2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Sezeryan istememde cok sebep var. Ama suan ben de kararsiz kaldim. Herseyden onemlisi bebegimin saglikli dogmasi.

1. Normal dogumla ilgili bebegin zarar gormesiyle ilgili haberler gormustum. Bebegime bir sey olur diye korkularim var.

2. Normal dogumda bebek her zaman haftasinda gelmeyebiliyor. Miyad gecmesi olabiliyor. Teyzemin kizinda oyle oldu. Kakasini yemis vs Kotu seyler yani. Bebekte hasar kaldi.

3.Evliligimin ilk zamanlarinda vajinismus gibiydim. Muayenelerde de kendimi cok kasiyorum. Ve dogumdan cok korkuyorum. Kandan bahsetseniz tansiyonum duser. Asla oyle videolar izleyemem. Bu yuzden normal dogum yapmaya cesaretim yok.

4.Sezeryan dogumda bebegime daha cabuk kavusacagimdan dolayi.

5. Alttan dikis atilinca benim pimpirikli yapimdan kaynakli olarak, cinsel iliskiden korkacagim dusuncesi.

Tum bunlari bir kenara atabilirm tabi. Onemli olan normal dogursam da bebegimin zarar gormeyecegine inanmam. Bir suru cekincelerim var.

Sezeryan cok mu iyi diyeceksiniz. Son cikan haberlerde onun da pek iyi olmadigini gordum. Ama bir sekilde cikacak bebegimiz degil mi.

işte arada bir esiyor canım bu adama. tabi önce ayarlarım diyo da sanki daha iyi olacak sanıyor işte. neyse doğumdan sonra akıllanacağını umuyorum. bugun endişelendiriyorsun beni dedim sen içini rahat tut dedi sanırım vazgeçti. ilerisi için de içim rahat olsun mu dedim evet olsun diyor hamileyim diye demiyorsun di mi dedim hayır dedi ama bakalım yine de umudum yok. istemediğimi belirttim ama benim eşim biraz kafasını koyduğunu yapan biridir. benim istememem önemli mi inan bilmiyorum. şu an yapamaz da ilerisi için güvenemiyorum inşallah dediği doğrudur da vazgeçmiştir.

biraz önce doktoru aradım geç olmaz dedi 36.hafta için. peki dedim ondan sonra hangi haftada geleceğim? her hafta dedi o sonuçları da söyledim. şekerim yoktu nıormalde ama bir haftadır çok tatlı yiyorum 142 çıktı dedim çok değil bizim için sınır 140 150 dedi. kan değerime de trombosit 129 Halbuki koruda 10 gün önce kan verdim 162 idi trombosit hemoglobin normal ama. söyledim gelince bir hatırlat tekrarlayalım dedi. b12 benim hamilelikten önce de düşüktü 190dı dahiliye uzmanı ilaç ile zor yükselir diyip iğne vermişti. 5 gün iğne vurulmuştum 250lere çıkmıştı. şimdi 157 ondan da düşük. senin kaç? bana bu doktorum ilaç vermişti de arada bir içiyordum. nasılsa demir ilacının içinde b12 var diye. demek ki yetmiyormuş biraz önce verdiği b12yi de içtim.

ağdada dediğin gibi ben de çok geriliyorum. hatta en son gittiğimde karnım bir sivrilmişti inanamazsın. sürekli de ağdadan sonra jilet acaba güçlendirir mi tüyleri ? olmazsa ben de son 1 kez daha giderim doğuma doğru da senin aldığın jileti alırım. çünkü muayeneler sıklaşıyor denk getiremem ki ağdayı.

çok yazdım di mi db55

Göbekdaşlrımm nasılsınızz ?? Neler yapıyorsunuzz...yüzdük yüzdükte kuyruğuna geldik sonundaa..size kendimden bahsedeyim.ağrılarım kasılmalarım cok olduğundan devlette acillik olmuştum alttan muayene çığlıklar koptu bende yine kesinlikle normal doğum yapamayacağımı farketti ebe..neyse nst ye bağlandım 5dk.da bir ağrı olduğu cıktı hafifte acıklık varmış.orda kalmak istemedim ve korkudan ağrılarımda geçti..ertesi gün dr.aradı 10 gün öncesinde pazartesi gününe sezeryan günü verdi.düşündük taşındık 37 haftalık diye erken olduğu için vazgectim..balıkesire gittik özel sevgi hastanesine..oda haftaya cuma gününe gün verdi yani 39 haftam dolmuş 5 günde almış olacak allahın izniyle..bana epudural sezeryanı önerdi.:18::18:tamamen bayılmaktan daha iyiymiş,zaten arastırdık herkesede aynı şekilde doğum yaptırıyor..işinde uzman yanii..kızlar dua edin 1 hafta kaldııııı yavruma kavusmamaa allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallahhhhallaha emnet olunnn hoşçakalınnn

Cok yaz canim tabi. Isim gucum yok ki buralarda takiliyorum. Sen yaz okumasi zevkli oluyor.

b12 degerimi hatirlayamiyorum. Esim de b12 den igne vurulmus onceden. Bir dogurayim doktor doktor gezicem kendime bakicam.

Jiletle alinca tabi biraz sert cikiyor ama yapacak bir sey yok.

aşk olsun canım yaaa küstüm

bir önceki mesajıma bakarak şimdi yine diyeceksin "Yine mi karışıklık yaaaa" ne yapıyım ama yaaa

sen beni güldürdün Allahda seni güldürsün.

kadının aradığı eş:

esmer uzun boylu geniş omuzlu devlet memuru

Bizim işyerinden arkadaşın çocuğunun bakıcısı katıldı oraya. Bugünlerde çıkıyormuş programa acaba omu

Evet Ebahcım yarın gidiyorum. Hazırlıklara başlayalım artık ne zaman ne olur bilinmez... Canım benim aldığımda çok büyük değildi. Ben 3 lokum birazda taş gibi olan şekerlerden atıcam içine. Seb birmaxı ara Ercan Beyle konuşursun ebatlarını söyler sana.

Yaaa hatun bayılıyorum sana ya hiç duymamıştım piç şarkısıs

Porselen kaç gündür yoklamalar yapıyoruz hep yok yazılıyorsun ona göre İşin şakası merak ettik seni

haklısın ama kötü hiçbişey düşünmemek lazım. benim canım acayip tatlıdır, senin gibi kan kelimesi bile tansiyonumu düşürür. her kan aldırışımda kafamı çeviririm diğer tarafa "ben iğneden korkuyorum da görmeyeyim" derim. bazı iyi hemşireler de hemen beni sohbet ile oyalar o arada kanı alır

ama doğum ile ilgili hiçbişey düşünmek istemiyorum. bir şekilde katlanırım diyorum. doktorlar işini bilir diyorum. güvenmeyi seçiyorum. zaten olmazsa sezaryene alır diyorum ve bekliyorum...
gittiğin hastane iyi bir hastane içini rahat tut. önce normal dene diyeceğim ama kendini cesaretli görmüyorsan tabi deneme. benim korkum var ama cesaret de ediyorum. ama eminim çok kötü şeyler de yaşarım :18: ama illa ki geçecek bir şekilde diyorum. herkes kendini daha iyi tanır tabi. sen kendin için hangisini iyi görüyorsan onu seç

Ne guzel kavusacaksin bebegine. Ben de 6 mart ta dogurcam ins. Ben epiduralden korkuyorum. Tmamen bayiltin beni diycem.

Ben de oyle basimi ceviriyorum. 6 tup falan aldiklarinda bayiliyordum resmen. Yatirdilar beni bir yere.

ne guzel kavusacaksin bebegine. Ben de 6 mart ta dogurcam ins. Ben epiduralden korkuyorum. Tmamen bayiltin beni diycem.

canım başında biri oluyormuş sürekli konusturuyormus seni avantaj olarak hem ayılma faslı olmuyor zorlanmıyorsun hemde bebeğe az miktarda olsa narkoz gidiyormuş öyle olunca..benim için uyugun olan bu nasıl olsa bir şekilde cıkacak :))) birazcık heyecanlanıcam amaaaa

canım teşekküür ederm..bu arada kraft park yatağı pamuk yatak içinden mi çıktı yoksa yaptırdın mı? bende kraft aldım kutuyu açmadım daha kurunca koyacak yer yok çünkü =( yoksa bende anneme diktirmeyi düşünyrm pamuk yatak ..

canım ya aynı benden bahsediyorsun sen =)))) bende bebeğin zarar görmesinden çok ama çok korkyrm... normal doğumda bebek geç gelyr 40 haftayı doldurup üstüne birde sezeryan olanlar var!!! 3. ve 5. maddelerde beni anlatyr he he =))))) normal doğumda stres olurum diye kokyrm ben hamilelkten önce smear testi yaptırmaya gitmiştim bayan doktor olmasına rağmen steres oldum doktor bile ilallah etti...normalde stre olurm büyük ihtimalle..

çok heycanlı gerçekten ya, bi hafta kalmış resmen Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almak nasip etsin.. bizi habersiz bırakma ilk fırsatta haberdar et, nasıl geçti, bebişin nasıl...

Ne guzel kavusacaksin bebegine. Ben de 6 mart ta dogurcam ins. Ben epiduralden korkuyorum. Tmamen bayiltin beni diycem.

Kızlar ben ilk doğumumu epidural oldum bunuda inş.8 martta epidural sezeryanla doğuracam.Hiç korkulacak bişey değil inanın.Ablam 2 genel sezeryan oldu bana hala derki sen sezeryanmı oldun nasıl olduda o kadar rahat çıktın doğumdan der.İğnesi asla acımıyor zaten siz daha doğum başlamadı sanıyorsunuzki bebeğiniz ağlamaya başlıyor.Ayrıca ilk ağrılarıda uyuşmanız 1-2 saat geçmediği için hissetmiyorsunuz.Benim sütümde hemen geldi.
Ayrıca baş ağrısı olmaması için mutlaka nescafe yada kahve içmeliymişiniz.Benim doktorum hemen içirdi ve başımda belimde hiç ağrı olmadı.Tabi herkes kendini daha iyi tanır bilir dayanamazsanız stres olursanız tabiki geneli tercih edin.

Ben de muayenede kendimi cok kasmistim, bagirmistim. (hamilelikten once) Doktor siz nasil iliskiye girebiliyorsunuz boyle demisti.

her iki doğum şeklinin de avantajları ve dezavantajları var. Allah herkese sağlıklı doğumlar versin öncelikle. ben de normal doğumdan korkuyorum, o yüzden neredeyse hiç düşünmedim normal doğuracağımı. sezeryana odaklandım, doktorumla da paylaştım. ama tabi ki bebek bu, biz ne kadar plan program yapsak da nasıl doğacağını aslında o belirliyor, bi gece sancılar başlar da pıt diye normal doğuruveririm belki de
o yüzden çok kafaya takmamak, olumsuz örneklerle keyfimizi kaçırmamak lazım. Allah hepimize ve bebeklerimize sağlık versin.

çok heycanlı gerçekten ya, bi hafta kalmış resmen Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almak nasip etsin.. Bizi habersiz bırakma ilk fırsatta haberdar et, nasıl geçti, bebişin nasıl...

hepinizin dualarınıza ihtiyacım var kızlar ben cok panik atak biriyim .. Oğlum için sakin olmam şart rabbim yardım etsin inşallah..1 hafta cok azz kaldııı bütün duyguları yaşıyorummm heyecan,korku,sevinç hepsi bir aradaa inşallah doğumumu buraya sizlerle paylaşırımm mutlu bir şekildee ...

ayy çok heyecanlı. inşallah oğluşunu sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın canım...

benim bel ağrım henüz başlamadı canım.inş çok artmaz seninde
hasta kilodu denen şey mi acep ?
mide yanması başladı çok fenaaa .şurup içen varmı yanma için?ve işe yarıyormu kızlar dr veriyormuş yarın bakalım verecekmi görücez
gavisconu önerdi bana dr um ama daha hiç kullanmadım

bende sendenim, benimki mecburi sezeryan olcaktı inan kaçışım oldu içten içe tırsıyomuşum meğer özellikle vajinusmusvari durum bende de var.
canım allah yardımcın olsun sağlıcakla kavuş kızına, çok az kaldı ne güzel :)
:
Yaaa hatun bayılıyorum sana ya hiç duymamıştım piç şarkısıs

Porselen kaç gündür yoklamalar yapıyoruz hep yok yazılıyorsun ona göre İşin şakası merak ettik seni
bende sana :))
aa seninkide mi netleşti canım, takipte ediyorum ama kaçırmışım orayı.süper ya

herkese iyi akşamlar kızlar

tamam canım soracağım bir ilaç adı vermezse alayımmı diye

güzelim sen nerdesin geçmişi her okuduğumda gözlerim seni aradı acaba doğurdumu porselen dedim ama doğuracakmış zaten bebişini hemde 1 haftası kalmış ben seni kıskandım bende keşke tarihimi bilsem ve bu kadar yakın olsam kızımı kucaklamaya yat yat nereye kadar ya gezdimmide bebiş canıma okuyo o gece anında bende senin gibi hassasım ama bir yaanımda normal doğumu merak ediyor çok enteresan işin şaka yanı bitarafa bebişlerimizi kucağımıza sağlıkla alalımda nasıl doğurursak doğuralım sana bol şans kolay doğum diliyorum canım bebeğinin resmini koymayı unutmaa

ebahcığım hoş geldin inanki bugün ciddi anlamda aklımdaydın kalp-kalbe karşı misali ahh canım bnede çok korkuyorum kordon dolanmasından muayenelerde çıkmadı öyle bir durum dr. olsa bile korkma demişti bana sende rahat ol inşallah az kaldı sıkıntısız doğum yaşayacaksın

bende çok üzüldüm ALLAHIM KORUSUN BEBEKLERİMİZİ VE BİZİ ne kadar zor bi durum korkuyorum valla böyle olaylar oldukça
amin tatlım bence haberler filan izleme zaten bebeğinin kilosuna takıntılısın yeteri kadar ağrımadık başımızı ağrıtmayalım

benim rahmime sanki iğneler batıyo gibi oluyo bide sırt ağrılarım çok çoğaldı:84::84:
bendede oluyor tatlım geçen cumartesi kontrolde dr. uma ilettim normal dedi bu duruma

canım son zamanlarda o kadar akkımdaydın ki merak etmiştim hoş geldin demek haftaya cuma yani 15 şubatta meleğin kucağında olacak sıkıntısız doğum yaşarsın inşallah

bende panik atak biriyim ve aşırı heyecanlı

ama epidural de de bele yapılan o iğneyi yapan kişinin profesyonel olması lazım sıkıntıları sonradan oluyormuş yoksa :18: ne bileyim ya hem ben acayip huylu biriyim acı hissedilmese de karnımızdaki el hareketlerini filan hissediyormuşuz :18:

hep aklımda ve duamdaydın ve devam tatlım dualara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…