• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

kız nasıl yaptın matematik olmadan o kadar yüksek gerçi katsayısı sözelde azdır ama yinede maşallah, kaç yapıyosun matematiği canım?birde eğitim derslerine nasıl çalıştın anlatır mısın biraz, matematikte temel attıktan sonra ya da atarken yediiklimin modüler seti kitabını al canım problemlerde soruları tip tip ayırmış çok güzel:34:
sedefcim ben dinledim nihan hocayı tamamen dinlemedim ama fikrim olsun diye bakmıştım coğrafya çalışmaya başlamadığım için madenleri dinlemeyim demiştim:)

3 tane matematik yaptım malesef..
ama bu yıl hergün aksatmadan 2 saat matematik çalışacağım.
eğitimi severek çalıştım
konu anlatımı olarak 3 kitap çalıştım
ihtiyaç yediiklim beyazkalem
bunun haricinde piyasada çözmediğim kaynak kalmamıştı
ama bizim branşta herkes yapıyor
matematiği olan kazanıyor
benimle birebir aynı netleri olan sınıf öğretmeni bir arkadaşım var
tek fazlası 15 mat neti
85 aldı
o kadar yani..

Sedef cim kitap seç ala baktım biraz az önce cidden mükemmel ya fiyatlar falan hele şuan kampanyada olan fırsat ürünleri var şaşırdım!!Derse başlamadan güzel bir koleksiyon oluşturmam lazım:34:Teşekkürler canım farkında degildim bile ben bu sitenin..

hımm canım bendensin :29:
ben tm çıkışlıyım ama tarih sıfırdı. hakan dede diye bi hoca var. nette videoları var, google amcaya sor, orda çıkacak o videoları izlemekle başla.
x yayıncılığın tarih ders notlar defteri var, onu edin mutlaka, tarihi çok güzel anlatmış, önemli yerlerine vurgu yapmış ve bu sıkıcı dersi rengarenk kalemlerle yazarak anlatmış.
her konu çalışman bittikten sonra 1 er test çöz. hakan hocanın videoları 15 tane. 15 güne ilk temelin biter. 15 günden sonra yine en baştan tarihe çalışmaya başla, bu sefer tekrar gibi olucak, soru çözümünü artır, 1 test yerine 2 test çöz.
coğrafyada zorlueokul da nihan akar var. inanılmaz güzel anlatıyor, fakat site ücretli ama fiyatlar uygun, onu ordan dinleyebilirsin. coğrafyadan konu anlatımlı kitabım yok benim ama soru bankası olarak uzman kariyerin coğrafya öğreten soru bankası var, onu al, soruların nasıl çözülüceğini bile anlatmış, çok iyi bi kitap.
vatandaşlığı ben şimdilik erteledim. açıkçası onca eğitim dersi varken ona fazla vakit ayırıcağımı da sanmıyorum, ilerde bi cep kitabıyla çalışmayı düşünüyorum.
mattada ofisokul diye bi site var, ben sadece ordaki testleri çözerek ilerlicem onda. ağırlığı sözellere vericem. sen de öyle yap hiç matla vakit kaybetmeyelim çünkü sözellerde baya ezber var.

harikasın canım ya çok teşekkür ederim gerçekten ihtiyacım olan şeylerden bahsetmişsin söylediklerini yapacağım canım :16:

Kızlarr merhabaa. Ben 2011 maliye mezunuyum açıköğretim. Bu sene kpss ye girmedim. Hem okuldan sonra dinlenmek istedim hem işyerime alışma durumum vardı ama artık alıştım insanlar da bana alıştı dinlendim de artık yavaştan başlayayım diyorum. Ancak maliye bölümündne girmek istemiyorum hem zaten maliye böümü için az kontenjan var keşke işletme okusaydım diyorum. Ben genell girmek istiyorum yani alan olarak girmek istemiyorum. Eskişehir'de yaşıyorum 5 senelik evliyim geçen seneki kadrlara baktım Eskişehir'de hep taşrada merkez dışında vardı kadrolar. Kpss hakkında da hiçbirşey bilmiyorum alan değilde genel olarak lisans mezunu olarak girdiğimde hangi dersleri göreceğim, kursa gitmeye vaktim yok hangi yayından alıp çalışmalıyım, bir de bebek düşünüyorum atandığımda doğum yapmak üzere olursam doğum iznimi alabilirim dimi. Lütfen yardımcı olun bana gerçi netten de araştırıcam ama bilgi almak istedim.

canım merhaba :16:
tam bilmemekle beraber şöyle sanırım ama sen yine de araştır, burda da arkadaşlar sana cevap yazar biliyolarsa. sanırım sen genel giriceğin için sadece gy ve gk çalışacaksın. yani türkçe, mat, tarih, coğrafya ve vatandaşlık.

kız nasıl yaptın matematik olmadan o kadar yüksek gerçi katsayısı sözelde azdır ama yinede maşallah, kaç yapıyosun matematiği canım?birde eğitim derslerine nasıl çalıştın anlatır mısın biraz, matematikte temel attıktan sonra ya da atarken yediiklimin modüler seti kitabını al canım problemlerde soruları tip tip ayırmış çok güzel:34:
sedefcim ben dinledim nihan hocayı tamamen dinlemedim ama fikrim olsun diye bakmıştım coğrafya çalışmaya başlamadığım için madenleri dinlemeyim demiştim:)
ben kadına bayıldım yaa o kadar içten anlatıyo ki tamamen maddi çıkarı düşünmeden sadece öğretmeyi istiyo, Allah ondan razı olsun :16:
bu aralar dersler başlamadan ne kadar ilerlesem kardır dedim canım çok sağoll bu arada:) birinci dönem eğitim bilimleri ve matematiği bitirmeye çalışıcam inş biter ikinci dönem iki stajım var hiç zamanım olmayacak maalesef.
çok iyi düşünmüşsün canım, benim daha staj yerim belli olmadı, bu hafta da rahatım ama bi dahaki hafta başlar :36: ben stajda çocuklarımla yorulmuyorum da, evden okula staja dershaneye git gel çok yoruyo. küçük bi şehirdeyim alışık da değilim yollarda gitmeye :40:
Sedef cim kitap seç ala baktım biraz az önce cidden mükemmel ya fiyatlar falan hele şuan kampanyada olan fırsat ürünleri var şaşırdım!!Derse başlamadan güzel bir koleksiyon oluşturmam lazım:34:Teşekkürler canım farkında degildim bile ben bu sitenin..
ben de tatlım hiç netten alışveriş yapmayan ben kapıda ödeme var diye bi deniyim dedim, şimdiye kadar 3 kez kitap aldım ordan hep ya ertesi günü ya da en geç 2 gün sonra getirdiler. çok memnun kaldım gerçekten, ben şimdilik baya stokladım :1: bunları halledeyim artık yeni yıldan sonra denemeler ve soru bankaları alırım herhalde
harikasın canım ya çok teşekkür ederim gerçekten ihtiyacım olan şeylerden bahsetmişsin söylediklerini yapacağım canım :16:
rica ederim canım kolay gelsin :16:

çok iyi düşünmüşsün canım, benim daha staj yerim belli olmadı, bu hafta da rahatım ama bi dahaki hafta başlar :36: ben stajda çocuklarımla yorulmuyorum da, evden okula staja dershaneye git gel çok yoruyo. küçük bi şehirdeyim alışık da değilim yollarda gitmeye :40:

6:

ah canım bizim bireysel uygulama stajımız da var ekstradan. 40 dakikalık bireysel görüşme kaydını dinleyip yazıp hocaya teslim ediyoruz. 40 dakikalık şeyi cümle cümle yazmak 8 9 saat sürüyor ölüyorum ya. bir gün de normal ilkokulda vs derse giriyoruz. yani haftada iki gün hiç kpssye zaman ayırma şansım olmuyor. ama yinede staj güzel bir şey çocukların enerjisini hissetmek "öğretmen ablaaaa" diye bağırmaları çok motive edici oluyor:)

ah canım bizim bireysel uygulama stajımız da var ekstradan. 40 dakikalık bireysel görüşme kaydını dinleyip yazıp hocaya teslim ediyoruz. 40 dakikalık şeyi cümle cümle yazmak 8 9 saat sürüyor ölüyorum ya. bir gün de normal ilkokulda vs derse giriyoruz. yani haftada iki gün hiç kpssye zaman ayırma şansım olmuyor. ama yinede staj güzel bir şey çocukların enerjisini hissetmek "öğretmen ablaaaa" diye bağırmaları çok motive edici oluyor:)

ahh canım Allah kolaylık versin, tabii ki severek yaparsın ama önceliğimiz kpss olduğu için sıkıntılı oluyo. ahh o bağrışları..kesinlikle canım yaa, melek onlar melek :16: öyle masumlar ki.. kimileri abla diyo, kimileri '' oğlum ne ablası öğretmen o öğren öğren '' diyo :9: bi kere birinin karşı sınıftan sevgilisi varmış. bana diyo ki ''öğretmenim haftaya o sınıfa girersen ayşeye selamımı da söyler misin'' diyo. ''ayşe neyin oluyo senin'' diyorum. '' o kadarı seni ilgilendirmez öğretmenim, ama söylerseniz çok mutlu olurum hatta size dondurma bile alırım'' diyo :9: hele 1. sınıflar her şeyi biliyolar. biri bi resim çizmiş. resme bi kız bi erkek yapmış. bana geldi '' baaaakk burdaki sen, yanındaki de kocan '' demesin mi :60: ''ben evli değilim ama, nereden aklına geldi kocamı çizmen'' dedim. ''yüzüğün var senin, benim annemle babamda da böyle yüzük var'' diyo :52: canlarım benim yaa, Allah inş beni onlardan ayırmaz. :31:

selam kızlar düğünümüzü yaptık geldikk :16: senin kadar şanslı değildim sedefim.mecburen gittim ama evde kalıp çalışmayı tercih ederdimm :34: coğrafya notlarınçok güzel eline sağlık.sayfayı not aldım coğrafyaya başlayınca notlarını okucamm :40:

bugün :40:

dünün eksik kalan antrenmanlarımı tamamladım
öğrenmeden 62 soru çözdüm

yarınki hedefimi de yazıyımm

antrenmanlarla mat.ten 5 güne çalışmak

kuram model ve yaklaşımlardan soru çözmek

vaktim kalırsa program geliştirmeye de başlamak istiyorum.kısmettt.yarın dersim de varr

selam kızlar düğünümüzü yaptık geldikk :16: senin kadar şanslı değildim sedefim.mecburen gittim ama evde kalıp çalışmayı tercih ederdimm :34: coğrafya notlarınçok güzel eline sağlık.sayfayı not aldım coğrafyaya başlayınca notlarını okucamm :40:

bugün :40:

dünün eksik kalan antrenmanlarımı tamamladım
öğrenmeden 62 soru çözdüm

yarınki hedefimi de yazıyımm

antrenmanlarla mat.ten 5 güne çalışmak

kuram model ve yaklaşımlardan soru çözmek

vaktim kalırsa program geliştirmeye de başlamak istiyorum.kısmettt.yarın dersim de varr
ben de tam macaronumuz hala göbecikler atıyo herhalde yazıcaktım ki sen gelmişsin :52:
teşekkürler tatlım, siz de yararlanın istedim, her şey yazmıyo ama görsel bi özet olsun diye yaptım.
yarınki programın süper. dersin olmasına rağmen matı ihmal etme, program geliştirmeye de yorgun olmazsan başlarsın
benim yarınki hedefim :42:
gelişim ve öğrenmeden konu özeti okunmaya devam edilcek, karma test çözülcek.
mattan ofisokul test çözülcek.
coğrafyadan uzman kariyer soru bankasına başlanıcak.

günaydııııııın

dükkanı açmaya geldim:)

hastanelerden kurtulamıyorum. en son oğlum orta kulak iltihabı olmuş, eltim doğurmuştu. sonra da eşim burnundan ameliyat oldu. ama ben iki arada bir derede geometriye de başladım. alan konusu da bitti şükür.

bu arada benim de göz muayenem vardı. maalesef doktor tıbbın bittiği yerdeyiz sadece dua edebilirsin dedi:14: gözümde retina ve göz sıvısı birbirinden ayrılmış ve tabakalar çok incelmiş. her an yırtılma olabilirmiş. lazerle sağlamlaştırmıştık ama görme alanına korkudan yaklaşamamışlardı. o kısımlar hala riskli.

biz merkeze 2 saat uzakta köydeyiz. doktor yırtılma olursa anında ameliyat masasına yatarsam bir umut görebileceğimi söyledi. ama 2 saat yolda hiç şansım yok:14: bu nedenle sağlık özrüne başvuracağız. bu dönemki kaçtı ama araştırıyoruz. hastaneden "retina dekolmanı ameliyatı yapılabilecek bir merkeze yakın ikamet etmeli" diye heyet raporu alacakmışız.

dua edin olur mu,
ben de bu arada sürekli ders çalışıyorum ki atanayım, maaşım olsun. dünyanın bin türlü hali var. olur da gözlerimi kaybedersem, bakım evleri huzur evleri maaşsız kabul etmiyormuş. kimseye muhtaç olmam.:14:eşime söyleyince çok kızdı ama gerçek bu...

günaydııııııın

hastanelerden kurtulamıyorum. en son oğlum orta kulak iltihabı olmuş, eltim doğurmuştu. sonra da eşim burnundan ameliyat oldu. ama ben iki arada bir derede geometriye de başladım. alan konusu da bitti şükür.

bu arada benim de göz muayenem vardı. maalesef doktor tıbbın bittiği yerdeyiz sadece dua edebilirsin dedi:14: gözümde retina ve göz sıvısı birbirinden ayrılmış ve tabakalar çok incelmiş. her an yırtılma olabilirmiş. lazerle sağlamlaştırmıştık ama görme alanına korkudan yaklaşamamışlardı. o kısımlar hala riskli.

biz merkeze 2 saat uzakta köydeyiz. doktor yırtılma olursa anında ameliyat masasına yatarsam bir umut görebileceğimi söyledi. ama 2 saat yolda hiç şansım yok:14: bu nedenle sağlık özrüne başvuracağız. bu dönemki kaçtı ama araştırıyoruz. hastaneden "retina dekolmanı ameliyatı yapılabilecek bir merkeze yakın ikamet etmeli" diye heyet raporu alacakmışız.

dua edin olur mu,
ben de bu arada sürekli ders çalışıyorum ki atanayım, maaşım olsun. dünyanın bin türlü hali var. olur da gözlerimi kaybedersem, bakım evleri huzur evleri maaşsız kabul etmiyormuş. kimseye muhtaç olmam.:14:eşime söyleyince çok kızdı ama gerçek bu...

gelinimmm.çok geçmiş olsunn :14: içini ferah tut dua et Allah'tan ümit kesilmez

günaydııııııın

dua edin olur mu,
günaydın canım ve diğer kızlarrrr:16:canım allah acil şifalar versin inşallah çok zor bir durum bende de retina incelmesi var konunun ciddiyetini yakından biliyorum ve seni, endişelerini çok iyi anlıyorum canım, bende yeni kontrole gittim 20 gün falan oluyor sanırım vehbi koş göz hastanesine gittim günde 100 hastaya bakıyorlar baya erken gittim neyse önce genel bir muayene ediyorlar gerekli görürlerse retina bölümü ile ilgiliyse oraya şaşılıksa o bölüme falan gönderiyorlar, muayene eden doktor asistandı yeni mezun olmuş ya da son sınıfta yani o baktı bana ve şu an durum iyi evet retinan ince ama şu an korkulucak bir şey yok dedi daha önce başka doktorlarada gittim onlarda retinan ince dediler ışık çakması olursa hemen gel dediler, bende siyah nokta uçuşması var baya bi ama onu önemsemiyorum doktorlarda onun pek önemi yok dediler, seninki benimkinden biraz ileri sanırım canım ama ameliyat yapıyorlar diye biliyorum ben canım ankaraya gelmeye çalış dünya göze ya da araştır iyice retina konusunda iyi bir doktora muayene ol için rahat etsin, dua edicem sana canım moralini bozma ama dua et sende:16:

günaydııııııın

dua edin olur mu,

günaydın.... canım çok üzüldüm.. benimde 3 yaşında yiğenim 10 derece gözlük kullanıyor miyop.. gözleri meğer hiç görmüyormuş.. büyüdükçe gözlük dereceside artacakmış 15-20 leri bulur dedi doktor. büyüdükçe gözün iç tabakasıda incelecekmiş.. doktor çok ümitli konuşmadı.. daha 3 yaşında gözlüklerini çıkarınca görmüyorum diye ağlıyor.. geçen gözlüğünü düşürmüş .görmediği için kendi bulamamış gözlüğü.. nasıl feryat koparmış evde görmüyorum diye.. bende çok araştırdım.. göz egzersizleri yaptırıyoruz.. gözü kuvvetlenmesi için bolbol havuç suyu göze faydalı yiyecekler yedirmeye çalışıyoruz.. doktorlar bunun bi yararı olmaz diyo ama.. biz bi umut diye yapıyoruz işte... sağlık herşeyden önce geliyor.. allah şifa versin.. geçmiş olsun...

günaydııııııın

dua edin olur mu,

gelinim deme öyle gerçekten de Allahtan ümit kesilmez, dualarımız seninle olucak merak etme :25: Allah o derslere bakan gözlerine acil şifalar versin

asmunikal, azim harikaymış :nazar: ve hakettiğini almış. böylelerini görünce hiç çalışmıyormuşum gibi geliyor, ee öyle ama, özellikle tel kısmına takıldım benim cep tel hep yanımda, pcden video izliyosam bazen yan sekmede kk açık ve size laf yetiştiriyo olabiliyorum :1: hatalarımı gördüm yazdıklarını okuyunca, iyi oldu aslında. sanırım tempoyu arttırmanın zamanı geldi :15:

günaydın canım ve diğer kızlarrrr:16:canım allah acil şifalar versin inşallah çok zor bir durum bende de retina incelmesi var konunun ciddiyetini yakından biliyorum ve seni, endişelerini çok iyi anlıyorum canım, bende yeni kontrole gittim 20 gün falan oluyor sanırım vehbi koş göz hastanesine gittim günde 100 hastaya bakıyorlar baya erken gittim neyse önce genel bir muayene ediyorlar gerekli görürlerse retina bölümü ile ilgiliyse oraya şaşılıksa o bölüme falan gönderiyorlar, muayene eden doktor asistandı yeni mezun olmuş ya da son sınıfta yani o baktı bana ve şu an durum iyi evet retinan ince ama şu an korkulucak bir şey yok dedi daha önce başka doktorlarada gittim onlarda retinan ince dediler ışık çakması olursa hemen gel dediler, bende siyah nokta uçuşması var baya bi ama onu önemsemiyorum doktorlarda onun pek önemi yok dediler, seninki benimkinden biraz ileri sanırım canım ama ameliyat yapıyorlar diye biliyorum ben canım ankaraya gelmeye çalış dünya göze ya da araştır iyice retina konusunda iyi bir doktora muayene ol için rahat etsin, dua edicem sana canım moralini bozma ama dua et sende:16:

canım yine de dikkat et. ben fakültede retina merkezine muayene oluyordum. şimdiye kadar farklı hastanelerde 4-5 uzman gördü. en son gittiğim özelde de çok iyi anlattı her şeyi. senin retina inceliği doğuştan mı, yoksa ileri miyoptan mı? benim doğuştan. babamda delik meydana geldi. şükür yırtığa çevrilmedi ama yine de eskisi gibi göremiyor.

sen de ihmal etme. özel hastanede uzman da görsün. bana asistan baktı, hocasını çağırdı. o da hemen lazere alın her an yırtılabilir dedi. iki gözüme de tam tur lazer yapıldı ama görme alanına yakın yerlere dokunamadılar riskli diye. yani hala korumasız bölgelerim var. işte o kısımlar korkutuyor.

inşallah senin durum stabil kalır, hiç ilerlemez.
günaydın.... canım çok üzüldüm.. benimde 3 yaşında yiğenim 10 derece gözlük kullanıyor miyop.. gözleri meğer hiç görmüyormuş.. büyüdükçe gözlük dereceside artacakmış 15-20 leri bulur dedi doktor. büyüdükçe gözün iç tabakasıda incelecekmiş.. doktor çok ümitli konuşmadı.. daha 3 yaşında gözlüklerini çıkarınca görmüyorum diye ağlıyor.. geçen gözlüğünü düşürmüş .görmediği için kendi bulamamış gözlüğü.. nasıl feryat koparmış evde görmüyorum diye.. bende çok araştırdım.. göz egzersizleri yaptırıyoruz.. gözü kuvvetlenmesi için bolbol havuç suyu göze faydalı yiyecekler yedirmeye çalışıyoruz.. doktorlar bunun bi yararı olmaz diyo ama.. biz bi umut diye yapıyoruz işte... sağlık herşeyden önce geliyor.. allah şifa versin.. geçmiş olsun...

okurken gözlerim doldu... bu hstalık genetik. babamda kardeşlerimde bende... ödüm kopuyor oğlumda olacak diye... bırak gözlerini kaybetmeyi, teşhis aşamasında gözbebeğini büyütmek için damlattıkları damla nasıl göz yakıyor... ben daha oğlumu o damlayla düşünürken ağlıyorum...Allah yeğenine de şifa versin. yavrum benim,bu yaşta...
gelinim deme öyle gerçekten de Allahtan ümit kesilmez, dualarımız seninle olucak merak etme :25: Allah o derslere bakan gözlerine acil şifalar versin

sağol canım. bazen kitaba bakarken ağlıyorum... belki sınava kadar ...yani belki boşu boşuna çalışıyorum:14:

Back