2013 KPSS mağdurlarının buluşma noktası...Bekle bizi 2014 KPSS ! (Öğretmenlik)

benim de gözler gitmeye başladı tugbim
iyi geceler kızlar
sedefcim düşünmeden uyu kuzum olacagına varır her sey.
 
Sedefcim, çok geçmiş olsun. Okuyunca çok şaşırdım, kalakaldım. Ne insanlar var ya! Rabbim hepimizi böylelerinden uzak tutsun, böylelerini karşımıza çıkarmasın.Çok üzüldüm senin adına. Abin hakkında ne diyeceğimi de bilemedim. İnşallah doğruyu bulur, hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Monalisa hocam çok sağ ol.Şubatın sonuna kadar konuları bitirip sürekli soru bankası ve deneme çözmek istiyorum.Haliyle yavaş ilerleyince de bunu gerçekleştirememekten korkuyorum.Ama dediğin gibi temelimin iyi olması da önemli.Temel olmadıktan sonra konuları bitirsem de bir işime yaramaz. O yüzden elimden geldiğince konuları şubatın sonuna kadar bitirmeye çalışacağım. Olduğu kadar, olmadığı kader…Çözümlü soru bankalarından çalışıyorum.Çok faydasını gördüm.Sağ ol tavsiyen için canım.

Bugünkü raporuma gelecek olursak, yaş problemleri videosu izledim. Yaş problemleri konusunu çalıştıktan sonra konuyla ilgili 2 soru bankasından 129 soru çözdüm. 1 tane de 29 soruluk paragraf testi çözdüm.Bugünkü hasılatım bu kadar.
 


Ne diyim ki kuzum Allah size sabır versin onlara da vicdan. cok zor bir durum. maddiyata üzülmekle alakası yok zaten dolandırılmak insanın zoruna gider.

çok zorumuza gidiyo çok. kaldıramıyoruz. bizim düğünümüze, ailemize hiç yakışmadı. onlar belli ki alışık bunlara, kendi düğününü mahvetcek kadar sapıtan bir gelin sonuçta. ama bizim ailede böyle şey görülmedi. valla benim teyzemin gelini diyo ki, ben böyle altın için kavga çıkarsam önce kendi anam babam beni öldürür diyo. bunlarda tüm kız tarafı birlik. kendi rezilliklerini kendileri yaptılar. biz hala daha abim için oynamaya devam ettik onlar gelin odasında tartışırken. çünkü tüm kız tarafı altınların peşindeydi. oynayan bi erkek tarafı vardı ve eğer biz de oynamasaydık düğün yarıda kesilcekti. sırf abim yarın öbürgün geriye baktığında düğünüm olamadı demesin diye ayakta durmaya çalıştık ki babam yumruk yemesine rağmen o bile çıktı oynamaya. abim anneme ''bişeyler olmuş duydun mu'' dedi. annem de ''şu anda konuşulcak konu değil sen al eşini yanına devam edin düğüne yazık olmasın sana'' dedi. babam da ''oğlum bu düğünü istiyo musun'' dedi. abim devam edelim deyince ''düğün bitince konuşcaz oğlum şimdilik sabret'' dedi. ki tüm akrabalar komşular helal olsun kimse böyle yapmazdı her şeye rağmen oğlunuz için ayakta durdunuz biz olsak bitirirdik dediler. ama abim düğünde yumruk olayını bilmiyodu. zaten o pek gelin odasına da girmedi. sadece halana güvenmiyorum deyince gelin sadece o kısmını biliyo. halam sana naptı dedi sadece onu biliyodu. kısa bi tartışma sandı o. şimdi nolcak hiç bilmiyorum.
 

sağol canım benim. Allah hepimizi böyle insanlardan korusun. gerçekten çok iyi tanıyın. gerçi tanınmıyolar hiç öyle güzel oynuyolar ki ikiyüzlüler.. ama yine de en ufak bir ima, bir işaret gördüğünüz zaman onun peşini araştırın.

biz gene davullar gelince hepimiz ağladık. öyle duygulandık ki erkek tarafı olmamıza rağmen. aahh ahh
 

Haklısın canım.Çok zor bir durum ama siz elinizden geleni yapmışsınız.Tüm zorluklara rağmen ayakta kalmış, düğünü devam ettirmişsiniz.Umarım abin de her şeyin farkına varır da bu işten vazgeçer. Bir de şöyle düşün canım ya gelinin foyası daha sonra çocuk falan olduğunda ortaya çıksaydı o zaman daha kötü olurdu.En başta o masum çocuğa yazık olurdu.Evet, böylesi de çok zor ama en azından baştan her şeyi öğrendiğiniz için daha dikkatli olursunuz.Tabi esas önemli olan abinin bu evliliği bitirmesi olur ama ona karar verecek olan kendisi...
 

İnsanları ne kadar tanıdım desen de ne yazık ki tanıyamıyorsun.Çevremde öyle insanlar gördüm ki evlenince bambaşka insanlar olan...Tabi yine de tedbiri elden bırakmamak gerek bu konularda.En küçük bir işarette elalem ne der diye düşünüp de evlenince düzelir deyip de nişanı atmayan insanlar gördüm.Bu evliliklerin sonu da hüsran oldu genelde.Çok yanlış tabi.Elalemi düşünmek yerine biraz da kendimizi, geleceğimizi düşünmemiz gerektiğini bazen unutuyoruz işte.
 
şimdi annem abimin üvey annesi olduğu için şu an sadece ağlıyo abime bişey diyemiyo. çünkü şu üvey etiketi var ya o yüzden annem korkuyo yuvamı yıktı derse ben kaldıramam o yüzden bişey diyemem diyo. bi de abimin öz annesi gelmedi düğüne, zaten çok buruktu o gece. annem onun anne eksikliğini tamamlamaya çalıştı hep. abim üzülse de annem abime ''boşver düğününü düşün bak tüm sevdiklerin burda mutlu ol bu gece onu düşünme sen'' dedi. öz anne sorununu düşünme derken bambaşka sorunlar çıktı

noktası virgülüne kadar yazdıklarının tümüne katılıyorum. kesinlikle öyle strestendir geçer olur böyle şeyler denmemeli, nişan süreci bi deneme süreci. amaç birbirini daha iyi tanımak. o yüzden en iyisi yol yakınken dönülmeli
 

Anneni tebrik ediyorum canım.Üvey abinin arkasında durmuş, destek olmuş.Öz annesinin eksikliğini tamamlamış.Onun üzülmemesi için her şeyi yapmış. Ne diyeyim bilemedim her şey olacağına varır. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.

İnsanlarımız nişanlılık sürecinin deneme süreci olduğunu bir türlü kabul edemiyor. Olursa olur, olmazsa olmaz.Ucunda ölüm yok ya diyemiyorlar.Bazı yerlerde başından nişan geçmiş insanlarla görüşmek dahi istemiyorlar.Çok kötü ve yanlış bir tutum.Bunun sonucunda da yanlış evlilikler, mutsuz çocuklar...
 

Sedef canın çok geçmiş olsun diyeceğim ama geçmemiş sanırım, gelin hala abinle sanırım evde.

Çok merak ediyorum abinler şimdi evde ne konuşuyorlar, karderlerin altinimizi neden çaldı dediginde ne cevap veriyor, bundan sonra evlilik devam ederse ailesi damarlarının sizin yüzünüze nasıl bakacak,abin bunları nasıl sindirerek
 

Sedefim çok iyi anlıyorum seni bu olayları anlamak için illa ki yaşamak gerekmiyor. cidden üzüntünüzü yüreğimde hissediyorum şuan.
Allah yardımcınız olsun. Kendi düğünleri falan değil bu bir soygun yani. Gözü dönen herkes her şeyi yapar. Vicdanlar parayla değiştiğinden beri insanlık kalmadı kimsede.
Bu bir yuva değil annen üzülmesin yani. Olmayan bir yuvayı yıkmak diye bir şey olmaz ama şimdi bir şeyler yapmazsanız, boşanmazlarsa o zaman işte hayatınız daha berbat olur.
Evinize her girip çıktıklarında huzursuz olacaksınız. mutfağa kalksa nereleri karıştırıyor diye düşüneceksinz.
Hırsızla yaşamak zorunda kalacaksınız. O yüzden abin gözünü açsın ya da açtırın.
 
herkese merhaba ;

çok çok uzun zaman oldu..sanırım temmuzdan bu yana tek bir kelime bile yazamadım.
yüksekovadan ankaraya taşındık.taşındığım bina yeni bir bina bu yüzden internet bağlantısı hala yok maalesef
o yüzden yazamıyorum face giemiyorum telefonum akıllı telefon olmadığı için de doğru dürüst kimseye cevap veremiyorum.

kimler olduğunu tam göremedim ama renginimi sedefimi tubamı gördüm. hepinizi inanın çok özledim buranın ruhu enerjisi gerçekten bambaşka..

ankarada çok ünlü bir kolejde işe başladım maaşı gerçekten çok iyi .ama çalışma şartları beni öldürecek hafta içi 8 -18 cumartesi 10-16 arası full time çalışıyorum bir tek pazarım var oda anca temizlik yemek geçip gidiyor.

bir kere daha anladım ki DEVLET GİBİSİ YOK arkadaşlar en iyisi oturup çalışmak .

ben yavaştan matematikle başladım haftaya özel ders almaya başlayacağım ki biliyorsunuz benim en önemli sıkıntım matematikti.

yeni kitaplar almadım siz aldınız mı aranızda deshaneye giden var mı_
reginam tebrik ederim editör olmuşsun yakışır kuzucum

siz neler yapıyorsunuz?
nilim nerde?
beyazanne atandımı?

daha doğrusu kimler atandı kimler burda çoook merak ediyorum haber veririseniz çok sevinirim.


renginim sedefim ayşegülüm nur tubam tubişim nilim hepinizi çok seviyorum .bu arada bu site için yasağı kaldırdı okul artık burdan girebilirim iletişimimiz kesilmez inşallah
 
clemim hoş geldin kuzummm gözümüz hep seni gözledi datlumm
Teşekkürler canım bir ara editör oldum işte
nil pek uğramıyor ev taşınma işleri vardı onlarlar uğraşıyor sanırım.
beyazanne atandı kendi ilçesine.
nurtubam nişanlandı leylas ve kpsshayali atandı
bizler de kaldığımız yerden devam ediyoruz
bir daha gitme e mi canım arkadaşım
 
Son düzenleme:

[COLOR="#000000"]yok arkadaşım internet varsa bende varım
peşinizi bırakmam zaten çok özledim ayrıca desteğinize çok ihtiyacım var çünkü adam gibi çalışmaya başlamalıyım acaiyip yoruluyorum özel sektör kanımızı iliğimizi sömürüyor renginim

iyi bir programa ihtiyacım var bana yardımcı olun nasıl çaışayayım ne dersiniz?[/COLOR]
 

Kuzucum senin alan yok matematiğin kötü. matematik antreman kitabın varsa ondan bir çalışmaya başla bence.
Kendine program yap ama önce. akşam 6da geliyorsan 1 saat dinlen 12ye kadar falan çalış ya da ne kadar uykuya dayanabiliyorsan.
Önce gkgy bitir istersen zaten gecen yıldan adminli olduğumuz için su gibi bitiyor hemen. Bir de çalışıyorsun hepsini aynı anda yapamazsın zaten. eğitimi 1 ay daha sonraya da bırakabilirsin belki bilemedim:26:
 

Kimsenin ahı kimse de kalmaz kuzum üzülme. Yarın bir gün o ailenin kafası iman tahtasına çarpınca bir şans daha dilenirler ama iş işten geçmiş olur. Kim olsa böyle bir durumda hakkını helal etmez.
Abinler barışmış sanırım ama bu evlilik çok zor. Nasıl yüz yüze bakılır. Abini kandırıp evi ve bir çok şeyi üstüne almaya çalışıp kaçmayacağı ne malum hatta kesin.
Ailecek şebeke bunlar belli, ilk değil bu yaptıkları
O gelinin ilk evliliği de değildir nişanlar da promosyonudur
 

sedefim ne kadar düşünceli ne kadar içten bir kadın annen
kendi öz annesinin yapamadığını yapmış
ben bir şeyi merak ediyorum.abin ne zamandır bu kızı tanıyo ?
hiç mi anlamamış canım ya:18:


hoşgeldin kuzum bizde seni seviyoruz
özlettin kendini valla ya
yeni işin hayırlı uğurlu olsun
ben dershaneye gidiyorum bu sene bir de böyle denicem bakalım
uğra buraya fırsat buldukça özletme bir daha bu kadar
 
sedefim şoktayımilk cümleleri okudum acaba yanlış mı okudum diye tekrar okudum...neler yaşamışsınız böyle...çok üzüldüm inan..emeklerinize verdiğiniz değere yazık etmişler...abine Allah yardım etsin ama o geline sahip çıkması şaşırtıcı..bu kadın yarın öbür gün çocuk doğurursa o hırsız aileyle nasıl olucak..valla ne insanlar varmış pes diyorum...Allah yardımcınız olsun hepinizin, inşallah en yakın zamanda atlatırsınız bu kötü günleri..
 




Yahu okudukça şoka girdim,her cümlede bir kez daha sendeledim. Ben ortada bir yuva göremiyorum malesef.Çünkü sevgi yok,sadakat yok.Yalan dolan var,hırsızlık var,paragözlük var...

Abin o kadınla yaşamaya devam ederse bırak hastalığının tekerrür etmesini,öldürür bile böyleleri adamı mal mülk için... Ya cidden aklım almıyor,insan bu kadar mı düşer para için....Kaç yıl yaşayacağız ki şunun şurasında.... Tek temennim abinin bir an evvel o ayak takımı sonradan görmelerden kurtulması...

Gayet iyi çalışmışsın hocam.Fem'in ilk adım kitabını da edinebilirsin yoksa,güzel anlatmış ve soruları da iyi. Rica ederim ben de çok çektim matematikten.

Ben de dersaneden geldim.Yemek yedim,birazdan da çalışmaya başlayacağım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…