Canım yoğurtlar aran nasıl. Ben çok faydasını gördüm
Ben de bazen telaş ediyorum bi şi almadık diyee. Sonra da diyorum ki bi hastane çıkışı var acil bi şi olursa o kurtarır şimdilik
İlk bebek 19 muuuuuuu maşallah sanaaaaaaaaaaa
oğluşumla beraber büyüdüm ben erken anne olmak çok güzel bişeymiş
bazen oğlumun hırkalarını falan giyiyorum oğlum gülüyo
telaşa gerek yok acil gerekenleri alın sonra lazım olanlar hastanenin etrafındanda alınır
Kızlar herkese hayırlı cumalar..Önce güne aldığım güzel haberle başlayayım doğum izni 6 ay olması MEclisten geçmiş.
doğumdan önce 8 doğumdan sonra 16 hafta izin olacak. Ama yürürlüğe ne zaman girer bilemiyorum.Biz doğum yapana kadar mart ayına kadar hallodlur sanırım.
Doğumdan sonra rapor alıyoruz zaten değil mi? o zaman 16 hafta yazacak raporumuzda?
bir de size soracaklarım var.
Ben oğlumun odasını yerleştirdim.Şimdi neleri yıkayacaksınız? iç dış bodyler çoraplar,şapkalar herşey yıkanacak mı?
Yatağına sereceğimiz nevresimi yıkayacak mıyız mesela?
KAç derece de neyle yıkayacağız?
ben dalinin makineler için olan sıvı deterjanından almıştım
onunla yıkadım
kurutma makinasında kuruttum sonrada ütüledim nevresimine battaniyesine kadar ütüledim saatlerimi almıştı o kadar şeyi ütülemek
ben erken yaptım çünkü ilerleyen haftalarda yapabileceğime gözüm kesmedi iyikide hazırlamışım
şu an olsa o kadar şeyi ütüleyemezdim heralde
db55, canım dr kan pıhtılaşması testi yapılacak diyerek istiyor testi, diğer kan testlerine dahil değil bu özel bi test.maliyetli olduğu içinde en az 2 kayıp sonrası yapılıyor devlette.şöyle değerleri var heterzigot, homozigot, motofor gibi. bu tarz bişeyler yazıyosa sanada yapılmıştır test.protein filan yazmıyo içerikler farklı.
bendede protein falan yazmıyo
sadece c 677 t homozigot mutasyonu bulunmuştur diyo
diğerlerinde mutasyon yok diyo
Dua ettiğinizde çok isteyin, çünkü vereceği hiçbir şey Allah'a ağır gelmez hayırlı cumalar .. Allah hepimize dünyalar güzeli,sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin
vakit yaklaştıkça endişeler,tedirginlikler artıyor sanki
bende hep hastanede bebeğin peşinden git derim eşime "aman karışmasın " diye
annelerimiz bizler için endişelenirken ne kadar da haklılarmış.
biz daha bebeklerimiz dünyaya gelmeden bunuda anlamış olduk :)
birde kafama takılan birşey var bilen arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.
normal doğum için çatı muayenesi kaçıncı haftalarda yapılıyor böyle birşey duydunuz mu?
yani normal doğuma elverişli olup olmadığımızı anlamak için bunu önceden bilmek gerek sonuçta.
son haftalara geldik ve doğumu daha fazla düşünmeye başladım bin türlü soru geliyor aklıma
hiç acele etmeyin doğum şekli için
doktor şikayetlere ve durumma göre belirliyo doğum şeklini ve gününü
benim il oğlumda 3 aylıkken suyum gitmeye başlamıştı o zamanlar turnusol kağıdı gibi şeyler yok tabi
bi türlü ispatlayamadım suyumun geldiğine
doğumdan 1 hafta önce suyum dahada artmıştı
annem anadolu yakasında oturuyo anneme yakın olan hastanede doğum yapmak istediğim için o hastaneye gittim
doktor ilk muayneden sonra nst istedi ve ben o günden sonra bir hafta boyunca günde 3 kere nst ye girdim
artık ayaklarım şişmişti yürümekten dayanamayıp son gün eve geldim yağmurun altında koşturarak gelmiştim
o sabahıda suyumun gelmesiyle hastaneye gittim yani bebek her halukarda istediği zaman geliyomuş demekki
benim doğum maceram çok komikti burdan şimdi anlatılmaz çok uzun olur
Geçmişi çok az okuyabildim ama sizinle gecen gün karşılaştığım teyzeyi paylaşmak istedim. Kendi bloguma da yazdım, oradan kopyalıyorum, o yüzden biraz uzun... Kusura bakmayın :)
Sabah bir arkadaşı acile götürdük. Gerçi ben gebe ve ağlamış halimle içeriye girince benimle ilgilendiler, asıl hasta güme gidiyordu, neyse sonra anlattık durumu.
Ağlama nedenim ödemim. Her şey normal gözükürken bir gün önce giydiğim ve çok rahat olan ayakkabıyı giyemedim. Ödemden zaten ödüm kopuyor, preeklampsi yüzünden, iyice bozuldu sinirlerim. Oturdum ayakkabı ayağıma olmuyor diye ağladım... Ama zorlaya zorlaya giydim.
Oradan hastaneye gittik dediğim gibi. Bekleme salonunda oturuyorum. Teyzenin biri süzdü beni. "Giyme yavrum o ayakkabıları" dedi. Noluyor yahu dedim. Boş bakmışım kadının yüzüne... "Topuklu ya ondan dedim" dedi. "Teyzecim ben bu ayakkabıları giyemediğim için sabah 2 posta ağladım" demedim, "belim agriyor düz giyince de ondan giydim" dedim.
Sonra sessizlik...
Aradan 3-5 dakika geçti. Teyze yeniden başladı...
- Kaç aylık?
- 7 bitti.
- Hımm küçükmüş. Sen erken doğurursun ama, bu ay gelir bu bebek. Karnından belli.
Teyzenin müneccim olduğu ile ilgili kanaatim, daha ilk başta, ayakkabı yüzünden zaten oluşmuştu. Çok da net konuşuyor. Doktorum bilemiyor bebeğin ne zaman geleceğini kadın bir göz muayenesi ile (ki üzerimde paltom varken) gününü saatini verecek. Kısmet dedim, ter bastı. Paltomu çıkardım.
- Sezaryan mı olacak?
- Belli değil daha.
- Çatın geniş aslında ama erken gelince sezaryan yaparlar.
Hah, aradan çatı muayenesini de çıkardık. Yaw ben bu kadınla keşke daha önce karşılaşsaydım boşuna gidiyorum doktora. Gerçi kadın kibarca çatı derken kasa geniş de demek istemiş olabilir...
Bu ay doğurursam teyzeyi falcı olarak hayatımda istihdam etmek istiyorum :)
teyzenin lafına çok güldüm canı sıkılmış kadının demekki
boşver sen ne takıyosun milleti kafana bu kadar azı olan konuşuyo işte
kötü niyetlide dememiştir zaten
Merhaba arkadaslar nasilsiniz??ben bir kac gundur iyi degilim..surekli agliyorum..bebegimin kalbinde 22.hafta da ekojenik odak(parlaklik) gorulmustu 3 doktora gittim tek basina bisey ifade etmedigini herseyin normal oldugunu soylemislerdi.amaiste insan kafasina takiyoe..bu aralar yine aklina geldi surekli int..arastiriyorum..her gun her an dua ediyorum ama icimden atamiyorum...sizinde dualarinizi bekliyorum..32.haftama girdim..bebegimide uzuyorum biliyorum ama bu nasil bir duyguanlatamam..yazarken bile agliyorum..
allaha dua et allahın izniyle hiç bişey olmaz zaten bişey olsa doktor ilgilenirdi
dualarım seninle kendini ve bebişini yıpratma
arkadaşlar bugün dr gittik bebişimiz 1995g çıktı. dr multi vitamin ve demir yazdı, kalsiyum yazması gerekmezmiydi? sizler hangi ilaları kullanıyorsunuz? bizim doğum 03.03.2013 diye gözüküyor fakat dr 19.02 de alalım diyor(sezeryan) 1 oğlum 10 gün erken oldu normalle başladık, ama sezeryan ldu. bu sanki çok erken alınacak gibi geldi, fikirleriniz nelerdir, teşekkürler.
doktoruna güven bence ama bi şüphen varsa bi doktora daha görünmekte yarar var derim
Kizlar selam :) dogum isi beni cok dusundurmeye basladi.dogumum devlet hastanesinde olcak.annem ya da bayan bi tanidigim yok
esimin doguma girmesi ve odamda yanimda kalmasi icin napabiliriz ? Hastane nasil ikna edilebilir ki
devlet hastaneleri eşleri almıyo malesef bende devlette doğum yaptım yanlızdım
kızlar bi yarım saat kadar önce kasıklarma bi ağrı girdi böyle kramp gibi. Doktoruma da ulaşma şansm yok niye böyle oldu ki yaa
korkma bana sürekli oluyo aynı şey sonra geçiyo doktorada gittim bişey yok normal dedi
şimdi sıra halıda =)) kızlar halı nasıl bakalım beğenecek misiniz???böyle birşey alayım diyorum..
Eki Görüntüle 596351
halıyı çok beğendim çok şirinmiş
artık her yerim ağrıyo kızlar burayı da takip edemez oldum
bebiş 2 gündür hareket etmiyodu dün akşam dr a gittik acile. aslında önce kendi dr umu aradık ameliyattaymış 1 saat sonra gelin dedi bizimde zamanımız yoktu eşim çalışıyodu daha yakın bi hastane var oraya gidelim dedik. dr baktı ultrasona nst ye gönderdi. tansiyon ölçüldü ama hemşire sanki kan alacak bi türlü ölçemedi tansiyonumu. 14-9 çıktı dr hemen yatış yapılmalı dedi. ben korktum eşim zaten benden panik.. kendi dr umu aradık hemen gelin burada bakalım dedi. gittik herşey normal tansiyon normal falan.. öyle sinir oldum ki diğer hastaneye de doktora da hemşireye de.. bu arada kızım da kıpırdamaya başladı dünden beri de hiç durmadı neredeyse :) bizi telaşlandırmak istedi hastane havası almak istedi heralde :) bu arada 1950 gr olmuş boyunu sormak aklıma gelmedi ama
benimde geçen gün hareket etmedi doktora gidip nst ye bağlanınca coştu arada böyle yapıyolar malesef
kızlar ya merak ediyorum doğum şekliniz belli oldumu doktorunuz ne diyor?bana alttan hiç bakmadı ama sen normal yaparsın dedı neden dedı anlamadım benı yüreklendirmeye çalışıyor sanırım ama astım hastasıyım panik olurum diye korkuyorum
doğuma giderken rahat ve stressiz gitmelisinki doğum rahat geçsin