2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

afiyet bal şeker olsun tuğbam
tuğbam dün gece bi böcek vakası daha yaşadım :18: dışardaydım, eve geldim, kimse yok. odama gittim. ışığı açmamla göz göze geldik. napsam diye düşünürken aklıma o ilaçladığımız sprey geldi, onu aldım hemen elime, onun üstüne sıkçaktım ama senin uçanları da var dediğin aklıma geldi. ya uçuyosa dedim uzaklaştım hemen ordan. napsam derken annemler geldi, babam hemen öldürdü. ama bıktım artık yani, bu 3. görüşüm diğerinden sonra. bi de benim odamın balkonunda sineklik var ama ne zaman odama girsem hep açık. annemler unutuyolar kapamayı hep açık. onlara da bi posta sinir oldum. insan azcık dikkat eder. yok yok ben artık sınav geçtikten sonra bütün mobilyaları yerlerinden oynatıcam. bi daha da odama kimseyi sokmıcam. bu arada o tabletlerin de işe yaramadığını anladım. böcek o tabletin çevresinde gezindi üstüne çıktı vs. normalde hemen ölmesi gerekiyodu, sonra gayette yoluna devam etti, tabletler de bi işe yaramıyomuş.
aynen kuzum 2012 bana da zor geldi, eğitim ve tarih özellikle. ya bi de şans çok etkili. mesela benim tarih ve güncellerden bildiğim sorular denk gelirse o denememin sonucunu çok etkiliyor. kısmet artık yani.. ama bitsin gitsin artık. bugün de 2012 yi merak ettiğimden 2010 ve 2011 i atlamıştım. 2010 u çözerim bugün.

oyy oyy oyyy kimler gelmiş kimlerrrrr çok özlettin kendini yahuuu canım benimmm sağol kuzucum evet en büyük engelim kalktı gitti, artık bi işsizim ama olsun okul bitti ya kuzum ben de çok saldım kendimi, çok zor bi yıldı, hele mezuniyetten sonra toparlarım diyodum olmadı. ama cloşun dediği gibi olduğu kadar olmadığı kader diyorum artık.. gitme sakın aramızdan, sınavdan sonra da dağıtmıcaz topiği asıl o zaman çıkarcaz tadını

Son düzenleme:
günaydın ballarım canlarım fıstıklarım

sınav yakın, bende acayip bir serkeşlik, bir rindlik, bir çakır keyif kafa...

darısı başınıza da stres yapmayın diyeyim:))

sağoalsın arkadaşım bizde seni çok özledik ben senin nickini unuttum hep başak nicke hitaben sana yazıyorum ve tek benzerlik başta ki K harfi rezilliğimin daniskası lütfen özürlerimi kabul et:18::18:

canım kurs tarihi daha belli olmadı değil mi?

bu kurs diğerlerinden çok farklı canım bundan öncekiler rehabilitasynlarda çaışmaya yeterli gelmiyordu ama bu çok kapsamlı olacak

reheberlik mezunu arkadaşların canı çok sıkıldı ama sorun şahısların değil sistemin sorunu. fırsat versinler bende kendi işimi yapayım öyle değil mi kuzum?

tayin işi oldu evet evimizi bile tuuttuk evle aşk yaşıyorum şu an o kadar güzel ki..

Rabbim almamızı nasip etsin..
yeni evlenecek arkadaşlarıma da böyle güzel evler nasip olsun İnşalllah..

kuzum mezuniyetin hayırlı ve de uğurlu olsun güzel kardeşim benim..

derslerden geçmişsin çok çok sevindim zaten çok emek verdin bi yandan okul bi yandan dershane staj evdeki pürüzler derken yüzünün akıyla çıktın canım benim..

üvey babana diyecek klime bulamıyorum bunca zaman saman altından su yürütmüş.. Yalnız bu dünyanın öteki dünyasıda var annenin aldığı ahının hesabını nasıl vermeyi düşünüyor acaba merak ediyorum..Bu arada annen nasıl nasıl karşıladı nasıl öğrendiniz? kadıncağız perişan olmuştur..yediği darbeler bak..Sedefim umarım müstakbel eşin dünyanın en iyi babası ve eşi olur ve senin bütün yaralarını sarmana yardım eder bi tanem tüm dileğim bu..

kütüphane işini dün itibariyle bitirdim evde ufak tefek tekrarlar yapacağım..

yapacak bir şey kalmadı başka

günaydın ballarım canlarım fıstıklarım

sınav yakın, bende acayip bir serkeşlik, bir rindlik, bir çakır keyif kafa...

darısı başınıza da stres yapmayın diyeyim:))
günaydın güzeller güzeli gelinimmmm değişik bi duygu var bende de.. bi yanım çok rahat bazen kalbim hızlı hızlı atıyo. çelişkilerdeyim
cloş ablammm elimizden geleni yaptık, gerisi tevekkül.. teşekkür ederim iyi dileklerin için evin hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı huzurlu yaşayın bir ömür boyu..
Olay şöyle gerçekleşti..
Bundan 3-4 yıl önce annem babamın cüzdanında küçük bi kızın fotoğrafını görmüştü. Babama sordu ‘’kim’’ diye. Babam yeminler etti bilmediğine dair..
Meğer o fotoğrafı üvey abim koymuş babamın cüzdanına..o da zaten huzur bozmaya birebir.. sonra babam şöyle anlattı.
Eski karısını bi adamla yatak odasında bastıktan sonra eski karısıyla boşanmışlar. Ama boşanırken eski karısı babama hamileyim ve senden demiş. Babam inanmamış. o sinirle boşandığı gibi annemle evleniyor. Ama anneme bu olanları anlatmıyor. Annem fotoğrafı gördüğü zaman anlattı.
Annem ‘’nasıl olur’’ dedi. İnanamadı. Dna testi diye bişey var nasıl yaptırmazsın dedi, babam ısrarla emin kendinden benden değil dedi, yeminler etti.
Babamın eski karısı alanyada. Eski karısının annesi bizim yaşadığımız yerde. Annem babamın eski kayınvalidesiyle görüştü. O iyi biri ama kadın da şok olmuş, kadın da çünkü kızını hiç sevmiyo o da inanmamış, ‘’kesinlikle ondan değildir, kızım kim bilir kiminle yattı da ona yamamaya çalışıyodur çocuğunu’’ demiş. Yani bunu söyleyen babamın eski karısının annesi. Anneme de ‘’kızıma inanıp huzurunuzu bozmayın’’ demiş.
Geçen gün..
Onur dayısının yanında muhasebeciliğe başladı. oraya bi müşteri gelmiş. Gelen kişi de dayısıyla aynı muhitten biri. (bu arada benim üvey babamla onurun annesi dayısı falan küçükken aynı muhitteymişler, tanıdıklar) onurun dayısı o gelen müşteriye demiş ki ‘’bak yeğenim de burda çalışıyo artık, yabancı almadım yanıma, o da benim gibi mali müşavir olmak istiyo’’ falan demiş, böyle bi konu açılmış işte. Onurla o gelen kişiyi tanıştırmış. Sonra laf lafı açmış. ‘’Yeğenime de tanıdık kız isticez ’’ demiş. Adam da onura ‘’aa kiminle sevgilisin’’ demiş. Onur da ‘’x in kızıyla’’ demiş. Adam da ‘’nerden buldun o şerefsizin taa alanyadaki kızını hem o senden küçük değil mi be oğlum’’ demiş. Onur da ‘’yok ben x in 2. Evliliğini yaptığı y teyzenin kendi kızıyla birlikteyim alanyadaki kim’’ demiş. Dayısı bu muhabbetleri biliyomuş tatsızlık çıkmasın diye konuyu kapattırmış. Ama onur ısrar etmiş. O gelen müşteri de benim üvey abimle çok yakın arkadaşmış. Üvey abim hep cüzdanında o kızın resimlerini taşırmış, bu arkadaşlarına da gösterirmiş bu benim kardeşim diye. Adam da ordan biliyomuş.
Onur benim her şeyimi bildiğinden o gün bunları bana söylesin mi söylemesin mi içi içini yemiş, bak sölicem ama derslerini aksatmıcan, bak kafana takmıcan, söz ver bana, zaten ben seni bi alayım annen de bizimle kalcak hep huzurlu olcaksınız o yüzden boşver anlatcaklarımı, deyişlerinin ardından zor bela anlattırdım.
Yani ortada bi kız var. Ama babamdan mı değil mi orasını Allah biliyor.. ne pislik insanlarmış. İyi ki annem üvey babamdan çocuk yapmamış. İyi ki bulaşmamışız onlara. Biz annemle birbirimize yeteriz. Onlardan uzak huzurlu.. inş bir an önce o günler gelir clemim, zaten en zor yılları geride bıraktım, okul bitti ya bundan sonra elbet ayakta dururum Allah kısmet ederse. Onur desen.. o bana hep kızım der, lisede karne günlerimde hediye alır, bayramlarda harçlık verirdi. Ben ona bazen baba derim, babalar gününü kutlarım. Baba eksikliğimi sayesinde 8 yıldır hiç yaşamadım. İyi dileklerin için sağol clemim, umarım bundan sonra da evlenince de bu şekilde sürer.

Son düzenleme:

sedef, onurla senin ebediyen mutlu olmanızı, kendimle kocamdan daha çok istiyorum.

Allah gönlünüze göre vermiş. daim etsin canlarım benim

sedef, onurla senin ebediyen mutlu olmanızı, kendimle kocamdan daha çok istiyorum.

Allah gönlünüze göre vermiş. daim etsin canlarım benim

estağfurullah gelinim herkes mutlu olsun hayat arkadaşıyla.. tüm aşıklar mutlu olsun, siz de inşallah.. sınavdan sonra her şeyin sizde daha farklı ve güzel olucağına inanıyorum

Elif Öğretmen, sınıfındaki öğrencilerden bir grubun
gribe yakalanması üzerine “Sağlığını koruma sorumluluğunu üstlenir.” kazanımını gerçekleştirmek için bir
çalışma yapmaya karar verir. Öğrencilerinden gribin
sebepleri, yayılması, tedavisi ve gripten korunma yolları
hakkında araştırma yapmalarını, bulgularına eleştirel
düşüncelerini de katarak sınıfta paylaşmalarını ister.
Elif Öğretmen’in, öğrencilerden yapmasını istediği
çalışma aşağıdakilerden hangisine örnektir?
A)Fikir taraması B)Örnek olay
C)Görüşme D) Proje
E)Grup çalışması

canlar bu soruyu ben boş bıraktım. soru 2012 kpss den.. elim hep projeye gitti ama işaretleyemedim. hocamız, ortada ürün yoksa proje değildir demişti, ama cevap projeymiş. paragrafta ürün yok, iyice kafam karıştı yahu

kızlar bütüncül rubrik ve analitik rubrik arasındaki fark ne?
bi de bunların derecelendirme ölçeğinden farkı ne? aydınlatabilir misiniz beni

kuzum araştırıp bulgulara ulaştılar ya onlar bir ürün yani onu öyle düşün

kızlar bütüncül rubrik ve analitik rubrik arasındaki fark ne?
bi de bunların derecelendirme ölçeğinden farkı ne? aydınlatabilir misiniz beni

kuzum ben bununla ilgili gelen soruları akıl yürüterek buluyorum geneldede doğru çıkıyo.tam bi bilgiye sahip değilim seni de yanıltmayım:26:

sedefiimm yine mi böcek ne zaman kurtulcaz biz bunlardanbende odamı dip köşe temizlicem her yere bakıcam.şimdi sınav var diye üstünde duramıyorum..ya bi de kimse korkmuyo evde bir ben korkuyorum o böceklerde inat için benim karşıma çıkıyo:18: yahu gitsene diğer ev sakinlerine senden korkmuyolar işte

şans konusuna tamamen katılıyorum kuzum bildiğin yerlerden geldikten sonra netler çok yükseliyo

hep böyle mutlu olursunuz inşallah sedefim

sedef kız sen mezun mu oldun annem hayırlı uğurlu olsunnn
bütüncül rubrik genel olarak değerlendirme yapar
analitik rubrik ise daha ayrıntılı olarak değerlendirme yapar
derecenlendirme ölçeği ise 0-5 arasında puan verirsin daha az hassas ölçüm yapmanı sağlar ama rubrikte hem ölçtüğün şeyi parçalara bölersin hemde o böldüğün parçaları puanlarsın mesela hemşirenin iğne yapmasını derecelendirme ölçeği ile puanlıcaksın hemşire elini yıkadı mı 5 puan, enjektörü açtı mı 5 puan, iğneyi yaptı mı 3 puan ama rubrikte iğneyi yapmanın alt dalları var iğne yapmayı başlığa ayırdı iğneyi yamadan önce kola alkol sürdü mü, damarı en kısa sürede buldu mu, iğneyi doğru açı ile batırdı mı, kanı damlatmadan şırıngaya alabildi mi, şırıngayı çektikten sonra temizliği yaptı mı ... ve rubrik öğrenciye önceden verilir bak bunlar bunlar var ona göre yaptığın performans bu ölçütlere göre değerlendirilcek denir objektifliği yüksektir yani çünkü daha detaydır, bunlar içinde de analitik rubrik daha detaylı bütüncül ise adı üstünde daha bütün ama bütüncülde olsa derecelendirme ölçeğinden ayrıntı inşallah anlatabildim ve sende anladın sedefim

Ne özrü kuzum olur öyle şeyler sen rahat ol
Kursun memurlarda duyurusu var, dün baktım, yorumlarda bayramdan sonra açılacak demişler ... Bu kursta bir iş var ama anlamadım gerçi biz Mayıs 2007de başvurmuştuk 30 Ekimde başlamıştı Erzurum'da 47 gün askerlik yapmıştık...
Bu öyle olmaz inşallah kuzumdan ayrılıp nasıl gidiyim...
Geçen yaz alanlar fıldır fıldır gezdi biz askerlik yaptık resmen
Ayrıca dediğin gibi sistemin hatası bizim değil... Ayrıca bizden herkese atama yapsa bile daha 10 yıl mezun olacak PDR ciler işsiz kalmaz
Ankara'yı çoooookkkk severim pazar günü Ankara'da olacağım,hayvanat bahçesine gideceğiz cimcimem aslanlara cici yapacakmış
Pazartesi Antalya'ya geçeceğiz Salı otele giriş yapıp 6 gece yatıp yuvarlanacağım bu tatile çok ihtiyacım var...
Evinle yaşadığın aşka gelince Ankara garip bir şehir bahçe katı 2+1 de de kaldım 12. kat 5+1 de de ama inan iki evede ve diğer evlerede bayıldım havasında huzur var Evi alır mısın bilmem ama senin evin zaten eşin kuzum eşinle olduğun her yer huzurlu olsun... Allah nasip edince ummadığın zamanda birde bakmışsın ev sahibi olmuşsun ... Biz babama evin fiyatını sor dedik adam pazarlık etmiş, aldık 1 yılı bitti 3 yıllık borcumuz kaldı... Darısı tüm isteyenlere...
Buarada kursu sana söylemek için buraya gelecektim ama imkan olmadı, inşallah duymuştur die dua ettim
Nil'le görüşürsen çooooookkkk selam söyle

kpsshayali, teşekkürler soru çıkarsa beni hatırla dua ettiğimi duy

Sedef'im hayat çok zor, çok garip , bunuda mı görecektim dediğimiz anlar çok oluyor, anacığına ve Onur'una sımsıkı sarıl herşeyin hayırlısı olsun bunları niye söylediğimi anlamışsındır...
Arada uğrarım inşallah sizleri çok sevdiğimi biliyorsunuz, atanamazsam ve hazırlanırsam 2014 topiğide benden olur
Babannenizden sevgilerle sınavdan sonra görüşmek dileğiyle SAĞLICAKLA KALINNNNNNNNN

NOT: Eski Rehber Öğretmen olarak tüm topiğe sesleniyorum
Soruların cevabına 6. şıkkı uydurmaya çalışmayın:26:
Size verilen bilgilere kulp takmayın, biliyorsanız cevaplayın bilmiyorsanız üstünde durmayın:26:
Uğraşıp yapabileceğiniz soruların yanına kocaman bir işaret koyup sona bırakın yoksa yapabileceğiniz ama zaman yetmediği için görmediğiniz sorulara içiniz yanar...
Su almayı unutmayın!!!
Sınava dünür adayları gelmiyor süslenmeden sade bir kıyafetle gidin, alyans harici herşey yasak!!!
içenler yanınıza 2 tane alın bir kutuda kibrit

Eğer aranızda heyecanlanınca wc ihtiyacı olan varsa marketlerde hasta külotu satılıyor almaktan utanmayın kimse üstünüzde olduğunu anlamaz korkmayın

Bu sınav hayatın sonu ya da başlangıcı olmayacak,hepinize başarılar....

1. HOLİSTİK RUBRIC

Holistik rubric öğretmen öğrencinin cevabının toplam olarak değerlendirmek istediğinde kullanılır. Holistik rubric süreçten ziyade sonuçla ilgilidir. Analitik puanlamada yapıldığı gibi sonuca ulaşmak için aşılan bireysel basamaklarla ilgilenmekten çok toplam performans ya da sonuçla ilgilenir. Holistik puanlama kriterleri bir problemin çözümünün belirli ve önemli parçalarını yansıtmalıdır. Holistik rubric geliştirirken öğretmenler ilk olarak kullanılacak performans göstergelerini belirlerler(üstün, kabul edilebilir, yetersiz ve kabul edilemez gibi). (SONUÇ ODAKLI)

2.ANALİTİK RUBRIK

Analitik rubrik bir değerlendirmenin farklı bölümlerindeki çok belirli cevapları puanlamada kullanılır. Değerlendirmenin her bölümünden bütün puanlar öğrencinin performansın seviyesini ve toplam puanını belirlemek için toplanır. Puanlama kriterleri nasıl puan verilebileceği ya da verilemeyeceği konusunda son derece belirlidir.(SÜREÇ ODAKLI)

kuzum derecelendirme ölçeği ürünü değerlendirir..ürünü değerlendirirken istenilen özelliklerin varlığı yokluğundan öte ne kadar ne derece var olduğunu söyler..

rubrikde ise hem ürün hem süreç değerlendirme yapılır...rubrikde ölçütler daha öncden belirlenmiştir ve öğrenen bunu bilir..yani hangi hedef davranışların ne kadar puanla hesaplandığını ve hangi hedef davranışların kazanılması gerektiği önceden bilinir..

ama derecelendirme ölçeğinde öğretmen ürünü değerlendirdiği için ölçütlerin önceden bilinmesine gerek yoktur.. bide

derecelendirme ölçeği: yapılan davranışa göre sadece puan verme varsa örneğin;

1 - 2 - 3 - 4 puan aralığı olsun gözlenen davranışta düzgün koşma olsun; öğrenci iyi koşuyorsa 4 puan kötü koşuyorsa 2 puan verilir, yani davranışın doğruluğuna göre derecelendirme yapılır...

Rubricte ise; her puanın açıklaması vardır; örneğin

1: kötü koşuyor

2: daha iyi olabilir, fena değil

3: iyi koşuyor

4: kusursuz gibi...

buna dikkat etmek lazım...

Son düzenleme:
OOO ESKİLER TOPLAŞMIŞIZZZ
clementine ankaraya mı çıktı kız tayinleriniz
çok sevindim.
benim ailemde ankarada oturuyor. eryaman da merkeze uzaktır ama çok nezih bir semttir
sen nerden tuttun.

böcekci kızlarrr ben napayım burda
öyle bir yerki burası ücretli öğretmenlik yaparken köye gidip geliyordum
yollarda bir sürü ölü yılan
her türlü böcek haşere
biz evi ilaçladık
allaha şükür hiç birşey çıkmadı
eve giren de ölüyor zaten ilaçtan
siz sınav bitince odaları temizleyin
bende mutfağımı
mutfağa giresim gelmiyor artık
halımı yıkayıp, buzdolabımı silmem lazım.
vakit kaybı olcak diye detay işlere girmedim
dur bakalım belki pazar günü el atarım
alan sınavından sonra tatile çıkcaz inş. bizde
kusursuz deli gibi kendimi antalya yollarına atacağım güne odakladım.

ve kızlar bende şuan şöyle birşey var
yıllardır hayatımı bu sınava endekslemekten bıktım.
eşimle de konuştum, hakkımızda hayırlısı olsun ama bu seferde olmazsa ben bırakcam artık hazırlanmayı
ara vercem, sonra yine denerim belki dedim
ve bu ruh haliyle kendime şu gazı veriyorum "diren ebon" artık son kurtuluyorsun diyorum.

buraya ara vermek hiç iyi olmadı herkeste değişiklikler olmuş
niloşumda olaydı tam olacaktı ya.

Son düzenleme:
slm kızlar. şu paraların arkasındaki isimlere de bir göz atalım
benim tg deneme de çıkmıştı da aklıma geldi isteyen ezberlesin ne olur ne olmaz

5tl....Aydın Sayılı
10tl...Cahit Arf
20tl....Mimar Kemaleddin
50tl... Fatma Aliye
100tl...Buhrizade Mustafa (ıtri)
200tl....Yunus Emre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…