- 12 Temmuz 2011
- 1.800
- 340
merhaba kızlar... Daha yeni geldik kontrolden. Biraz da canım sıkıldı... şuan itibarı ile 31 + 6 yız... Ama benim bebeğim iki hafta öndeymiş. 33+4 çıkıyor ultrasonda... Suyun da biraz artmış dedi doktorum. şeker yüklemesini tekrarlayalım haftaya bakalım sonradan da şeker çıkabiliyor bazen dedi....her şey yolundaydı halbuki... az da değil yaa iki hafta önde ağırlığı 2282 gr kızımın. Boyunu can sıkıntısından unuttum vallaha
merhaba kızlar... daha yeni geldik kontrolden. biraz da canım sıkıldı... şuan itibarı ile 31 + 6 yız... ama benim bebeğim iki hafta öndeymiş. 33+4 çıkıyor ultrasonda... suyun da biraz artmış dedi doktorum. şeker yüklemesini tekrarlayalım haftaya bakalım sonradan da şeker çıkabiliyor bazen dedi....her şey yolundaydı halbuki... az da değil yaa iki hafta önde ağırlığı 2282 gr kızımın. boyunu can sıkıntısından unuttum vallaha
kızlar herkese slm doktordan geldik kzım 2200grolmuş benim ilk gebeliğim sezeryan olduğu için buda sezeryan olacak doğal olarak doktor bebğin gelişimide güzel dedi ve 38. Haftada alıyoru dedi gün tam belli değil ama mart derken şubat annesi olacağım galiba hafta içi giren sancımı sordum gayet normal dedi şimdilik herşey yolunda :)
saoasın gülüşüm inşallah ama korktum valla bugün sancım oldu 4 kere felanda sanki vajinamda kalp atıyo gibi oluyo uzansamda geçmiyodu annemi aradım rahmin mi açılıyo yoksa deyince baya bi tırstım:18: salı günü kontrolüm var inşallah herşey yolundadırçok sağol canım hepimizin en güzel haberlerini almak nasip olsun inşallah
geçmiş olsun tatlım bende de kasık ve karın ağrıları kısa süreliğine girip-çıkıyor hatta dün dr . uma belirttim normal dedi özellikle akşamları ağrıların, sızıların olur dediinşallah ciddi bişi değildir senin ki de bebeğin tekmelemesine bağlı ağrılar da farklılık gösteriyor sanırım :26:
merhaba kızlar... daha yeni geldik kontrolden. biraz da canım sıkıldı... şuan itibarı ile 31 + 6 yız... ama benim bebeğim iki hafta öndeymiş. 33+4 çıkıyor ultrasonda... suyun da biraz artmış dedi doktorum. şeker yüklemesini tekrarlayalım haftaya bakalım sonradan da şeker çıkabiliyor bazen dedi....her şey yolundaydı halbuki... az da değil yaa iki hafta önde ağırlığı 2282 gr kızımın. boyunu can sıkıntısından unuttum vallaha
kızlar herkese slm doktordan geldik kzım 2200grolmuş benim ilk gebeliğim sezeryan olduğu için buda sezeryan olacak doğal olarak doktor bebğin gelişimide güzel dedi ve 38. haftada alıyoru dedi gün tam belli değil ama mart derken şubat annesi olacağım galiba hafta içi giren sancımı sordum gayet normal dedi şimdilik herşey yolunda :)
kızlar yine canım sıkıldı biraz, şu mobilya işinde herşey ters gidiyo, iyice soğuttular şu mobilyadan...
mobilyamız geleli çok oluyo da sorunlar vardı geldiler bazı parçaları alıp düzeltip bugün getirdiler bi kısmını, gelenlerde bi tarafı düzeltip başka tarafında çizik hasar yapmışlar, burda boyasında rütuş yaparken bugün başka yerlere boya değdirip boyayı bozdular yatağı parçalayıp yine bi kısmını götürdüler, zaten eksik parçalar vardı haftaya perşembeye kadar gelicekmiş, şimdi yatak tam dengede olmadığı için ortaya çekemiyoruz ama yarın boya yapıcaktık o duvar boyanamıycak bi duvar haftaya perşembeden sonra boyanınca biz ne zaman toparlanıcaz ya, tam koku azalıyo derken her yeni gelen parça kokulu geliyo zaten, of of of, güya erken aldık başımıza gelenlere bakın...
ben ne zaman yıkanıp ütülenip yerleşicem, çantam da hazır değil, inşallah erken gelmez bebeğim, artık bi aksilik olmasın ya... bi yerleşeyim eksiğimi gediğimi göreyim diyorum kafam rahat bekliyeyim diyorum, iyice stres oldum...
yarın her halükarda diğer duvarlar boyanır galiba, ben bikaç gün annemlerde kalırım, sizi okuyamam ve yazamam sanırım :)
bi de öyle düzenimiz bozulacak yani, sonra öbür duvar boyanınca yine annemlerde kalırım derken düzene girelim derken iyice düzenimiz bozuluyo...
canım bilmediğimden soruyorum kilosunun gelişiminin ileri olması kötü mü ki, burda biçok kişiden ileride olduğunu okuyorum kötü bişey olduğunu bilmiyodum ben de uzun süre bi hafta geriden geliyo diye üzülüyodum, düzelir daha vakit var endişe etme sen de...
su fazlalığını da bilmiyodum mesela, az olunca kötü sanıyodum sadece...
cemrenin de bebeği önden gidiyordu ama sonradan düzeldi, seninki de düzelir zamanla canım inşallah
cnm senin seker yoktu dimi? bildigim kadariyla sekerde fazla cikiyor su miktari. kilosuna gelince bnmde 11 gun onde cikti. burda bircok arkadasindan onden gidiyor. cuma doktora sormustum. ultrason genele gore hesapliyor ama her cocugun ayni olmasi imkansiz dedi.merhaba kızlar... daha yeni geldik kontrolden. biraz da canım sıkıldı... şuan itibarı ile 31 + 6 yız... ama benim bebeğim iki hafta öndeymiş. 33+4 çıkıyor ultrasonda... suyun da biraz artmış dedi doktorum. şeker yüklemesini tekrarlayalım haftaya bakalım sonradan da şeker çıkabiliyor bazen dedi....her şey yolundaydı halbuki... az da değil yaa iki hafta önde ağırlığı 2282 gr kızımın. boyunu can sıkıntısından unuttum vallaha
kızlar herkese slm doktordan geldik kzım 2200grolmuş benim ilk gebeliğim sezeryan olduğu için buda sezeryan olacak doğal olarak doktor bebğin gelişimide güzel dedi ve 38. haftada alıyoru dedi gün tam belli değil ama mart derken şubat annesi olacağım galiba hafta içi giren sancımı sordum gayet normal dedi şimdilik herşey yolunda :)
kızlar yine canım sıkıldı biraz, şu mobilya işinde herşey ters gidiyo, iyice soğuttular şu mobilyadan...
mobilyamız geleli çok oluyo da sorunlar vardı geldiler bazı parçaları alıp düzeltip bugün getirdiler bi kısmını, gelenlerde bi tarafı düzeltip başka tarafında çizik hasar yapmışlar, burda boyasında rütuş yaparken bugün başka yerlere boya değdirip boyayı bozdular yatağı parçalayıp yine bi kısmını götürdüler, zaten eksik parçalar vardı haftaya perşembeye kadar gelicekmiş, şimdi yatak tam dengede olmadığı için ortaya çekemiyoruz ama yarın boya yapıcaktık o duvar boyanamıycak bi duvar haftaya perşembeden sonra boyanınca biz ne zaman toparlanıcaz ya, tam koku azalıyo derken her yeni gelen parça kokulu geliyo zaten, of of of, güya erken aldık başımıza gelenlere bakın...
ben ne zaman yıkanıp ütülenip yerleşicem, çantam da hazır değil, inşallah erken gelmez bebeğim, artık bi aksilik olmasın ya... bi yerleşeyim eksiğimi gediğimi göreyim diyorum kafam rahat bekliyeyim diyorum, iyice stres oldum...
yarın her halükarda diğer duvarlar boyanır galiba, ben bikaç gün annemlerde kalırım, sizi okuyamam ve yazamam sanırım :)
bi de öyle düzenimiz bozulacak yani, sonra öbür duvar boyanınca yine annemlerde kalırım derken düzene girelim derken iyice düzenimiz bozuluyo...
merhaba canlar...hepınıze bol saglıklı gunler olsun.bende doktora gdnlerdenım bugun.2500kg olmusuz cok sukur.33+5 tim bugn.bası aşagıda.bır aksılık olmazsa normal doguracam insallah.benımd kasıklarmda hafıften agrı var artık.allah yardımcımız olsun hepımızın
cemrenin de bebeği önden gidiyordu ama sonradan düzeldi, seninki de düzelir zamanla canım inşallah
ohhhhh güzel haberlerle döndün ne güzel
maşallah size
canım biraz tez canlısın sanırım
ama üzülme geç olsun da güç olmasın inşallah
zamanla her şey olur, merak etme annesi bebeğin,
odası hazırlanmadan gelmez, bekler o sizi
ben de bilmiyorum ki. diyorum ya kafamı karıştırdı doktor. yaa şeker çıkarsa diyete başlarız hemen dedi. suyunun fazlalığı eğer artarsa üç hafta içinde problem var demektir ama artmazsa iyi diye yorum yaparız en azından dedi. haftaya gel şeker yüklemesini yenileyelim, bir de bu günden 3 hafta sonra gel tekrar bakalım değerlere dedi... doğumun çok zorlaşır bu şekilde önden gitmeye devam ederse dedi bir de... ne bileyim yaa kafam karıştı...
inşallah düzelir yaa
benim bebeğiminde gelişimi 1 hafta önde..endişe duyulcak pek bişi yok cnm.şeker problemin yoksa sorun olmaz.birazcık kilolu doğar sadece.
birde ultrasonların yanılma payınıda düşün.bire bir ölçümlerin tutması çok zor.ortalama rakamlar bunlar.
ben birkaç kişiden duydum ölçümlerde 4 kilo denmiş sezeryana girmişler ve 3,5 kilo doğmuş bebekleri.
yarım kilo bile fark olabiliyor yani..belli olmaz bu kilo olayı net olarak..
bu yüzden çok kafana takma sende..fakat şeker yüklemeni tekrar yaptır.umarım şekerden kaynaklı sorunlar değildir bunlar..
maşallah senin bebeğininde gelişimi çok güzel..sanırım bi kısmımız şubat annesi olucaz.bende öyle hissediyorum kendi adıma. :))
panik yapma cnm yoluna girer işler sırayla..sana ve bebeğine bişi olmasın yeterki.dünya işi halledilir
Ayyy ne güzellllll
Her şey normal maşallah
Darısı doğumaaaa
Tatlım benim de 3 hafta önde gelişimi. Önceden kilosu da önde idi ama kilosu normale döndü
Gelişimi hala önde. Sekervtestlerini iki kere yaptı nrmal çıktı
Ama problem değilmiş
Maşallahhhhhhhh
Doğum zamanın da belli olmuşşşş
Canım sen planladığın için iyice yrnuş seni
Takma kafanaaaa
Hepsi hallolur
bebişimin kıyafetlerini makinaya attım yarın ütüleyeceğim inş tatili bekleyecektim ama yok dedim yavaş yavaş başlamak gerek galiba çünkü daha evde temizleyeceğim eeeeeee burdakimseyi bulamıyorum temizlik için doğumdan sonra çok gelenimde olmayacak ama bebek için temizlik şart eeeeee bunlarıda ben yapacam ben bunların hepsini yaparsam erkenden doğururum zaten:)
biraz önce göbek deliği çevremin morarmış olduğunu farkettim, biraz baktım internetten ama net bi bilgi yok sadece daha önce başkaları da böyle olduğunu yazmış, normal mi bilen var mı, ya da böyle göbek deliği çevresinde morarma olduğunu farkeden var mı...
ben varım canım, göbek deliğimin etrafında renkte koyulaşma ve sanki deride incelme var...
ya kızlar şu beşikle ilgili bi karar veremedim.çok stres yaptım. bugün çok dolaştık, araştırdık,sonunda zincirler koptu, kararımı veremeyince eşimle tartışıp ağladım sonunda. fikirlerinize ihtiyacım varrr.
şimdi ben mobilya beşik düşünüyorum ve beşiği yatak odama alıcam. en fazla 2-3 yıl sonra falan odasını ayırıcam. odama da sığabilecek beşik en fazla 150 cm boyunda olmalı. ama biz baby hope un,büyüyen,sallanır 80*180 ve 80*140 yatağıyla birlikte 500 TL ye bulduk. eşim bu beşiğe takmış durumda ama sen nasıl istersen onu alalım diyo. bu beşik odaya sığar ama çok yer kaplicak ve balkonuma geçişi engellicek.
benim fikrim ise 70*140 normal büyümeyen 4 çekmeceli, odama tam sığabilecek bi beşik almak. fiyatlarıda yatağı hariç en düşük 390 TL. zaten mobilya beşiğin yanında ilk 6 ay kullanabileceği küçük bi beşik alıcam.
sizce ben beşiği büyüyen mi yoksa normal beşik mi almalıyım? ne dersiniz???
ben yeni farkettim canım ve endişelendim de baştan, sen hiç doktoruna sordun mu normal bişey mi, ya da duymuş muydun daha önce başkalarından...