2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar akşam haberlerini izlediniz mi bırakın dağum izninin 6 ay olmasını 2 yıl olması için çabalayacaklarmış bu bebekte umudum yok ama 3.ye yetişir inş:):):) bu ardaa aramızda öğretmen olan arkadaşlar bakanımız değişti haberiniz var demi bakalım bu sene ne gib süprizler bekliyor bizi

canım topiğin yarıdan fazlası öğretmen
öğretmenler odası gibi burası
gelen gideni aratıyor bizim bakanların

hayırlısı inşallah ama ömer dinçeri aratmaz inşallah doğum izni olur olmazsa da bu seneyi biz rahat kapatırız 1-2 hafta açıkta kalır ona da rapor alırım diyorum hayılısı

bu arada arkadaşlar diş ağrım için gittim bugün şükür iyi bir doktora denk geldim çok rahatlattı beni konuşarak dolgu yaptı aman burda doğurma bak diyor ayrılırlen de adını mete koy erkek olursa diyor şükür ki kalmdaı ağrı sızı...:)

geçmiş olsun, kurtulmuşsunnn

kızlar ben şuan 33. haftadym.34-35 haftalar 15 tatil 36. haftayı çalışacağım.yani okul açıldığında 1 hafta çalışacağım ..37. haftayı çalışmadan bırakacağım ozaman ben kaç hafta atmiş olacağım doğum sonrasına ? 15 tatili saymazlarsa ?

canım yarın sor bence 15 tatili ekliyorlarmıymış.benim çalıştığım ilçede eklemiyorlarmış malesef :KK5: ben ekleyeceklerinden o kadar emindim ki.
benim 32 haftam 3 şubatta doluyor yani 1 haftası sömestrde gitmiş oluyor. son haftaları raporla kapatacağız artık.

32+0'da alıyoruz değil mi raporu?

Son düzenleme:
kızlar ben şuan 33. haftadym.34-35 haftalar 15 tatil 36. haftayı çalışacağım.yani okul açıldığında 1 hafta çalışacağım ..37. haftayı çalışmadan bırakacağım ozaman ben kaç hafta atmiş olacağım doğum sonrasına ? 15 tatili saymazlarsa ?

15 tatili sayarlarsa 4 hafta,saymazlarsa 2 hafta aktarıyorsun. ben de 34. haftayı bitirdim, 32. haftada çalışabilir raporu aldım 4haftalık,ikinci dönem başlamayacağım. inşallah aktarırlar,sorun çıkarmazlar. yoksa 1 aylık rapor lazım,nereden alacaksam. seninde en kötü 3 haftalık rapora ihtiyacın olur,sayarlarsa da 1 hafta.

kızlar akşam haberlerini izlediniz mi bırakın dağum izninin 6 ay olmasını 2 yıl olması için çabalayacaklarmış bu bebekte umudum yok ama 3.ye yetişir inş:):):) bu ardaa aramızda öğretmen olan arkadaşlar bakanımız değişti haberiniz var demi bakalım bu sene ne gib süprizler bekliyor bizi

Dun aksam girdum haberi. Yeni bakan nasil olur bilmem ama dincer gittigi icin sevincten havalara uctum.

hayırlısı inşallah ama ömer dinçeri aratmaz inşallah doğum izni olur olmazsa da bu seneyi biz rahat kapatırız 1-2 hafta açıkta kalır ona da rapor alırım diyorum hayılısı

bu arada arkadaşlar diş ağrım için gittim bugün şükür iyi bir doktora denk geldim çok rahatlattı beni konuşarak dolgu yaptı aman burda doğurma bak diyor ayrılırlen de adını mete koy erkek olursa diyor şükür ki kalmdaı ağrı sızı...:)

Kimse dinceri aratamaz bence.
Oyle ilgili doktorlari cok seviyorum.:21:

Günaydın arkadaşlar...
Dinçerin gitmesi doğum hediyesi gibi oldu bana... Bakalım yeni bakan nasıl olacak?
Bugün uzun bir tatile giriyoruz.. Doğuma kadar iyi tatiller.. Ne de olsa bebişler doğunca keşke okula gitsem dicez bence... Ben de Milli Eğitimi arayayım da sorayım 15 tatil olayını....
Herkese hayırlı cumalar...

günaydın kızlar, hayırlı cumalar...

bakan mı değişmişşş:KK64::KK64::KK62::KK62: allahım inşallah gönlümüze göre yasa çıkar subhaneke dinimiz aminn :KK42:

Günaydın arkadaşlar...
Dinçerin gitmesi doğum hediyesi gibi oldu bana... Bakalım yeni bakan nasıl olacak?
Bugün uzun bir tatile giriyoruz.. Doğuma kadar iyi tatiller.. Ne de olsa bebişler doğunca keşke okula gitsem dicez bence... Ben de Milli Eğitimi arayayım da sorayım 15 tatil olayını....
Herkese hayırlı cumalar...

ya sizin 15 tatillleriniz aktarılmama durumu neden olsun ki. bence alın çalışabilir raporunuzu kenara çekilin.

çünkü bu siizin elinizde olan bir durum değil. resmi tatil. hiç kafanızı da bulandırmayın.

Selam kızlar,ben 2012 mayıs annelerindenim,hepinize hayırlı doğumlar dilerim:emir_bebek:,,arkadaş listemdekilerin güncellemelerini profilimde gördüm cvp vermek istedim.Ben yakın zamanda, sskdan 5500TL doğum parası ve 120TL sutparası aldım(calisan anneyim) bunun icin;once dr.um bana bi kagıt verdi(mutlaka sorun),,isyerimin muhasebe departmanı durumumu sgk'ya bildirdi(hamileligimin yaklaşık 35. haftasında,internetten giriş yaptı),dogumdan sonra da hastane otomatik olarak belgeleri sgk'ya gonderiyor,dogumdan sonraki yaklaşık 2-3 ay içinde de siz yada eşiniz gidip bilgi veriyorsunuz,form dolduruyorsunuz ve ziraat bankasına paranız yatıyor!(doğum için işi bıraksanız bile hamilelikte çalıştığınızdan bu parayı ödüyorlar)
Çalışmayan anneler için: Eşleri sgk odemelerine gore yardım alıyor,,sişkette baba olan arkadasım 110TL aldı.
Çalışan yada eşi çalışan anneler,,bunu sakın pas geçmeyin bence:KK9:

Meleksin sen melek.Mutlu anne burda da imdada yetişti.Seni çok seviyorum.

günaydın güzel annisler ve onların fındıkları. Günümüz güzel geçsin inşallah bugün bi çoğunuzun son iş günü, hadi gözünüz aydn diyeyim. Kahvaltı yapıyorum şimdi birazdanda kontrole gideceğim hepinizi Cook Cook öptük. Bu arada hayırlı cumalarr canlarr..

güüüüüünayyyyyyyyyydınnnn İzmirde çok güzel bir hava var yanii güneşi gördük :KK70::KK70: nasılsınız bakalımmmmmm...... öğretmenlerim tatiliniz kutlu olsunnnn:KK70::KK70:

kızlar herkese günaydın..

hamileliğin zorluklarını yoğun bi şekilde yaşamaya başladım.

Artık oturmak yatmak işgence.

Birde 2 gündür belimde ağrı başladı sanki ağır kaldırmışımda sakatlamışım belimi gibi eğilip kalkarken oturup kalkarken ağrıyo.

Sizde de var mı ?

Dün patronumla konuştum doğum süresince maaşımı yatımalarını rica ettim.sonra sgk dan alıp toplu ödeme yapacağım.

8 şubatta da izne ayrılıcam nasipse..hazirana kadar evden işi takip edicem.:HAziran ayında da bebeğimin durumuna göre işe dönmeye karar vericem.

günaydınn angaranın yağmurlu bir gününden :) son 37.... ha babam de babam günler geçiyorrr.çok çok mutluyumm.işte de son iki haftam.8 şubat şafak haftasonunu saymazssak 10 gün.ama allahımdan şunu istiyorum herşeyin hayırlısı da evde geçireceğim zamanda bebişim tez gelmesin.hayırlısıyla zamanında gelsin.gündüz hiç hamile gibi değilim ama akşam :) ah o akşamlarrr.kasıklarda ağrı ve baskı oluyor.bide kızlar ben hamileliğin ilk aylarına döndüm.nasıl uykum var anlatamam size.öyle tatlı ki.bebişimi öğrendiğim ilk günlerde böyleydi.mışıl mışıl uyku çok tatlıydı.tatili başlayan öğretmen arkadaşlara gözleri aydın olsun.umarım kendileri ve bebişleri için verimli zaman geçirirler.hepinizi öpüyorum.allah sağlıklı günler versin hepimize

Günaydın herkese.sona yaklaştıkça iyice ağırlaşıyorum.hiç bişey yapasım yok.

Bankacı değilim canım,,bildiğin doğum yardımı parası ödüyor sgk, şirketin değil.yani diyelim doğum için işi bıraktın ama o parayı sana ödüyorlar yinede!Maaş değil yani:KK34:İşe geri döneceksen doğum iznindeki maaşını şirketin ödeyip ödememesi onlarla olan anlaşmana bağlı,,bu paranın şirletle ilgili yok sgk ile ilgili,,çok araştırdım,parayı da aldım ordan biliyorum:KK34:
iyi paraymış valla biz de araştıralım :p biz öğretmenlere pek vereceklerini sanmıyorum:KK1: dün eşim internette araştırdı 170lira doğum parası 80-90 lira süt parası bu kadar :)

benim kızımın da hala ismi yok :)

bir isim bul ben de onu koyayım bari :KK1:

canım ben ilçemi aradım bana özlük şefi dedi ki: 32hafta raporunu okul açıkken alacaksın yoksa sömestrı aktaramazsın. yani 32.haftada çalışıyor olman gerek dedi ben de 32ye ilk girdiğim gün (dün) gittim raporu alıp okula verdim. okul açıldığı ilk 3 gün 34.haftam 4. 5. günler ise 35.haftam oluyor okulun 4.günü de gidip ayrılıcam böylelikle 3 haftamı sonraya aktarmış olcam. memura sordum sen şimdi bu raporu ilçeye mi götüreceksin dedim hayır dosyanızda duracak diğerini alınca ikisini birden götürücem dedi.

ne zaman başlattıysan ne zaman ayrıldıysan tam arası sonraya aktarılıyor işte. beklenen doğum tarihi 40+0 a denk geliyor.

doğum öncesi 8 haftalık izin hakkı

32+0 - 33+0 son 1
33+0 - 34+0 son 2
34+0 - 35+0 son 3
35+0 - 36+0 son 4
36+0 - 37+0 son 5
son 3 haftamız
37+0 - 38+0 son 6
38+0 - 39+0 son 7
39+0 - 40+0 son 8

ben sömestri aktarabilmek için mecburen 31+1 de alarak 2 hafta için 1 haftamı yedim sanırım :KK34: :) olsun 1 hafta 1 haftadır :)

doğum sonrası 8hafta + 3hafta = 11hafta izne ayrılmış olacağım onu da 27marttan sonra sayıyorum çünkü erken de olsa sonraya aktarma hakkımız var, 11 hafta sayınca 12 hazirana denk geliyor zaten 14 haziran okul kapanıyor.

nasılsınız? tatile girecek olna öğretmen arkadaşlarım, gözünüz aydın. yeni bakanınız sizin ve tüm öğrenciler için hayırlı olur inşallah..

ben hala iyileşemedim kızlar, fena halde grip,baş ağrısı, bel ağrısı, heryerim dökülüyo anlayacağınız. hortlak gibi geziyorum evde..

dün kontrolümüz vardı, yine göztermedi yüzünü bebişim. olsun onun iyi olması bana yetti. 32+4 deyim, 1840 gr olmuş bebeğim. dr. çok normal değil dedi. biraz canım sıkıldı. ve bebeğim doğum kanalına girmiş, 2 hafta yatmam gerekiyomuş,yürüyüş bile yasak. erken doğuma sebep olabilirmiş. çok korktum ya, ben çok hareketli biriyim sanırım ondan. artık kalan alışverişi de ertelemem gerekiyo sanırım.
Allahım nolur erken gelmesin ya.. daha çok minik, dr. bu şekilde giderse 3.300 le doğum yaparsın dedi.

saol canım.
Geçmiş olsun eşine, aman dikkat edin kendinize baba sizede geçirmesin gribi :)
allah yardımcınız olsun ya cidden zor ödem işi, ama çoğu gitti azı kaldı .
tesellimiz bu napalım :KK43:
inş şubatı görceksiniz sizz :) kuzular çok akıllı annesi, üzmüyolar hiç seni maşallah.

bende iyiym sorma ya otobüs maceralarım meşhur oldu, şef bile takılıyo :)
tayin için aminnnnn en kocamınından.
meriçte iyidir teyzesi büyüyo küçük sıpam.geçen bi tekme attı valla karnım en az 5 cm kaydı ayaağı çıkcak sandım
bu arada ben artık el ve ayaklarını hissediyroum ...son günlerin keyfini çıkarıyorum
karnımdaki halini özlememek için :)

bende birkaç kez hissettim canım, doğumlamı bağlantılı ?

aminnn evet ya şubatta şenlenir buralar.canım seninde çok az kalmış yaa :)) nasılsınız ? hala meleğin cinsiyetini gizliyomu ? kızın olacağı netleştimi yoksa ?

hoşgeldin canım , benim mecburi sezeryan.pıhtılaşmam var ana etken bu.birde tüp bebek annesiyim onunda etkisi var sanırm.ya sezeryanda olsa korkma artık herşey çok daha kolay.gönül dilediğin gibi olsun ister ama olmazsada canınız saolsun..

canım nerde oturuyosun ? göl deyince aklıma gölbaşı ve göksu geldide.biz eskiden gölbaşındaydık.çocukluğumda yani.
boşver sıkma canını ya, beklediğini duymalıydın ama düşünememiştir belki, hiç üzme kendini bunun için.neden 1 ay yatman gerek ? dr mu dedi ?

uyuyun canım ama sol tarafa tamammı ? bebiş orda daha çok büyüyecek..

yenikullanıcı, kabanınız çok tatlı.bazen iyiki oğlum oluyo diyorum, erkekken bu kadar açıldık kız olsa kimbilir daha ne kadar açılırdık diye ama kızı giydirmesi cidden çok eğlenceli, inş 2. leriöiz olur bizimde.

Bence bebek aşagıya iniyor benim artık cunku ben 10 gundur 2-3 gecede bir ciddi regl sancısı cekiyorum. 35.hafta içindeyim belki 36-37 de gelebilir benimki

nasılsınız? tatile girecek olna öğretmen arkadaşlarım, gözünüz aydın. yeni bakanınız sizin ve tüm öğrenciler için hayırlı olur inşallah..

ben hala iyileşemedim kızlar, fena halde grip,baş ağrısı, bel ağrısı, heryerim dökülüyo anlayacağınız. hortlak gibi geziyorum evde..

dün kontrolümüz vardı, yine göztermedi yüzünü bebişim. olsun onun iyi olması bana yetti. 32+4 deyim, 1840 gr olmuş bebeğim. dr. çok normal değil dedi. biraz canım sıkıldı. ve bebeğim doğum kanalına girmiş, 2 hafta yatmam gerekiyomuş,yürüyüş bile yasak. erken doğuma sebep olabilirmiş. çok korktum ya, ben çok hareketli biriyim sanırım ondan. artık kalan alışverişi de ertelemem gerekiyo sanırım.
Allahım nolur erken gelmesin ya.. daha çok minik, dr. bu şekilde giderse 3.300 le doğum yaparsın dedi.

geçmiş olsun canım dinlen yorma kendini bak zaten hastaymışsın. doğum iznine ayrıldın mı yoksa çalışıyor musun hala ? ama korkma bak ben 1750gram doğmuşum. Dua et, Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin.

Bakan değişti inşallah hepimiz için iyi olur. Gidenden daha kötü olamaz diye düşünüyorum inşallah öyledir

Günaydın kızlar. Kuzumu kreşe gönderdik eve geldim uzandım çom uykum var ama uyuyamıyorum hala da fena hastayım :KK43:( gece boyunca da yaramaz kızlarım uytmadılar beni biri karnımda biri yatakta dürtüp durdular :) ay arkadaş sordu biraz önce kaç haftalık oldun diye 35 teyim dedim de heycan yaptım yahu bikaç hafta kaldı şunun şurasında :) heyecan yaptım valla :))))

günaydın garındaşarımmmm:KK16::KK16::KK16: bizde dün bütün gün ananemizdeydik oğluşumla onun için giremedik buraya hiç saat bir buçukdada doğum anında yapmaMIZ gerekenler ve doğum yöntemeri die doktrumuzn verdiği bi seminere gitcez işteee öleeeeee:KK1:

X