Bogazim agriyor, hasta oldum galiba. Turkiyeye donelim diye can attik ama burasi cok sogukmus, 3yildir kis yasamadigimizdan direncimiz kirilmis. Yarin kontrolum var, lutfen dua edin arkadaslar insallahbebegimin bir bobregi normalden butuktu duzelmistir, sonra da iyilesirim ki bu hastalik bebege gecmesin.
bgn tahlil sonuçlarını öğrenmek için eşim dr u aradı sormuş aynı zamanda önemli bişeymi biz telaşlandık yanlış mı anladık demiş. dr da ben en ufak bi şüphe gördüğümde yakın takibe alıyorum şimdilik korkacak bişey yok falan demiş. eğer durumu kötü almamız lazım falan derse başka dr a gitsemmi sizce? buradaki dr lara pek güzvenmiyorum açıkçası. geçen acile gittiğimde başka hastane yatış yapman lazım demişti kendi dr um gerek yok demişti.bide bugğn duydum bi polis arkadaş da benimle aynı hastaneye gidiyormuş ama hangi dr bilmiyorum.suyun çok az hemen sezeryana alalım demiş başka hastaneye gitmiş hemen.gayet normal gerek yok demiş ve arkadaş normal gününde normal doğum yapmış. şimdi bunun bildiği bişey olur başka dr a giderim gerek yok durumu iyi der anlamaz sonrada bebişe bişey olurmu acaba diye korkuyorum..kafam karıştı valla
Bogazim agriyor, hasta oldum galiba. Turkiyeye donelim diye can attik ama burasi cok sogukmus, 3yildir kis yasamadigimizdan direncimiz kirilmis. Yarin kontrolum var, lutfen dua edin arkadaslar insallahbebegimin bir bobregi normalden butuktu duzelmistir, sonra da iyilesirim ki bu hastalik bebege gecmesin.
kızlar kocanız 22 de ısten cıksa patronuyla dızıyı seyretse bakkala ugrayıp gelıom hayatım dese ve hala ev de olmasa hangı hamıleleık pısıkolojısıyle ona napardınız ????
öle biri değil aslında ama bu 20 gun 1 aydır sapıttı sanırım beni ck üzmeye başladı yoruldum ona en ihtiyacım oldugu anda yanımda olmamaya başladı aramız ole kotu degıldır bu ara neden bole oldu bılmıyorum burası yerı degıl bılıyorum ama burda paylasasım geldı kusura bakmayın olurmu canım co sıkkınhimm..bu duruma tepki vermek icin hamilelik psikolojisinde olmaya gerek yok..yazdigin saate bakiyorum da biraz ayip etmis galiba..benn pek ılımlı yaklasmaz hatta pisman ederdim..o yuzden en iyisi susayım....
benim koca yarım saat geç geldi aradım nerdesin diye hemenyani bende çok ılımlı değilim bu konuda bende susayım tatlım :)
meraba kizlar dün doktora gitmistim hersey yolundaymis iyi ama, bebegimin kilosu azgeldi banasuan 30 + 5 teyim 1 400 müs sekerden dolayi hamur isi aburcuburu azalttim ama normal yedim tamam cok istahli degilim ama nebiliyim, tabi Doktor normal dedi nettede baktim iyi ama benle ayni olanlara bakinca azgibi geldi
tünaydınlar...hastaneden geldim paşam 2055 kg 45 cm olmuş 33 haftalık.varis zannettiğim şeylerde varis değilmiş damarmış çok şükür. nstye girdim bugün ve beni çok yordu çok bekledik patladım sıkıntıdan iki hafta sonra tekrar gitcem çok az kaldı kavuşmamıza şaka gibi
bu arada göğsünde sırtında ağrıları olanlar. bu ağrılar fibromiyalji hastalarında daha cok hissedilirmiş.
benim fibro miyaljim vardı ama doktor sorana kadar hic aklıma gelmemişti.
terleyip soğumamaya cok dikkat et dedi doktor, birde magnezyumun yanında kalsiyumda bu ağrılar için etkiliymiş.
ben günde 2 bardak sut ve epeycede peynir yememe ragmen kalsiyum takviyesine basladık. bakalım etkisi olacakmı?.....
Merhaba kızlar
Dün dr kontrolüm vardı sedyeye yattım dr normalde bikaç dk bakar sonrada bize gösterirdi bu sefer baya uzun baktı ölçtü biçti. Bebeğin hareketleri nası dedi. Geçen hafta acile geldiğimden sonra normal hatt baya hareketli dedim. Suyu azalmış dedi. Ciğer geliştirici iğne vericem erken almak zorunda kalırsak önlem olması için dedi. Ben şok oldum tabi. Enson acile gittiğimde herşey normaldi ve üzerinden 5 gün geçti sadece. Bundan sonra haftada bir gel dedi. Çok canım sıkıldı. İnternetten falan baktım bu sorunu yaşayan çok insan var ama kimisi hiç etkilenmemiş normal haftasında doğum yapmış kimisi de buyüzden bebeğini kaybetmiş( dr istirahat falan vermedi hastaneye yatış da demedi. Çalışmak istiyomusun diye sordu sorun olmazsa çalışayım dedim tamam dedi. Bakalım haftaya kadar nasıl beklicem
kızlar merhaba... dünden beri göğsümün bitip karnımın başladığı noktada kaşıntı var ama dokununca acıyor sanki içten yırtılıyor, gerilme gibi çok kötü oluyorum uyuşuyo gibi de... aranızda böyle bişey yaşayan var mı? yarın doktoruma gidicem...
Şu lohusa pijamasını çok beğendim. Sizce nasıl?
Tokasını da verseler keşkeee
Canlar ablam kendi doğumunda giydiği geceliği bana vermişti. Ben de ameliyatlarımda giydim. Kalın penye çok iyi bi şi sıcak da tutuyor . Şimdi yine onu giysem mi diye düşündüm. bi gece giyeceğim nasıl olsa bi daha giymeyeceğim ama rengi pembeeeee.... Oğluşumla yakışmaz di miiiii
Mavi ya da ekru olsun istiyorummmm
teşk ederim cvpladığınz için doktoruna gitti korkuttu sancın devam ederse doğum başlar serum takılması lazım zeynep kamile git dedi. gittik ordada insanı insan yerine koymuyolar Allah kimseyi düşürmesin.. idrar tahlili yaptılar nst bile çekmediler. neyse çıktı sonucu temiz dedi gidebilirsiniz. neyse ağrısıda azalmıştı ztn geldk burda özelde nst çektirdik sancısı varmış işte doktor hep yat iş yapma dedi. senn dediğin gibi ağrısı yorulmaktan üşütmekten olmuş..
banada dua edin bnde 4 senedr bekliyorum bebişimi
herkese iyi akşamlar...kısmet olursa bende mart annesi olucam...ama bi sorunum var bikaç gündür,kaşıntı başladı bende...acaba bu sorunu yaşayan varmı aranızda...şimdiden tşkr ederim herkese...Rabbim sağlıkla hayırla yavrularımızı kucağımıza almamızı nasip eder inş...
bgn tahlil sonuçlarını öğrenmek için eşim dr u aradı sormuş aynı zamanda önemli bişeymi biz telaşlandık yanlış mı anladık demiş. dr da ben en ufak bi şüphe gördüğümde yakın takibe alıyorum şimdilik korkacak bişey yok falan demiş. eğer durumu kötü almamız lazım falan derse başka dr a gitsemmi sizce? buradaki dr lara pek güzvenmiyorum açıkçası. geçen acile gittiğimde başka hastane yatış yapman lazım demişti kendi dr um gerek yok demişti.bide bugğn duydum bi polis arkadaş da benimle aynı hastaneye gidiyormuş ama hangi dr bilmiyorum.suyun çok az hemen sezeryana alalım demiş başka hastaneye gitmiş hemen.gayet normal gerek yok demiş ve arkadaş normal gününde normal doğum yapmış. şimdi bunun bildiği bişey olur başka dr a giderim gerek yok durumu iyi der anlamaz sonrada bebişe bişey olurmu acaba diye korkuyorum..kafam karıştı valla
kızlar günaydın. ayın 26 sında kontrolüm var şu nts den sonra ultrasonla muayene var mı kızlar bu konu hakkında beni bilgilendirir misiniz? kuzumu özledim de:))) kızlar dün gece kızım güzelce ciğerlerimi döverken ayağı kaburgama geldi. o kadar sert vurdu ki resmen benim canım acıdı. ama daha çok neye canım yandı biliyor musunuz? onun ayağı acıdı diye... annelik buymuş demekki... karnında iken böyle isen doğunca ne kadar korumacı bi tavır içinde olacağız kimbilir?
yeni yeni anlıyorum anneliği... ben annemi anlıyorum sanırdım... 3 kardeş hepimiz gurbette okurken hepimize gözyaşı döktü kadıncağız. ben de ahkam kestim hep. benim çocuğum okusun ağlamam diye. ama işler şimdiden değişti:)))
dün bi arkadaşım aradı beni kızlar doğuma 10 gün kalmış bebek 2500 grammış. doktor merak etme 3 ü rahat bulur doğana dek demiş. son ay bebek haftada 250 gram alırmış. ben de mutlu oldum. o arkadaşım biraz üzülüyordu kilosuna bebeğin. kızlar kimse üzülmesin kiloyla ilgili. önemli olan şey sağlıkları. kilo nasılsa alırlar
günaydın bayanlar =) benim kızım normalde geceleri rahim bölgesine çok fazla tekme atardı 2 gündür sağ ve sol tarafa tekme atmaya başladı.kızlar benim bebiş sizce dönmeye mi başladı yoksa çoktan döndü mü??? geçen hafta sonu doktor dönmemiş demişti...bebeği doğum pozisyonuna geçen arkadaşlar bebişiniz dönerken hissettiniz mi ? bebişi mi çok merak ediyrm rabbim bebişlerimize sağlık versin bizede sabır =)
ardım kı D: aramam mışimdi geliyorum cıkolata alayımmı yanı ole sankı cok normal bıseymıs gıbı hanı ne bıleyım takmadı sankı benı yaaa
canım ya ne güzel de sormuşsun =))) patronuyla ne dizisi izlemiş kurtlar vadisi mi ? bunu herzaman yapmıyorsa no problem =))) benim için sıkıntı olmazdı herhalde... canım onlarında arkadaşlarıyla zaman geçirmeleri gerekiyor..heleki patron dediyse hayır da diyememiştir...
hatasını bildiği için sesini çıkarmıyodur
canını sıkma sakın strese girme canım
canım inanki benim eşim kadar serbet bırakılan bır koca daha yokturkızmam yanı ole seylere ama bu ara yapıyor sorun gec gelmesı ve radıgımdada benı sınır ettıgını bılıyor ya sunu alayımmı ıyısın demı yanı eve gelecegıne hala zamn kazanmaya calısıyor ya bızım yasımız kucuk 23 esım 24 yasında sanırım gobegım buyudukce hamılelıgın ne oldugunu daha ıyı anlıo sorumluluk ona zor mu gelecek halbukı karnımı sevıo soloe yapacaz bu yaz cocugumuzla felan dıo sanırım bu durumu atlatır degıl mı atlatır atlatılırf olsun lutfen zıra kafayı yicem
bogazim agriyor, hasta oldum galiba. Turkiyeye donelim diye can attik ama burasi cok sogukmus, 3yildir kis yasamadigimizdan direncimiz kirilmis. Yarin kontrolum var, lutfen dua edin arkadaslar insallahbebegimin bir bobregi normalden butuktu duzelmistir, sonra da iyilesirim ki bu hastalik bebege gecmesin.
doktorun normal dediyse takma kafana canım
sebzeni meyveni bol ye yoğurdunu sütünde eksik etme allahın izniyle bebişinin kilosu dahada artar gerçi bebeğin kilosu değil sağlığı önemli doktor iyi diyosa bebişine odaklan canını sıkma zaten son haftalarda bebekler daha çok kilo alıyo
sagol canim, annelik iste bisey olmasada sikilacak bisey buluyorum
maşşallah bebişine evet bende nst yi bazen çok bekliyorum ama o kalp sesini duyunca her şeyi unutuyorum
kalsiyumu içme dedi benim doktorum sebebini sormadım ama sonradan aklıma geldi niye içme dedi diye
benimde ağrılarım çok oluyo
sadece ağrı için magnezyum kullanıyorum yinede ağrım oluyo
canını sıkma doktorun tedbirinide almış suyu az olunca erken doğacak diye bişey yok bi süre sonra kendiliğinden suyu normale dönebilir
belki bebiş büyüdüğü için miden yer değiştiriyodur yemek yedikten sonra olmaya başladıysa mideyle alakalıdır
yada bebiş oralardadır o bölgeyi gerdirince öyle hissediyosundur
ciddi bişey değildir yinede doktoruna danışırsın gidince nolur nolmaz
çok güzel bence rahatlığı önemli
gerçi ben alırken şöyle süslü püslü olsun dedim dantelli takım aldım
seninkide çok hoş
o emzirme yerlerininde belli olmaması daha iyi
emzirmen bittikten sonra oraları dikersin normaldede giyebilirsin
bence kız yada erkek doğurmakla pijamanın rengi fark etmez
çocuğa giydirmiyosunya sen giyiyosun
ben ekru aldım ama o renk hoşuma gittiği için pembeyi beğensem pembeyi alırdım
arkadaşına allah vaktinde ve kolay doğum nasip etsin
sanada tez zamanda sağlıklı bi bebiş inşallah
bi iki gün temiz tut yıka kurulamadan çıkma çamaşırını ütüleyip giy hala devam ediyosa bi idrar testi yaptır belki bi enfeksiyon belirtisi falandır geçmiş olsun
ben böyle ciddi konularda en az 3 doktora gidiyorum
kendi doktoruna çok güveniyosan dediğini yap ama en ufak bi şüphen varsa 2 doktora daha git
emin olmak için
vaktinde gelir inşallah bebişin vaktinde ve sağlıklı
geçmiş olsun ıhlamur limon falan iç canım
allahın izniyle dua et bişey olmaz
benim görümcemin torununun böbreği doğuştan sorunlu bebek çok iyi allaha şükür böbreği içinde arada bi tedaviye gidiyo önemli değil demiş doktoru
canını sıkma bişey olmaz inşallah iyi düşün iyi olsun
ee annelik işte bu benim oğlumla ilgili kafama bişey takılsa oğlum okuldan gelene kadar içim rahat etmiyo
okula gidip görüp rahatlıyorum mutlaka
ben doktora gittiğimde önce muayne ediyo ultrasona giriyorum
sonra nstye bağlanıyorum
daha vakti var döner endişe etme ben döndüğünü anlamadım doktor söyleyince öğrendim
sadece bazen çok geriliyo karnım yer değiştiri gibi karnımın değişik yerlerinde oynamaya başlıyo sonra belkide dönüyodur bilemiyorum
kızlar kocanız 22 de ısten cıksa patronuyla dızıyı seyretse bakkala ugrayıp gelıom hayatım dese ve hala ev de olmasa hangı hamıleleık pısıkolojısıyle ona napardınız ????