan uyuyamiyor.
4 - 5 saat arayla emmeyi hak ediyor fazlasiyla. Iyice aciksin. Neler neler yapicam da babamiz kiyamiyor kesinlikle izin vermez.

Dun bir suru alinti yapmistim sabah hepsi gitmis.
Goz capagi konusu vardi. Bizde de vardi capak antibiyotik ve pamuk ilik su temizligi ve masajla gitti sukur.
Kisa sac cok rahatlikmis arkadsslar oneriyorum. Tabi oglum her ozmuma gelmesinde tutam tutam yoluyor ama olsun.

Cnm ben de alicam o kitaptan bugun, bulabilirim insallah. Sana ozelden bir seyler sormak istiyorum. Yanitlarsan sevinirim.

Canım kitap çok güzel şeyler anlatıyo ama işte onu uygulamak büyük başarı birazda çocuğuna bağlı bende denedım ama olmuyo :) yatır-kaldır yöntemi var o faydalı gibi kendı kendıne uyuması için ama bıraz daha büyük bebeklerde sanırım 4 aydan sonra uygulanıyo ama faydalı bilgiler var tavsiye ederim

Bebeğin uyum sağlamış ne güzel, çok şükür benim kızımın düzeni var ama şu da bir gerçek ki bazı bebekler diktatör ne yaparsan ne kadar kararlı olursan ol yapmıyor. Kızımı gündüzleri 2 saatten önce emzirmiyorum çünkü iki emiyor bırakıyor oyun oynuyor ama bazen 3-4 saate bir istediği oluyor. İstese bile 2 saat geçmeden vermiyorum. Akşam da genelde 8 ve 9 arası gece uykusuna geçiş zamanı, altını temizleyip karnını doyurup yatağına yatırıyorum. Gece 2 den önce kalkmıyor genelde 2 ile 4 arası herhangi bir saatte kalkar, karanlıkta yatırıyorum zaten kalkınca hiç konuşmadan emzirip yatağına bırakıyorum. 2 saat sonra tekrar uyanır aynı işleme devam. Sonrasında yarım saat bazen bir saat uyur, ondan sonra cin gibi benim kız ta ki sabah 9-10 arasına kadar. Alıştım düzenine açıkçası. Komşumla doğum aralığımız 3 hafta çok uğraşıyor kız ama onun bebek dediğim dedik, illa kendi istediğini yaptırıyor

Canım alışana kadar kızını yorman lazım :) Bir iki gün yapsan zaten hemen alışıyor. En güzel yorma yöntemi de oyun oynamak gülerek konuştuğun zaman bebeklerin ilgisini çekersin, sana gülerek vücudunu hareket ettirerek cevap verir, el ve bacakları ile tutup kaldırma, bacaklarını kırıp bırakma gibi kas geliştirici hareketler hem gelişimini destekler hem de yorulmasını sağlar. Bu da biraz daha uyku demek. Dene istersen inşallah senin bebekte de işe yarar.

Esimi gonderdim kitap almaya. Keske hamileyken okusaymisim diyorum. Ise yarayacagini hissediyorum. Ben kararliyimdir. Aglamayla filan geri adim atmam. Tabi esim mudahale etmiycek.

Yoruyorum cnm. Gazi ciksin diye neler neler yapiyorum. Oglum yine de hemen uyumuyor. SIk uyaniyor. Sen emzirdikten somra gece hemen yatiriyorum demissin ya. Gzini cikarmadan mi yatiriyorsun? Sallayarak mi uyutuyorsun?

Canım emzirip biraz sırtını sıvazlıyorum bir iki dakika kadar, emerken zaten gözleri kapalı oluyor doyunca hemen uykuya dalıyor. Uyuyunca da ne kadar uğraşırsan uğraş benim kız gaz çıkarmıyor. Dediğim gibi en fazla 2 dk sıvazlayıp bırakıyorum. İkinci uyanışında kucağıma dik bir şekilde alır almaz geğirip çıkarıyor kendi. Ama memeden bıraktığım anda hiç beklemeden omzuma alıp sıvazlıyorum bunun çok faydası var 10-15 saniye yanılıp geciktirsem gaz sancısı çekiyoruz maalesef

bende fikrimi belirtmek istedim
senin okuduğun kitabı okumadım yinede zaten oğlumla yaşadıklarımız aynı senin yazdıkların gibi
ve şunu anlıyorumki düzeni kısmende olsa bebek belirliyo
her bebek bu kitaba riayet etmez malesef keşke kitaplarda yazıldığı gibi olsada hiç yorulmadan büyütebilsek bebeklerimizi ama olmuyo malesef
bebeğimi ne zaman emzireceğimi bi kitaba bakarak uygulamak istemem
eğer bebek hareketlerinin ne anlam taşıdığı bebek büyütürken hangi huzursuzluk neresinin ağrıdığı anlamına gelir bu gibi şeyleri anlatan bi kitap biliyosan tavsiyeni isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…