2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
cnm bana 2-3 kez bakılmıştı rahim ağzı için bayağı oldu ama.2-3 ay önceydi.geçen hafta gittiğimde bakar diye düşündüm bakmadı.raporu verince bakar dedim onu da yapmayacak.hatta dr yi görmiycem bile.yanındaki asistan kız verecek.tuhafıma gitti.zaten acayip bi dr.bir olumsuzluk yaşasam mumkün değil ulaşamam yani.şu 2 ayıda bi atlatabilsem.

Bana ultrasondan bakip rahim agzi normal diyorlar. :KK53:

Bende dün doktor kontrolune gıttım bebiş biraz aşağıda dedi biraz dinlen dedi.gercekten bende aşağıda olduğunu hissediyorum sanki düşücek gibi tutma hissi bendede oluyor :S

Ozellikle de oturdugum yerden ya da yataktan kalkarken daha cok oluyor.

:emir_bebek: Geceleri tekmelerden uyuyamıyorum...daha doğrusu kasılma mı tekme mi anlayamıyorum aranızda böyle olan var mı arkadaşlar? canım acıyor bazen:KK37:

Gece daha enerjik oluyor benimki de. :KK8:

Hiç alttan muayene olmadım :KK50::KK50:bende

Bakmalari lazimdi bence. Sadece idrara bakiyorlar. Oraya da bakip tahlil yapmalari gerekirdi. Akintim kokusuz kokulu desem bakar belki. Desem mi acaba bakmasi icin? Yoksa bakmadan ilac mi verir?

:emir_bebek: Geceleri tekmelerden uyuyamıyorum...daha doğrusu kasılma mı tekme mi anlayamıyorum aranızda böyle olan var mı arkadaşlar? canım acıyor bazen:KK37:

benimki de akşam ve geceleri çok daha hareketli.karnımı yamultuyo sık sık,sağa sola gidiyo kafası ya da poposunun geldiği yeri şişiriyo çok komik bi görüntü tabii eğleniyoruz ama bi yandan da karnım geriliyo öyle yaptığı zaman.ama çözümü bulduk,dokunduğumuzda hemen ordan kaçıyo :KK9:

kilo konuşulmuş ben 9 kg aldım toplamda,doktor geçen muayenede aylık 1,5 kg den fazla alma,zayıfsın ama yine de dikkat et dedi..bu ay da 2 kg aldım cumartesi kontrol var, yine fazla almışsın dicek ama yapabileceğim bi şey yok :KK52:

benimki de akşam ve geceleri çok daha hareketli.karnımı yamultuyo sık sık,sağa sola gidiyo kafası ya da poposunun geldiği yeri şişiriyo çok komik bi görüntü tabii eğleniyoruz ama bi yandan da karnım geriliyo öyle yaptığı zaman.ama çözümü bulduk,dokunduğumuzda hemen ordan kaçıyo :KK9:

kilo konuşulmuş ben 9 kg aldım toplamda,doktor geçen muayenede aylık 1,5 kg den fazla alma,zayıfsın ama yine de dikkat et dedi..bu ay da 2 kg aldım cumartesi kontrol var, yine fazla almışsın dicek ama yapabileceğim bi şey yok :KK52:

Biz de gidikliyoruz. :KK52: Bazen kaciyor bazen de hosuna gidiyor kacmiyor :21:

Bakmalari lazimdi bence. Sadece idrara bakiyorlar. Oraya da bakip tahlil yapmalari gerekirdi. Akintim kokusuz kokulu desem bakar belki. Desem mi acaba bakmasi icin? Yoksa bakmadan ilac mi verir?

Genel itibariyle akıntı beyaz renk ve kokusuz oluyor bu tüm hamilelerin şikayeti. Bakmadan ilaç da yazmaz heralde...

Kizlar evde cok canim slklliyor da. Oyun alsam tv ye baglayip oynasam diyorum. Sonra esim alisir mi diye de korkuyorum. Yakinda dogum iznine cikicam ve evde tek basinayim.

Tv aciyorum ama bunaliyorum yine de.
bende digitürk sinema salonları var sabahları program akışına bakıp seyredeceğim filmleri seçiyorum sonra o saatlerde sinemadaymışım gibi keyif yapıyorum çok zevkli oluyo:KK53: oyun fikride güzel aslında tv ye yapışman gerekmicekse malum göbekler zorluyo hele 30. haftadan sonraa:KK4:

günaydın =) benim kızda beni rahat bırakmıyor 3 gündür aşağıya doğru baskı var gibi gerçektende banada oluyor hemde nasıl =((( beni çok yoruyor özelliklede akşamları dün uyumam çok zor oldu ağlasam yeridir soluma teetanoz aşısı vurulmuşum o tarafa yatamıyrm sırt üstü yatsam nefesim daralıyr sağıma yatıyrm göbişim benim çok mu büyüdüde ben rahat edemyrm =(( kızlar hamileliğimin en zor dönemi bu dönem oldu bende ...hatta dün birazda karnımın alt kısmına doğru iğne batmaları hissettim sancı bu mu acaba ???
ben de en zor haftamı geçiriyorum adanamcım 2 gündür özellikle akşamları karnım taş gibi ve patlayacakmış gibi oluyor biraz ince giyindiğimdede karnım ağırmaya başlıyor hemen giyiniyorum birde bebeğimizin kemik gelişimi artıyormuş bu dönemde ondan zorlanıyoruz birden ağırlaşıyoruz ben artıkyememeye başladım eskisi gibi canım istemiyor heokp bir tokluk hissi var ama sabahları bol peynir yiyorum gün içide süt ve yoğurt kalsiyum alsın diye bebiş zaten süt ürünleriyle aramçok iidir ekmeği kestim şişiriyor zaten yer yok midem daraldı iyice gün aşırı et yemeye dikkat ediyorum bide bol ıspanak patates genel öğünlerim bunlar meyveyle aram yok pek:KK49::KK49:

günaydınnnnnnnnnn herkeseeeeeeeeeee

sağlıklı ve huzurlu bir günümüz olsun inşallahh hepimizin
amin

canlar bu aralar benim iştahımda azalma var, mesela ben 23-27 arası deliler gibi yemek yedim
ama şimdi canım çok bir şey istemiyor
acaba bebekleri besleyemiyor muyum diye de korkmuyor değilim
şimdi deli gibi portakal canım istiyor
günde 3,4 tane portakal yiyorum
bebeklerim nasıl beslensin portakalla yaaaaa
bende de durum aynı papatyacım bak meyve sevmem fazla ama şimdi dedin ya benimde canımportakal çekti iimi:KK56:

Muayene etmeleri lazim bence de. Beni hamileligim boyunca keseyi gormek haricinden attan muayene eden olmadi. Belki bir sorun var bakmalari gerek mi? Size bakildi mi?
banada alttan muayene yapılmadı bu kontrolümde bekliyordum çatı darmı falan bakar iye aslında .sormadımda sonra sonrakine bakmazsa ben sorucamne zaman bakıcan doğurcam nerdeyse diye:KK52: benim drum kendinden çok emin gözüküyor genç bir doktor ama çok bilinç.li özellikle şikayet varmı yokmu bunu öğrenip buna göre bir çözüm yöntemi kontrol ve program izliyor eminim gerekiyorsa o hafta bakardı:KK14:

benim bebişimde çok hareketli karnım çok gergin oluyo ama hareket ettikçe mutlu olduğunu düşünüyorum bol bol konuşuyorum babasının sesinide tanıması gerekirmiş çok olmasada eşimde konuşuo bize tekmelerle cvp verio :)

ben 46 kiloyla hamile kaldım şuan 56 oldum brz fazla aldım ama takmıyorum hiç sonra veririz nasıl olsa :)

paptyacım, inş eski formuna kavuşursun iştah konusunda, çok şükür senin bebeklerde erken doğma riski yok dimi ? şubatın ortasını görelimde hayırlısıyla sonra oh deriz doğsalar bile çok sıkıntılı olmaz gibi düşünüyorum.

lolocum :) allah sabır versin :)

Ya kızlar bana haftasonu dr kesinlikle sağına yatmayacaksın sırt üstüde yasak tek solda yatcaksın dedi ama uyuşuyorum solda sürekli yatınca, arada bi 15-20 dk mmola veriyorum sizce sakıncası varmıdır.birde kan pıhtılaşmam varya acaba o kadar süre bile bebeğe kanın ulaşmasını zorlarmı diye düşündüm. ? fikriniz var mı bu konuda ?

2013, naptı acaba dr a gştcekti dün bi daha yazmadı.inş bi sıkıntısı yoktur.

candas cım drum banada demişti ödemlerimden dolayı. soylediğine göre sol tarafa yatmak bebeğe daha fazla kan gitmesine, karaciğere olan yükün azalmasına . sende ki kan akımının daha iyi olmasından dolayı sol yan diyorlar

Simdi bu saga sola yatma meselesinde bebek icin bir zarari mi olacak da soyle boyle yat diyorlar yoksa biz mi rahat edemeyiz idye oyle diyorlar. Ben gayet rahat ediyorum duz yattigimda ya da sagima yattigimda ama bebegime bir sey olur diye sola yatiyorum mecburiyetten yani.:44:

canım kan akışı azalıyomuş sola yatmadığımız, sola yatarsak kan akışı yeterli olduğundan bebekte beslenebiliyomuş.

anam bı benımkı abartıyo sanırdım..senın kı benımkınden betermıs:KK9: wc ye fılan kendım gıdıyorum okadarına gelemezdım heralde :KK9: yınede masallah:nazar:

kızlar bu sag sırt meselesı soyleymıs drum dedı..15-20 dk dan fazla sırt ustu ve saga yatmayacakmıssın..bebegı besleyen kan damarları sagdan gıttıgınden saga yatınca baskı yapıyorsun ve kan akısı azalıyor..hatta saga cok yattıgında bebegın beslenmesı bıle azalıyormus..o acıdan haydı herkes sola..:KK9::KK9: ama gece ne zaman kalksam hep sagımdan uyanıyorum:KK9::KK9: oda ayrı bır dert..
canım evet sebebini biliyorumda aynen senin gibi sağda buluyorum kendimi.işte zaten birde pıhtışalma sorunu olunca tedrgin oldum.15 dk da olsa yatmıcaz demekki :KK43: napalım yavruların hatrına katlancaz.az kaldı zaten şükür.

oo maşallah ne kadar hareketli :)) benimkide gece daha hareketli ama hiç uyutmamazlık etmedi.
candas cım drum banada demişti ödemlerimden dolayı. soylediğine göre sol tarafa yatmak bebeğe daha fazla kan gitmesine, karaciğere olan yükün azalmasına . sende ki kan akımının daha iyi olmasından dolayı sol yan diyorlar

teşekkürler canm bundan dolayı sola yatmalıyız biliyorumda pıht olanda da olmayanda da aynı şekildemi etkilenir bebek onu bilemedim.

merhaba herkes... sola yatmayı doktorlar tavsiye ediyor ama baılarıda nasıl rahatsan öle yat diyor. benim kaynım acilde doktordu bi ara kadın hamileyken sırt üstü yattığı için ölmüştü allahım esirgesin tansiyonu varmış. onu duyduğumdan beri çok dikkat ediyorum ama bazen kendimi sırt üstü yatmış bir şekilde buluyorum eşime diyorum beni uyandır döndür diye ama nerdeeee. dikkat etmekte fayda var bence. bu arada göğüs kremi alacak arkadaşlar eczaneden almayın resmen adamı soyuyorlar lansinoh adlı kremi arkadaşım yeni doğum yaptı eczaneden 21 tl ye almış. ben e bebekten 15 liraya aldım.

Kizlar evde cok canim slklliyor da. Oyun alsam tv ye baglayip oynasam diyorum. Sonra esim alisir mi diye de korkuyorum. Yakinda dogum iznine cikicam ve evde tek basinayim.

Tv aciyorum ama bunaliyorum yine de.

Tv coooookkkk sıkıcı:KK50: ben de baslarda cok zorlanmıştım. O zamanlar yazdı bir de hem Ramazan dış je zor geçiyordu. Zor adapte oldum eve.. Kendime hedefler koyuyorum. Kitap Kur'an okumak gibi derkeeeennn geçiyor zaman.
Oyun olarak da telefondan idare ediyorum artık:KK9:

evde oturmayı istiyoruz ama insan bir süre sonra da sıkılıyor. kitap okuyabilsin. bir de bebek kitapları olabilir. sonra düzeltmen gereken dolapların vs varsa

onları topla düzelt:KK1: tvde de birşey olmuyor ya. telefonu al eline uzun zamandır konuşmadığın kişileri ara :KK53:

Evet yaaa araya araya millet kalmadı günde iki kere ablamı iki kere eşimi arıyorum :KK9:

günaydın =) benim kızda beni rahat bırakmıyor 3 gündür aşağıya doğru baskı var gibi gerçektende banada oluyor hemde nasıl =((( beni çok yoruyor özelliklede akşamları dün uyumam çok zor oldu ağlasam yeridir soluma teetanoz aşısı vurulmuşum o tarafa yatamıyrm sırt üstü yatsam nefesim daralıyr sağıma yatıyrm göbişim benim çok mu büyüdüde ben rahat edemyrm =(( kızlar hamileliğimin en zor dönemi bu dönem oldu bende ...hatta dün birazda karnımın alt kısmına doğru iğne batmaları hissettim sancı bu mu acaba ???

Ayyy o iğne batmasından bana da olduuuuu. Ne fena bi şi di :KK50:

duygusallık bende de hat safhada hatta ağlayacak bir şey bulamayınca doğum zamanımı hayal edip ağlıyorum.

kendimi bi ölcem sanmalar, bi yoğun bakımda hayal etmeler töbe töbee :KK1: iyice kafayı yedim ben :82:

Benimde aklıma geliyo bazennnn...
Hemencecik kovuyorum sonra o düşünceleri:KK42::KK45:

Kızlar geçen çarşamba dr ye gitmiştim ya raporu nezaman alcağım diye sordun.yarın için gel al dedi.aimdi aradım yarın geleceğim randevu alayım diye.istediğin saatte gel.dr 11.30 da geliyor.sen sabah 8.30 dan sonra gel al ropuru dediler.e kontrol falan yokmu dedim.yok biz raporu hazırlarız.sabah gel al dediler.ilginç geldi.muayne falan etmeden verecek raporu.bidahaki muaynem 2 hafta sonra.

Benim raporlarımı hep eşim aldı. Sonuçlarımı da o gösterdi.

anam bı benımkı abartıyo sanırdım..senın kı benımkınden betermıs:KK9: wc ye fılan kendım gıdıyorum okadarına gelemezdım heralde :KK9: yınede masallah:nazar:

kızlar bu sag sırt meselesı soyleymıs drum dedı..15-20 dk dan fazla sırt ustu ve saga yatmayacakmıssın..bebegı besleyen kan damarları sagdan gıttıgınden saga yatınca baskı yapıyorsun ve kan akısı azalıyor..hatta saga cok yattıgında bebegın beslenmesı bıle azalıyormus..o acıdan haydı herkes sola..:KK9::KK9: ama gece ne zaman kalksam hep sagımdan uyanıyorum:KK9::KK9: oda ayrı bır dert..
Bu sağ sol meselesini bilmiyordum. Yani sola yatmam gerektiğini biyordum da ayrıntısını bilmiyordum. Ama ben soluma yatınca damarım sıkışıyor gibi oluyor lıkır lıkır sesini duyuyorum..

Db55 alttanmuayane yi kafana takmışsın tatlım karından muayene ederken bi problem görse idi alttan da muayene ederdiiii.. Kafana takma. Hem alttan muayene hiç de hoş bi şi olmuyor.

SELAMLARRR.....
ben geldim kuzular...zaman ilerliyor,tekmeler sertleşiyor,hepinize bol tepişler...:KK16::KK16:
yarın muayenem var,çalışabilir kağıdı da alacağım...
yasa izindeyken kesin geçer diyo eşim dostum...İnşalllah dedikleri gibi olur,izindeyken de bu haktan yararlanılabiliniyormuş sanırım.:44:

paptyacım, inş eski formuna kavuşursun iştah konusunda, çok şükür senin bebeklerde erken doğma riski yok dimi ? şubatın ortasını görelimde hayırlısıyla sonra oh deriz doğsalar bile çok sıkıntılı olmaz gibi düşünüyorum.

lolocum :) allah sabır versin :)

Ya kızlar bana haftasonu dr kesinlikle sağına yatmayacaksın sırt üstüde yasak tek solda yatcaksın dedi ama uyuşuyorum solda sürekli yatınca, arada bi 15-20 dk mmola veriyorum sizce sakıncası varmıdır.birde kan pıhtılaşmam varya acaba o kadar süre bile bebeğe kanın ulaşmasını zorlarmı diye düşündüm. ? fikriniz var mı bu konuda ?

2013, naptı acaba dr a gştcekti dün bi daha yazmadı.inş bi sıkıntısı yoktur.

bendede kan pıhtılaşması var ama doktor illa sola yatıcan diye bişey demedi
fakat sol tarafa yatmak daha iyi bebek için
gün içindede vakit bulunabilirse sol tarafa yan yatıp 2 saat dinlenmek çok faydalıymış
20 dk çok az en azından 2 saat sola 20 dk diğer taraflara yat bence

Selam kızlar kusura bakmayın dünden beri giremedim.

Önce size merhaba deyip durumu anlatayım dedim. Sonra geçmişi okuyup sohbete yetişmeye çalışacağım:KK34:

Dün doktoruma ulaşabildim. Sadece tahlil yeterli olmayacaktır. Vajinal muayene ol hatta kültür alsınlar dedi. E malum doktor olmadığı için o muayene işi haftaya kaldı. Dün öğlen sağlık ocağına gittim. Kızımın kalp atışaları eskiye göre daha bangır bangırdı. :KK52: Bende 72 kg olmuşum. Şimdilik 10 kg almış oldum. Hedefimde 5-6 daha almak var. Akıntı durumu biraz daha azaldı. Ama 2/3 gün önce yaşadığım ıslanma olayı yok. Sağlık ocağında hemşire baskı nedeniyle altına kaçırmış farketmemiş olabilirsin dedi:KK9: Anam yoksa ben altıma yapıyomda sonra bunalıma mı giriyom erken doğurcam diye:KK9::KK9:

Doktor işi 12'sine kaldı. Trabzondan randevu aldım. Bu arada 2 gündür sabahları miğdem bulanıyor. Yediklerim yukarı çıkıyor. Ve içim yanıyor. Kızımın saçlarımı çıkıyor ne:KK52::KK52:

hepinize selamlar :KK16::KK16::KK16:
en sonunda beşiğimizi annemle beraber yeniledik.kadıncağız dikişi kendi kendine öğrenmiş biri olarak gayet başarılı bi iş çıkardı ama olmadı zannediyor :KK9::KK9::KK9:
ütüleyip kılıfları takınca bi iki ufak süsleme yapmayı düşünüyorum.hani şu pahalı sepet beşikler var ya tüllü müllü onların çok maliyetli olduğu için pahalı olduğunu sanıyordum.ama sadece 60 liraya mal oldu :KK9::KK9::KK9:
süslerle filan 70 olur belki :44:
umarım herkes iyidir:nazar:bebeişlerin keyifleri yerindedir :emir_bebek::emir_bebek:
evde sıkılanlar varmış bence evde sıkılma lüksüne sahip olduğunuz için sevinmelisiniz :KK1:
ben işlerimi listeleyince vakit yetmicek diyorum bırakın sıkılmayı dinlenmeye fırsatım yok:KK50:
sıkılmanın tadını çıkarın işte :KK9: bebişler gelince yorulucaksınız dinlenin fırsat varken :KK34:

Ne çok yazmışınız yine kızlar,

Öncelikle Candaşım ve Papatyam beni merak etmişler sizi koccaman :KK54::KK54: öpüyorum.

Cemrem ellerine sağlık ne güzel bir süsleme olmuş. Orjinal:KK9::KK9:

Belgin kızına maşallah canım ne kadar da büyümüş:nazar::nazar:

Şule' cim adaşım sağol canım benim. Ne çok isterdim yakınımda biri olsun. Hastalanınca bir kap yemek getirenim olsun.:KK19::KK19::KK19: Yalnızlık zorrr

Lolocum kilosu gayet iyi bence. Sen erken doğum yaparmısın bilmem ama senin kocan senden önce doğurur kesin:KK9::KK9::KK9:

Adanam tatlım, eşimin izni benim gibi yılda 23 iş günü. Ben ondan 1,5 ay uzak kalacağım. Malesef okadar izin hakkımız yok. Allah yardımcımız olur diyorum canım. Akışına bıraktım takmayacağım artık kafama:KK34: Bu arada Hastanem İstanbulda Hisar Hospital canım

Poreselen Allah yardımcın olsun. Ama maşallah :nazar:kilosu yerinde endişelenme canım

Senkarcım geçmişe de baktım ama göremedim. Sen resimmi yükledin? Papatya nerde gördü senin göbüşü? Ben niye görmüyom :KK19:

Kızlar çok döktürmüşsünüz gördüklerim bunlar oldu. Kaçırdıysan kusura bakmayın. Ama sola yatıyoruz. Sonra Edlin' in dediği gibi kendimizi sağda buluyoruz:KK9:

Son düzenleme:
kızlar hastane için göğüs pompası almamız gerekiyormu bilen varsa yazsın lütfen bide bebiş için emdirme yastığı:KK3:

kızlar hastane için göğüs pompası almamız gerekiyormu bilen varsa yazsın lütfen bide bebiş için emdirme yastığı:KK3:

Canım benim eltim geçen sene doğum yapmıştı. Pompa almamış. Sonra ilk gün hastanede lazım oldu sadece o gün kullanmış. Şimdi bana verdi onu çantama koyacağım.

Emzirme yastığıda bence almalısın. Ben Hamile yastığı almıştım onun hediyesi olarak emzirme yastığı vermişlerdi. Kızım ilk eşyası odur:KK34:

X