Canım sakın alma tutmuyorlar bende hepsini denedim ama sonunda bakkaldan aldığım kalitesiz kavuçuk emzikler varya onu tuttu direk ondan al derim ben.Emzik almayan bebekler onu emiyor.
arkadaslar emziği biberonu bebek seciyor tamam ama siz yine de iyileri teklif edin once. agzına giren plastik guvenli olmalı, silikon ve sterilizasyona uygun olmalı, damak yapısına uygun olmalı ki, dis damak sorunu yasatmasın. ben avent teklif ettim, guvenle de ısrar edebildim. emzik alması sart değil. bazen parmak emmeyi tercih edebiliyorlar. uzerine gitmezsen zamanla bırakıyorlar. ya da anneyi emzik yapabiliyorlar, ki o da anneye çok zor. ama alıyorsa da iyi bir sey alsın derim ben.
Evet çok haklısın bende chicco nun ortodontist onaylı olan emziğini aldım ama çok uğraşmama rağmen tutmadı başka markalarda aldım eczanedeki her emziği denedik ama almıyor gazıda çok olduğu için krizi tutunca emzik tek çare oldu ve sadece kalitesiz emzikleri alıyor ama çok zorda kalmadıkça vermiyorum gazı geçincede bırakıcaz
slm kızlar bişey soracağım size
ben normal doğum yapalı 52. günüm son 15 gündür günde 1 2 damla kanamam oluyodu sadece ama bugün adet görüyomuşum gibi kanamam oluyo yine hiç ara vermeden adet görmüş olabilirmiyim sizce ben hiç bişey anlamadım bu işte 40 gün kana ve bit demi sonrada adet gör ama benim iş bi garip oldu sanki artık sinir bozmaya başladı valla ne temizim ne kirliyim bitsin artık normal düzene girmek istiyorum beeeeeennn
Benim şuan 4 yaşında olan oğlum 1,5 ve 3 aylıkken enf.geçirdi bizimki ateşliydi ama 2.sinde hastanede yattı.Sebebi araştırıldı voidigle.böbreklerimize idrar kaçiyormuş iki böbreğede.3 aylıktan beri takipte oğlum.8 mart doğumlu kızımdada olacak diye ödüm kopuyor.kısa yazdım bebek durmuyor bişey sormak istersen yanıtlarım
Saol canım napayim önceden vereyim de tesiri olsun dedim. Arkadaş yyazmistiya lavma yapıldı diye korktum bende. Kızımı dr ye götürmek zorunda kalırım diye...galvanizmsalsiz;30307552]Kızım 57 günlük oldu. Günde bir kaç kez kaka yapardı. Bugün hiç yapmadı. Dün iki kere mama vermiştim takviye olarak genelde bir kez verirdim.acaba kabiz olmuş olabilirm gerçi ikinmiyorda. 1 saat önce 3 damla zeytin yağı verdim.Normalmi kaka yapmaması.[/Q
Normal canım zamanla azaliyor kaka sayısi.. ikinmiyorsa boşuna zeytinyagi verme, huysuzlugu yoksa sorun yok demekki..
kızlar bide şunu belirtmek istiyorum şu iki aylık anneliğime rağmen bi kaç tavsiyede bulunacam sizlere. gündüzleri iki saatte bir besliyorum kızımı sadece anne sütü ile doysa da doymasa da böyle bi yöntem oluşturdum. geceleri 3 saatte veya 4 saatte olması gereken de buymuş. eğer belli düzeniniz olursa gece uykularınız da düzene giriyor. takip ettiğim kitap var tracy hogg un. bebeğiniz sizi yönlendirmesin siz onu yönlendirin diyor ve ben öyle yapıyorum. ağlasa da emzik veriyorum ve rutinimi bozmuyorum. size de naçizane tavsiyem bebeğinize belli bi rutin oluşturun bebek şimdi ne olacak diye merak etmesin herşeyi peşpeşe aynı düzende yapın inanın çok huzurlu oluyorlar. mesela kitapta uykudan uyanınca emzir altına bak 20 -45 dk arasında aktıvasyon zamanı ayır yani gözlerini açık tut ve ilk esnemesinde yatağına götür. sıra bu. ben yapıyorum tek engelim gaz. o da biterse daha düzenli olacaz inş. uyumadan önce emziremiyorum çok huysuzlaşıyor kesinlkle uyanır uyanmaz hatta takip edebilirsem uyanmasına yakın. ha işe yaradı mı diyorsanız akşam 8-9 gibi yatırıyorum12-1 de uyanıyor hemen emzirip (bu saatte altına bakmak da yok) yatırıyorm, böyle 3 er 4 er saat arayla devam ediyo ve ağlamadan. gece boyunca iyi uykular ikimize de:)
Cnm ben de alicam o kitaptan bugun, bulabilirim insallah. Sana ozelden bir seyler sormak istiyorum. Yanitlarsan sevinirim.
kızlar bide şunu belirtmek istiyorum şu iki aylık anneliğime rağmen bi kaç tavsiyede bulunacam sizlere. gündüzleri iki saatte bir besliyorum kızımı sadece anne sütü ile doysa da doymasa da böyle bi yöntem oluşturdum. geceleri 3 saatte veya 4 saatte olması gereken de buymuş. eğer belli düzeniniz olursa gece uykularınız da düzene giriyor. takip ettiğim kitap var tracy hogg un. bebeğiniz sizi yönlendirmesin siz onu yönlendirin diyor ve ben öyle yapıyorum. ağlasa da emzik veriyorum ve rutinimi bozmuyorum. size de naçizane tavsiyem bebeğinize belli bi rutin oluşturun bebek şimdi ne olacak diye merak etmesin herşeyi peşpeşe aynı düzende yapın inanın çok huzurlu oluyorlar. mesela kitapta uykudan uyanınca emzir altına bak 20 -45 dk arasında aktıvasyon zamanı ayır yani gözlerini açık tut ve ilk esnemesinde yatağına götür. sıra bu. ben yapıyorum tek engelim gaz. o da biterse daha düzenli olacaz inş. uyumadan önce emziremiyorum çok huysuzlaşıyor kesinlkle uyanır uyanmaz hatta takip edebilirsem uyanmasına yakın. ha işe yaradı mı diyorsanız akşam 8-9 gibi yatırıyorum12-1 de uyanıyor hemen emzirip (bu saatte altına bakmak da yok) yatırıyorm, böyle 3 er 4 er saat arayla devam ediyo ve ağlamadan. gece boyunca iyi uykular ikimize de:)
Bebegim saat basi uyaniyor emmek istiyor emerken uyuyor. Memeyi cekerken emiyormis gibi yapiyor. 1 saat mememde kaliyor. Smra ne mi oluyor GAZ GAZ GAZ. Sancisindan uyuyamiyor.
4 - 5 saat arayla emmeyi hak ediyor fazlasiyla. Iyice aciksin. Neler neler yapicam da babamiz kiyamiyor kesinlikle izin vermez.
Esimi gonderdim kitap almaya. Keske hamileyken okusaymisim diyorum. Ise yarayacagini hissediyorum. Ben kararliyimdir. Aglamayla filan geri adim atmam. Tabi esim mudahale etmiycek.Canım kitap çok güzel şeyler anlatıyo ama işte onu uygulamak büyük başarı birazda çocuğuna bağlı bende denedım ama olmuyo :) yatır-kaldır yöntemi var o faydalı gibi kendı kendıne uyuması için ama bıraz daha büyük bebeklerde sanırım 4 aydan sonra uygulanıyo ama faydalı bilgiler var tavsiye ederim
Canım alışana kadar kızını yorman lazım :) Bir iki gün yapsan zaten hemen alışıyor. En güzel yorma yöntemi de oyun oynamak gülerek konuştuğun zaman bebeklerin ilgisini çekersin, sana gülerek vücudunu hareket ettirerek cevap verir, el ve bacakları ile tutup kaldırma, bacaklarını kırıp bırakma gibi kas geliştirici hareketler hem gelişimini destekler hem de yorulmasını sağlar. Bu da biraz daha uyku demek. Dene istersen inşallah senin bebekte de işe yarar.
Esimi gonderdim kitap almaya. Keske hamileyken okusaymisim diyorum. Ise yarayacagini hissediyorum. Ben kararliyimdir. Aglamayla filan geri adim atmam. Tabi esim mudahale etmiycek.
Yoruyorum cnm. Gazi ciksin diye neler neler yapiyorum. Oglum yine de hemen uyumuyor. SIk uyaniyor. Sen emzirdikten somra gece hemen yatiriyorum demissin ya. Gzini cikarmadan mi yatiriyorsun? Sallayarak mi uyutuyorsun?
Canım alışana kadar kızını yorman lazım :) Bir iki gün yapsan zaten hemen alışıyor. En güzel yorma yöntemi de oyun oynamak gülerek konuştuğun zaman bebeklerin ilgisini çekersin, sana gülerek vücudunu hareket ettirerek cevap verir, el ve bacakları ile tutup kaldırma, bacaklarını kırıp bırakma gibi kas geliştirici hareketler hem gelişimini destekler hem de yorulmasını sağlar. Bu da biraz daha uyku demek. Dene istersen inşallah senin bebekte de işe yarar.