2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ben de bugün tartıldım, 17 kilo almışım kızlar
ama bunun neredeyse iki kilosu ödem
ellerim ve ayaklarımdan çok net hissediyorum, ama umurumda mı?
inanın hiç değil, istersek veririz

ben de bugün tartıldım, 17 kilo almışım kızlar
ama bunun neredeyse iki kilosu ödem
ellerim ve ayaklarımdan çok net hissediyorum, ama umurumda mı?
inanın hiç değil, istersek veririz

istersek veririz , vermesek bile önemi varmı bunlar bize anneliğin hediyeleriii.

çok saolun kızlar. sonunda uyutabildim amaaa ben uyuyamadım nedeeeen karnım aaaççççç :KK52: tost yapıyom kendime hehehe

allah rahatlık versiin canlarrrrrrrr
uyumaya çalışacağım yoksa bu sırt ağrısı beni mahvedecek

OZOZKUN gecmis olsun kizina.:KK16::KK16:insallah cabucak atlatir
bende az once malum tuvalete kostum:KK37::KK37:simdi sutumu kahvaltilikla iciyorum.birazdanda muz yerim.:KK56::KK56::KK56::KK56:benim bebis alsa alsa gece yediklerimlerimden alicak kilo:KK1::KK1::KK1:

OZOZKUN gecmis olsun kizina.:KK16::KK16:insallah cabucak atlatir
bende az once malum tuvalete kostum:KK37::KK37:simdi sutumu kahvaltilikla iciyorum.birazdanda muz yerim.:KK56::KK56::KK56::KK56:benim bebis alsa alsa gece yediklerimlerimden alicak kilo:KK1::KK1::KK1:

saol canım :KK16:
aynen benimde öyle valla gündüz canım pek bişey istemiyor gece olunca içimden canavar çıkıyor sanki :KK9::KK9:

bir ben kaldım burda heralde bende gidip yatayım artık. gerçi kızım yokluğumu fırsat bilip hemen benim yerimi kapmış babasının yanına yatmış :KK9:

2013 canımmmm
Buradayız bi hafta i giremedikkkk

Papatya gercekten senin dediğin gibi
Pire misali olduk
Eşime dedim ki dün arabayı bana bırak
O da yok artık dei. Haklı olarak:KK9:
Dün pasta yaptım minicik minicik. Muz bitmiş dur dedim bn gidip alayım
Sonra annem almış gelmiş:KK9:
Ne yapacağımı şaşırdımmmm
:KK9:

iyi akşa<mlar kızlar ben bugün doktordaydık evede geç geldik anca girebildim geçmişi okuyim dedim ama yok bitmicek aam bu ne bebeğimin gelişimi 10 gün geriden geliyomuş hareketleri nasıl diye sordu çok güzel deyince o çok iyi işte bundan sonra dikkat etmen gereken tek şey hareketleri dedi 2300 gr olmuş oğluşum suyu iyiymiş tansiyonumla ntsde iyi çıktı artık doğsada pek bi sorun olcağını sanmıyorum dedi işte böyle kızlar ayın 12 sinde tekrar kontrolüm var anlıcanız hale geriden geliyo oğluşom 34. hasftada 1900dü 36. haftada 2300:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5: doğuma kadar 3kiloyu geçermiyiz ki:KK53::KK53::KK53:

Canım sağlıkta bi sıkıntı yoksa bi şi cik olmaz inşallah
Sen ye iç yatmana bak:KK35:

kendi doktorum şehir dışımdaydı bugün bir başka doktora gittik , kızım 1840 gram olmuş doktor zayıf buldu. Ksık ağrılarım vardı normalmiş nst'ye girdim hiç sancı çıkmadı. Doktor bol bol ye dedi. Kendi doktorum aman yeme kilo alma derken şimdi şaşkınımm

Yielim yiyelim :KK56:

Benimde umrumda değil valla kilo. İlkinde de olmamıştı 26 kilo almıştım bunda sanırım 16 falan aldım ama 30 da alsam umrumda değil yeter kızım iyi olsun. Zaten herşeyi kafama takıp duruyorum bi de kiloyu takamıcam valla :) doğumdan sonra veririz bişicik olmaz :))

Bu arada büyük kızçemin kulağı ağrıyor uyuyodu ne güzel ağlayarak uyandı şimdi de tv karşısındayız çizgifilm istedi gecenin bir yarısı bende ağrısını unutsun diye açtım napiim ağrıkesici verdim yarın dr a götürcez ortakulak iltihabı oldu heralde :KK43:

Geçmiş olsun kızına tatlımmmm :KK54:

Artık rahat rahat oturabilmeyi (ağrısız,sızısız), kendimi yatağa yüzüstü atabilmeyi çok özledim. benim kızım da sağ tarafımda sürekli, hep sola yatamıyorum sağa yatınca da vuruyor ordan bana :KK43: karnım büyümüyor bebeğim büyüyor karnım çok gerildi kızlar. göremediğimiz karnımızın alt kısmını eşim ben krem sürerken gördü. çatlamış dedi. ayna ile baktım evet çatlamıştı. çok üzüldüm boşuna o kremler filan. sürdüm de ne oldu:KK19:

bir de kızım çok hareketli kızlar sizin de öyle mi. önceden daha az hareket ediyordu. bu aralar coştu.

dün baby2go proton bebek arabasını da aldık. ince filan ama artık önemli değil hafif olsun dedik aldık. çünkü benim ve annemin rahat kullanması çok önemli. çok güzel görünen ama ağır arabaları alsaydık kesin ben 1-2 ay sonra ben bunu kullanamıyorum derdim ve boşa giderdi. annem de hiç kullanamazdı. sanırım en mantıklısı bu oldu. çok da kötü durmuyor aslında şirin de bir araba:KK1:

dün eşime diyorum ki düşünecek bişeyim kalmadı mı şimdi benim. kendimi boşlukta gibi hissettim:KK9: sürekli kafama bişeyler takmaya o kadar alışmışım ki.

bu arada kızlar ben biberon, emzik, tırnak makası almadım.

Biberon sadece hastane için basit bişey al diyor teyzem hani o an süt gelmezse ya da emziremezsem diye. zaten emzirebilirsen ihtiyacın olmayacak diyor. emziremezsen iyisini alırsın diyor. siz ne düşünüyorsunuz. eğer başlığını değişip ilerde de kullanabilirsem şimdiden iyi bişey alabilirim aslında.

emzik de sonradan alınabilir. doğar doğmaz emzik verecek halimiz yok ya hem 6 ay vermesek daha iyi değil mi sonra memeden uzaklaşırsa.

bir de bu hastanede giyeceğimiz iç çamaşırı yüksek belli olacakmış. yani sezaryen olursa düşük belli giyilmezmiş. ben de hiç sevmiyorum o kocaman çamaşırları :KK9: siz nasıl aldınız?

bu hafta artık çantamı hazırlayayım diyorum da

cnm oncelikle arabayi gule gule kullan..hafif almakla cok iyi yapmissin.bende hafif ve cift yonlu alacagim..

tirnak makasi emzik filan aldim..hatta emzigi kaynatip cantama koydum.lazim olursa kullanirim.ben emzige alistirmayi dusunuyorum.

biberon almadim ihtiyac dahilinde alacagim.ama sutum gelmezse diye yeni dogan mama aldim..

bende yavrumun hareketlerini 31 ve 32 de max seviyde hissettim masallahi varki nerdeyse bu haftalara kadar cok az hissetmistim.. ama unutma yeri daralacagindan 34den sonra hareketler azalacak..

hic catlagim yoktu gobekte hala yok ama malesef kalcalarimda baslamis ee 20kilo aldik buna kalcami dayanir dimi ?

Artık rahat rahat oturabilmeyi (ağrısız,sızısız), kendimi yatağa yüzüstü atabilmeyi çok özledim. benim kızım da sağ tarafımda sürekli, hep sola yatamıyorum sağa yatınca da vuruyor ordan bana :KK43: karnım büyümüyor bebeğim büyüyor karnım çok gerildi kızlar. göremediğimiz karnımızın alt kısmını eşim ben krem sürerken gördü. çatlamış dedi. ayna ile baktım evet çatlamıştı. çok üzüldüm boşuna o kremler filan. sürdüm de ne oldu:KK19:

bir de kızım çok hareketli kızlar sizin de öyle mi. önceden daha az hareket ediyordu. bu aralar coştu.

dün baby2go proton bebek arabasını da aldık. ince filan ama artık önemli değil hafif olsun dedik aldık. çünkü benim ve annemin rahat kullanması çok önemli. çok güzel görünen ama ağır arabaları alsaydık kesin ben 1-2 ay sonra ben bunu kullanamıyorum derdim ve boşa giderdi. annem de hiç kullanamazdı. sanırım en mantıklısı bu oldu. çok da kötü durmuyor aslında şirin de bir araba:KK1:

dün eşime diyorum ki düşünecek bişeyim kalmadı mı şimdi benim. kendimi boşlukta gibi hissettim:KK9: sürekli kafama bişeyler takmaya o kadar alışmışım ki.

bu arada kızlar ben biberon, emzik, tırnak makası almadım.

Biberon sadece hastane için basit bişey al diyor teyzem hani o an süt gelmezse ya da emziremezsem diye. zaten emzirebilirsen ihtiyacın olmayacak diyor. emziremezsen iyisini alırsın diyor. siz ne düşünüyorsunuz. eğer başlığını değişip ilerde de kullanabilirsem şimdiden iyi bişey alabilirim aslında.

emzik de sonradan alınabilir. doğar doğmaz emzik verecek halimiz yok ya hem 6 ay vermesek daha iyi değil mi sonra memeden uzaklaşırsa.

bir de bu hastanede giyeceğimiz iç çamaşırı yüksek belli olacakmış. yani sezaryen olursa düşük belli giyilmezmiş. ben de hiç sevmiyorum o kocaman çamaşırları :KK9: siz nasıl aldınız?

bu hafta artık çantamı hazırlayayım diyorum da

günaydın canım hayırlı olsun bebek arabanız.
tırnak makasını normal marketlerde satılandan almıştım ben adaya hala onu kullanıyoruz kağıt makası gibi olanlar varya onlar bana kullanışsız geldi ne bileyim beceremedim onlarla kesmeyi. emzik zaten muamma eğer isterse alırsın ada çok az kullandı ama inatla emzik vermeyen annelerin bebekleri parmak emmeye yöneliyor ve parmak emmeyi bıraktırmak emzikten çok daha zor. iç çamaşırı kesinlikle yüksek bel al ben de hiç sevmem yüksek beli diye ilk doğumumda düşük bel aldım lastiği tam dikişe denk geliyo giyemiyosun eşim çıkıp yüksek bel kilot almak zorunda kalmıştı ben hastanedeyken.biberon konusu biraz karışık. 6 ay sadece anne sütü diyorlar ama çevremde sadece anne sütüyle 6 ay besleyebilen sadece 1 arkadaşım oldu. geri kalan arkadaşların sütü yetmedi ve mamaya başlamak zorunda kaldılar. benim eşşek sıpası zaten hiç emmedi sağarak biberonla verdim. o yüzden ben başta iyi bi biberon almıştım adaya. bunda da öyle yaptım.bir de biberonu öyle kolay bırakmıyorlar. yine bebekten bebeğe değişir ama ada hala gece uyurken biberonla süt içiyor bardakla verince kabul etmiyor ki 4 yaşında. adayla bir çocuğu olan arkadaşlarımdan da hala bizimki gibi biberon kullanan var

günaydınn kızlar,

artık gün sayıyorum işe gelmemek için kendimi saldım galiba...

sabahtan beri çok midem bulanıyor geçmedi kahvaltıda yaptım şimdi,

normalde çay bastırır ama olmadı bu sefer :26:

başımda dönüyor hamilemiyim acaba :KK33:

edlin, teşekkür ederim canım sağol sen de güle güle kullan aldıklarını. aklında olsun benim aldığım da çift yönlü acityden aldım özelcan bebeden 320TLye. sen Ankaradaydın dimi ben yine unuttum kimler Ankaradaydı:KK1:

canım biberon da al bence hastaneninkini kullanmak zorunda kalırsın o an. mamayı onlar hazırlıyorlarmış. teyzemin oğluna pembe biberonla vermişler hastanede :)

emzik ben de almak istiyorum aslında.

OzOkuN, teşekkür ederim canım sağol sen de güle güle kullan aldıklarını. o zaman iyi bir biberon alıyım ben. emzik de alıyım :) çamaşır da yüksek olacak tamam:KK34:

maşallah sana da kuzuna da:nazar::nazar::nazar:
cemre senin yazdıklarını okuyunca pire hikayesi geldi aklıma
pire kendi cüssesi dikkate alındığında
ağırlığına göre en uzağa zıplayan hayvandır
pireyi kavanoza koyup, kapağı kapattığımızda
pire her zıpladığında kafası kavanoz kapağına çarpıyor
ve zamanla pire kapağa çarpmayacak derecede zıplamayı öğreniyor
sonra kapağı açıyorlar ama pire o kadar yükseğe zıplayamıyor, çünkü alşmış
daha alçak zıplamaya
seni, kendimi ve edlini bu pire hikayesine benzetiyorum
doktorlar bize serbestsiniz dese bile yapacak bir şey bulamayacağız
çünkü yapmaya yapmaya unuttuk

sadece o aletle kendini güvende hissediyorsun ama
korkma hiçbir şey olmayacak
zaten olsa bile kuzun epey bi büyüdü

canım ben de bu durumdayım

ohhh ohhhh işler bitiyor maşallah
sıra kuzuya geliyor desene

canım bugün beni bi yokladılar, geçti, gitti çok şükür

sağlıklısınız ya canım şükret, sağlığı yerinde
kilosu da hiç azımsanmayacak durumda
sola yatmaya ve dinlenmeye devam canım
öyle gülüşümde sanki zayıf olunca ciğerleride zor gelişcekmiş gibi geliyo hayırlısı artık sağlıklı olsunda gerisi mühim değil bide boyu 49cm olmuş sanki şimdiye kadar boya gitmiş bundan sonra kiloya didermiş gibime geliyo inşallah öyle olur:KK9:

Son düzenleme:
kızlarrrr hepinize günaydınnnnnn, ifa, mmi00 ozokun, papatya50, sifa, mimi00, 2013, edln. cemrmmm :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: kızlar hepinize deteklerinizden dolayı teşekkür ederim inşallah dediğiniz bibi oğluşumun hiç bi sorunu olmaz sütümlde aslanlar gib beslerim paşamı ayyyyy inşallahhhhhhhhhhhhh:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

gündüz yoklamasını 2013 yapsın
gece yoklamasını da ben yapacam gari

Sabah yoklamasına geldim:KK1: Gece 3 e kadar uyuyamadım. Keşke gece yoklamasına katılsaydım, gündüze yok yazsalardı:KK9::KK9:

Hepinize günaydın canlar&#8230;. Son 2 gün üzülsem mi? sevinsem mi? karmakarışık oldum yine.:KK53::26:

Malum çocuk istiyoruz ama olmuyor. Bende çocuklara çok düşkünüm. Alt komşuların çocukları ile aramızda büyük bir bağ oluştu. Vedalaşmak için akşam onları çağırdım. En büyüğü 8 en küçüğü 2 yaşında 3 erkek 2 kız. Hep beraber çıldırdık evde:KK4: Ne onlar benden ayrılmak istedi ne ben onlardan.:KK50: Kızımda onlar evde olduğu müddetçe sanki onlara katıldı. Normalde de hareketli ama 3 katı daha hareketliydi.:KK52::KK52: Çocuklardan akşam umulmadık bir soru aldım ve ne diyeceğimi bilemedim. Şule Abla Elif İlkim nasıl senin karnına girdi? Bebek nasıl oluyor&#8230;.

Hadi bakalım daha neler görücez:KK33:

günaydın güzel anneler nasılsınız :KK16::KK16: bebişler büyüyor zaman daralıyor zorlanıyoruz git gide :KK49::KK49: rabbim yardımcımız olsun inşallah

X