2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
canım 2 3 ay sonra hareketlenmeye başlayacaklar ve çok derin olmadığı için beşik beni korkuttu açıkçası ve almadım. onun yerine büyük ahşap beşik aldım zaten 2 kademeli olacağı için rahat kullanırım gibi geldi. yanında taşıma konusuna gelince hafif olursa beşiği taşıyabilirsin ama o çekmeceli çok ağır gibi duruyor. en iyisi sanki güzel bir ana kucağı alsak daha iyi olur gibi düşünüyorum:)))

ben de hareketlenene kadar o küçük beşikte yatırıcam sonra büyüğe geçicek. yani odadan odaya taşıyacağım diğer küçük cibinlikli olan beşik. gerçi o da hafif sayılmaz ama bilemedim işte. çok hoşuma gitti işte.

evet canım ya aynen öle oluyor işte bıraz ıs felan yapınca hıc hıssetmıyorum bu sferde korkuyorum oturunca dıkkatlı dınleyınce anlıyorum hareket ettıgını :KK70:

yorgunluktan ve yoğunluktan farketmiyorum sonra da hareket etmiyor diye panik haller oluyor :KK1: ama bakıyorum aslında hareket ediyor farketmiyoruz tekme gibi olmayınca :KK14:

yorgunluktan ve yoğunluktan farketmiyorum sonra da hareket etmiyor diye panik haller oluyor :KK1: ama bakıyorum aslında hareket ediyor farketmiyoruz tekme gibi olmayınca :KK14:

evet canım ya buyudu bızım kuzular yerlerı dar gelir oldu hadı kızlar kalkında bır bardak sut ıcın ben esımle kahvaltı yapınca bu saatlerde faydalı bıseyler yemege ıcmeye calısyorum pekmaz yada sut yada cevız yada kuru kayısı felan ıste :KK70: bakmayın hep yaptıgımdan degıl bende sıze de alın bıseyler hadı bebişler için olsun

ohh canim cok sukur, senin tansiyon problemin oldugunu biliyorum, oyle yazinca ben de cok korktum ama cok sukur uyanmis senin uykucu:KK16::KK16::KK16:

canim 2-3 ay ancak kullanilabiliyo o besikler, sonrasi bebek hareketlendiginden tehlikeli bir hal aliyo, eger o sure icin alicam diyosan bence cok sik, bi de siz bebekleri gercekten sonra kendi odalarina mi alicaksiniz? Allah yardimciniz olsun, bana sanki 1-2 yil her gece kendi odaniz onlarin odasi mekik dokursunuz gibime geliyo:KK1: Sabiha Paktuna Keskin ilk uc yil anneyle ayni odada kalmalilar diyo, tabi her cocuk icin degisir, insallah huzurlu mutlu saglikli bebislerimiz olur:KK16:
-

inşallah cnm. önemli olan sağlık. ben o çekmeceli olan mobilya beşiği de yatak odama alıcam. odasını 3-4 yıl sonra ayırıcam. diğeri de yatağımın yanında, diğer odada falan olucak.. fazla mı olur diyosunuz yani??

kızlar yaaa tum gece uyuyamadım eşim hanı sen bu tarafa yatacaktın die uyandırdığında yatamıyorum ıste yaaa dıe böğürdüğümü hatırlıyorum yazık yaaa üzüldüm şimdi :KK70: sırt ustu yat oda olmaz dedım yazık kendı tarfından kalktı benı oraya yatırdı öle biraz sol tarafa uyudum ama şimdi katiyen yatamıyorum yastık koyuyorum oda o kadar rahatsız bır sey kı yaa gercekten yatabılıyor musunuz ufacık seyi yapamdım ya yanı uykusuz kalmayı tercıh edıyorum sag tarafta yada sırt ustu uyandıgımda cok uzuluyorum acayıp vıcdan yaptım....
canım ya bende aynı vicdan azabını yaşıyorum, bu gece sabaha dek sağda yatmışım ve hiçte farketmemişim.inş bebeklerimize zarar vermeyiz, bu yatma olayı cidden sıkıntılıymış.
günaydın güzel anneler nasılsınız :KK19: bebişler büyüyor tekmeler hareketler ağırlaşmalar derken artık iyiden iyiye zorlanıyoruz hele bir de çalışmak zorunda olan bizler için daha zor ama bebişler sağlıklı doğsunlar da bunlar tatlı acılar çekecez :KK16::emir_bebek: ben bu hafta çalışabilir raporu alıcam kaldı 3 hafta sonra okul bitiyor benim izin başlıyor Allahtan okulun açıldığı ilk gün 37.hafta raporumu alıyorum ve hiç gitmiyorum iyi denk geldi :KK52:

bende artık öyle hissediyorum yerleri daralıyor ve büyüyorlar diye öyle oluyormuş bazen karnımda deprem oluyor sanıyorum :KK1::emir_bebek::nazar: ama içlerde hareketlenmeler oluyor tekmeden ziyade değişik bir hal bu :KK1:
canım iznin süpermiş ya çok iyi denk gelmiş.bende 37 ye dek sıkcam dişimi ama inş zorluğum olmazda gelir giderim.iznimide doğum sonrası bebeğimleyken kullanırım.
Güven'in 10.000 olduğunu sanmıyorum arkadaşım ya. Ben Mesa ya da Güven düşünüyorum. Henüz konuşmadım ama arkadaşlarımdan aldığım bilgi genelde 4000-5000 arası. Daha doğrusu doktoru ve anestezi uzmanı dışardan gelecek benim. Onların ücreti + hastane ücreti 4000-5000 TL gibi biliyorum. Senin yapacağın hastane hangisi?
canım valla bi ark ın görümcesi 2 yıl evvel 10 bin liraya doğum yapmış.onlardan duydum.bugün arayıp sorayım diyorum, ama senin özel sağlık sigortan varsa geçenlerde bi ark ım doğum yaptı o da 5.500 filan ödemiş sanırm.işte o olmayınca 10 bin lirayı bulur tahmin ediyorum.senn dr un kimdi canım ? benimde eğer orayı tercih edersem dr um ve anestezici dışardan gelcek.ben akayda doğum yapmayı düşünüyroum.dr um orda çalışıyor.

Kan hapımı sabah aç karına içince midemi bulandırıyordu. İki ayır akşamları içiyorum belki düzelmişlerdr diye bugün yine içtimmm ve yine bulanıyorummmmmm:KK50::26:

Veeee kustummmmm:KK25:
Arkadaşlar sabah ac karna ilaç içiyor ve de kusuyorsanız sebebi ilaç olabilir bendeki gibi

canım valla bi ark ın görümcesi 2 yıl evvel 10 bin liraya doğum yapmış.onlardan duydum.bugün arayıp sorayım diyorum, ama senin özel sağlık sigortan varsa geçenlerde bi ark ım doğum yaptı o da 5.500 filan ödemiş sanırm.işte o olmayınca 10 bin lirayı bulur tahmin ediyorum.senn dr un kimdi canım ? benimde eğer orayı tercih edersem dr um ve anestezici dışardan gelcek.ben akayda doğum yapmayı düşünüyroum.dr um orda çalışıyor.

Ben Müge Aksoy'a gidiyorum. Muayenehane hekimi. Araştırayım ben de biraz ücretleri o zaman...

ohh canim cok sukur, senin tansiyon problemin oldugunu biliyorum, oyle yazinca ben de cok korktum ama cok sukur uyanmis senin uykucu:KK16::KK16::KK16:

Çok sağol arkadaşım. Yine de içim rahat etmedi bugün için randevu aldım.

Veeee kustummmmm:KK25:
Arkadaşlar sabah ac karna ilaç içiyor ve de kusuyorsanız sebebi ilaç olabilir bendeki gibi

canım gece yatmadan once içmeye calısın surup seklındeyse ben hıc agzımda bekletmeden D: nefes bıle almadan yutmaya calısyorum tadı agzımda kalmasın dıe ve bence arkasından su ısmeyın surup gıbı olan ıcın soyluyorum çunku cok kotu bır tat bırakıyor mıde bulanıdırıcı etkısı artıyor benceD::KK70:

bu sıpa size yazmamı bekliyormuş :) 2 güzel tekme attı şimdi bana :)))

Ohhhh ne güzelllll.... :KK55::KK8: rahatlatmış seni annesiiii

kızlar yaaa tum gece uyuyamadım eşim hanı sen bu tarafa yatacaktın die uyandırdığında yatamıyorum ıste yaaa dıe böğürdüğümü hatırlıyorum yazık yaaa üzüldüm şimdi :KK70: sırt ustu yat oda olmaz dedım yazık kendı tarfından kalktı benı oraya yatırdı öle biraz sol tarafa uyudum ama şimdi katiyen yatamıyorum yastık koyuyorum oda o kadar rahatsız bır sey kı yaa gercekten yatabılıyor musunuz ufacık seyi yapamdım ya yanı uykusuz kalmayı tercıh edıyorum sag tarafta yada sırt ustu uyandıgımda cok uzuluyorum acayıp vıcdan yaptım....

Ben çok sallamıyorum yatış pozisyonunu. Doktorla da hiç konuşmadık . Sürekli yattığım için sürekli sol zr oluyo. Bi de sol tarafta ağrı var. İyice zorlaşıyoooo

günaydın herkeslere :) nasılsınız anneler ve bebekleri ?

Bizim ufaklığında seslere daha fazla tepki verdiğini farkediyorum.klasik müzüik pek dinletmezdim, bi dinleteyim dedim sıpa kıpır kıpır :)) ben hiç sevmem klasik ama işte adet yerini bulsun.

Markafoniden bi çanta siparişi vermiştim nikeden.biri valiz tarzı (spor çantası miniktir diye düşünerek almıştım yanılmışım) çok büyüktü beğenmedim, birde pembe bayan çantası vardı kol. miniktir sanarken o da kocamanmış :)) Anne çantamı buldum hem sade hem şık.rngide süper.çokta pahalıya gelmedi.50 tl.bebeğin hiç bi eşyasıda dışarda kalmıcam.süper oldu ya...

ooff amma pahalıymış.onlarda kendilerince haklı tabi ama bencede çok.bizimde geçen sene doğumla 2gece+3 gün yatışlı sezeryan 3000 tl idi.benim özel indirimim var onuda dahil edince 2100 olcaktı.inş çok artış olmadıysa fiyat fena değil.ne çok ne za..ama bebeklerimize feda olmak zorunda.sizin ücretlerde çok iyiymiş.diğer tarafın fiyatı abartılıymış.uzak olsada arabayla dönceksiniz ya hiç sorun değil.umarım bakımındanda memnun kalırsınız.geçen benim doğum yapcağım hastanede bi ark doğum yaptı ziyarete gitti odalar çok güzeldi ve kız bakımdan çok memnun kalmış zaten hep duyuyodum yakınımdan biride onaylayınca tamamdır dedm.gerçi bizim dr o hastaneyi çok beğenmiyo kendi orda çalışsada A sınıfı ama bence yetersiz diğer 2 hastaneyi öneriyor.orda misafir dr olarak doğum yaptırıyo.biri medicana ben hiç sevmiyorum bakımda iyi değilmiş zaten.5 bin lira fiyatı, diğeride güven.ora çok iyi ama çokta pahalı.kadın doğumda sgk yok 10 bin lira filanmış o kadarda vermeyiz ki, çocuğun rızkından kesip kredi öderiz yapsam.onada hiç gerek yok yine en ucuzu ve iyisi kendi hastanesi, satın almıcaz nede olsa 2 gün yatcaz çıkcaz.inş herşeyde yolunda gider memnun kalır pişman olmayz

Ben de taşındığınızdan beri bi şi dinletmiyorum paşaya.
Çantanı da güle güle kullan
Şu ilk doumu bi atlatalım da hayırlısı ile sonrasını düşünürüzzz

canım gece yatmadan once içmeye calısın surup seklındeyse ben hıc agzımda bekletmeden D: nefes bıle almadan yutmaya calısyorum tadı agzımda kalmasın dıe ve bence arkasından su ısmeyın surup gıbı olan ıcın soyluyorum çunku cok kotu bır tat bırakıyor mıde bulanıdırıcı etkısı artıyor benceD::KK70:

Hap canım benimki

Özayus etkilendim ya doğumu anlatışından. Olumlu manada

arkadaşlar merhaba
gçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir.
Ben cok huzursuz bir gece geçirdim. Kızım hiç hareket etmiyor :KK43: doktor sekerli bir seyler yedikten sonra sol tarafına yat 2 saat bir şey hissetmezsen beni ara dedi. Kontrolüm cumartesi ama bugün müsaitse gideceğim. Buradan okuduğum kadarıyla herkese oluyor böyle seyler. ama haftasonu da tansiyonum hep yüksek gitti. Gebelik zehirlenmesi olduğu için iyice endişeliyim. su anda sağlam bir tekme için neler vermezdim :KK43:(
cnm çooook gecmıs olsun..rabbım beterınden saklasın..korkman normal ama benım içim çok huzurlu..zorluklarla korkuylada gecse her an bız yavrularımızı saglıklı sıhatlı kucagımıza alacagız:KK16:
günaydın hamişler güzel bir hafta dilerim bolbol hareket tekme hissederiz inşallh .... :KK52: :emir_bebek: :nazar: bende cok nadır hıssedıyorum yaa tekme seklınde degılgr ıcten hareketlenme gıbı hıssdıyorummm
benım hıç tekmelemıyor..ıcımde kendı kendıne oynuyo yer degıstırıyo ama guclu tekmesı yok..ama cok guclu yer degıstırısı var :emir_bebek:
kızlar siz 4000 çok diyorsunuz ben geçen yıl eşimin arkadaşlarında doğum yapanlardan 15bin duydum hatta yanlış hatırlamıyorsam diğeride 20 bin e doğum yapmıştı ben geçen sene inanmayacaksınız şok olmuştum eşime sordurdum neden okadar para vermişler diye oda sorunca arkadaşı şey demiş 35 yaşının üstünde risk artıyor bizde 1 tane bebek düşünüyoruz sıkıntı olmasın diye parayı gözden çıkardık demişti..ben o dönem doğum fiyatlarını öyle sanıyordum he hee =)) benim hastana 550tl,750tl arası diyince çok mutlu oldum he heee =)))) kızlar tabiki parası olan verir ...gebzede anadolu hastanesi 8000 tl den başlıyormuş (doktorlar dizisinin çekildiği) en çok da orda yapmak isterdim evime 5 km uzaklıkta ama fiyatı fazla..ama öğretmenlerle anlaşma yok sanırım =( sağlık olsun kızlarrr he hee=)))
evet çook uçuk fıyatlar ..ben cok üzülüyorum ama enteresan bı konu bu ya..bu paranın verılıp verılmemesı tamamen annenın neler yasadıgı hıssettıgıyle alakalı..senın arkadasda da öyle olmuş..yaş yüzünden ve tek cocuk korkudan gözden cıkarmıs emınım 50bın olsa yıne verırdı... farklı bı konu..

ya bu vicdan benı öldürecek zaten... bende her sabah gece her uyandıgımda sırt ustu yada sagdan uyanıyorum ve oğlumdan özur diliyorum..oğlum sana kan akışı az geldi affet diye.. kafayı yemeden bı yavrumu dogursaydım hayırlısı ile:KK14:

Ohhhh ne güzelllll.... :KK55::KK8: rahatlatmış seni annesiiii

Ben çok sallamıyorum yatış pozisyonunu. Doktorla da hiç konuşmadık . Sürekli yattığım için sürekli sol zr oluyo. Bi de sol tarafta ağrı var. İyice zorlaşıyoooo

Ben de taşındığınızdan beri bi şi dinletmiyorum paşaya.
Çantanı da güle güle kullan
Şu ilk doumu bi atlatalım da hayırlısı ile sonrasını düşünürüzzz

Hap canım benimki

Özayus etkilendim ya doğumu anlatışından. Olumlu manada

ölemi diyorsun a aslında bende doktordan bısey duymadım burda okuyunca gozum korktu ama gercekten yapamıyorum koltuk altımın oaran bısey batıo sankı .... ilaca gelınce canım gece yatmadan önce iç bence bu zamanda mide bulantısı zor dahada tetıkleme canım rahatsız etme kendını....

inşallah cnm. önemli olan sağlık. ben o çekmeceli olan mobilya beşiği de yatak odama alıcam. odasını 3-4 yıl sonra ayırıcam. diğeri de yatağımın yanında, diğer odada falan olucak.. fazla mı olur diyosunuz yani??

bence ilk iki aylik donemde cok uyuduklarindan odadan odaya tasinan birsey lazim, bunun gibi mesela Buy Clair de Lune My Toys Moses Basket at Argos.co.uk - Your Online Shop for Moses baskets. ayakli olanlari da var bunun istersen koltugun ustune koy, istersen kendi ayaklarinin ustune koy, eger seninki de hafifse ayni isi gorur bence, simdi doktorlar 3 aydan sonra ana kucagini pek onermiyorlar, onun yerine yere battaniye serip ustune oyuncaklari dokup hareket etmesini tesvik edin diyorlar, ana kucagi cook rahat, tembellesmesiner diye:emir_bebek:

Ben Müge Aksoy'a gidiyorum. Muayenehane hekimi. Araştırayım ben de biraz ücretleri o zaman...

Çok sağol arkadaşım. Yine de içim rahat etmedi bugün için randevu aldım.

iyi yapmissin, guzel haberlerini bekliyoruz:KK16:

cnm çooook gecmıs olsun..rabbım beterınden saklasın..korkman normal ama benım içim çok huzurlu..zorluklarla korkuylada gecse her an bız yavrularımızı saglıklı sıhatlı kucagımıza alacagız:KK16:

benım hıç tekmelemıyor..ıcımde kendı kendıne oynuyo yer degıstırıyo ama guclu tekmesı yok..ama cok guclu yer degıstırısı var :emir_bebek:

evet çook uçuk fıyatlar ..ben cok üzülüyorum ama enteresan bı konu bu ya..bu paranın verılıp verılmemesı tamamen annenın neler yasadıgı hıssettıgıyle alakalı..senın arkadasda da öyle olmuş..yaş yüzünden ve tek cocuk korkudan gözden cıkarmıs emınım 50bın olsa yıne verırdı... farklı bı konu..

ya bu vicdan benı öldürecek zaten... bende her sabah gece her uyandıgımda sırt ustu yada sagdan uyanıyorum ve oğlumdan özur diliyorum..oğlum sana kan akışı az geldi affet diye.. kafayı yemeden bı yavrumu dogursaydım hayırlısı ile:KK14:

canım bendede hareketlenmeler böle aman hareket etsınde cok korkuyorum cunku :KK53: hıssetmeyınce uyku ıcınse valla yatamıyom bılla yatamıom bende özür diliyorum hep Allah ım nolur bişey olmasın söz yatacam diom kafayı yedım sanırım:18::18:

kızlar ben MEDİCİNE HOSPİTAL ASYA da yapacağım doğumU (PENDİK/İSTANBUL) doktorum HİLAL BAYRAM bu hastanede ve bu doktorda doğum yapan varsa bana yardım etsin nasıl iyimidir ????
Bugün kar yağacak avrupa yakasında sabah başlamış kar,kadıköyde de yağıyormuş...tuzlaya az kaldı demektir dua edin kızlar bende şimdi işe gidiyorum çok yağmasın =((((
yarında inşallah tatil haberi alırızzzz =))))))hamlelrnn duaları kabul olurmuşşşş ....
öpüldünüzz=)

canım bendede hareketlenmeler böle aman hareket etsınde cok korkuyorum cunku :KK53: hıssetmeyınce uyku ıcınse valla yatamıyom bılla yatamıom bende özür diliyorum hep Allah ım nolur bişey olmasın söz yatacam diom kafayı yedım sanırım:18::18:

ya zaten cok abartmamam gerektıgını bılıyorum..gunduz kesınlıkle sag yatmıyorum..bılıyorum kı gece bu açığı kapatıyorum:KK50: ama doktor bana kesınlıkle gece uzun soluklu uykularda sag ve sırt ustu yatmak yok dedı..bunu özellıkle belırttı.ama bazen gunduz asırı kalcam bacagım agrıdıgında saga dönüp 15dk kendımı dınlendırıyorum...

zaten normal hayatta da pinpirikli insanın bırıydım şimidi iyice kendimi kaybettimmmm....oğluşşşşşş annen deliriyoooo:KK9:

mrbalar arkadaşlar herkesler bebişler iidir umarım ben bişe sorcam aklıma takılıo şimdi 32.haftada çalışabilir raporumuzu aldık ama Allah korsun kötü bişe oldu yani rahatsızlık felan dinlenmemiz gerekecek belki 2 hafta sonra felan tekrar rapormu alıoruz nasıl oluo bu işler ya anlayan bi personelimizde yokki soralım bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sewinecem :)

aklıma takılan bişi var kızlar yaa. şimdi biz normal mobilya bebek beşiğini büyüyebilen sallanır pembe-beyazlı klasik bi model beğendik, kızımın dedesi alıcak inşallah. bunu yatak odamda bi köşeye koyucam. fiyatı da uygun. (460 TL) resimini ekledim.

daha önce de söylediğim gibi yanında birde küçük beşik alıcam. resimi eklediğim gibi odadan odaya taşınabilir, katlanabilir bi beşik. en azından ilk 3-4 ay yatağımın başucunda olması için, gündüz ve akşamları yanımızda odada olması için böyle bişey düşündük. fiyatı da yaklaşık 350 civarında. sizce ilerde elimde patlar mı bu? boşa mı masraf edeim acaba. yoksa daha uygun küçük bişey mi bakmalıyım. ne düşünüyorsunuz???

bence küçük beşik alma gereksiz masraf edersin yatağında yatsın bebek oda müsaitse sen kalırsın yanında
gerçi yanında yatmayada gerek yok aslında belki 40 gün an fazla
ben oğlumda salıncak almıştım salıncağı yatar pozisyona getirince onun içindede rahat uyuyodu oğluşum

bende son bir kaç gündür aynı durumdayım hep sol tarafa yatmaktan kalçam gevce uyuşmaya başladı
uykuya dalınca bakıyorum sırt üstü yatmışım
hemen yine olsa dönüyorum iki dakika sonra yine sırt üstüyüm
sürekli uyanmaktan uyuyamaz oldum

X