2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
resimlerini yükle canım =) halısı ve perdesini ayarlamışmıydın ? ben halı ve perdeyi daha aayarlayamadım. mobilyalar bu aynı sonunda gelecek ,halı ve perdeyi ozaman ayarlıyacgm..ama sen ayarladıysan ekle ki kopya çekeyim he heee =)) tatlım ben 1 tane abajur aldım 1 tanede odasına beyaz aydınlatma etrafını çiçeklerle keçeden süsleyeceğim..2 tanede beyaz çerçeve aldım ikea dan.. yapmayı düşündüğüm şeyi ekleyeyim daha yapmadım ama =) Eki Görüntüle 603824 abajuru da bu şekilde süsleyeceğim birde duvar süsü yapacağım.Eki Görüntüle 603828 Eki Görüntüle 603830
ikea dan beyaz saksılardan aldım içine şeker ve kurabiye alacağım hastaneye =) hepsini internetten bulup ayarlıyrm şimdiden =)

oda daha derli toplu değil kapaklar çekmeceler açık penceremiz de açık havalanıyo gece gündüz, kapısı da kapalı ben girmiyorum bile, çok acayip bi koku var, odamızı pembeye boyamıştık mobilyaları krem aldık, bependiğim model beyazdı ama ben kremini yaptırdım içindeki yatak örtüsünde de krem ve pudra pembesi kullandırdım oyüzden odanın boyasına da uymadı, sanırım odayı da boyayacağız, hepsi bi bitsin yerleşelim son halini paylaşıcam canım, benim o odada daha önce krem koltuklarım vardı o yüzden perde de avize de kremdi, onları şimdilik değiştirmiycem, uyuyo sayılırlar, masraflar çok üstüste geliyo beğendiğim avize falan da pahalıydı zaten, ama doğumdan sonra teker teker değiştiririm, halıyı değiştiricem ama çünkü o bebek odası için hiç uygun değildi, ben bebeksi desnli bişey almıycam ama, krem rengi ya da krem-pudra karışık klasik görünümlü küçük bi halı alıcam ben... çok güzel süslemeler almışsın, o saksıları çok beğendim ben de alabilirim onlardan, süslemelerin de çok hoş ama ben yapamam, odayı çok süslemiycem, zaten küçük bi oda, oyuncak rafına bir iki çerçeve bi oyuncak falan, oyuncak sandığı üstüne süslü bi sepet, şifonyer üstüne de bir iki şey koydum mu oda süslenir, duvarlara başka bişey asmıycam şimdilik, sonradan kızımın bi resmini güzel bi büyük çerçeveyle asarım o kadar... bu arada, eşyalar gelince herşey sığdı o yüzden tekli berjeri bıraktım onu da emzirme koltuğu gibi kullanıcam renkleri de uydu zaten odaya...
bu arada, keşke bizim mobilya da ay sonuna doğru gelseydi diyorum ben de, fuar öncesi çok yoğunlardı boyasında bikaç sorun var aceleye gelmiş, dün gidip söyledik muhtemelen fuar sonrası hallediceklermiş, tam boya kokusu çıkmışken bi daha kokutacaklar, umarım böyle aksilikler yaşamazsın sen de canım...

kizlar emzirme sutyeni alaniniz var mi? nasil secicem hangisi kullanisli olur bilemedim ben. bazisi tam aciliyor askidan bazisinda gogus ucu aciliyor. bir de ucu belli olmasin diye destekli bisey mi olmali ki?

ben şimdilik askıda açılan 2 sütyen ve yine askıdan açılan 2 atlet aldım canım, bana da atlet daha kullanışlı gibi geldi özellikle evde kullanım için... sütyenlerin biri yeniinci marka, o süngerli değil ama yine de uçları belli etmiyo, diğeri de süngerli kalıplı sütyenlerden, onu da daha çok dışarı kullanımı için aldım... hangisiyle rahat edersem sonra yine alınır...

Hımmmm... Tamam canım :KK54:
Sağolasın canımmmm :KK54: daha güzelleri sizin olsunnn...
Bu arada araba nette daha kibar duruyor. Normal de daha kaba bi şiiii. Uzay aracı gibi.
Babişkomuz almış biz de beğendik :KK55:

ben o modeli biliyorum hiç kaba değil çok kaliteli duruşu var güzel bi araba bence canım, güle güle kullanın, senin de içine sinsin...

günaydın anneler ve bebişleri

bu gün çok yoğun olucam ben
ciddi bi temizlik yapmam lazım yemekte yapılcak
otur otur olmuyo
ev aldı başını gidiyo
eşim yapma yorma kendini desede temizlik yapanda yok ee nolcak
acil bi durum olsa ev pislik içinde evimi düşüncem kendimimi
en iyisi yapabiliyoken yapmak

ama kendine ve özellikle bebeğine çok dikkate et canım çok da yorma kendini, kolay gelsin sana...

Günaydın herkese. Bebişlerinizle ve sevdiklerinizle birlikte mutlu haftalar diliyorum herkese...Benim kız çok canımı yakıyor sizinkiler de öyle mi?Doğduktan sonra napacağız bu yaramzlarla bilmem

benim pek canımı acıtmıyo benim kızın uslu mu yoksa o kadar kuvvetlenmedi mi daha...

kızlar ben hala çantamı hazırlamadım. gecelik,pijama takımı da daha almadım. yarın alışverişe çıkacağım ama şimdi butikbebe.com da pelin marka gecelikler var. fiyatlar da uygun sizce nasıl ? Eki Görüntüle 603911 daha farklı modeller de var 28 TL

ben herşeyi aldım ama ben de daha çanta hazırlamayanlardanım canım... o markayı bi avmde görmüştüm ben kaliteli ürünleri bu fiyata inmişken alabilirsin bence...

günaydın hanımlarrr :) herşey yolundadr umarım dünden beri prensesim daha az hareket ediyor biraz endişelenmeye başladm. Öğlene kadar böyle devam ederse evimin yakınında bi hastane var oraya gideyim diyorum. Gülmezler dimi bana az hareket ediyor diye gidince :)

az hareket etmesine takılma bence çoğumuzda azaldı hareketler ama sen görmek istiyosan bebişini git bence bi doktora bi bahaneye de ihtiyacın yok ki bebeğimi görmek istiyorum de kime ne...

sonys canım bende artık hemen yoruluyorum cok agırlastım dıyemm ama evet bnde mırros gıbı yengece yengec yuruyorum bazen bende hareketler degıtı bunu ozellıkle belırteyım kı korkma hareketler degısıyor tekme gıbı degılde gerılem dalgalanma gıbı ırkılme gıbı oluo ve ben bazen oturmadan hıssedemıyorum hareketleri ama bı oturdummu bayagı sav yapıyor oğlusummm öle işte canımmmD:KK70::KK70:

ooo ben bir aydır öyle yürüyorum nerdeyse, e tabi sizden çok kilo aldı daha geçen ay 16ydı bakalım şimdi ne kadar olmuşum, ama ben penguene benzetiyodum kendimi, yengeç de iyiymiş :)

kızlar yaaa size bişi sorcam bebişiniz kıpırdadıkça vajinanızda rahim ağzında sanki kap atıyomuş ve inceden inceden iğne batırıyolarmış gibi bi sızı oluyomu bende oluyo da:18:

ben farketmedim canım galiba olmuyo bende...

Papatyaaa :) canım kaçtır yazcam bi yazamadım.Acayip işler var okuyamadım bile bu ara sizi.sen nasılsın ? evinide temizletmişsin ohh misler gibi güle güle oturun.kızın oğlun uğruyla gelsin mutluluk versin inş yuvanıza :) ssen napıyosun ? herşey yolunda dimi ? inş beraber doğurcaz valla.dün aklıma geldim şimdi yemekten sonra ciddi nefes problemi yaşıyorum ölcem sanki, sende bide 2 tane var.bu kız napıyo acaba diyorum dün anneme dedim anne ikizlerde nefes problemi dahamı çok diye ( ikiz ya kardeşlerm) ee herhalde dedi, allam sen yardım et papatya ya da dedim. 2013 te mi kayıp bu ara ? çok uzak kaldım yaaa, eski düzenimi yakalamam şart :)

Kızlar siz nasılsınız ne var yok ? artık sızlanma zamanlarımız galiba ama şükürler olsun çok az kaldı yavrulara kavuşmaya.haftasonu bebek ziyartine gittik, kızlar uyku depolamamız lazım bol bol.yavru hiç uyumuyo uyutmuyo annesini, gecede uyanıkmış günüdzde öyleydi, uyku en güzel tercih şu aralar sanırım tabi uyuyabilene.

bu hafta ben de uyuyamıyorum, gece hiç uyku yok, sabah eşim işe gittikten sonra bikaç saat uyuyorum 11-12 gibi kalkıınca da bebeğim aç kaldı diye endişeleniyorum, gündüz de gece uyuyabileyim diye uyumuyorum, umarım az uyumamın bebeğime bi zararı yoktur...

konu açılmışken bu alttan muayeneler ne zaman başlıyor ben de hiç istemiyorum. sürekli aynı doktor hep üstten muayene sohbet muhabbet ... sonra alttan muayene olacak olmak beni çok utandırıyor :KK17:bir de kontrollere artık 2 haftada 1 mi gideceğiz

yarın benim de muayene günüm, hiçbişey söylemedi ama ben de merak ediyorum ne zaman olucak diye...

Merhaba adaşım:KK3: Canım ben malzemelerimi aldım yavaş yavaş yapmaya başladım çok keyifli oluyor. Ama belim ağrıdığı için günde 10 tane falan yapabiliyorum. Birde o becerikli eller gitti, kalas gibi parmaklar geldi. kurdele yapmakta çok zorlanıyorum :KK9:

Şulecim ben kızımın hastane odasındaki beşiği için aşağıdakini yapıcam. Hoşuna giderse kolay ve az masraflı:KK34:
hastane bebek beşiği süslemesi - Anneysen.com

evet çok kolaymış bunu ben de yapabilirim, bu kadarı bile şıklaştırır zaten...

Canım benim bu yorulma ve uyku bize yaradı. seni erkenden aramızda gördük:KK33::KK9:

Ya sorma canım benim evim 3,5 senedir boş. Ara ara hafta sonları gidiyoruz. Bazen yaz tatilinde uzun tail olunca temizlikçi çağırıyorum. En son transfer zamanı temizlikçi geldi eve. Düşün artık pisliği:KK9: Ay ne güzel şeyler almışsın. Hepsini sağlıkla huzurla kullanın inşallah canım. benimde çok eksiğim var. 2 hafta sonra istanbula gideceğim 3 gün kalıcam. doktor kontrolümüz olacak, beşiğimiz gelecek ve ben buraya getirdiğim için çıplak kalan salonuma halı alıcam. Önerileriniz alınır:KK34: Nasıl dolaşıp halı seçiçem bilmiyorum vallahi gözümde büyüyor.:KK50:

canım ben salonuma afgan halısı aldım
ince, el dokuma yün halı
makina halısı sevmiyorum ben
evin her yeri yün halı oldu

inşallah sonuçlarında enfeksiyon çıkmaz da antibiyotik kullanmak zorunda kalmazsın
kalırsan da için rahat olsun, onlar kurtarıcımız oluyor,
aldıklarını da güle güle kullan canım

candaşcım
oğlan eren yavuz
kız elif deniz olacak gibi, ama sonra yine değişebilir:KK1::KK1::KK1::KK1:

evet özletme kendini, bekliyoruz o güzel muhabbetini

yenikullanıcı, canım sanmam az uyumanın bebeğe bir zararı olmaz diye düşünüyroum.ama annelerin enerji depolamaya ihtiyaçları varmış. uykusuz geceler çoğunlukta oolcak.emzirmesi temizlği bakımı derken vücudun dirençli olması gerek.bol bol dinlenme ve vitamin zamanıdır dedim.kiloda alsak hiç sorun değil uzun bi süre yemek yemek bile onun emrinde olcak.gözümüz korkmasın tabide.değerlendirelim biz :)

adanam, canım o kapı süsüne bayıldım.yaptın mı sipariş mi verdin anlamadım ? sipariş verebileceğimiz bi yer var mı aynısından ?

haftasonu görmeye gittiğimiz bebeğin adıda Elif ti bu arada.parmak gibi çok tatşıydı ya kıpır kpırdı zilli :)

papatyam, ohhh güle güle kullan afgan halısı nasıl bilmiyorum ama methini çok duydum iyi yapmışsın almakla.valla yavruların adı çok güzel, hem eşininde seninde gönlünüz olmuş ikisinide çok beğendim ikisinde de.adlarıyla uzun ömürlü sağlıklı yaşasın.inş yavuz gibi olsun oğlunda :) kızınde denizler gibi uçsuz bucaksız.elif gibide tertemiz.gelirim gelirim bu ara bi kopuklu oldu :) şükürler olsun ya dimi uçuyorum bende havalara 70 lerde bitti diye, rabbim tek basamaklara geçtiğimiz günleride ( en kötü son 21 i) göstersin inş hepimize :) geçenlerde havalar çok soğuktu üşümedin çok inş ?

benimkide ööle yaa 2500 olmuş 3 hafta 1 kilo almış nerdeyse korktuk dktrla :)

Cnm ben riskli gebelik dr una gidiyorum kendisi bu duruma hiç panik olmadı:) takma kafana
Ayrıca seker cıkarsa kotu bişi diil korkma diyet yaparsın tatlı hamur işi yemezsin olur biter uzulme

Son düzenleme:
papatyam, ohhh güle güle kullan afgan halısı nasıl bilmiyorum ama methini çok duydum iyi yapmışsın almakla.valla yavruların adı çok güzel, hem eşininde seninde gönlünüz olmuş ikisinide çok beğendim ikisinde de.adlarıyla uzun ömürlü sağlıklı yaşasın.inş yavuz gibi olsun oğlunda :) kızınde denizler gibi uçsuz bucaksız.elif gibide tertemiz.gelirim gelirim bu ara bi kopuklu oldu :) şükürler olsun ya dimi uçuyorum bende havalara 70 lerde bitti diye, rabbim tek basamaklara geçtiğimiz günleride ( en kötü son 21 i) göstersin inş hepimize :) geçenlerde havalar çok soğuktu üşümedin çok inş ?

evet canım ikimizin de birer isim hakkı var:KK1::KK1::KK1:

bütün kuzuların hepsi sağlıklı ve uzun yaşasın inşsllahhh

sen inşallah görürsün canım tek haneleri ben 30 lara bile razıyım

:KK53: :KK33::KK33: Candaş ve papatya kıskandım sizi. Biz daha 70 lardeyiz:KK52::KK52: Çok şükür ya.
Bu arada çok yakın bir arkadaşım var uzun zamandır çocuk istiyordu. Bu ay tedaviye başladılar. Hasatalanmayı beklerken olmadı ve hamile kaldığını öğrendi. Duyduğumdan beri çok mutluyum. 70 ler birşey değil çok şükür bugünlere geldik ya:KK34:

Candaşım arabanız hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. meriçimiz sıcak sıcak binsin güzel güzel gezmelere gitsin:KK34:

Canım kontroller güzeldi çok şükür 5 dk. evvel kültür sonucumunda temiz olduğunu öğrendim :KK9::KK9: Çoş şükür ya. Benim kontrolüm 1 Şubatda canım peşpeşeyiz. ben 1 şubatda 32 hafta raporu alacağım. Sonrası kısmet artık...

Papatyam senin aldığın afgan halısını nerden aldın tatlım. Sorması ayıp ne kadar? bütçe çıkarıyorum da:KK9:

günaydın hanımlarrr :) herşey yolundadr umarım dünden beri prensesim daha az hareket ediyor biraz endişelenmeye başladm. Öğlene kadar böyle devam ederse evimin yakınında bi hastane var oraya gideyim diyorum. Gülmezler dimi bana az hareket ediyor diye gidince :)

benım bıldıgım az hareket edınce degılde gun boyu hiç hareket etmeyınce gıdılıyo..:44: ama ıcın de kalmasın tabıkı

canım okuyup kaçma nabersin ? nasılsın? kuzucun nasıl? bize güzel haberler ver tatlım.

:KK53: :KK33::KK33: Candaş ve papatya kıskandım sizi. Biz daha 70 lardeyiz:KK52::KK52: Çok şükür ya.
Bu arada çok yakın bir arkadaşım var uzun zamandır çocuk istiyordu. Bu ay tedaviye başladılar. Hasatalanmayı beklerken olmadı ve hamile kaldığını öğrendi. Duyduğumdan beri çok mutluyum. 70 ler birşey değil çok şükür bugünlere geldik ya:KK34:

Candaşım arabanız hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. meriçimiz sıcak sıcak binsin güzel güzel gezmelere gitsin:KK34:

Canım kontroller güzeldi çok şükür 5 dk. evvel kültür sonucumunda temiz olduğunu öğrendim :KK9::KK9: Çoş şükür ya. Benim kontrolüm 1 Şubatda canım peşpeşeyiz. ben 1 şubatda 32 hafta raporu alacağım. Sonrası kısmet artık...

Papatyam senin aldığın afgan halısını nerden aldın tatlım. Sorması ayıp ne kadar? bütçe çıkarıyorum da:KK9:

ohhhhhhhhhhh
çok şükür
sonuç misler gibi çıkmış
canım ankarada şark halı sarayından aldın
ithal ürün olması hasebiyle, el dokuma ve yün olması nedeniyle fiyatları epey yüksek
tabi metrekaresi de etkiliyor fiyatını
ama ortalama 1500 liradan başlıyor fiyatları

kızlar akıntının dısın da olan ıslaklıktan bahsetmıstık..bugun ki kontrolde doktora renksız sefaf ve kurudugunda leke bırakmayan ıslaklık yasadıgımı soyledim hemen altan kulak cöpüne benzer bi cubukla o ıslaklıktan aldı( akıntı kültürü degıl karıstırılmasın)

ve o çöpü bi suyun içine batırdı 10 dk boyunca renk degısımını takıp ettı.. çok şükür amniyo sıvısı degılmış..%99 dogru sonuc verır bu test dedi.. anlayacagınız ne ılac ne fıtıl hıc bırsey vermedı sadece bu testı yaptı..

ama sordugum da acıksası dr endıselendı ve hemen testi uyguladı..korkulan olmadı..bazen anneler amnıyo sıvısı oldugunu anlayamaya bılıyo akıntı sanıyo sorman ıyı oldu dedı..

ve recete yazdı.. yazdıgı şey PED.. normalın dısın da suyun gelırse camasırına bu pedı yapıstır ve renk degısımını takıp et..mavı renk olursa amnıyo sıvısıdır.. yoksa korkma dedı...

umarım acıklayabılmısımdır:44:

ohhhhhhhhhhh
çok şükür
sonuç misler gibi çıkmış
canım ankarada şark halı sarayından aldın
ithal ürün olması hasebiyle, el dokuma ve yün olması nedeniyle fiyatları epey yüksek
tabi metrekaresi de etkiliyor fiyatını
ama ortalama 1500 liradan başlıyor fiyatları

ooo iyiymiş.:KK53: Normal halı fiyatlarından bile haberim yok.:KK9: 7 yıl önce evlendim alışveriş yapalı 7,5 yıl oldu. Unutmuşum ney nekadardır :KK9::KK9:

Çok mu ince tatlım. Benim alt kattaki daire genelde benim gibi evde olmuyor ve kalorifer yanmadığı için altdan soğuk geliyor. Halının üstünden soğuğu hissedeceğim kadar mı ince mi.?

kızlar akıntının dısın da olan ıslaklıktan bahsetmıstık..bugun ki kontrolde doktora renksız sefaf ve kurudugunda leke bırakmayan ıslaklık yasadıgımı soyledim hemen altan kulak cöpüne benzer bi cubukla o ıslaklıktan aldı( akıntı kültürü degıl karıstırılmasın)

ve o çöpü bi suyun içine batırdı 10 dk boyunca renk degısımını takıp ettı.. çok şükür amniyo sıvısı degılmış..%99 dogru sonuc verır bu test dedi.. anlayacagınız ne ılac ne fıtıl hıc bırsey vermedı sadece bu testı yaptı..

ama sordugum da acıksası dr endıselendı ve hemen testi uyguladı..korkulan olmadı..bazen anneler amnıyo sıvısı oldugunu anlayamaya bılıyo akıntı sanıyo sorman ıyı oldu dedı..

ve recete yazdı.. yazdıgı şey PED.. normalın dısın da suyun gelırse camasırına bu pedı yapıstır ve renk degısımını takıp et..mavı renk olursa amnıyo sıvısıdır.. yoksa korkma dedı...

Hadi seninde gözün aydın Edlin' cim.

Çok güzel ve kolay aktarmışsın.:KK9: Yine başıma gelse sanki evde kendim yapabilim gibi geldi bu testi ne dersin ?:KK9:

2013, canım seninde 70 i devirmene az kalmış :) )) şakası bi yana insan ilerdeki ark lara imreniyo, şafak topiğine girdim 49 vardı.ayy ne güzel dedim ya.canm çok şükür kültür sonucun temiz çıkmış.oh dedim valla.trabzona gitmiştim dimi kendi dr unla değildi bu randevu ? evet randevularımız peşpeşeymiş ne güzel :) 2 şubatta alıosun demek, öenmli i adım bu bizler için yani ben öyle düşünüyorum.ayyy arkadaşına çok ama çok sevindim ya Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin hiç korku yaşatmaasın hep güzellikler getirsin yavruları onlara.çok teşekkür ederim araba için canım, inş alıp gelirlerse tam oh diycem.ya bide doğumdan sonra aktif kullanırsam tamamdır ki kullanırım herhalde.otomatik çünkü biraz manuel deneyimimde vardı aktif olamasamda.

papatyacım çok teşekkür ederim canım, inş hayırlı olur arabamız.darısı olmayanlara isteyenlere inş.yaa şu ücretli izinde uzatılmayacakmış ya devletemi özele mi de külfet getiriyomuşta vazgeçiyolarmış.işe bak ya :KK43:(

turnusol dedikleri ped sanırım bu edincim

ooo iyiymiş.:KK53: Normal halı fiyatlarından bile haberim yok.:KK9: 7 yıl önce evlendim alışveriş yapalı 7,5 yıl oldu. Unutmuşum ney nekadardır :KK9::KK9:

Çok mu ince tatlım. Benim alt kattaki daire genelde benim gibi evde olmuyor ve kalorifer yanmadığı için altdan soğuk geliyor. Halının üstünden soğuğu hissedeceğim kadar mı ince mi.?

alt katın yanmıyorsa biraz ince gelebilir canım
o zaman hem fiyatı daha uygun, hem de yine yün olan nepal halılara bakaabilirsin
çok da sade oluyorlar tercih edersen

papatyacım çok teşekkür ederim canım, inş hayırlı olur arabamız.darısı olmayanlara isteyenlere inş.yaa şu ücretli izinde uzatılmayacakmış ya devletemi özele mi de külfet getiriyomuşta vazgeçiyolarmış.işe bak ya :KK43:(

kadınların çalışma hayatındaki etkinliği azaltıldığı için şimdilik üzerinde çalışılmak üzere askıya alımışşşşşşş mışşşşşşşşşş

Arkadaslar ilk hamillegimde cok ama cok faydalandigim bir kitabi sizinle paylasayim, kesinle temin edin bence ...

Hamilelikten doguma dogumdan sonra bir cok faydali bilgi bulunmakta..

Bu linkten alabilir ve inceleyebilirsinizz...

kitapyurdu: kitap - Her Anneye Lazım & Dua ve Bilgi Hazinesi - E. Muratoğlu, ,

Burada da dogum hikayeleri var dogum oncesi, yardimci olabilir: TIKLAYINIZ: http://www.kadinlarkulubu.com/anneler-sosyal-aktiviteler/493282-dogum-hikayelerimiz.html

'HER ANNEYE LAZIM'' KITABI VE ICINDEKILER

ÖNSÖZ
DUA
1. BÖLÜM:ÇOCUK TERBİYESİNDE DUANIN ÖNEMİ
A-) Dua İle İlgili Hadis-İ Şerifler
B-) İmam-ı Rabbani (kuddise sırruhü) Hazretlerinin Duanın Ehemmiyeti İle İlgi Kıymetli Mektubundan
C-) Nebevi Eğitim Metodunun Temel Taşı: Dua
1- ) Babalarının sulbündekİ çocuklar için dua
2- ) Cima (cinsi münasebet) esnasında yapılacak dua
3- ) Nutfe Halindeki Çocuk İçin Dua
4- ) Doğum Yaklaşınca Dua
5- ) Doğumdan Sonra Dua
6- ) İleri Yaşlardaki Çocuklar İçin Dua
D-) Peygamberlerin (Salevatullahi Ala Nebiyyİna Ve Aleyhim Ecmeın)Dünyaya Gelmeden Önce Çocukları İçin Yaptıkları Dualar
E-) Mahmut Efendi Hazretleri (Kuddise Sırruhu) �nun Lisanından Çocuklarla İlgili Dualar
2. BÖLÜM: ÇOCUK TERBİYESİNDE TEDBİRİ DEVRE:
HARAMLARDAN SAKINMAK VE EVLİLİK
A-) Haramlardan Sakınmak
B-) Evlenmekten Maksat:Neslin Çoğalması
Evlenirken neye niyet edilmeli?.
C-) Evlenmek İçin Salih-Saliha Bir Eş Seçmek
D-) Cimanın Edepleri
3. BÖLÜM:ÇOCUĞU OLMAYANLAR İÇİN REÇETELER
A-} Çocuğu Olmayanlar İçin Manevî Reçeteler
B-) Çocuğu Olmayanlar İçin Maddî Reçeteler
4. BÖLÜM: HAMİLELİK DÖNEMİNDE DUA
A-) Erke
k Çocuk Veya Kız Çocuk İsteyenler İçin
B-) Düşük Yapan Hanımlar İçin
C-) Hamilelik Esnasında Çocuk İçin Okunacaklar
D-) Hamilelikte Anne Ve Bebek Sağlığı İçin Faydalı Taşlar
E-) Doğumun Kolay Olması İçin Manevi Reçeteler
Hamilelik Esnasında Okunacaklar Üzerinde Taşınacaklar
Doğuma Yakın Yiyecek ve İçeceklere Okunacak Olanlar
Sancı Anında Okunacak Olanlar
G-) Doğumun Kolay Olması İçin Maddi Reçeteler
5. BÖLÜM: ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA YAPILACAK OLAN
DUA VE SÜNNETLER
A-) Bebeğin Doğduğu İlk Günde Yapılacak Olanlar
Evde suret bulundurmanın yanlışlığı
Çocukların suret olan oyuncaklarla oynamalan
B-) Bebeğin Doğduğu İlk Kırk Gün İçinde Yapılacak Olanlar
C-) Bebeğin Doğumunun Yedinci Gününde Yapılacak Olan Sünnetler
1- ) Akika Kurbanı
2- ) Başın Traş Edilmesi
3- ) İsim Verilmesi
4- ) Hitan (erkeklerin sünnet olması)
6. BÖLÜM: DUA İLE TERBİYE OKUMA İLE TEDAVİ
A-) Terbiyenin Önemi Ve Dua
Çocuk Terbiyesinin Önemi
Dua İle Terbiye
B-) Okuma İle Tedavi...
Ağlayan Çocuk İçin.
Uykuda Korkan Ve Uyuyamayan Çocuklar İçin.
Çocukların Nazar, Cin ve Şeytanın Şerrinden Korunması İçin.
Altını Islatan Çocuklar İçin.
Keke Ve Konuşamayan Çocuklar İçin.
Hafızanın Kuvvetlenmesi İçin.
BESLENME VE SAĞLIK.
1. BÖLÜM: HAMİLELİKTE BESLENME.
A-) Hamilelik Ve Kilo.
B-) Hamilelikte Yenmesi Faydalı Olan Gıdalar.
Vitamin Desteği Ne Kadar Gerekli ?.
Hamilelikte Demir
Kansızlık Belirtileri
Kansızlığa Karşı Faydalı Bir Karışım:
C Vitamini
Folik Asit
Gebelikte Önerilen Besin Miktari
C-) Hamilelikte Yenmesi Zararlı Olan Gıdalar
D-) Hanımların Dİş Temizliği
2. BÖLÜM: DOĞUM
A-) Hamile Hanımların Dikkat Etmesi Gereken Bazı Hususlar
Bebeğin Cinsiyeti Hakkında Bir İpucu
Anne Karnındaki Bebeğin Manevi Eğitimi
Doğumdan Korkmamak

B-) Dakika Dakika Doğum.
Vajina Makat Arosındaki Kasların Kesilmesi.
Bebeğin Doğduğu Ortamdaki Işığın Miktarı.
Göbek Bağı.
Bebeğin Eşi.
Normal Doğum Pozisyonu.
"Bebeğimin Kafası Büyük İse Normal Doğum
Yapomazmıyım? " Korkusu
Rahmin açılması
Suda Doğum.
Suni Sona ve Sezeryan
Amerika�da Yaşanmış Bir Doğum Hadisesi
Çocuk İçin Uygun Olan Oda Sıcaklığı.
Yeni Doğan Bebeğe İlk Yapılması Gerekenler
Emzirme.
Banyo
Bebeklere Yaptırılan Aşılar.
3. BÖLÜM: ANNE SÜTÜ
A-) Anne Sülünün Özellikleri.
Süte Geçen Maddeler
Anne Sütünün Şifası.
Ne Zaman Anne Sütü Emzirilmez
Bebek Emerken Anne Hamile Olsa?
B-) Anne Sütünü Artırmak.
Anne Sütünün Artması İçin Manevi Reçeteler
Anne Sütünün Artması İçin Maddi Reçeteler
Süt Tıkanması Olan Hanımlar İçin.
Çocuğu Sütten Kesmek İçin
4. BÖLÜM: ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
A-) Bebek Beslenmesini Sağlayıcı ve Zeka Artına Gıdalar
B-) Çocuk Yemek Yemeye Zorlanmalı mı ?
C-) İştahsız Çocuklar İçin Neler Yapılabilir
D-) Çocuk Hastalıkları.
Çocukların Ağlaması
Çocuğun Hareketlerini Kısıtlamak

2013, canım seninde 70 i devirmene az kalmış :) )) şakası bi yana insan ilerdeki ark lara imreniyo, şafak topiğine girdim 49 vardı.ayy ne güzel dedim ya.canm çok şükür kültür sonucun temiz çıkmış.oh dedim valla.trabzona gitmiştim dimi kendi dr unla değildi bu randevu ? evet randevularımız peşpeşeymiş ne güzel :) 2 şubatta alıosun demek, öenmli i adım bu bizler için yani ben öyle düşünüyorum.ayyy arkadaşına çok ama çok sevindim ya Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin hiç korku yaşatmaasın hep güzellikler getirsin yavruları onlara.çok teşekkür ederim araba için canım, inş alıp gelirlerse tam oh diycem.ya bide doğumdan sonra aktif kullanırsam tamamdır ki kullanırım herhalde.otomatik çünkü biraz manuel deneyimimde vardı aktif olamasamda.

2013 bu mesajın son bölümünü beğenmedi :KK50::KK19:

X