- 19 Ocak 2012
- 28.691
- 7.350
- 198
kuzum sanırım ne kadar alıcaklarını açıklamıyolar. onu galiba atamalar gerçekleştikten sonra hani taban puanları falan açıklıyolar ya orda yazıyolar sanırım ne kadar aldıklarını :26:
benim de şu konuda kafam karıştı. mesela kılavuz geldi, içinden 25 tercih yaptık. mesela atıyorum ben vandan bi okul yazdım ve bana van gelmedi, ama oraya illa benden daha yüksek puanlı birinin gitmesi gerekiyo mu yoksa orası boş da kalabiliyo mu?
yani daha açık yazayım mesela ortaöğretim kpss kılavuzunda her yerin ne kadar sayıda kişi alacağı karşısında yazıyodu. bizim kılavuzda da okulların karşısında ne kadar kişi alınacağı yazacak mı ve o kişilerle oraları tamamen dolacak mı, atıyorum bi okul 10 kişi alıcaksa o 10 kişiyi alıyo mu yoksa orası 5 ile de sınırlı kalabiliyo mu?
çünkü şöyle bişey takıldı aklıma.. her il meb sitesinden ne kadar ihtiyaçları olduğunu açıkladı. ee o ihtiyaçlar kadar alım olursa bu güzel, ama 42 bin alıcağına göre o ihtiyacı olan yerler bile boş kalabilcek :26:
sedefim eğer senden başka orayı yazan yoksa,başka birinin 26.tercihi de orayı tutmadıysa orası boş kalıyor
hani ne kadar açık belirlerlerse belirlesinler eğer tercih edilmiyorsa yine boş kalıyor
bunun için de sonuçlardan 1 hafta sonraya kadar ek tercihleri açıyorlar(ek tercih dedikleri onlar istediği yere atıyor sen tercih etmıyorsun) sen tekrar ek tercihe tamam dersen atıyorlar
puanının da iyi olması lazım tabi yine.