2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

maşallah sana herşeye yetişebiliyorsun.bizde dün e bebekten alışverişimizi toplu olartak tamamladık.kıyafetleri yıkamayı kayınvalideme biraktım o yapacak.ütüyüde bilmiyorum artık:)

merhaba kızlar, ben 2012 aralık annesiyim. bizim topiğimize doğum yapan annelerden gelen ve bilgiler veren olurdu çok işimişze yarardı :) sizin de sormak istediğiniz bir şey olursa msj atarsanız cvp veririm. ben 12.12.12 de sezeryan oldum. açılmam olmadığı için 40. haftanın içinde doğum oldu. sezeryan mecburi oldum ama hiç pişman olmadım. sütüm de ilk 2 gün gelmedi, sakın korkmayın illaki gelecek. önemli olan bebeğiniz boş da olsa ilk güğnden emmesi. hastaneye 3 bebek takımı götürün, bol miktarda bez götürün, biz 10 tane götürmüştük 2 gün kalınca yetmedi. ilk 2 gün mama vermek zorunda kalabilirsiniz biz aptamil mama götürmüştük yanımızda çok işimize yaradı. süt gelince mamayı kesiyorsunuz zaten. bir de hastanede akıl edemedik eve dönünce aldık ama hasta ebzleri var,i külot şeklinde allahım ne güzel bir şey o öyle, yoğun kanamada külot giyemiyorsunuz pedler yetmiyor, o hasta bezlerinden 2 tane alsanız çok işinize yarar, eczanelerde var. külot şeklinde ve içi sırrf pamuk kaplı bele kadar. aklıma gelenler bunlar kızlar..

papatyacım en dogru olanı yapıyorsun cnm..hazır beklesın..bızım mınnakların ışı bellı olmaz..bende bu 10gun içinde cantayı hazırlamıs olacagım..

gızemcım ne denır bılmıyorum..takama demek bıze kolay ama sana zor..arkadasların dedıgı gıbı hersey rabbımden ama doktorlar TEK BASINA anlam ıfade etmıyor demıs..rısklı bır durum olsa emın ol doktorlar pat dıye soyluyo söyle boyle olur dıye..senden saklamazlar bos yere dra gorunmuyoruz yanı... canımsın üzülme rabbım yavrunu korusun..

cemrecım gecmıs olsun..allah kocana kavustursun anacım ben kocam olmadan duramıyorum aksam iş saatını zor getırıyorum.. calısırken böyle degıldım işten ayrıldım kocanın üzerıne ayrı bı düser oldum töbe yarabbiiii

geceyımben cnm dogum haftası cvbın için tesekkur ederım.. o cadı teyze hala aklımda (ama kötü nıyetlı olmadıgını da bılıyorum)

adanam senmıydın rahım agzını soran unuttum..genelde ulturasonda olculuyor..tam bırsey anlayamazsa altan bakıyor..benım acıklık usten bakınca bellı olmustu..ama sana nıyee ıhtıyac duydu bılemıyorum..haberlerını mutlaka yaz cnm..

papatya50
erken değil mi çamaşırları yıkamak için ???

canım benimkiler ikiz yaa
bildiğiniz gibi değil çok ağırlaştım
bir kaç hafta sonra yerimden kalkamam gibi hissediyorum
bir de doktorum 32. haftadan sonra tetikte bekleyeceğiz demişti

Sen hazırlığını yap da yine de çok erken gelmesin kuzular :))

inşallah canım
tek dileğimiz o inan

maşallah sana herşeye yetişebiliyorsun.bizde dün e bebekten alışverişimizi toplu olartak tamamladık.kıyafetleri yıkamayı kayınvalideme biraktım o yapacak.ütüyüde bilmiyorum artık:)

yok canım ne yetişmesi
ben sürekli yattığım için annemde kalıyorum
allah razı olsun her şeyi o yapıyor
ben de iş bilmez çavuşlar gibi başını bekliyorum

ne umutlu konuştun arkadaşım, teşekkürler
hasta bezini hiç düşünmemiştim
sezaryen sonrası eğil , ped yerleştir, değiştir derdi olmaz
çok aklıma yattı
teşekkür ederimmmm

papatyacım en dogru olanı yapıyorsun cnm..hazır beklesın..bızım mınnakların ışı bellı olmaz..bende bu 10gun içinde cantayı hazırlamıs olacagım..
evet canım aynen öyle
biz tedbirimizi alalım da
onlar istediği kadar durmakta serbestler

Merhaba bende öğretmenim bugün 29+3 haftadayım.kilon normal bence kişiye göre değişir ben minyonum neden az aldım diye düşünüyorum 7 kg aldım ama dr bebeğin kilosu için normal dedi geçen hafta 28+3 de 1255 gr di bebişimiz.Ben okulun kapanacağı hafta gidicem 32.haftada çalışır raporu alırım ama o zaman kaç hafta devam ediceğimizi belirtiyormuyuz ki ?Ben herhangi bir erken doğum riski olmazsa ve kendimi iyi hissedersem ilk hafta gitmeyi düşünüyorum.2.hafta için o zaman ben 36.haftamda oluyorum aile hekiminden rapor almayı düşünüyorum.ondan sonra izne ayrılırım.37.haftada zaten yasal olarak ayrılmamız gerekiyor ya.sende rapor al bence 1 hafta yada 10 gün.izin günlerin yanmasın.eğer hemen ayrılırsak izne 2.dönem hiç çalışmadan haziranda gitmek zorunda kalıcaz yada rapor telaşı bebekle daha zor olur.benim fikrim bu yönde canım belki yasa kesinleşir de o zaman 2.dönem hiç gitmeyiz hayırlısı inşallah.doğum sezeryan mı normal mi düşünüyorsun?

kızlar merhaba ben geldim naslsınız ??

bir haftadır giremiyordum :)

yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler hasta olanlara geçmiş olsun bebeklerinize yeni eşyalar alanlar güle güle kullanın

geçmişi okuyamadım şimdi okuyacam hepinizi öpüyorum

arkadaşlar bugün dr gittik bebişimiz 1995g çıktı. dr multi vitamin ve demir yazdı, kalsiyum yazması gerekmezmiydi? sizler hangi ilaları kullanıyorsunuz? bizim doğum 03.03.2013 diye gözüküyor fakat dr 19.02 de alalım diyor(sezeryan) 1 oğlum 10 gün erken oldu normalle başladık, ama sezeryan ldu. bu sanki çok erken alınacak gibi geldi, fikirleriniz nelerdir, teşekkürler.

kızlar ben şimdi doktordan geldim. kızım ters dönmüş başı aşağıda artık. 2 kilo olmuş boy da 48 cm dedi. boyu çok fazla geldi bize bilmiyorum... 20 gün sonraya randevu verdi. solunum hareketi yapıyordu bebeğim. doktor da sağlıklı olduğunun en büyük belirtisi bu dedi. size de öyle geliyordur eminim kızım çok güzel benim kızlar yaaaa. babası da ben de aşık olduk bugün. yüz şekli ben ama dudak kaş göz burun baba çene yine ben:)))))) sanki dünyanın en güzel kızı gibi geliyo bana kızım:)))) neyse öpüyorum koskocaman hepinisiiiii

normal demır ılacı ve magnezyum kullanıyorum..baska da bısey kullanmıyorum..ee hersey yolunda ıse nıe erken alıyor kı anlamadım ben?:44::44:

Masallah...Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin minik prensesi...tabiki dunyanin en guzel kizi..renklidemi gordun

normal demır ılacı ve magnezyum kullanıyorum..baska da bısey kullanmıyorum..ee hersey yolunda ıse nıe erken alıyor kı anlamadım ben?:44::44:

sezeryanda erken alınıyor fakat 1 hafta daha bekleyebiliriz gibi geldi. önceki sezeryan yerlerinde açılma ya da patlama riski olabilir dedi. dr güvenmek istiyorum ama bebeğimin de erken alınmasını istiyorum. ben ilk oğlumda souna kadar kalsiyum kullandım, bunda öyle olmadı.

AYRICA Bugün 3. haftaya kadar çalışabilir raporunu aldım. haftaya başka bir dr den rapor hakkımı kullansam iznimden gitmemiş olur dimi,çünkü bu dönemi gçirdik de, gelecek dönem hiç okula gitmek istemiyorum.İZNİMİ GELECEK DÖNEME AKTARMAK İSTİYORUM.

Bende multivitamin demir ilaci ve magnezyum kullanitorum...doktorun yeterli gormeseydi verirdi zaten

Bende haftaya gidip alacagim calisabilir raporunu.bende ogretmenim..ikinci donem baslamayacagum.raporuda izin bitiminde alacagim insallah..okul acildiginda 36 olacagim..

Bende haftaya gidip alacagim calisabilir raporunu.bende ogretmenim..ikinci donem baslamayacagum.raporuda izin bitiminde alacagim insallah..okul acildiginda 36 olacagim..

Doktorlar 1 haftayı-2 haftayı problem etmiyor yani 36 ise 37 diye rapor verip izninibaşlatabilir istersen.sora da bebiş ne zaman gelirse artık.şu 8+16 çıksa hiç rağora ihtiyaç olmaz da, çıkarsa tabi. gerçi 4+4+4ü çkarırken ki kadar acala atseler yetişir:):44:

7kilocuk icin mi seni uzdu bu doktor. Hamileyiz kardesim biz istedigimiz canimizin cektigini yeriz ben 14 kilo aldim daha da 8 haftam var.

Solunum hareketine kadar gostermis doktorun iyiymis. Biz bebisimizi daha o kadar net goremedik. Yuzunu kapatiyor yavrum ya da yan profil veriyor.

Benim doktorum yapacagim dogum tarihime gore verecek. 39 haftamdan 8 hafta oncesine gore yani.
Evet cikarsalar bir an once artik.

maşallah kuzunnu kilosunada boyunada.ne güzel demekki uzun boylu olacak.

Canımmmmmm
Çok zor biliyorum diye bir cümle ile başlayacağım herkes gibiiiii
Ve arkasından hemen amaaaaa diyeceğim
Ama sen yapman gereken herşeyi yapmışsın. Doktorlar da bir sıkıntı görmemişler. Benim yeğenime de beynin de var demişlerse. Sağlıklacakla büyüyor şimdi. Hem de erken doğmuştu. 3 4 gün falan kuvez de kalmıştı. Şimdi küçüldü gitti kitle. Ki sana o kadarla bile bir tehlike söylememişler....
Bu sıkıntını eşiyle paylaşıyorsundur mutlaka ama onunla konuş ağla ve rahatla.
Ağlamak ilginç bişi kendi başına ağlayınca işe yaramıyor arkası kesilmiyor. Ama birisinin yanında ağlayınca rahatlatıyor.
Belki biliyorsundurr canım. İnşirah süresi var onu oku. Cok severim ben onu. " zorluklara beraber kolaylık vardır. Şüphesiz zorluklara beraber kolaylık vardır" diyor anlamında da. Bir de sekine duası. Netten bakarsın. Anlamından da anlaşıldığı üzere sakinlik veriyor. Ve tevekkül et. Evladını Rabb'ine emanet et. Bunca zorluğa rağmen sana bu küçük mucizeyi lutfeden bundan sonra da seni yalnız bırakmayacaktır...

Cok oldu amaaaaaaaaaaaaaaa üzülmeni istemeyiz teyzesiiiiiiiiiiiii
Karnındaki minik mucizeyi umutla bekleeeeeeeeeeee

Evliligimde 5 yil bitti..3 yil ugrastik bebek icin..en son tup bebekle hamile kaldim..bu surecte oyle zor gunler gecirdimki.her anim stres icindeydi..rabbime sukurler olsun daha beterinden korusun...iste elimde degil dusunmekten kafayi yiyecem...

Hıhhhhhh kıskanmıştır o doktor seniiiii :112:

Ayyyyyyyyyy
Heyecanlandımmmmmmmmmm
Allah en güzel zamanda kavuştursun bebişlerineeeeeee

Selvi boylu mu olacak neeeeee
Ayyyhhh ne güzelllllll
Ben de bu hafta oğluşumu görmek istiyorummmmmm

Kizlar selam :) dogum isi beni cok dusundurmeye basladi.dogumum devlet hastanesinde olcak.annem ya da bayan bi tanidigim yok esimin doguma girmesi ve odamda yanimda kalmasi icin napabiliriz ? Hastane nasil ikna edilebilir ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…