2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bugün geç katıldım aranızaa kayinvalidemdeyim misafiri gelecek akşam yemeğe ona yardım ediyorum bi selam verip kaçacağm umarım herkes iyidir bizde kızımla çok iyiyiz sadece yorulduk biraz daha misafir gelmeden...
Bu yatis pozisyonu ile ilgili dün bana da söyledi doktorum mümkün olduğu kadar yan yatmaya çalış yüz üstü ve sırt üstü asla dedi. Ama dediğiniz gibii uyanınca genelde kendimi sağda yada sırt üstü yatarken buluyorumm:) ayrıca bu alttan muayene konusu kendi adıma söylüyorum hiç hiç hoş bişey değil benim bugüne kadar hemen her muayenemde alttanda bakıyor çok nadirdir sadece ultrasonda baktığı. Plasentanin aşağıda oluşu galiba bunun sebebi çünkü baktığında rahim ağzı değerlerini söylüyor hemşiresine.

Canım benim eltim geçen sene doğum yapmıştı. Pompa almamış. Sonra ilk gün hastanede lazım oldu sadece o gün kullanmış. Şimdi bana verdi onu çantama koyacağım.

Emzirme yastığıda bence almalısın. Ben Hamile yastığı almıştım onun hediyesi olarak emzirme yastığı vermişlerdi. Kızım ilk eşyası odur:KK34:

hım şimdi bi arkadaşımı arayıp ona da sordum oda öle diyor hastanede lazım almış kocası almış getirmiş .bende haftasonu alayım bari yastığıda alıcam saol canım:nazar:

Simdi bu saga sola yatma meselesinde bebek icin bir zarari mi olacak da soyle boyle yat diyorlar yoksa biz mi rahat edemeyiz idye oyle diyorlar. Ben gayet rahat ediyorum duz yattigimda ya da sagima yattigimda ama bebegime bir sey olur diye sola yatiyorum mecburiyetten yani.:44:

canım cvp vermişler ama ben de yazayım bebebğin beslenebilmesi içşn sola yatmak gerekiyomuşi sağa da yatabilirsin arada ama sırtüstü hiç önermiyolar bayılma riskin bile varmış, ben aylardır sırtüstü bazen de yan yatıyodum şimdi de 3üne de :)

Kızlar yarın görümcemlerle mecidiyeköydeki e-bebek mağazasına alışverişe gideceğiz.e bebekten alışveriş yapan varmı kredi kartını kullanabiliyormuyuz.ve kredi kartına taksit yapıyorlar mı acaba

biz forum istanbuldaki e-bebekten yapmıştık alışveriş canım, kredi kartı geçiyo tabi ve taksit de yapıyo...

merhaba herkes... sola yatmayı doktorlar tavsiye ediyor ama baılarıda nasıl rahatsan öle yat diyor. benim kaynım acilde doktordu bi ara kadın hamileyken sırt üstü yattığı için ölmüştü allahım esirgesin tansiyonu varmış. onu duyduğumdan beri çok dikkat ediyorum ama bazen kendimi sırt üstü yatmış bir şekilde buluyorum eşime diyorum beni uyandır döndür diye ama nerdeeee. dikkat etmekte fayda var bence. bu arada göğüs kremi alacak arkadaşlar eczaneden almayın resmen adamı soyuyorlar lansinoh adlı kremi arkadaşım yeni doğum yaptı eczaneden 21 tl ye almış. ben e bebekten 15 liraya aldım.
sırtüstü için asla demişti ama bu kadar vahiim olabileceğini düşünmemiştim ya.dikkat edelim.dr umda göğüs kremine başlayalım dedi lansinohu önerdi, bende alcam.eczaneler çok pahalı ama gerçekten.o önermeseydi ben mustela alcaktım.
bendede kan pıhtılaşması var ama doktor illa sola yatıcan diye bişey demedi
fakat sol tarafa yatmak daha iyi bebek için
gün içindede vakit bulunabilirse sol tarafa yan yatıp 2 saat dinlenmek çok faydalıymış
20 dk çok az en azından 2 saat sola 20 dk diğer taraflara yat bence
yok canım tam tersi, sabaha dek sola yatıyorum ama 15-20 dk sağda ara veriyorum dinleniyorum.çokta sorun değil o zman pıhtılaşmada ektra bi sıkıntı yok demekki.teşekkürler.
Selam kızlar kusura bakmayın dünden beri giremedim.

Önce size merhaba deyip durumu anlatayım dedim. Sonra geçmişi okuyup sohbete yetişmeye çalışacağım:KK34:

Dün doktoruma ulaşabildim. Sadece tahlil yeterli olmayacaktır. Vajinal muayene ol hatta kültür alsınlar dedi. E malum doktor olmadığı için o muayene işi haftaya kaldı. Dün öğlen sağlık ocağına gittim. Kızımın kalp atışaları eskiye göre daha bangır bangırdı. :KK52: Bende 72 kg olmuşum. Şimdilik 10 kg almış oldum. Hedefimde 5-6 daha almak var. Akıntı durumu biraz daha azaldı. Ama 2/3 gün önce yaşadığım ıslanma olayı yok. Sağlık ocağında hemşire baskı nedeniyle altına kaçırmış farketmemiş olabilirsin dedi:KK9: Anam yoksa ben altıma yapıyomda sonra bunalıma mı giriyom erken doğurcam diye:KK9::KK9:

Doktor işi 12'sine kaldı. Trabzondan randevu aldım. Bu arada 2 gündür sabahları miğdem bulanıyor. Yediklerim yukarı çıkıyor. Ve içim yanıyor. Kızımın saçlarımı çıkıyor ne:KK52::KK52:
canım çok şükür iyisiniz ya önemli olan bu.bende hala ara ara çıkarıyorum yediklerimi, ama sanırım bebekle ilgisi yok sabah ekmek içi nefes boruma kaçtı öksürürken kustum ki zaten hamilelik önceside kolay çıkarırdım :) saçlı olsa keşke bebeklerimiz bende çok saçlıyım ama sanki benimki kel doğcak gibi eğer bulantı yanma olayı doğruysa.

kızlar hastane için göğüs pompası almamız gerekiyormu bilen varsa yazsın lütfen bide bebiş için emdirme yastığı:KK3:
canım bende göğüs pompasını doğumdan sonrasına bıraktım ihtiyaç durumuna göre alayım deidm, zaten doğumum özelde olcak hastanede ihtiyaç duyarsam ordan verirler.sütüm olmazsa bakıp bakıp üzülmem hem.emzirme yastığınıda sipariş ettim geçen bi ark demişti çok faydalı bel ağrısı çekmenizi engelliyo emzirirken özellikle büyük göğüslere tavsiye ediyorum demişti, benimkiler küçüçk ama aldım.pompayıda araştırdım ihtiayacım olursa eşime diycem onu aldırcam.

bugün geç katıldım aranızaa kayinvalidemdeyim misafiri gelecek akşam yemeğe ona yardım ediyorum bi selam verip kaçacağm umarım herkes iyidir bizde kızımla çok iyiyiz sadece yorulduk biraz daha misafir gelmeden...
Bu yatis pozisyonu ile ilgili dün bana da söyledi doktorum mümkün olduğu kadar yan yatmaya çalış yüz üstü ve sırt üstü asla dedi. Ama dediğiniz gibii uyanınca genelde kendimi sağda yada sırt üstü yatarken buluyorumm:) ayrıca bu alttan muayene konusu kendi adıma söylüyorum hiç hiç hoş bişey değil benim bugüne kadar hemen her muayenemde alttanda bakıyor çok nadirdir sadece ultrasonda baktığı. Plasentanin aşağıda oluşu galiba bunun sebebi çünkü baktığında rahim ağzı değerlerini söylüyor hemşiresine.
bernimde başlarda alttan oluyodu muayenem bide tüp bebekte maherm filan kalmıyo, transferin olduğu günü hiç unutmuyorum üzerime örtü veriler güya adam hazırlanıyo heöşireler beni hazırlıyo derken o bölgeyi açtılar adam ayağa kalktı benle konuşuyo ya eşlerimizin yanında durmadığımız vaziyetlere girdik amaç kutsal diye.napalım mecburuz :) az kaldı bundan sonra ora tekrar bize özel :)

canım çok şükür iyisiniz ya önemli olan bu.bende hala ara ara çıkarıyorum yediklerimi, ama sanırım bebekle ilgisi yok sabah ekmek içi nefes boruma kaçtı öksürürken kustum ki zaten hamilelik önceside kolay çıkarırdım :) saçlı olsa keşke bebeklerimiz bende çok saçlıyım ama sanki benimki kel doğcak gibi eğer bulantı yanma olayı doğruysa.

bernimde başlarda alttan oluyodu muayenem bide tüp bebekte maherm filan kalmıyo, transferin olduğu günü hiç unutmuyorum üzerime örtü veriler güya adam hazırlanıyo heöşireler beni hazırlıyo derken o bölgeyi açtılar adam ayağa kalktı benle konuşuyo ya eşlerimizin yanında durmadığımız vaziyetlere girdik amaç kutsal diye.napalım mecburuz :) az kaldı bundan sonra ora tekrar bize özel :)

Sağol Candaşım. Şükür iyi gibiyiz. Aslında bir konuda da kafamız karşıkta netlik kazanmasını bekliyorum. (Konumuz claxane)

Oooo biz muayene olayını aştık. Candaşın dediği gibi baya açıldık saçıldık. Hele benim durum daha vahim. Evlenmeden önce seri kist ameliyatları geçirdim. Sonuncusu cerrahpaşa tıp fak. olmuştu. Profosör yapmıştı. Ameliyatımda litarütürlere girmem nedeniyle neredeyse bütün sınıfı karşımda görünce büyük şok yaşamıştım :KK17::KK17::KK17: Ama sağlığıma kavuşturdular sağolsunlar...

Son düzenleme:
candaş ve 2013, sizin anneliğiniz daha da kutsal bence :KK16:
sizin geçtiğiniz yollardan geçmek herkesin harcı değil.hamileliğinizde de öncesinde de fedakarlığınız kat kat fazla:KK19:
Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin hayırlı evlatlar versin :nazar::nazar::nazar:

sizin geçtiğiniz yollardan geçmek herkesin harcı değil.hamileliğinizde de öncesinde de fedakarlığınız kat kat fazla:KK19:
Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin hayırlı evlatlar versin :nazar::nazar::nazar:

Hanifecim gözlerim doldu vallahi:KK43: Allah hepimizin yardımcısı olsun. Allah tüm isteyenlere tattırsın evlat sevgisini, evlat kokusunu....

Candaş ve benim gibi olan arkadaşlar gerçekten artık sabır olayı konusunda bir adım öndeyiz. Çünkü normal hamilelik 9 ay ken bizim öncesinde geçen aylarrr, ve yıllarrr oldu tatlım. Rabbime binlerce kez şükürler olsun bugünüm için:KK16::KK16::KK16:

Hanifecim gözlerim doldu vallahi:KK43: Allah hepimizin yardımcısı olsun. Allah tüm isteyenlere tattırsın evlat sevgisini, evlat kokusunu....

Candaş ve benim gibi olan arkadaşlar gerçekten artık sabır olayı konusunda bir adım öndeyiz. Çünkü normal hamilelik 9 ay ken bizim öncesinde geçen aylarrr, ve yıllarrr oldu tatlım. Rabbime binlerce kez şükürler olsun bugünüm için:KK16::KK16::KK16:

amin canım Allah dualarımızı kabul etsin olmayanlara isteyenlere de versin :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Sağol Candaşım. Şükür iyi gibiyiz. Aslında bir konuda da kafamız karşıkta netlik kazanmasını bekliyorum. (Konumuz claxane)

Oooo biz muayene olayını aştık. Candaşın dediği gibi baya açıldık saçıldık. Hele benim durum daha vahim. Evlenmeden önce seri kist ameliyatları geçirdim. Sonuncusu cerrahpaşa tıp fak. olmuştu. Profosör yapmıştı. Ameliyatımda litarütürlere girmem nedeniyle neredeyse bütün sınıfı karşımda görünce büyük şok yaşamıştım :KK17::KK17::KK17: Ama sağlığıma kavuşturdular sağolsunlar...
canım clexane dan neden kafan karışık anlamadım ? evet ya ne günlerdi, canım seninki dahada vahimmiş ya.ama herşeye şükür diyoruz işte zor olunca.rezillik diz boyuda olsa herşey onlara değer...

canım ya öyle görünebiliyosa ne mutlu, her annelik kutsaldır tabi oayrıda.cidden çok zor bi deneyimdi bu yaşananlar.2013 ün dediği gibi sabır hat safhaya taşındı.fedkarlık korku dua.ben inanç koymak istedim oğlumun adı, aslında sebebi bu yaşananlarda gizli.Rabbim hepimizin yavrularını bizlere sağlıkla bağışlasın.üzüldüğüm bi nokta oldu bu konuda.görümcem çok canımı sıkmıştı, sanki herkes tyüp bebek yaptırıyormuş imkansızlara dayanmışlar gibi emeksiz yemek olmaz bizde emek ettik deyip durdu alaycı bi şekilde ( tüp olduğunuda söyledik üstelik) o kadar kırıldım ki. allah yaşatmasın yinede kimseye ama bu farklı bi emek işte.onun emeğide başka.ben kendimi onla kıyaslamazken onun beni basite alması üzdü.heryerde tüp bebek olduğunu söylüyorum insanların tuhafına gidiyo ama aslında anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki o cümleyle.hem umut hem umutsuzluk, hem milletimizin yargısını aşmak vs. yinede çok şükür bugünlerimize.allah nasip etti bizlere, dilerim tüm dileyenlerede nasip olur...çok uzun yazdım ama bi dert dökeyim dedim asen yazınca :)

amiiinnn allah kimselere aratmasın inş ...

Ben d esoluma yatiyorum. Hamile yastigini kullaniyorum. Arkama da yasliyorum yastigi, basimi da ona koyuyorum. Ama cok terliyorum uyurken. EE malum gece bir de tuvalete gidiyorum. Hasta olmak kacinilmaz oluyor.

bende de hamileliğin ilk başındaki gibi sık tuvalete gitme başladı,
bir de suyu fazla kaçırdıysam gecede 7 kere gidiyorum ortalamaa
pöööööfffffffffffffff

oo duygusallık hat safhalarda anlaşılan :) bwen eskidende duygusuzdum şimdide :)) daha ziyade çok çabuk sinirleniyorum ...

[paptya, canım maşallah yinede.biz tek bebekle nefes darlığı çekiyoruz sen iyice sıkıntı yaşıyosundur.Ödem için bileklik filan verdi mi ?

canım benim öyle bir bileklikten falan haberim yok ki,
tuzsuz yemeye çelışıyorum, bol su içmeye çalışıyorum
ama zor durumdayım ben yaaaaaaaaa:KK43::KK43:

Muayene etmeleri lazim bence de. Beni hamileligim boyunca keseyi gormek haricinden attan muayene eden olmadi. Belki bir sorun var bakmalari gerek mi? Size bakildi mi?

canım bana iki kere bakıldı, hem enfeksiyon için numune alındı, hem de rahim boyuna bakıldı

canım clexane dan neden kafan karışık anlamadım ? evet ya ne günlerdi, canım seninki dahada vahimmiş ya.ama herşeye şükür diyoruz işte zor olunca.rezillik diz boyuda olsa herşey onlara değer...

Canım benim claxane önceki düşük nedeniyle önlem amacıyla tüp bebek merkezince başlanmıştı. Daha sonra detaylı ultr. zamanı devam edip etmeyeceğinize karar verirsiniz demişlerdi. Ama doktoro en son gittiğimde doktor pıhtılaşma testi yapalım sonuçta pıhtılaşma yoksa bırakırız dedi. Sonuçlar haftaya çıkacak. Çok korkuyorum bırak demesinden. O bebeğimin canı, kanı sanki. Onu kesersem sorun olur diye düşünüyorum. Senin doktorun ne zaman keselim dedi sana?

CANDAŞ-2013 ayy kıyamam size yaa.. ne güzel rabbım sıkıntılarınızın karsılığında sizi feraha kavusturmuş...çok şükür rabbımın hikmetine....:KK16::KK16::KK16:

ben kaçıyorum kızlar,

yarın geldiğimde inşallah doktoruma görünmüş olacağım 1 ay geçti çok meraktayım.

Allaha emanet olun hepiniz :KK54:

Selam kızlar kusura bakmayın dünden beri giremedim.

Önce size merhaba deyip durumu anlatayım dedim. Sonra geçmişi okuyup sohbete yetişmeye çalışacağım:KK34:

Dün doktoruma ulaşabildim. Sadece tahlil yeterli olmayacaktır. Vajinal muayene ol hatta kültür alsınlar dedi. E malum doktor olmadığı için o muayene işi haftaya kaldı. Dün öğlen sağlık ocağına gittim. Kızımın kalp atışaları eskiye göre daha bangır bangırdı. :KK52: Bende 72 kg olmuşum. Şimdilik 10 kg almış oldum. Hedefimde 5-6 daha almak var. Akıntı durumu biraz daha azaldı. Ama 2/3 gün önce yaşadığım ıslanma olayı yok. Sağlık ocağında hemşire baskı nedeniyle altına kaçırmış farketmemiş olabilirsin dedi:KK9: Anam yoksa ben altıma yapıyomda sonra bunalıma mı giriyom erken doğurcam diye:KK9::KK9:

Doktor işi 12'sine kaldı. Trabzondan randevu aldım. Bu arada 2 gündür sabahları miğdem bulanıyor. Yediklerim yukarı çıkıyor. Ve içim yanıyor. Kızımın saçlarımı çıkıyor ne:KK52::KK52:

Hoşgeldin 2013 ve 2013 :KK9::KK9::KK9:
Herşey şimdilik yolunda gözüküyor bir tek muayenen kalmış ondan da güzel haberle dönersin inşallah canım.
Elif kızımıza da :nazar::nazar::nazar: değmesin annesi demek ki keyfi yerinde maşallah.
Resimleri de profilimde albüm oluşturdum ordan görebilirsin canım.
Zaman yaklaştıkça heyecan basıyor beni daha çok merak diyelim Allah Hayırlı Doğumlar Nasip etsin hepimize...

merhaba herkes... sola yatmayı doktorlar tavsiye ediyor ama baılarıda nasıl rahatsan öle yat diyor. benim kaynım acilde doktordu bi ara kadın hamileyken sırt üstü yattığı için ölmüştü allahım esirgesin tansiyonu varmış. onu duyduğumdan beri çok dikkat ediyorum ama bazen kendimi sırt üstü yatmış bir şekilde buluyorum eşime diyorum beni uyandır döndür diye ama nerdeeee. dikkat etmekte fayda var bence. bu arada göğüs kremi alacak arkadaşlar eczaneden almayın resmen adamı soyuyorlar lansinoh adlı kremi arkadaşım yeni doğum yaptı eczaneden 21 tl ye almış. ben e bebekten 15 liraya aldım.

off çok korktum şimdi =(( dün bir türlü uyuyamadım sol tarafıma yatamadım tetanoz aşısı yüzünden sırt üstü yattığımda nefes alamadım...sağıma yattım birsüre ...zaten gece en az 5 defa kalkıyorum lavaboya gelde uyu =(((az kaldı az sabredelim..

Biz Ufaktan Evimize Kaçalım Artık Kendimi çok çok Yorgun ve Uykusuz hissediyorum :KK43:
Hepinize İyi Akşamlar Hamişler Kendinize ve Bebişlerinize İyi Bakın.
Sevgiler.

off çok korktum şimdi =(( dün bir türlü uyuyamadım sol tarafıma yatamadım tetanoz aşısı yüzünden sırt üstü yattığımda nefes alamadım...sağıma yattım birsüre ...zaten gece en az 5 defa kalkıyorum lavaboya gelde uyu =(((az kaldı az sabredelim..

ya çokta sıkıntı yapmaya gerek yok herkeste aynı şey olcak diye bişey yok ama yinede dikkat.çok şükür az kaldı sonra sırt üstüde yüz üstüde her türlü gerine gerine yatarız inş.

selaammlar herkese.. ben de bugün kan şekeri ölçümü yaptırdım..çok şükür bir şey çıkmadı.. bebeğim de 3 hafta büyük görünüyor. kilosu 1750 gr dı büyük bir bebek olacak dedi doktor...neysekii bugün rahat uyurum bebeğimi özlemişimm...alışveriş yapmadım hiç amaa olsun doğuma yakın toptan hallederim..hıı doğum için gün de 20 mart dedi doktor amaa buradaki tarih 9 gün sonrayı gösteriyor..sizinkide öyle miiii

Ayyyyyy ne kadar zormuşşşşşş:KK53::KK53: çok şükürrrrrrrr bu günlereeeee:KK53:

Ben de iki kez ameliyat iki kez hsg oldu. Ameliyatta. Full anestezi olduğum içn hatırlamıyorum ama kendime geldiğimde çişim vaaarrrr diye ağlıyordum :KK8::KK9::KK9: hemşire sonda takılı çişin yoktur diyodu ben de var dye ağlıyordummmmm :KK9:

Şimdi gülüyorum ama o zaman zorduuuu

Canım benim claxane önceki düşük nedeniyle önlem amacıyla tüp bebek merkezince başlanmıştı. Daha sonra detaylı ultr. zamanı devam edip etmeyeceğinize karar verirsiniz demişlerdi. Ama doktoro en son gittiğimde doktor pıhtılaşma testi yapalım sonuçta pıhtılaşma yoksa bırakırız dedi. Sonuçlar haftaya çıkacak. Çok korkuyorum bırak demesinden. O bebeğimin canı, kanı sanki. Onu kesersem sorun olur diye düşünüyorum. Senin doktorun ne zaman keselim dedi sana?

Clexane demişken. Hergüne acıtıyor mu kızr vurulurkennnnn. Benim heeeeppp acıyoooo

selaammlar herkese.. ben de bugün kan şekeri ölçümü yaptırdım..çok şükür bir şey çıkmadı.. bebeğim de 3 hafta büyük görünüyor. kilosu 1750 gr dı büyük bir bebek olacak dedi doktor...neysekii bugün rahat uyurum bebeğimi özlemişimm...alışveriş yapmadım hiç amaa olsun doğuma yakın toptan hallederim..hıı doğum için gün de 20 mart dedi doktor amaa buradaki tarih 9 gün sonrayı gösteriyor..sizinkide öyle miiii

Ayyyyy seninki de tosun olacak demek kiiiiii

X