yok gülüm çalışmıyorum evdeyim ce tavsiyene uymuş oldum daha şimdi uyandım birazdanda bişiler yer bebikimi doyururumCnm elevitini iç her gun, 2 adet mandalina ye, bir avuc badem ceviz fındık ye. Birde calısmıyosan butun gun soluna yat dinlen. Cok gezinme. Bebek en cok biz sola yatıp uzun uzun dinlenince besleniyo
hmm sizin durum farklı, inş ilerlemesinde.hehe benim uzmanlık alanıma girmişsiniz kızlar :)
Aslında ödemle doğrudan proteinin ilgisi yok. Proteini gebelik zehirlenmesine karşı yiyoruz. Chemes'in idrarda proteini yüksek, kanda düşük (aynı benim gibi) bu böbrekler proteini idrarla dışarıya atıyor demek. Dolayısıyla biz sizin yediğinizden daha çok protein yemek zorunda kalıyoruz ki sizin kadar protein alabilelim. Zira aldığımız proteinin bir kısmı idrarla heba olup gidiyor.
Ödemle ilgisi de şöyle. Gebelik zehirlenmesinin belirtilerinden biri ödem. Daha doğrusu gebelik zehirlenmesi varsa ödem de artıyor. El ayak şişmeleri değil de ifadeyi değiştirecek kadar yüz şişmeleri, baldır şişmeleri vs... O yüzden doktor ödem için protein ye derken gebelik zehirlenmesi için protein ye demek istiyor.
Durum budur :)
Sevgiler.
anladım canım sinir bozucu bi durum oluyo o şişlikler haklısın bende gebelikten önce olurdu gebelikte hiç yaşamadım.allah kolaylık vesin.ağrı filan yok allaha şükür de,parmaklarımı bükemiyorum bazen, bastıkça ayak tabanlarım acıyor ödemim artınca. sürekli de değil aslında, bazen artıyor, bazen azalıyor. yorgunlukla alakalı sanırım. hem iş hem de taşınma telaşı. boş kaldıkça eşya paketliyorum. öyle çok bacaklarımı uzatıp yatamıyorum.
canım bebek şekerleri çok güzel bebek paketi olanlar var sepetli ağaçlı onalar çok şık beni de heycanlandırdın şimdi bende sipariş vericem, Allah sağlıklı zamanında doğumlar nasip etsin hepimize
ben ant içinde değilim gülüm kumluca ilçesindeyim ve burda 1 tanecik hastane var doktorum and yavuziyi geceler herkese..
papatyacım nemlendirici bende alıcam ama chicco düşünüyodum. fakir de fena değildir hani. ne de olsa alman malı.
geceleri sırt üstü yatınca karın ağrısı yaşayan var mı? ben farketmeden yattığımda dönüşlerde sıkıntı çekiyorum. kaburgalarıma da baskı yapıp canımı actıyo. uzanarak oturamıyorum bu yüzden. cnm kızım içi değer hepsi...
tuvalete gitme sıklığı bende de arttı. son zamanlarda rahim büyümesi sebebiyle mesaneye baskı oluyomuş. o yüzden.
ayşeonur cnm endişelenme bebeğin sağlıklıymış işte buna dua et sen. doğumun biraz geç olur o kadar. bu arada ant.da hangi hastaneye gidiyosun diye sormuştum cnm, bişi yazmadın..
bişi sorucam şu göğüs pompasını şimdiden almalımıyım sizce?? hastaneye giderken götürmeyi düşünüyodum. sütüm gelmezse hemşireler şırıngayla falan hallediyomuş diye duydum..
hurma yemeye başlayan var mı? kimseden ses çıkmadı. başlayalım mı artık?
tamam gülüm çok saol kan şurubu içiyorum eleviti bırakmıştım ama evde var baya onlarıda içeyim portakalı günde 6 tane yiyorumşekerim yok pekmezde içeyim bilgiler için allah razı olsun arkadaşım inşallah bidağa gittiğimde bebikim güldürür yüzümü
:18::18::18: ayy daha okurken karnımın şişip patlıcanı hissettim ama bebişim için değer anneyim demi benben demir hapı (maltofer fol), vitamin hapı (elevit) ve magnezyum hapı (magnezyum positive) kullanıyorum canım her gün 1er tane...
makinayla ilgisi yoktur bence canım,sen de çok sıkılma sağlık olsun,yeni bi takım al ve güle güle kullan inşallah...
gerçekten çok beğendim canım, eline sağlık...
güle güle kullan canım hepsini, sağlıkla güzel günlerde, içine sinsin önemli olan o...
senin kayınvalide hikayelerin de çok eğlenceli canım :)
sivilce için de geçmiş olsun, daha fazla can sıkmadan geçer inşallah, daha önce de olmuş takma kafana çok, inşallah önemli bişey değildir yine ve geçer inşallah kendiliğinden...
ben de maskoya yakın oturuyorum canım ve hem evlenirken hem de bebek mobilyaları için biz de maskodan alışveriş yaptık, orda bi bayan olarak çok rahat gezebilirsin, diğer sanayi sitelerine benzemiyo...
aynı korku bende de var yatamıyorum rahat rahat, sırtüstü yatmayın deniyo yatmıyorum artık, sağa ve sola yatmaya çalışıyorum onda da ben ne tarafa yatsam o tarafta kıpırdıyo eziyorum gibime geliyo, benim de göbeğim çok önde, yan yatınca tabi yığılıyo yana :) nasıl yatıcamı bilemiyorum doğru düzgün de uyuyamıyorum...
canım doktorun daha iyi bilir ama bana çok az gibi gelmedi kilosu çok üzülme biraz beslenmene dikkat et yeter, benim de 1 hafta geriden geliyodu burdan okuduklarımı uyguladım hep şimdi haftasıyla uyumlu çok şükür, miktarlarını çok abartmadan her gün düzenli olarak 1 bardak süt, 1 kase yoğurt, kalın bi dilim peynir, 1 muz, 2.çeşit herhangi bi meyve, bi gün küçük bi kase pekmez bi gün bal, 1 yumurta, haftada 2 kez balık, her gün 1er porsiyon sebze ve protein, günde bikaç dilim çok tahıllı ekmek, 2-3 ceviz, 6-8 badem, 10-12 fındık, 1-2 kuru kayısı ve 1-2 kuru incir tüket, ve her gün 1 elevit de iç mutlaka, emin ol toparlar kendini, bunları çokça çokça da yemene gerek yok her gün düzenli yiyince yeterli olur bence...
üzülme canım geçer inşallah sıkıntı yapma kendine o da iyi gelmez böyle şeylere...
bence çok şirin canım ikiz bebek için özel bişey olması çok hoş...
günaydınnnnn canlarrrrrrr
sağlıklı ve huzurlu bir günümüz olsun inşallahhhhhhhh
veeeeeeee
hepimizin mevlid kandili kutlu olsunnnnnnnnn
dualarımız kabul olsunnnnnnnn
aminnnnn
allah razı olsun gülüm inşallah düzelir herşey evet o an dondum kaldım söylemek alkıma gelmedi bile cuma günü doktorum hastanede doğum yöntemleriyle ilgili bi seminer vercek bende gitmeyi düşünüyorum olmazsa orda sorarım bi ya bide bol bol muz katı yicekler tüketiyorum ama geçmiyo mikrop kaptım heraldecanımm Allah büyük yavrularımız ona emanet sen vitaminini içmeye devam et bence yalnız İshalımı söylemedim diyorsun doktor bana ıshal kabız ıdrarda yanma gıbı şikayatelerde 1 2 gun surtersemutlaka haberımız olsun demıstı bence bunu bir sor canım üzülme lütfen sütünü iç cevizini yee Allah büyük İnşallh hersey iyi olacak birde sterese giripte bebeşimizi sterese sokma lutfennn ....
mevlid kandilimiz cümlemize mübarek olsun.Hastalara şifa, dertliler deva, çocuksuzlara çocuk, eşsizlere eş, borcu olanlara bereketli rızklar nasip etsin rabbim. allah kimseleri darda koymasın inş ...
canım sen nasılsın ?
hani bana kimse cevap yazmamış :84::84::84::84::84: çok merak ettim aramızdan hangi arkadaş doğum yaptı kızlar :26:
yoksa ben mi yanlış anladım :26: doğum yapan yok demek ki :26: bilenler cevap yazabilir mi
valla gülüm 1i şu facede doğum yapan mart annelerinden arzu da diğeri kim bende çok merak ediyorum ama doğru anlamışsın doğum yapmış bi arkadaşımız benim aklıma ilk porselen bebek geldi ama bilmiyorumhani bana kimse cevap yazmamış :84::84::84::84::84: çok merak ettim aramızdan hangi arkadaş doğum yaptı kızlar :26:
yoksa ben mi yanlış anladım :26: doğum yapan yok demek ki :26: bilenler cevap yazabilir mi
hımm anladım canım sağolşifacım face grubundan 2 kişi doğum yaptı.biri 32 haftalık doğdu kızımız oldu.buraya da üyeydi galiba.şimdilik durumu iyi.diğeri de 34 haftalık doğmuş erkek bebek.onu bende tanımıyorum.benim bildiğim bu.burda doğum yapan yok sanırım
aynen Ayşeciğim benimde aklıma porselenbebek gelmişti :18: facedeki gruptan arkadaşmış canım dolayısıyla tanışmıyoruz gözleri aydın olsun sağlıklıca büyütmek nasip olsun inşallahvalla gülüm 1i şu facede doğum yapan mart annelerinden arzu da diğeri kim bende çok merak ediyorum ama doğru anlamışsın doğum yapmış bi arkadaşımız benim aklıma ilk porselen bebek geldi ama bilmiyorumbilennnn arkadaşlar nerdesinizzzz wooooyyynnnn bizde öğrencez kimin doğurduğunu
şifacım face grubundan 2 kişi doğum yaptı.biri 32 haftalık doğdu kızımız oldu.buraya da üyeydi galiba.şimdilik durumu iyi.diğeri de 34 haftalık doğmuş erkek bebek.onu bende tanımıyorum.benim bildiğim bu.burda doğum yapan yok sanırım
evet başka arkadaşmış amin canım hepimizin bebekleri sağlıkla ve vaktinde dünyaya gelsinler inşallahhmmmm poselen bebek değilmiymiş iyi barim o arkadaşların bebikleride analı babalı sağlıkla büyüsünler inşallah
evet canım 2 adet doğum oldu şimdiye kadar :18: şubatta mutlaka hareket olacak canım özellikle mart başı beklenen doğum tarihli arkadaşlardan ( biri benay demek basladi dogumlarbence subatta burasi da hareketlenir Rabbim Sen bizlere ve bebeklerimize saglik ver, kolay dogumlar nasib et, amin.
Regl sancısı gibi karnımda agrılar oluyo ara ara 1 haftadır benimle aynı duruda olan varmı
evet başka arkadaşmış amin canım hepimizin bebekleri sağlıkla ve vaktinde dünyaya gelsinler inşallah
evet canım 2 adet doğum oldu şimdiye kadar :18: şubatta mutlaka hareket olacak canım özellikle mart başı beklenen doğum tarihli arkadaşlardan ( biri ben) sezeryan olacaklar cee yaparız bebişlerle sizlere aminn canım aminnn