allahtan tayin çıktı, şubat tatilinde merkeze geçiyoruz,gerçi ev sıkıntısı,taşımna sıkıntısı var şimdi de. bazen başıma iş aldım rahatımı bozdum diyorum,ama böyle durumlarda da ,sağlık söz konusu olunca merkezi arıyorsun, bir de bebek olunca daha büyük sorun. ödem dışında bir rahatsızlık hissetmiyorum, haftasonuna kadar dikkat edeyim biraz daha yediğime içtiğime...
arkadaşlar bebek eşyalarını sıvı dalin ile yıkayanlar çoki parfüm var o deterjanda
benim içime sinmedi
ben dalinin sabun tozu olanından aldım, suda erimiyor falan demişler ama
ben 40 dercede yıkadım
iki kere de estra durulama yaptırdım
misler gibi çıktı çamaşırlarım, kalıntı yok, parfüm yokk
naçizane fikrim
Ne güzel canım gözünüz aydın.Taşınmaya yardıma birileri falan gelin. En fazla 1 haftalık eziyet sonrası çok güzel.
Bize de dua et tatlım. Bizde tayinciyiz. Şubat-Mart-Nisan gibi tayinimiz çıkabilir. İnşallah çıkarda bizde senin gibi sağlık sıkıntısı olmayan yerlere gideriz.
bir de mart başı senin, büyük ihtimal şubat bebeği olur o. benim çevremde gününde doğuran pek kimse yok,2 hafta erken doğurdu hep tanıdıklarım. hatta 36 haftalık doğum yaptı komşum, 3.5 kiloydu bebeği neredeyse,küveze bile girmemişti. gelişimini tamamladımı 40 haftayı beklemiyor bebekler demek ki.daha ocak ayını bile yarılamadan şubat anneleri doğurmaya başladıysa kızla bu demek oluyor kiii bizde mart annesi gibi görünsekde galiba bi çoğumuz şubat annesi oluruz gibi hissediyorum papatyacm :) inşallah zamanli gelir bebislerimz ama sağlıkları yerinde olsun yeter . Bende diyorum eşime sanki 2 marti bekleyemecek bizim yavrucak şubatta doğururum gibi hissediyorumm :)
bir de mart başı senin, büyük ihtimal şubat bebeği olur o. benim çevremde gününde doğuran pek kimse yok,2 hafta erken doğurdu hep tanıdıklarım. hatta 36 haftalık doğum yaptı komşum, 3.5 kiloydu bebeği neredeyse,küveze bile girmemişti. gelişimini tamamladımı 40 haftayı beklemiyor bebekler demek ki.
ailelerimiz gelicek taşınma arası,ev bulamadık ama:-( çok sıkıntı yaptım kendime ev işini. neyse hallolur herhalde bir şekilde,allah herkesin gönlüne göre versin, bebişin şansına kısmetine sizin de çıkar inşallah tayininiz.
Bence zayıf değil. Ben 31+1'de gittim en son doktora. 2 kilo olmustu ama bunun 800 gr'ını neredeyse son 2 haftada aldı. 24. haftada 700 gr falandı benim de yanlış hatırlamıyorsam.24.haftamda 680 grdı bebişim.c.tesi kontrolum var.banada zayıf gibi geldi.bakalım bu ay ne kadar oldu.
sakın olun henuz 1 kısı dogurdu muhtemelern obur hafta baslıcak bızım topıgındogumları ben de 25 ocakta alıcam nasıpse relax olun sters yapmayın:)daha ocak ayını bile yarılamadan şubat anneleri doğurmaya başladıysa kızla bu demek oluyor kiii bizde mart annesi gibi görünsekde galiba bi çoğumuz şubat annesi oluruz gibi hissediyorum papatyacm :) inşallah zamanli gelir bebislerimz ama sağlıkları yerinde olsun yeter . Bende diyorum eşime sanki 2 marti bekleyemecek bizim yavrucak şubatta doğururum gibi hissediyorumm :)
burda olan anneler 28.haftamdayım.sizlerin bebişleri bu haftalarda ne kadardı..
sakın olun henuz 1 kısı dogurdu muhtemelern obur hafta baslıcak bızım topıgındogumları ben de 25 ocakta alıcam nasıpse relax olun sters yapmayın:)
herkese merhaba... vajinamda çok fazla ağrı var bayadır dün akşam bakıyım aynayla ne var ne yok dedim şok oldum varis oluşmuş çok kabarık değiller ince ama damarlar belli. o kadar canım sıkıldı ki anlatamam yarın kontrolüm var doktora söylesemmi söylemesem mi bilemedim ufff. alttan muayene olmak istemiyorum zaten son haftada bakcak bu arada ikinci gebeliğim ilki normal olmasına rağmen yinede çatala çıkıp gösterme düşüncesi bayağı bir geriyor beni.biraz araştırdım doğum sırasında atılan kesi varisli bölgeye atılmadığı sürece sıkıntı olmuyomuş ama yinede üzüldüm.
canım yemeye başladığın andan 2 saat sonra ,yani doğru ölçmüşsün. bozma moralini,arkadaşınla oturunca sofraya diyet bozulmuştur herhalde. benim de oluyor arada,yürüyorum hemen. ben 1. saatte de ölçüm alıyorum,yüksek çıkarsa hemen yürüyüş... 2. saate normale dönüyor.
cnm ağzımıza attığımız ilk lokmadan itibaren 2 saat sonra ölçülmesini istedi benim doktorum.Sıcak duş almışsam açlık sekerim yüksek parmaklarım soğuksa düşük çıkıyo yada kahvaltıda kepekli ekmeğimden kalmamışsa aynı miktar beyaz ekmek yediğimde,ekmek yerine yarım simit yediğimde benim şeker 160 a çıkıyo.bu sabah 117 açlık 115 tokluk çıktı.Doktora 1 aylık takip ettiğim ölçüm kayıtlarını gösterdim 3-4 kez 150-160 lara çıkmış yanlarına ne yediğimi de yazmıştım doktorum güldü "kıyamam.." dedi.Olur o kadar arada bir sorun olmaz dedi.Bebeğimin gelişimine baktı (29 haftalık) son adet tarihiyle uyumlu gidiyo suyun da fazla değil korkma o kadar dedi.Bence sende stres yapma fazla.
herkese günaydın. umarım hepiniz ve tatlı bebişleri iyidir. yine uzuuunn süredir giremedim geçmişin hepsini okuyamadım inş sorun yoktur kimsede... canım bana doktor kahvaltında ilk lokmayı ağzına attıktan 1 saat sonra ölç demişti 140 seviyeleri sınırmış üstünde olmaması gerekiyomuş moralini bozma biraz dikkat et düzelir inş öpt herkesi
canım vajinal bölgede varis cok önemli, kesinlikle söylemelisin. benim bir arkadasımda da vardı o kontrol ettiriyordu. normal doğum yapamayabilirsin belkide gidişata göre planlı sezeryan olabilir. kendin gorerek karar veremezsin. ama tabi sen bilirsin. insallah önemli bi boyutta değildir.
canım sıkma tatlı canınııııı normal kılosuu.. benim yavrucak 27+6 da 1260gr dı. bu pazartesı kontrolumuz var 1500 beklıyorum.hayırlısı...burda olan anneler 28.haftamdayım.sizlerin bebişleri bu haftalarda ne kadardı..
kızlarrrrrr şubat annelerinde doğumlar başlamışşşşşşşşşş