2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
canım e bebek ve toker bebe mağazaları yanyanalar ve çukurambar da
fırıncı orhanın çaprazında,
kime sorsan gçsterirler, çukurambarın merkezinde

cnm ben 2 takım hastane çıkışı,1 tulum 2 battaniye.4 çorap kodum azmı yani.

canım şöyle söyleyim oğlum doğdu 3-4 saat sonra tam doğum esnasında kanlı balğam yutmuş ve emmeye başlayınca balğma kusmuştu ve üzerini değiştirdik sonra annemler altını değiştiriken annemde dahil ve pipiden dolayı sadece altı değil üstünüde sulamıştı falan hatta yetişmedi benim evim hastaneye uzak olduğu için gidip yeni bir takım alıp geldi yani 4takımla geldik eve birde sezeryan olunca 2gün kaldık tabiki normal doğumda hemen çıkış oluyor en kötüsüde aldığımız herşeyi özenip yıkayıp ütülüyoruz ama bebişim ilk gün yıkanmamış bir takım giymek zorunda kaldı:KK43:

cnm ben 2 takım hastane çıkışı,1 tulum 2 battaniye.4 çorap kodum azmı yani.

canım şöyle söyleyim oğlum doğdu 3-4 saat sonra tam doğum esnasında kanlı balğam yutmuş ve emmeye başlayınca balğma kusmuştu ve üzerini değiştirdik sonra annemler altını değiştiriken annemde dahil ve pipiden dolayı sadece altı değil üstünüde sulamıştı falan hatta yetişmedi benim evim hastaneye uzak olduğu için eşim gidip yeni bir takım alıp geldi yani 4takımla geldik eve birde sezeryan olunca 2gün kaldık tabiki normal doğumda hemen çıkış oluyor en kötüsüde aldığımız herşeyi özenip yıkayıp ütülüyoruz ama bebişim ilk gün yıkanmamış bir takım giymek zorunda kaldı:KK43:

cnm sen deneyimlisin anladgm kadarıyla..bende 10 lu hastane çıkışını götürüp 2-3 tane zıbın ..yelek.battaniye.yeterli heralde hastanemiz 10 dkk uzaklıkta.ablamın evinede 3dkk =) çantamı bu hafta hazırlayacğım. bbirazdanda markete gidip detarjanı alayım diyrm ne tavsiye etmiştiniz DALİN BEBEK DETARJANIYDI SANIRM sıvı olandan alacağım..hafta içi yıkayacğm...

canım benim evde oğlumdan kalma toz deterjanım vardı onu kullandım sıvı nasıl bilmiyorum sabun tozunuda her zman yıkama bitince tekrar durulama yapıyorum ve battaniye uyku seti giib kaba olanlarıda makinaya doldurmadan yıkıyorum zor arınıyor evdeki bitsin bende sıvı deterjan düşünüyourm

kızlar kızıma aldığım oda takımı birde emzirme koltuğu var daha gelmedi ama =) bakalım beğenecek misiniz?
Eki Görüntüle 617577 Eki Görüntüle 617578

çok güzel tam bir bebk odası rengi beyaz saf temiz benim oğluşun odası kırmızı:KK43: ve çok saldırgan :KK43: ve gerçekten kırmızı açıktırırderlerya en güzel tarafı bu oldu boğazı iyi:)

kocam benıı sevmio die başlarmısım ağlamaya :KK70: yaa biraz ilgisizleşti bayağı masraflarımız var o evi gecındırme derdın de bende neden bana ılgı gostermıosun derdıundeyım sımarıklık degıl kızlar herzamn aılesıyleyım kımınle evlıgım anlamdım yaaa dunde patladım ıste :KK70::KK70: ama sabah aldı gonlumu bılıom burası yerı degıl ama sıze anlatasım gelıo nedense rahatlıyorum :KK70: canım ılgılenıosunuz yaa sanırım ıyı gelıo :KK70: bırbırımıze sımarıklık yapalım :KK70:

hiiiiiiiiiiiiiç canını sıkma hormonlar zaten alt üst olmuş normal böyle şeyler ben bazen canım ağlamak ister sebebi yok eşime sararım yazık kocama bneim iyi çekiyor beni :):)hele hamilelikte ne yapsak yeridir:)

neden bu kadar erken doğum yaptı canım bir sebebi varmı bebek nasıl:44:

edlıncım masllah allh bağışlasın bencede ıyı dogmus ınsallh kuveze felan gerek kalmamıstır bende merak ettım eternet gıbı neden erken doğmus kı normal mı dogurmus yoksa bır sorun oldugundan almak mı zorunda kalmıslar

kızlar arkadasımın rahmınde acıklık vardı ve servikal serklaj olmustu yanı rahme dikiş atılmıştı..1hafta öncesinden şiddetli kasık agrısı yasamıs kontrol için dr gıdınce doğumun basladıgını farketmişler.. çok enteresan solunumu cok ıyı oldugundan küvözde kalmadı ama erken doğum riski oldugu için ciğer geliştirici iğne vurulmuştu..belki bu yüzden 32 de doğmasına ragmen küvözde kalmadı...:nazar::emir_bebek:

kızlar arkadaşım 32 haftalık doğum yaptı..ulturasonda 1800gr görünen bebek doğunca 2450gr gelmiş...:KK53:

Kilosu iyi, kuvezde de kalmamis. Erkenden kavusmus bebegine ne guzel.
Ultrasonda neden farkli cikms ben onu anlamadim.

komşucumm:KK9: aynı çantadan bende aldım..artıkın kardeş kardeş kullanırız:KK8:

kızlar arkadaşım 32 haftalık doğum yaptı..ulturasonda 1800gr görünen bebek doğunca 2450gr gelmiş...:KK53:

Woowwwww
Çok şanslı imiş hem erkenden bebeğine kavuşmuş hem de herşey normal
Çok iyiiiiii

canım e bebek ve toker bebe mağazaları yanyanalar ve çukurambar da
fırıncı orhanın çaprazında,
kime sorsan gçsterirler, çukurambarın merkezinde

Teşekkürler tatlımmmmmm :KK54:

komşucumm:KK9: aynı çantadan bende aldım..artıkın kardeş kardeş kullanırız:KK8:

Ayhhhh :KK16:
Ne güzellll hayırlı Uğurlu olsunnnnnn :KK16:

evet canım cok haklısın bırbıryle bağlantılı eşim alışık değil geçim derdine ben çalısıyordum ....onun sacma sapan davranısları yuzunden cıkmak zorunda kaldım işten sonrada bulamadım arada öle gecici işlerde çalıstım sonra hamıle kaldım ıste bu zamna geldık ....ailesıyle içiçeğim ama bebege bakcaklarını sanmıyorum kaynanam zaten kayınbabama kaynanasına zor bakıo yazık kadına kucuk bebegıde bırakammm bılmıyorum nasıl yapcaz ben tabıkı calısacam umarım Allah yardım eder eski refah gunlerımıze donerız yoksa kafayı yıycez bırlıkte D:

zor tabi Allah yardimciniz olsun insallah.yok anacim ne bu devirde ne eski devirde kaynanalar hep bole oluyo.bizler kaynana olsak nasil olurduk acaba? :-))

turkıyedyım ama aılem baska sehırde burada yalnızca eşımın aılesı var eşim bıraz ılgısızlestı sankı arada bole donemler gecırıyoruz ama sımdı yapması daha zoruma gıdıo hep yalnız kalmak canımı sıkıyor o evı masrafları kafasına cok takıo hep onları sunuyor onume kafam cok dolu dıyıp duruyorrr yasımızda kucuk ıkımızde depresyondayız yanıı ama sabah bırazcık aldı gonlumu ıste ole suruyor bızım evlılıgımız Allah hayırlısını versinnn hepimizeee....

cemrem evet yaa bazen cok takıyorummm helede sımdı ama napalım zaman gostercek bakalım umarım babamız büyürrrr :KK70::KK70: o kadar sevmesem hıc takmam sanırımmm:KK70:

ayni sayilir iste yine uzaktasin.bir ara banada ilgisizmis gibi geliyodu.bu yuzden cok sikiliyodu canim ama sonra anladim benim kuruntularimmis bunlar.biraz daha duygusalizya ondan da olabilir.mumkun oldunca onunla iletisime gecmeye calis.dusuncelerinden bahset ona,hosuna gitmeyen durumlardan bahset.eminim anlayacaktir seni.bide bu donemde sorunlardan bahsetmek ne kadar telasa strese yol aciyo de mi.valla ben en ufacik seyi bile duymak istemiyorum haa.seni anliyorum oyuzden.bizimde yasimiz cok buyuk deil.esim 25 ben 22 yasindayim.:-) ins.atlatirsin bu durumlari canim ask icin her sey isteeee.ahhh ahhh

sende galiba turkiye disindasin canim.ahhh valla ozeniyo haa!bendede hic bole bir duygu olmadi simdiye kadar.hamileligimden sonra oldu.ozellikle son anlarinda hissetmeye daha fazla basladim.dedin gibi hormonlar.....ama benim arkadasim bile yok:-(( bir kac kisilerle konussam bile arkadasim bile deil onlar.bayagi yalnizim anlican.iyiki esim bari var.zaten onun icin geldim buralara.haklisinda haa az dahaa yakinirsak dedin gibi solemelerine az kaldi:-)

evet canım Turkıye dısındayım, bende de hiç olmamıstı yeni başladı hamile kaldım işi bıraktım falan hepsi bir dengemi bozdu, annemler doğuma gelemeicek diye oldu bir de bende. Arkadaş edinmeye çalış mutlaka

kızlar kızıma aldığım oda takımı birde emzirme koltuğu var daha gelmedi ama =) bakalım beğenecek misiniz?
Eki Görüntüle 617577 Eki Görüntüle 617578

çok güzeller canım güle güle kullnasın, Rahat, hzuurlu uykuları olsun odasında

kocam benıı sevmio die başlarmısım ağlamaya :KK70: yaa biraz ilgisizleşti bayağı masraflarımız var o evi gecındırme derdın de bende neden bana ılgı gostermıosun derdıundeyım sımarıklık degıl kızlar herzamn aılesıyleyım kımınle evlıgım anlamdım yaaa dunde patladım ıste :KK70::KK70: ama sabah aldı gonlumu bılıom burası yerı degıl ama sıze anlatasım gelıo nedense rahatlıyorum :KK70: canım ılgılenıosunuz yaa sanırım ıyı gelıo :KK70: bırbırımıze sımarıklık yapalım :KK70:

şımaralım yaaa nolcek kii...erkeklerin baskısı çok oluyor bu dönemlerde, telaş basıyor. Çocuguma bakabilecekmiyim, iyi bir gelecek sağlayabilecek miyim hiç kolay değil onlar içinde. her ne kadar güçlü olsalar da kaygıları içlerinde hep mevcut bizim igi ağlayıp zırlmazlarda, sadece düşünürler. yazık be onlarada :KK53::KK53:

ah cnm ya kocan da benim gibi desene =)bende çok takarım borcu harcı ..kiradayız bu beni çok üzüyr o ayrı bir konu geçenlerde eşim bir projede %10 indirimi duyunca illa alalım diye tutturdu.bende tamam dedim sabaha kadar uyuyamdm kredi çekersek nasıl öderiz diye kafayı yedim ben hayatımda hiç kredi çekmedim cebimde ne varsa onu harcarım eksiye düşersem kafayı yerim..eşim bankada babamda bankacı eşim babama soryr babam çek krediyi al diyr eşim tamam diyor ben yok diyrm diyorlar sen bizden iyi biliyorsn sanki evet diyorum ...ben eğer o ay hesabımda para olmazsa psikolojim bozulur..aldırmadm evi...çünkü bebeğimiz doğduğunda ne kadar giderimiz olur bilemyrz bebeğime bir kıyafet alırken param yok diye alamamzlk olursa üzülrm.bakıcı tutacağız daha..masraf çok..böylede olursa birbirimize yansıyacak evimizin huzuru kalmayack yani...
sözün kısası eşinin arkasında ol biraz ona hak ver tatlım...borçlardan kurtarsın Rabbim bizi=)

keşke aldırsaydın, sonuçta kira da ödüyosunuz. Anladığım kadarıyla ayağaını yorganına göre uzatan birisin zaten. senin için hiç sorun olmazdı yeterki başla bi yerden su gibi akıp giderdi o. Kira işi zor... heo dediğim bir laf vardır eşime biz kimiz ki borçsuz harçsız bi şey sahibi olalım, yeterki borçla da olsa sahip olabileceğimiz ödeyebileceğimiz bilelim.Sabancı değiliz biz oyle tak çıkar ver nakdi al her şeyi. mecbur sıkılacaksın ama sonunda bi şey sahibi olacaksın

ben hacı şakir bebe sabun tozu aldım ektra durulama yapıyorum kokusu çok güzel .ama sıvı deterjanda deneyeceğim merak ediyorum ama sabun gibi doğal kokmaz sanırım

ben hacı şakir granulle yıkadım, makineye direk koymuyorum dışarıda başka kabın içinde iyice sıcxak suda eritiyorum makine su alırken dokuyorum. mis giib oldu kalıntı falan yok. ama kokusu kalmıyo benim çamaşırlarda ya da benim burnuım alıştı bilmiyorum. kurusun diye askıda çok kalıyo ondan mı acaba

benim de 2 gun once arkadasım 37 haftasında dıpum yaptı 2700 dedilerkilosuna usg de 3100 dogdu. her zamn doğru olmuyor usg de

kizlar dunden beri sancim var. gaz sancisi gibi sanki. duzenli araliklarla gelmiyor. doktora gitsemmiki?

kizlar dunden beri sancim var. gaz sancisi gibi sanki. duzenli araliklarla gelmiyor. doktora gitsemmiki?
üşütmüş olabilir misin ki canım :26: geçmiş olsun ama yinede içimiz rahat etmeli nst ye girmeye çalış :KK28::KK16: güzel haberlerini bekliyoruz

Şimdi ocak 2013 doğum hikayelerini okudum bazı hamişler var ne guzel. 20 kişi 10 kişi bekleyeni var ben baktım benim hiç kimsem yok şu hayatta çok moralim bozuldu annem yok öldu babam yok ( annemi öldurduğu ve hepimizin hayatını mahfettiği. İçin asla konuşmuyoruz ) candn yana bir buyugum yok annemin babamın sevgisini topadım eşime verdim oda sevmiyo galiba insanlara fazla sevilmek yaramıyo .cok uzuldum çok ağladım annemi çok özledim olsaydı oda beni beklerdi koklardım annemin boynunun kokusunu çok özledim.
Kayınvalidem beni sevmiyo hani böyle hayatta hep zorluk yaşaan insanlar varya bende onlardanım tamam herkes sıkıntı yaşıyo ama benim kimsem yok kimsesizlik çok kötu yanınızdaki insanarlara bidaha bakın annenizin boynunu koklayın yapıcak bişey yok hiçbizaman mutlu olamıycam

izlar dunden beri sancim var. gaz sancisi gibi sanki. duzenli araliklarla gelmiyor. doktora gitsemmiki?

soğuk almış olmasın vücudun? benimde olmuştu geçen hafta. karnıma özellikle kalçama geniş yün atkı sardım uzandım geçti

Şimdi ocak 2013 doğum hikayelerini okudum bazı hamişler var ne guzel. 20 kişi 10 kişi bekleyeni var ben baktım benim hiç kimsem yok şu hayatta çok moralim bozuldu annem yok öldu babam yok ( annemi öldurduğu ve hepimizin hayatını mahfettiği. İçin asla konuşmuyoruz ) candn yana bir buyugum yok annemin babamın sevgisini topadım eşime verdim oda sevmiyo galiba insanlara fazla sevilmek yaramıyo .cok uzuldum çok ağladım annemi çok özledim olsaydı oda beni beklerdi koklardım annemin boynunun kokusunu çok özledim.
Kayınvalidem beni sevmiyo hani böyle hayatta hep zorluk yaşaan insanlar varya bende onlardanım tamam herkes sıkıntı yaşıyo ama benim kimsem yok kimsesizlik çok kötu yanınızdaki insanarlara bidaha bakın annenizin boynunu koklayın yapıcak bişey yok hiçbizaman mutlu olamıycam

ay canım benim ya kendini üzme eşin var sonuçta o senin yanında olacak yetmezmi ben doğum anında sadece eşimi istiyorum yanımda diğerleri sonra gelsin diyorum hatta annemede sçledim bozuldu biraz haksızlık ediyorum ama galiba yanımızda olanların kıymetini bilmek lazım seninde eşin var ona sarıl:KK54:

canım benim anneciğinin mekanı cennet olsun :KK43::KK43::KK43: bende babacığımı kaybettim 16 eylülde :KK14::KK14::KK14: çok zor çok acı bol sabır dilerim :KK25::KK43::KK43::KK43::KK43: yaşadıkların hiç kolay değil eminim ama Rabbim sana annelik nasip etmiş çok yakında kucağına alacaksın tüm sevgin bebeğine olacak yeri gelecek eşleri bile ihmal edeceğiz şu an hormonlarımız sanırım fazlaca :KK5::KK5::KK5: bende de ağlama isteği çok fazlaaaa :KK43::KK43::KK43: eşim ağlatmıyoki haftasonu evde :KK45: yarına kadar sıkıyordum kendimi :KK50: mesajın son nokta oldu :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: dayan annesi bebeğin gelecek tüm sıkıntıları arkanda tutacaksın :KK15::KK16::KK16::KK16::KK16:

canım benim anneciğinin mekanı cennet olsun :KK43::KK43::KK43: bende babacığımı kaybettim 16 eylülde :KK14::KK14::KK14: çok zor çok acı bol sabır dilerim :KK25::KK43::KK43::KK43::KK43: yaşadıkların hiç kolay değil eminim ama Rabbim sana annelik nasip etmiş çok yakında kucağına alacaksın tüm sevgin bebeğine olacak yeri gelecek eşleri bile ihmal edeceğiz şu an hormonlarımız sanırım fazlaca :KK5::KK5::KK5: bende de ağlama isteği çok fazlaaaa :KK43::KK43::KK43: eşim ağlatmıyoki haftasonu evde :KK45: yarına kadar sıkıyordum kendimi :KK50: mesajın son nokta oldu :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: dayan annesi bebeğin gelecek tüm sıkıntıları arkanda tutacaksın :KK15::KK16::KK16::KK16::KK16:

Amin inşallah olsun benimde rabbim var o herkesten daha buyuk

Amin inşallah olsun benimde rabbim var o herkesten daha buyuk
aynen tatlım Yüce Rabbim kuluna kaldıramayacağı yük yüklemezmiş deyip bebeklerimiz için güçlü olmalıyız zor ama başarmayı nasip etsin inşallah :KK31::KK49::emir_bebek::nazar::KK19:

X