2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Hayırlı Cumalar diyeyim ve öncelikle öğretmen arkadaşlarım tatiliniz hayırlı olsun:KK9: Bende istiyom tatil ya:KK52::KK52:

Papatyam kuzummm :nazar::nazar: 41 kere maşallah kuzularıma. Ay nasıl karşık kuruşuk içerde onlar değilmi :KK9::KK9:
Cemrem bende onu daha çok beğenmiştim zaten sepette güzelmiş
Sulecim canım bebeğin sağlıklı canım. Sen neyi taktın kafaya. Kiloyumu?

Kızlar hastane odasında yatağın başındaki duvara veya ikramlık köşesine duvara böyle birşey hazırlayacağım. Az evvel karton aldım. Size fikir olsun:KK34:

$SÜSLEME.jpg.jpg

Günaydın güzel anneler, bugun ttaile giren arkadaşlar gözünüz aydın bol bol dinlenin, işlerinizi halledin artık.

güüüüüünayyyyyyyyyydınnnn İzmirde çok güzel bir hava var yanii güneşi gördük :KK70::KK70: nasılsınız bakalımmmmmm...... öğretmenlerim tatiliniz kutlu olsunnnn:KK70::KK70:

ayy İzmir'im güzel İzmir'im. Çoook özledim. Pasaporta gidip bi çay iç orda :KK51:

nasılsınız? tatile girecek olna öğretmen arkadaşlarım, gözünüz aydın. yeni bakanınız sizin ve tüm öğrenciler için hayırlı olur inşallah..

ben hala iyileşemedim kızlar, fena halde grip,baş ağrısı, bel ağrısı, heryerim dökülüyo anlayacağınız. hortlak gibi geziyorum evde..

dün kontrolümüz vardı, yine göztermedi yüzünü bebişim. olsun onun iyi olması bana yetti. 32+4 deyim, 1840 gr olmuş bebeğim. dr. çok normal değil dedi. biraz canım sıkıldı. ve bebeğim doğum kanalına girmiş, 2 hafta yatmam gerekiyomuş,yürüyüş bile yasak. erken doğuma sebep olabilirmiş. çok korktum ya, ben çok hareketli biriyim sanırım ondan. artık kalan alışverişi de ertelemem gerekiyo sanırım.
Allahım nolur erken gelmesin ya.. daha çok minik, dr. bu şekilde giderse 3.300 le doğum yaparsın dedi.
canım geçmiş olsun. dun sana diyecemdiye diğer Şule yi grip ettim. doktor neden normal değil anlamadım, 3300 doğsa ne guzel işte daha ne istiyor. illa 4 kilomu doğurmak lazım
günaydın herkese tatile giren arkadaşlar iyice dinlenin... şubat annelerinde doğumlar patlama yapmış buda demek oluyorki bizlerdende çoğu kişi >ben mesela> :KK9: :KK9: :KK9: şubat annesiyiz aslında. 3 kiloyu geçtikten sonra hemenn gelsin istiyorum 40 haftayı beklerse annesi yarım dünya olcak çünkü . pazartesi kontrolüm var bakalım kaç kilo olmuş oğluşum paşam aslanım ayyyy bi doğsun sağ sağlim çok heycanlıyım ikinci çocuk daha başka oluyor kızlar daha değişik bir heyecan. allahım hepimize hayırlı, kolay,:21: bir avazda doğumlar nasip etsin...

amiiiinnnnnnnnnnnnnnn.bence de şubat annesi olacak olan çok içimizde ben de hep şubat sonu mart başı diyodum, hoş benimki ocak annesi bile yaparım seni diye zorluyor ama akılllı kızım kalacak 3 hafta daha, inançlıyımmmm

günaydın herkeze
gece uyurken sağ tarafıma yatmışım
dönmeye çalışırken sağ kasığıma bi ağrı girdi
sanki ben kıpırdadıkça damarım çekiliyo
kalkamadımda zorla soluma döndüm bi süre sonra hafifledi arada gece yine yokladı kısa sürdü geçti
2 gündür magnezyumu içmiyorum belkide ondandır
neyse bu gün içim bari

şimdi oğlumun okuluna gidip karnesini alıcam aslında hiç gidicek halim yok ama mecbur

kızlar ben hastanem konusunda kararsızım başka uygun bi hastanede bulamadım bilmiyorum kafam çok karışık
geçen demiştimya safra kesesi taşım için doktora gittik diye
doktor tanıdık çok iyi bi kadın nerde doğum yapıcan dedi bende söyledim

geçen gün o hastanede doğum yapan bi hasta geldi bana dedi
kadın enfeksiyon kapmış çok ateşi varmış durumuda çok ağırmış
ilk müdahalesini yaptıktan sonra araştırma hastanesine yoğun bakıma gönderdim hastayı
ama durumu o kadar ağırdıki öldümü sağmı bilemiyorum dedi
ve ben endişelenmeye başladım
gerçi her keze aynı şey olucak diye bişey yok ama kafam baya bi karıştı anlıcanız

canım sürekli aynı tarafa yatınca kasılıyoruz. ben resmen bazen sol bacağımı hissetmiyorum.
Allah korusun canım ya, çok iyi araştır. Her hastanede bu tarz seyler olabiliyor, enfeksiyon kapmasının seebi illa hastane koşukkarı da olmayabilir ama haklısın insan duyunca boyle bi şeyi tırsar. iyi araştır canım içine sinmezse değiştir, zorluk yaşarsın sonra içine sinmeden gidersen

benim 34. haftAda 85mm di gülüm yani saı günündxeki kontrolümde:emir_bebek:

bana 26.haftamda kafası iki hafta ileride demişti. 30.haftada hala büyük mü dedim evet demişti ama hiç ölçüyü söylemedi benim de sormak aklıma gelmedi. ultrason çıktımda da yazmıyor. pazartesi soracağım kaç mm diye.. bu sitede okudum 10cm geçerse normal doğum olmuyormuş

Hayırlı Cumalar diyeyim ve öncelikle öğretmen arkadaşlarım tatiliniz hayırlı olsun:KK9: Bende istiyom tatil ya:KK52::KK52:

Papatyam kuzummm :nazar::nazar: 41 kere maşallah kuzularıma. Ay nasıl karşık kuruşuk içerde onlar değilmi :KK9::KK9:

Kızlar hastane odasında yatağın başındaki duvara veya ikramlık köşesine duvara böyle birşey hazırlayacağım. Az evvel karton aldım. Size fikir olsun:KK34:

Eki Görüntüle 615883

canım ben senin su hastane odanı çok merak etmeye başladım. bol bol foto çekil göster bize sonra. çok emek verdin maşallh sabırlısın da, ayy ben hiç ugrasamıyorum biri hazır yapsa hoşuma gider de ben ıhhhhhh hayatta, başlar yarım yarım bırakırım:KK1::KK1::KK1:

Eki Görüntüle 615883

kuzum bunları hangi siteden buluyorsun link atsana çok güzel fikirler allah doya doya yaşatsın inşallah size:21::21::21::21::21::21::21:

canım ben senin su hastane odanı çok merak etmeye başladım. bol bol foto çekil göster bize sonra. çok emek verdin maşallh sabırlısın da, ayy ben hiç ugrasamıyorum biri hazır yapsa hoşuma gider de ben ıhhhhhh hayatta, başlar yarım yarım bırakırım:KK1::KK1::KK1:

Ayy sorma :KK9::KK9: hakketen çok emek verdim. Korkuyorum bazen bu kadar hazırlık yaptım. Aniden doğum sancım tutarsa hazırladıklarımı evde unutup gidersem kahrolurum herhalde:KK9:

Canım burdayken bu işleri bitirmek istiyorum. 15 Şubatda İstanbula gidicem o vakitden sonra kendimi sadece temizlik, yıkama ve ütüleme işlerine ayıracağım. Hastane fotoğrafçısı ile anlaştım. Bol bol resim çekilecek inşallah

Dendi ki;

“Sana bu canı veriyoruz, emanet ediyoruz. İstiyor musun diye de sormuyoruz. Onu taşıyacak, dünyaya getirecek, sarıp sarmalayacaksın.Bir anda buram buram bebek kokusuyla dolduracağız evini… Sana sonsuz bir heyecan vereceğiz…

Tecrübesizliğin ve çaresizliğinle büyüteceksin onu. İlk kez çıkacağın bu zorlu yolda, bebeğini kucaklayıp, hangi adımı atacağını bilmeden zaman zaman tökezleyecek, düşeceksin. Dizlerin kanayacak. Ama onu koruyacaksın. Yorularak öğreneceksin. Sonsuz bir güç vereceğiz…

Geceleri uykusuz kalacaksın, gündüzleri dinlenmek nedir bilmeyeceksin. Bunalacak, dertleneceksin. Bazen isyan edip ağladığın olacak. Ama yılmayacaksın. O senin canın. Sevip kollayacaksın. Büyüteceksin. Tükendiğin her an yeniden yaratacağız seni. Sonsuz bir sabır vereceğiz…

Adil olacaksın. 2 eşit parçaya bölüneceksin. Ama ‘eşit’. Kendine hiç kalmayacaksın. Yalnız onun olup, ona hayat vereceksin. Onda kendini gördükçe kendine döneceksin. Onunla yeniden çoğalacaksın. Sonsuz bir hayat kaynağı vereceğiz…

Dinlenmek, uyumak, boşa vakit harcamak nedir uzun bir süreliğine unutacaksın. Tam zamanlı bir annesin sen.Bencillik sana artık hiiiiç uğrayamayacak. Seni sonsuz bir anaçlıkla kuşatacağız…

Sonsuz gözyaşı vereceğiz. Onu sık sık kullanacaksın. Daraldığında, sıkıldığında, sevindiğinde, içlendiğinde… Ağlamaktan korkma. En büyük güç kaynağın gözyaşın olacak. Onunla besleyeceğiz seni…

Sonsuz bir hüzün vereceğiz. Anneliğin şanındandır hüzün. Annelerin yüzüne en çok yakışandır. Onunla derin derin düşünüp, evladın için en iyiyi, en doğruyu hissedecek, bileceksin…

Umutsuzluğa kapılma sakın. En çaresiz anlarda çocuğunun gözlerine bak. Oradaki gelecek ışığını yalnız sen görebilirsin. Bu ışık hatırına dimdik kalmalısın. Hep güzel bir yarına inanıp, inandıracaksın. Sana sonsuz bir inanç vereceğiz…

Suratını asma sakın, hep acı şeyler yok payına. Sana bu sıkıntılar bedeline; sonsuz bir haz vereceğiz. Sonsuz bir evlat sevgisi ile saracağız kalbini. Öyle ki, onlara kızıp bağırdığın için pişmanlıktan oturup ağlayacak kadar…

Her güzelliği yaşamayı vaadediyoruz sana. 2 öpülesi yanak, 2vgülen göz. Seni kucaklayan 2 kol sunuyoruz. ‘Seni seviyorum’ diyen, ‘annem’ diyen 1 dil, senin şefkatin için yanıp tutuşan 1 kalp veriyoruz…

Aynı anda, aynı yola çıkışınızdan itibaren; size sonsuz sevinç, mutluluk, eğlence, keyif, hayat vereceğiz…

Size sonsuz bir AŞK vereceğiz… İşte senin bütün korku ve endişelerini karşılamaya yetecek ilaç bu. O hiç bitmeyecek. Onunla korkusuzca bu yola çık ve emanetlerimize iyi bak…“

“Kabul” dedim. “Hepsine sonsuz kere kabul. Emanetim canımdır…“

Emanetimle yeni bir hayata başladım. Aslında ben hayata yeni başladım.
çooooookkkk güzell ben daha bunları okurken hüngür hüngür ağladım bide bu duygurarı tam olarak yaşasam:KK43::KK43::KK43::KK43: binlerce şükürler olsun rabbime bizide anne olma şerefine erdiriyo:KK5::KK5::KK5::KK5:

kuzum bunları hangi siteden buluyorsun link atsana çok güzel fikirler allah doya doya yaşatsın inşallah size:21::21::21::21::21::21::21:

Boş zaman buldukça netde gezinip resimlere bakıyorum. Resimler fikirler veriyor. Hülyam hem hoş duruyor hem bir karton bir kurdela masrafı ne olacak. Uygun fiyata yapabileceğim herşeyi yapıyom. Hevesim kalmasın. Diyom ya görmemişin oğlu olmuş modundayım ne görsem yapıyom:KK9::KK9:

günaydın herkese tatile giren arkadaşlar iyice dinlenin... şubat annelerinde doğumlar patlama yapmış buda demek oluyorki bizlerdende çoğu kişi >ben mesela> :KK9: :KK9: :KK9: şubat annesiyiz aslında. 3 kiloyu geçtikten sonra hemenn gelsin istiyorum 40 haftayı beklerse annesi yarım dünya olcak çünkü . pazartesi kontrolüm var bakalım kaç kilo olmuş oğluşum paşam aslanım ayyyy bi doğsun sağ sağlim çok heycanlıyım ikinci çocuk daha başka oluyor kızlar daha değişik bir heyecan. allahım hepimize hayırlı, kolay,:21: bir avazda doğumlar nasip etsin...

benim de 2. gebeliğim ama ben heyecanlı değilim.. kızım daha 27 aylık.. çok küçük geliyor bana. üstüne kuma geliyor.. ben çok endişeliyim, bebek gelince kızım ne yapacak diye...
şükürler olsun tatil başladı... artık evimde kızımla bol bol zaman geçirecem.. hatta şimdi onunla kule yapmaca oynamaya gidiyorum.. herkese öpücükler...

Son düzenleme:
bana 26.haftamda kafası iki hafta ileride demişti. 30.haftada hala büyük mü dedim evet demişti ama hiç ölçüyü söylemedi benim de sormak aklıma gelmedi. ultrason çıktımda da yazmıyor. pazartesi soracağım kaç mm diye.. bu sitede okudum 10cm geçerse normal doğum olmuyormuş
beninkininde kafa ölçüsü bi hafta önde ama kilo vücut bi hafta geride merak etme hülüm bebiş kio adıkça eşitenir o:emir_bebek::KK34:

iyi paraymış valla biz de araştıralım :p biz öğretmenlere pek vereceklerini sanmıyorum:KK1: dün eşim internette araştırdı 170lira doğum parası 80-90 lira süt parası bu kadar :)

bir isim bul ben de onu koyayım bari :KK1:

canım ben ilçemi aradım bana özlük şefi dedi ki: 32hafta raporunu okul açıkken alacaksın yoksa sömestrı aktaramazsın. yani 32.haftada çalışıyor olman gerek dedi ben de 32ye ilk girdiğim gün (dün) gittim raporu alıp okula verdim. okul açıldığı ilk 3 gün 34.haftam 4. 5. günler ise 35.haftam oluyor okulun 4.günü de gidip ayrılıcam böylelikle 3 haftamı sonraya aktarmış olcam. memura sordum sen şimdi bu raporu ilçeye mi götüreceksin dedim hayır dosyanızda duracak diğerini alınca ikisini birden götürücem dedi.

ne zaman başlattıysan ne zaman ayrıldıysan tam arası sonraya aktarılıyor işte. beklenen doğum tarihi 40+0 a denk geliyor.

doğum öncesi 8 haftalık izin hakkı

32+0 - 33+0 son 1
33+0 - 34+0 son 2
34+0 - 35+0 son 3
35+0 - 36+0 son 4
36+0 - 37+0 son 5
son 3 haftamız
37+0 - 38+0 son 6
38+0 - 39+0 son 7
39+0 - 40+0 son 8

ben sömestri aktarabilmek için mecburen 31+1 de alarak 2 hafta için 1 haftamı yedim sanırım :KK34: :) olsun 1 hafta 1 haftadır :)

doğum sonrası 8hafta + 3hafta = 11hafta izne ayrılmış olacağım onu da 27marttan sonra sayıyorum çünkü erken de olsa sonraya aktarma hakkımız var, 11 hafta sayınca 12 hazirana denk geliyor zaten 14 haziran okul kapanıyor.

sen önce bulursan sen de paylaş canım :)

nasılsınız? tatile girecek olna öğretmen arkadaşlarım, gözünüz aydın. yeni bakanınız sizin ve tüm öğrenciler için hayırlı olur inşallah..

ben hala iyileşemedim kızlar, fena halde grip,baş ağrısı, bel ağrısı, heryerim dökülüyo anlayacağınız. hortlak gibi geziyorum evde..

dün kontrolümüz vardı, yine göztermedi yüzünü bebişim. olsun onun iyi olması bana yetti. 32+4 deyim, 1840 gr olmuş bebeğim. dr. çok normal değil dedi. biraz canım sıkıldı. ve bebeğim doğum kanalına girmiş, 2 hafta yatmam gerekiyomuş,yürüyüş bile yasak. erken doğuma sebep olabilirmiş. çok korktum ya, ben çok hareketli biriyim sanırım ondan. artık kalan alışverişi de ertelemem gerekiyo sanırım.
Allahım nolur erken gelmesin ya.. daha çok minik, dr. bu şekilde giderse 3.300 le doğum yaparsın dedi.

canım dinle doktorunu dikkat et kendine ve bebeğine, alışverişi de boşver zaten önceden bakmışsındır ne alıcanı biliyosundur söyle birilerine alsınlar yorma sen kendini...

günaydın garındaşarımmmm:KK16::KK16::KK16: bizde dün bütün gün ananemizdeydik oğluşumla onun için giremedik buraya hiç saat bir buçukdada doğum anında yapmaMIZ gerekenler ve doğum yöntemeri die doktrumuzn verdiği bi seminere gitcez işteee öleeeeee:KK1:

bizimle de paylaş canım sonra öğrendiklerinizi ...

Herkese günaydınlarrrrr :KK16::KK16::KK16::KK16:
hayırlı cumalar :KK54::KK54::KK54:

Canlar bunlar son olarak karar verdiğim bebek şekeri ve de sepeti sizce nasıl??

çok çok güzeller canım...

Boş zaman buldukça netde gezinip resimlere bakıyorum. Resimler fikirler veriyor. Hülyam hem hoş duruyor hem bir karton bir kurdela masrafı ne olacak. Uygun fiyata yapabileceğim herşeyi yapıyom. Hevesim kalmasın. Diyom ya görmemişin oğlu olmuş modundayım ne görsem yapıyom:KK9::KK9:

canım benim ne güzel yapabiliyorsun ben de hevesleniyorum aslında ama burda çevrenin tepkisinden geri çekiyorum kendimi ,basit bi kapı süsünü bile görmemişlik kokoşluk olarak görür bunlar benim ilk göz ağrım olacak ama onların hepsinde 2 3 tane çocuk hangisine kapı süsü yapmışlar ki anlasınlar başka bi şehirde başka bi evde ikinci bebğimde yaparım hepsini diye erteliyorum heveslerimi allahım nasip eder inşallah kendi evimde olmayı..

canım benim ne güzel yapabiliyorsun ben de hevesleniyorum aslında ama burda çevrenin tepkisinden geri çekiyorum kendimi ,basit bi kapı süsünü bile görmemişlik kokoşluk olarak görür bunlar benim ilk göz ağrım olacak ama onların hepsinde 2 3 tane çocuk hangisine kapı süsü yapmışlar ki anlasınlar başka bi şehirde başka bi evde ikinci bebğimde yaparım hepsini diye erteliyorum heveslerimi allahım nasip eder inşallah kendi evimde olmayı..

Canım niye öyle diyorsun. Bence hevesleniyorsan yap. Zaten becerikli birisin. En azından benden daha becerikli olduğun kesin. Millet ne derse desin. çokta tınnnnnnn:21:

benim de 2. gebeliğim ama ben heyecanlı değilim.. kızım daha 27 aylık.. çok küçük geliyor bana. üstüne kuma geliyor.. ben çok endişeliyim, bebek gelince kızım ne yapacak diye...
şükürler olsun tatil başladı... artık evimde kızımla bol bol zaman geçirecem.. hatta şimdi onunla kule yapmaca oynamaya gidiyorum.. herkese öpücükler...

tatalin hayırlı olsun ama oyle deme ya, heyecanlı değilim falan. Her anne de oluyomus bu ilk çocuguna haksızlık yaptığı hissi ama doğunca değişiyo diyorlar. O da senin canından ikisini de adaletli olacaksın merak etme, tek çocuk olmak istemezdim ben o yuzden ikinci çocugu da yaparım ileride çok iyi olur. ben hep iyi ki kardeşlerim var derim. onların yeri bambaşka

SONSY benimkinşn de kafası 10 gun önde, kocva kafalı kızım benim kurban olurummm ama kac cm bilmiyorum

kızlar bebeklerinizin kafa çapı ne kadar ?

canım haftadan haftaya günden güne değişir ölçüler tam olarak kıyaslayamazsın bence doktoruna senin haftandaki normal değer aralığı neymiş sor,
ben en son 31+5de gitmişim 7.84 cm yazıyo umarım doğru yere bakıyorumdur... boyu ve kilosu için bana haftasıyla uyumlu demişti ama detay vermemişti...
bi de doğumdan önce böyle şeyleri düşünüp kafana takma ya, zaten bu verdikleri değerler tahmini değerler, doğduğunda bu ölçülerden çok daha farklı olabiliyomuş, hamileliğinin bundan sonrasını kafan rahat geçir artık arkadaşım...

tatalin hayırlı olsun ama oyle deme ya, heyecanlı değilim falan. Her anne de oluyomus bu ilk çocuguna haksızlık yaptığı hissi ama doğunca değişiyo diyorlar. O da senin canından ikisini de adaletli olacaksın merak etme, tek çocuk olmak istemezdim ben o yuzden ikinci çocugu da yaparım ileride çok iyi olur. ben hep iyi ki kardeşlerim var derim. onların yeri bambaşka

çok güzel anlatmışsın hislerimi.. kızıma haksızlık yapıyorum gibi gerçekten.. ama doğunca eminim herşey değişir...

kızlaar ben geldiimm şükür iyi haberler getirdim size, sancım çıkmadı bu sefer ama hala Cook aşağıda bebek istirahate devam dedi doktor teyzemız haftaya yine kontrole çağırdı, doğum ile ilgili bişey sordum daha çok erken konuşmak için ama tabiki herşey yolunda giderse normal doğurtucam seni korkuyorum filan deme sakin dedi :) :)

kızlaar ben geldiimm şükür iyi haberler getirdim size, sancım çıkmadı bu sefer ama hala Cook aşağıda bebek istirahate devam dedi doktor teyzemız haftaya yine kontrole çağırdı, doğum ile ilgili bişey sordum daha çok erken konuşmak için ama tabiki herşey yolunda giderse normal doğurtucam seni korkuyorum filan deme sakin dedi :) :)
canımmm çok sevindim. dinlenmek ve ilaçlar işe yaramış demek ki rahatlamış rahmin..:nazar::nazar: inşallah benim de çıkmaz bu sefer

X