2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Allah a sıgındım inşallh bişey olmaz gerçi böle şeyleri cok okudum hatta teyzem hamıleyken canavar kuzenım bazen ole bı zıplıyodu kı ustune ama teyzem bısey olmaz merak etme diodu sıvısı onu korur ama suanda o kadar vicdan azabı duyuyorum ki temizliği bile bıraktım cok uzuldum ıkı saattır özür diliyorum ıyıce manyaklastım yaaaa :KK50:

kızlar temızlık yapıyorum duvarla kanepe arasına gireğim dedim göbeğimi unuttum sanırım göbeğimi çarptım bişey olmaz degıl mı yaa ole fena carpmadım ama vıcdan azabı duyuyarum suanda :KK50::KK50::KK50::KK50:
sanmam bişey olacağını ama yinede dikkat etmek lazım
amniyon sıvısı bebeği darbelerden koruyor ...hareketlerini takip et ..birdaha bebişini riske atacak temizliklere falan kalkışma bence Allah korusun yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin
benimkini düşündüm de :KK1:
üste soru bile sorar :KK9::KK9::KK9:
senin şuranda ben var der ortalık yerde :KK9: bol malzemos oluruz valla :KK4:

:KK9: :KK9: :KK9: :KK9:

bu zaten duygularımızın yoğunlaştığı hassaslaştığımız bi dönem normal merak etme zaman zaman hepimizde oluyodur.. benim bu zamana kadar hiç mide problemim olmamasına rağmen son 1-2 haftadır bende bile ara ara mide yanması gibi bişey oluyo ama çok değil, biçok kişi de yazdı olabiliyomuş bu haftalardan sonra, normal yani endişelenme, ama çok yoğunsa doktoruna bi sor istersen belki bi ilaç verir...

bende oyle dusunuyorum arkadasim ama insan boyle bir seyin icinde olunca sanki omur boyu surekli, alinganlik yapan,suratsiz,cekilmez... ozelliklere sahip biri olcakmis gibi hissediyor.ama goruyorumki sadece bende olan bisey deil enazindan tesekkurleer! birde ben bebek bakim urunu almayi dusunmuyorum,bebgimin cildi zaten cok hassas ve narin olmazmi?nede olsa kimyasal madde illaki iceriyodur.o urunleri kullana kullana sonradan ciltte allerji yapabilir.bende ole olmaya basladi.kullandigim kremler agdalar hatta bulasik ilaci bile allergi yapmaya basladi.annamdede vardi o tur alerjiler.o yuzden benim minigimdede olabilir diye korkuyorum.bende o sebeple krem lerimi eczaneden almayi tercih ediyorum.daha guvenilir oluyo.sadece pisik kremi kullanmayi dusunuyorum bebegim icin.

Tatlımmmmmmmmmmmmmm
4 hafta varya senin 32 olmasınaaaaaaa:KK8::KK8::KK8:
Seni heyecanlandırmış gibi olmayayım daa ben heyecanlandımmmmmm:KK52::KK52:

ben de sabah uyandım, kendi kendime düşündüm
bir ay sonra acaba şimdi nasıl olurum diye
kime benzeyecekler
huyları nasıl olacak falan filan
heyecanlanıyorum yani ben de

kılzar bısey soyleyın bısey olmaz demii yaaa sonucta su dolu kesesi koruyordur degılmı

canım bir yerde okumuştum, kesemizdeki kas sistemi
en sağlam va en mükemmel kas sistemlerinden biriymiş
bir şey olmamıştır canımm:nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek:

akşama ne pişireceksiniz kızlar? sizlerden kopya çekeyim bari
çorbam var, yanına da kara şimşek pişireyim diyorum ama

selam herkese :)

Nasılsınız kızlar ? Allah bereket versin topik çoşmuş :)

papatya, kara şimşek ne kız ???

kızlar temızlık yapıyorum duvarla kanepe arasına gireğim dedim göbeğimi unuttum sanırım göbeğimi çarptım bişey olmaz degıl mı yaa ole fena carpmadım ama vıcdan azabı duyuyarum suanda :KK50::KK50::KK50::KK50:

Tatlım bi zarar söz konusu olsa idi kanama, akıntı, ağrı gibi şikayetlerin olurduuuuu..
Şiddetli bir ağrın sancın yoksa sıkıntı olmaz inşallah..
Millet tarlada çalışıyor da bi şi olmuyor
:KK34:

:KK9: :KK9:
Allah var benimki yapar ama ben istemem :KK14:[/QUOTE

benimkini düşündüm de :KK1:
üste soru bile sorar :KK9::KK9::KK9:
senin şuranda ben var der ortalık yerde :KK9: bol malzemos oluruz valla :KK4:

:KK9::KK9::KK9::KK9:

akşama ne pişireceksiniz kızlar? sizlerden kopya çekeyim bari
çorbam var, yanına da kara şimşek pişireyim diyorum ama

Bizde akşama patlıcanlı yemek var..
Karaşimşekkk bollll vitamin neden olmasın:KK34:

Son düzenleme:
Bebeğe Alınması Gereken İlk Oyuncaklar
Bebeğin İlk Oyuncakları
Bebeklerde Oyuncak Seçimi

Bebek dünyaya geldiği ilk andan itibaren anne ile iletişime geçer. Annenin sonsuz sevgisini hisseden bebek daha sağlıklı bir gelişim gösterir. Bebeğin gelişimi; sevgi ve ilgiyle beslenirken oyuncaklar da bu sürece katılmalıdır.

İlk oyuncaklar neler olmalıdır?

Sallanan oyuncaklar: İlk ay oyuncağının göz hizasında olması çok önemlidir. Sallanan renkli oyuncaklar seçebilirsiniz. Başlangıçta bebek bu oyuncağa bir süre ilgisiz kalsa da dış dünyaya uyum sağladıkça ilgisi artacaktır. Bu tip oyuncaklar bebeğin algısını güçlendirerek çevresini daha çok fark etmesine yardımcı olacaktır.
Sallanan oyuncak ve objeyi aralıklarla değiştirin. Bu değişimi fark edecektir.

Renkli oyuncaklar: Sallanan objelerin canlı renklerde seçilmesi önemlidir. Kırmızı, mavi, yeşil renklerde olabilir. Parlak renkli oyuncaklar da olabilir. Yatağan yakın çevresine de bu renkli oyuncakları yerleştirebilirsiniz. Diğer aylarda başını hareket ettirmeye başladıkça bu oyuncaklar da dikkatini çekmeye başlayacaktır.

Sesli oyuncaklar: Bebeğin çevresinin farkında olmasını sağlamak için oyuncaklar bebeğin duyularına hitap etmelidir. İşitme duyusunu güçlendirecek müzikli dönenceler ilk ayda çok yararlıdır. Bu oyuncak ; bebeğin farklı sesleri de fark etmesini sağlayacaktır. Bir müzik kutusu, CD çalar da işe yarayabilir. Özellikle de uykuya geçiş zamanlarında çalacağınız müzikler onu rahatlatarak daha sakin ve huzurlu bir şekilde uykuya dalmasını sağlayacaktır.

Anne / Baba da ilk ay oyuncaklarıdır. Dokunulmak bebeğin sevildiğini, değer verildiğini ona hissettirir. Güven duygusu kazandırır. Yüzünüz ve gülüşünüz onun için en eğlenceli oyuncaktır. Yüzünüzü ona yaklaştırın ve sesli bir şekilde gülümsemeye başlayın. Onu sevdiğinizi söyleyin. Şarkılar, ninniler söylediğinizde sizi dikkatlice dinlediğini, her yaklaştığınızda heyecanlandığını fark edeceksiniz. Onunla ne kadar çok konuşursanız o kadar çok uyaran alır. Sizinle iletişimi artar ve annesi olduğunuzu daha çok fark eder.

Oyuncaklar; bebeklik döneminde çok önemlidir. Bebeğin tüm duyuları için uyaran görevindedir. Dış dünyayı daha çok algılamasına, görsel ve işitsel dikkatinin artmasına olanak sağlar. Bebeğin diğer aylarda göstereceği gelişim aşamaları için bir temel oluşturulmasına yardımcı olur.

Çevresinin daha çok farkında olan bebek; çevresi ile daha fazla iletişim kurar, güven duygusu gelişir ve mutlu bir çocuk olmanın temellerini atmış olur.

Alıntı :nazar:

$forumdasnetsagliklioyun.jpg

Bebeğiniz için sağlıklı oyuncak
bebekler için sağlıklı oyuncaklar

Bebek oyuncakları almadan önce içerisinde tehlikeli kimyasallar bulundurabilen oyuncaklar olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.Sağlıksız oyuncaklar bedensel gelişimini tamamlamayan çocukları ölüme bile götürebilir.Unutmayın çocuğunuzun sağlığı her şeyden daha önemlidir.
Bebeğiniz eğlenceli oyuncaklar peşinde olacaktır.Ancak bütün oyuncaklar güvenli mi? Oyuncak alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm sorularınıza yanıt bulacağınız sağlıklı bebek oyuncakları listesi;

Oyuncak alırken nelerden kaçınmak gerekir?

Kurşun: İnanılması zor olsa da pek çok oyuncak kurşun içerir ve kurşun ciddi anlamda zehirlenmelere sebebiyet verebilir. Bu zehirlenmeler böbreğe zarar verebilir, öğrenmede ve büyümede gecikmeye neden olabilir. Amerikada ki oyuncakların 3de 1inde orta ve yüksek seviye arasında kadmiyum, cıva ve diper potansiyel tehlikeli kimyasalların olduğu ortaya çıkmıştır.

Çin malı plastik oyuncaklar: Çin de üretiken oyuncaklarda kurşun boya olduğu Birkaç sene önce ortaya çıkmıştır ve yaklaşık 9milyon oyuncak toplatılmıştır. Çinde ki kalite kontrol diğer ülkelerdekilere göre çok katı olmadığı için Çin malı oyuncak almamak akıllıca bir şey olur. Oyuncakların arkasında nerede üretildiği yazar, buna bakarsanız Çin malı oyuncak almaktan kaçınırsınız.

PVC(Polivinil klorür): Yaygın olarak kullanılan bu plastik vinil klorür, diyoksin, ftalat gibi kanserojen zararlı kimyasallar içerir. Bunlarda astım, alerji ve üreme sorunlarına neden olur. Bu madde oyuncaklarda sıklıkla görülür. Neyse ki etiketinden PVC kullanıldığını anlayabilirsiniz.

BPA(Bisfenol A): Bu kimyasal madde pek çok plastik üründe bulunur ve çocuk gelişimini etkileyebilir. Ayrıca dikkat bozuklukları, erken başlayan ergenlik, obezite gibi rahatsızlıklara neden olur. Kesinlikle kullanmayın.

Alıntı :nazar:

Son düzenleme:
selam herkese :)

Nasılsınız kızlar ? Allah bereket versin topik çoşmuş :)

papatya, kara şimşek ne kız ???

iyiyiz canım sen nasılsın?
evet bugün topiğin bereketli günü

kara şimşek askeriyede çok piştiği için yeşil mercimek yemeğinin askeriyedeki adı canım:KK1::KK1::KK1::KK1:

iyiyiz canım sen nasılsın?
evet bugün topiğin bereketli günü

kara şimşek askeriyede çok piştiği için yeşil mercimek yemeğinin askeriyedeki adı canım:KK1::KK1::KK1::KK1:

:) tahmin etmiştim, yeşil mecimek olduğunu ama atlamim dedim.
biz iyiyz canım siz nasılsınız ? prensin prensesin nasıl ?
topiğe maşallah ya

:) tahmin etmiştim, yeşil mecimek olduğunu ama atlamim dedim.
biz iyiyz canım siz nasılsınız ? prensin prensesin nasıl ?
topiğe maşallah ya

iyiyiz canım çok şükür
ter ter tepiniyoruz valla
karnım şekilden şekile giriyor
yaratık gibiyim diye kendimle dalga geçiyorum
çarşamba günü akşam 4 de randevum var
inşallah kuzular birer kilo olmuşlardır
meriçini de öpüyorum, mutfağa geçiyorum
bay bayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

anlayabiliyorum canım, süre kısıtlı olunca her şeye yetişmek istiyorsun
neyse işlerini epey halletmişsin ne güzel
benim göbeğimi görmen lazım
gerçekten çok komik
şimdi siz az çok popoyu, kafayı, ayaklarını falan anlıyorsunuzdur
inan hiç bir şey belli değil
4 kol 4 bacak
ne neremde bilemiyorum
deniz dalgası gibi karnım
filmlerdeki yaratıklar gibiyim:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
tekmelerimiz yoğunlaştı ama bazı arkadaşların dediği gibi canımı yakacak boyutta değil

elif kime benziyor
1 kilo olmuş nerdeyse
yüzü iyice şekillenmiştir artık

Canım benimde dışarıdan pek birşey belli olmuyor. Sırtını anlıyorum birde yuvarlak bir şey hissediyorum elimle totosumudur? kafasımıdır bilmem:KK9: Evet ya yüzü şekillenmiş. Babası ve benim elmacık kemiklerimiz çıkıktır. Yani yanaklıyız. Kızımızda öyle. İkimize benziyor:KK52:

Geçen biride söylemişti ama ben tekrarlıyım senin göbüşünü merak ediyorum:KK34: Genele koymasanda bir msj at tatlım göreyim kuzuları

canım ya vallahi senin işin çok zor ben akşam beş buçukta geliyrm eve eşim 6 da çıkıyr 7 de evde oluyor ben saat 6 dan 7 ye kadar eşimi en az 3 defa ararım hadi hadi diye birde evde ekmek olmasa söylemem markette oyalanmasın diye direk eve gel derim 10 dakikaya bile tahammül edemem.bu hafta rapor alacktım işe gitmeyeyim diye eşim çok yoruluyorsan al raporu ama sen evde sıkılırsın git dedi bana biliyor başına gelecekleri =) ben eğer işteysem eşimi en fazla defa ararım evdeysem 15 dakikaya bir ararım ee oda sıkılıyr tabi haftada bir maça giderdi şimdi onada yollamıyrm =) biz herşeyden önemliyiz tatlım =)

hahah :KK52::KK52::KK52::KK52:

aynı bennn.. hiç rahat yoktur. gerçi maşallah kocamda dışarı pek çıkmaz ama ama berbere bilem gitse yüzkere ararım.

bazen abarttığımın farkındayım ama ne biliyim çok mu düşkünüm ne :26: takıkğımda ben biraz hiç bi yere bensiz yollamam.

kızlar selamm,

sabahtan beri sizi okuyom gözlerim böle oldu :KK53:

ben perşembeden beri firar oldum. kar çok yağınca o gün eve servisle değil metro ve minübüslerle gittim.

tabi mahfoldum çok üşüyünce de cuma işe gitmedim. biraz da abarttım rahatsızım falan:KK19: aman zaten resmi tatildi. artık

iş yerim pek umrumda değil valla. onlar acımıyo hiç ben de acımıcam. zaten az kaldıı.

dün sürekli bir adet ağrısıgibi ağrı çektim. şimdide kasıklarımda ağrı oluyor. panik olmıcam artık alıştım ya :26:

çıkmadan bi hurma konusunu atmışım ortaya herkes onu konuşmuş :KK1: birer ikişer yediğinizdnen bir şey olmaz kızlar.

ama son haftalarda bol bol yeriz inşallah.

iyiyiz canım çok şükür
ter ter tepiniyoruz valla
karnım şekilden şekile giriyor
yaratık gibiyim diye kendimle dalga geçiyorum
çarşamba günü akşam 4 de randevum var
inşallah kuzular birer kilo olmuşlardır
meriçini de öpüyorum, mutfağa geçiyorum
bay bayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

Papatya ne guzel ikizlerin oluyor. Hem de bir erkek bir kiz masallah. :21: Cok sansliymissin.

Canım benimde dışarıdan pek birşey belli olmuyor. Sırtını anlıyorum birde yuvarlak bir şey hissediyorum elimle totosumudur? kafasımıdır bilmem:KK9: Evet ya yüzü şekillenmiş. Babası ve benim elmacık kemiklerimiz çıkıktır. Yani yanaklıyız. Kızımızda öyle. İkimize benziyor:KK52:

Geçen biride söylemişti ama ben tekrarlıyım senin göbüşünü merak ediyorum:KK34: Genele koymasanda bir msj at tatlım göreyim kuzuları

canım ben daha hiç resim çekmedim desem
:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::
ama söz ilk fırsatta koyacam

Papatya ne guzel ikizlerin oluyor. Hem de bir erkek bir kiz masallah. :21: Cok sansliymissin.
evet canımmm
inşallah şanslıyımdırrrrrrrrr
doğduktan sonrasını düşününce korkmuyorum desem yalan olurrrrr

selamlar mart anneleri ve bebekleri
maşallah alışverişler tamamlanmış
hepiniz iyi günlerde kullanın inşallah
bizim cinsiyetimiz cuma günü belli oldu kesin kız bu sefer açık saçık ortadaydı saklayamadı minnakım :KK1:
zaten hep pembelere bakıyordum artık almaya geldi sıra
ismide eğer kaynatam karışmazsa "pelin" olacak...kabusum oldu resmen isim konusu..herşey yolunda gidiyor çok şükür kafaya takacak bunu buldum :KK19:eşim bana söz verdi ismini bu sefer biz koyacaz kafaya takma diyor ama sen gel bunu bana anlat :KK14:
bide hastanede ameliyattan sonra alt değişme meselesi var
ilkinde genel bayılmıştım hatırlamıyorum altımı nasıl değiştiler biyerlerim göründümü :KK37: ama bu sefer belden uyuşacam için herşeyin farkında olacam...dün eltimle ve kardeşimle konuştum illaki görünüyor hiç görünmese pansuman yaparken açıyorlar dediler :KK25:
özel oda istemiyordum kaynanamla tek başıma zaman geçiremem diye 4 yataklı hastane odası istiyordum ..dün kocike söyledim annen yapmasın sen yap dedim ...oda özel oda tutarım ben ilgilenirim ben değişirim dedi :KK1:herşeyi hallettik denizi geçtik derede boğulduk...

ya ben normal doğum yapmayı düşünüyorum ama belli olmaz tabi sezeryanda olabilir. ben bu alt değiştirme olayını hiç düşünmedim amaaaaaaaaaaa:KK53::KK53: benim annem falan gelemeyecek, kayınvalidem kalır heralde benimle. ben ona yaptırtamam ki bir şey hem utanırım hem içime sinmez...özel hastanede yapıcam eşim kalabilir mi ki acaba .o da beceremezki bi şey. uff sıkıntı yaptım şimdi..:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Bu alt değiştirme durumu ne ya.ben utancımdan ölürüm.eşimde beceremez.napcam şimdi uffffff

X