günaydın bayanlar =) benim bebiş beni dün hiç rahat bırakmadı bebek döndümü anlamadım ama din karnımın alt tarafı çok ağrıdı...gece 30 defa kalktım yine off az kaldı sabredelim =)
sizler nasılsınız bayanlar ? bebeğimizin daha fazla kilo alması için ne yapmamız gerekyr benim bebek 1960 gr 5 hafta kaldı sezeryan düşünyrm 2.500 gr doğar gibi geliyr sizce 5 haftada 500 gr alır mı? daha fazla alsın istyrm 3 kg olsun istyrm..ne yemeliym kayınvalidem 5 kg pekmez göndermiş işe yarar belki=)
Günaydın herkese.kızlar dün işten eve giderken ayağın öyle bir kaydıki anlatamam.allahtan eşimin koluna girmiştim düşmedim.o olmasaydı sırt üstü yere çakılırdım.ama bacak arası 1 metre kadar acıldı.ve sonra eve gidene kadar sanki ara ara sızı yaptı karnım.eve gidince uzandım biraz.herzaman kıpır kıpır olan kızım dünden beri sadece 1 kere kısa bir tekme attı.şimdi korkuyorum bişey oldumu diye.çalışıyorumda.[/QU
geçmiş olsun canım.. doktorunu aradın mı?
geçmiş olsun canım.. ben 15 gündür hastayım...
bişey soracam kızlar.. siz uyumuyor musunuz? bence bu uyuma fırsatlarını değerlendirin çünkü doğunca 2 sene uykusuz her gece olacak... ben dün saat 10 olmadan uyumuşum kızımla.. mide ağrısı çekenler doktorundan şurup istesin.. ben ilaç ismi vermeyecem ama içtiğim şurup bayağı rahatlatıyor beni....
aaah ah canım uyuyabilsem bi.. midem yanıyor ki ilaç içiyorum şişe şişe ama ilk başta iyi sonra yine yanıyor sabaha kadar 2-3 sefer mide yanmasıyla uyanıyorum arada wc ye kalkıyorum bi de kızım var o da saolsun arada uyandırıyor süt istiyor tuvalete gitmek istiyor. e sabaha kadar en az 10 sefer kalkınca arada uykum da kaçıyo tabi
ya ben bebeğimle ilgili kabuslar görüyorum..çok üzülüyorum ya canım sıkılıyo gün boyuhayır her gece okumadan da yatmam oysaki ama nie böyle oluyor ya tövbe yarabbi tövbe...
bende çok grüyodum nefes nefese ter içinde yada ağlayarak uyanıyodum bu ara iyiyim arada hamileyken oluyo bütün gününü etkiliyo insanın
selam kizlar.diger mart topiginde okudum.axoy dilara nickli kullanici dogum yapmis.2 kilo dogmus bebis.10 gun kuvezde kalmis.eve cikacaklar.insallah.ay cok heyecanlandim.:18::18::18:saglikla buyutsun insallah
başka mart topiği de mi var hiç bakmamıştım
Kizlar estetik dikis yaptirmak isteyen var mi ? Doktorunuzla konustunuz mu? Ben estetik dikis istiyorum. O dikislerin alinmasina gerek yokmus kendi kayniyormus.
canım ne zamandır oluyo kasılmaların? kasılma açılma da yapar diye biliyorum ama emin değilim sezeryan oldum çünkü ilkinde sancım hiç gelmeden. ya çok merak ettim şimdi başka dr a gitseniz? kendi dr un ne diyor?kızlar nasılsın ız benim ağrılarım kasılmalarım okdar arttıki artık saate bakıyorum 20 dk.bir geliyor..hemen hemen her gün acildeyiz bakıyuorlar alttan muayenede acıklık olmadığından eve gönderiyorlar kızlar anlamıyorumm birtürlü illaki açılmamı olması gerekiyor ? bu gidişle evde doğurcambenim gibi olan varmı? sürekli kasılması olan? ağrısı olan? 37.haftadayımm buaradaa
maaşallah canım bebişineBiz bugun kontrole gittik. Bebegimin kilosu 2250. Doktor 3500 la dogurursun dedi. Tosun gibi masallah dedi. Ben de kilolumu yani dedim. Yok dedi normal dedi. Dolma gibi gorunyor herseyi dedi. Sevdi bebegimi.
Yani dogurana kadar 1 kilo rahat alirlar.
Kusmamam icin ilac verdi.
kızlar nasılsın ız benim ağrılarım kasılmalarım okdar arttıki artık saate bakıyorum 20 dk.bir geliyor..hemen hemen her gün acildeyiz bakıyuorlar alttan muayenede acıklık olmadığından eve gönderiyorlar kızlar anlamıyorumm birtürlü illaki açılmamı olması gerekiyor ? bu gidişle evde doğurcambenim gibi olan varmı? sürekli kasılması olan? ağrısı olan? 37.haftadayımm buaradaa
kızlar nasılsınız:))) biz iyiyiz doktordan geldik kuzumla:))) bana bi poz verdi aklım şaştı. işaret parmağı burnuna dokunuyordu... doktora sordum kime benziyor diye aynı babası dedi:))))dudakları kocaman kocaman dolgun:)))yanaklar tombiş tombiş:)))boyumuz aynı değişmemiş 48 cm kilomuz 2700 göstermiş ult. 2600 falan gerçek kilosu dedi. 3 buçuğu bulur inş dedi. çok mutlu oldum.doktora sordum benim karnım küçücük dedim bana böyle diyo kadınlar. o da bana sen bu bölgenin hamile kadınlarına bakma sende hiç yağ yok dedi:))) adam benim soruma güldü resmen.....karnım 6 aylık gibi duruyor:))))70 kilo olmuşum.56 ile başlamıştım çok iyi dedi:)))) alt tarafta sancım çok dedim. korkma artık doğsa bile dedi:))))nst ye girdik. yavrumun kalbi kuş gibiydi:))) en çok pozu bizi deli etti babasıyla:)))) ya o dudakların üstünde işaret parmağının ne işi var:))))neyse kızlar öpüyorum hepinizi:))))
Allah nazarlardan korusun yavrularımızı:))
benim ilki estetikti yani yapıştırıyolar dikiş falan yok. bunda da öyle olacaktır muhtemelen son zamanlarda kim doğum yapsa herkesin estetikti
canım ne zamandır oluyo kasılmaların? kasılma açılma da yapar diye biliyorum ama emin değilim sezeryan oldum çünkü ilkinde sancım hiç gelmeden. ya çok merak ettim şimdi başka dr a gitseniz? kendi dr un ne diyor?
maaşallah canım bebişine
kasılmalarım son 1 haftadır arttı öncedende vardı ama bukadar sık değildi dediğim gibi yarımsaatte bir oluyor ağrılı oluyor devlette baktırıyorum genelde gece olunca artık dayanamıyrum ebeler kontrol ediyor..en son kastım kendimi alttan muayene sırasında cünkü izin bile vermedi gevsemem için izin istemiştim öküz gibi girdiitırnakları canımı yaktı doğum falan yok sende dedi..hanımefendiyi uykusundan uyandırdııımm diye saldıı başından.bundan önceki ebe de kasma kendini acılman olup olmadığını anlayamam demişti ve bende rahat bırakmıştım canımda yanmamıstı ...bilmiyorum açılmam var sanırımmm
kızlarr an itibariyle hem bebisimin hem benim hastane çantamız hazır bulunmakta sizinle de paylaşaym istedim eksiklerim varsa ekleme yapın lütfen :]
bebisime;
* 2tane 10'lu hastane çıkışı battaniyeler dahil
* bi takım iç dış zıbın diyorlar ya tam adını bilemiyorum :)
* bi kaç tane çorap, eldiven, önlük, ağız silme mendilleri
*15 tane bebek bezi / 1paket ıslak pamuk mendil( unibaby marka))
*her ihtimale karşı ufak bi biberon, emzik
* polar battaniye( çıkışta kullanmak için)
Kendime;
*2 takım pijama
*3takım çamaşır(atlet-külot) 1tane emzirme sutyeni, 2 çift çorap , terlik( pelus ev ayakkabıları varya onlardan aldım)
*göğüs pedi, göğüs ucu kremi, ultra kanatlı uzun ped, küçük paket ıslak mendil, ufak tefek tokalar ve taç.
ayy keske sırınyerde olsaydınnn görüşürdükD: evet hastane hakkında kotu hıcbırsey duymadım ınsallh ıyı olacak hersey canım hayırlısı sıfa ıyı dıyorlar arkadasım yenı dogum yaptı hastaneden memnun kaldıı ... ama kafanda soru ısaretı kalmasın yoksa ınsan bosubosuna korkularla ugrasıyorrr... konus doktorunlaaa ...inşallah sag salım kavusuruz canım bebeşlerimizeeee
Oğluşum tek kale tek kişilik maç yapıyo içerdeeeee
Hop oraya hep burayaaaaaaa
Maşallah kuzucugunakızlar nasılsınız:))) biz iyiyiz doktordan geldik kuzumla:))) bana bi poz verdi aklım şaştı. işaret parmağı burnuna dokunuyordu... doktora sordum kime benziyor diye aynı babası dedi:))))dudakları kocaman kocaman dolgun:)))yanaklar tombiş tombiş:)))boyumuz aynı değişmemiş 48 cm kilomuz 2700 göstermiş ult. 2600 falan gerçek kilosu dedi. 3 buçuğu bulur inş dedi. çok mutlu oldum.doktora sordum benim karnım küçücük dedim bana böyle diyo kadınlar. o da bana sen bu bölgenin hamile kadınlarına bakma sende hiç yağ yok dedi:))) adam benim soruma güldü resmen.....karnım 6 aylık gibi duruyor:))))70 kilo olmuşum.56 ile başlamıştım çok iyi dedi:)))) alt tarafta sancım çok dedim. korkma artık doğsa bile dedi:))))nst ye girdik. yavrumun kalbi kuş gibiydi:))) en çok pozu bizi deli etti babasıyla:)))) ya o dudakların üstünde işaret parmağının ne işi var:))))neyse kızlar öpüyorum hepinizi:))))
Allah nazarlardan korusun yavrularımızı:))
kızlar bugün anne tarafım misafirliğe geldiler bana sabah ben bi kek yaptım sadece ama masam evlere senlikti her helen bişey yapmış getirmiş birsürü hediye geldi kullanmaya kıyamıcam çoğunu bebişime çeyiz diyemi saklasam napsam hurcun içindeler yarın ayırıcam bugün çok yedim şiştim yatcam şimdi gelen hediyelerden en işime yarayacak olanı meme emdirme geceliği piyasada hiç görmemiştim görsem alırdım saol halacımbu arada misafirlerin arasında bi hemşire vardı.çok kafamızı karıştırdı.son regl tarihine göre doğurmam gereken tarih 8 şubat dedi şaştım kaldım son regl tarihim 31 mayıs drum 7 mart dedi bu kadın 8 şubat bi görseniz çokda emin şaka gibi yaniiii
canım ben özellikle doğum sonrası için kilot almadım
ve benimkiler hep düşük bellidir
şimdi senin söylediklerinden sonra kafama takıldı
sezaryenin yeri tam olarak nerede oluyor
anne kilotu alayım mı?
canım sezeryan yeri tam üstü oluyor :) anladın sen onu yani göbeğe yakın falan olmuyor ben hastanedeyken giydim olmadı eşim gitti hemen aldı geldi hatta şu anda bile karnım büyüdükçe normal külotlarımı giyemiyorum dikiş yerim kaşınıyor şimdiden giyiorum ilkinde böyle bir sorunum olmamıştı.