2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

tevhidi tedrisat kanununun eğitime kazandırdıgı niteliklerden değildir?
millilik,merkeziyetçilik,laiklik,özerklik,çagdaşlık

yeni t. devletindehangileri daha çok tepki gördü?
1şapka kanunu
2tekke zaviye kapatılması
3medeni kanun
a.1 b.2 c3 d2ve3 e.1ve2

köy enstitülerinin kurulması
1modern tarım anlayışı
2kırsal kesimde kültür seviyesi yükseltme
3 devrim bilinci yayma hangi amaçladır?
a.1 b.2 c.1ve2 d2ve3 e.123

1929 abd.de ort cıkan krizin etkilerini azaltmak için
1devletçi politikaya gecilmesi
2liberal ekonomi benimsenmesi
3serbest Cumhuririyet fırkası kurulması ..hangileri yapıldı?
a1 b2 c1ve3 d2ve3 e123

1. e , 2.d , 3.3.a diyorumm

ilkine özerklik diyorum

çoktan seçmelilere
1-b
2-e
3-e
:18:

özerklik
1b
2e
3a diyorum kuzum

kızlar cevapları vereyim dogru yaptıklarınızı acıklayın ne olur:26:
1. özerklik

2..e.(1ve2)

3..e(1.2.3)

4.c(1ve3)

kızlar cevapları vereyim dogru yaptıklarınızı acıklayın ne olur:26:
1. özerklik

2..e.(1ve2)

3..e(1.2.3)

4.c(1ve3)

dörtte iki =((

1.tevhisi tedrisat canım mebe bağlanıyor tüm faaliyetler merkezi yapı kazanıyor,özerk olamaz kendi yasası kanunu yok bir üst kuruma karşı sorumlu.

2. yanlş benim
3.köylü kesim çoğunlukta olduğu için ve eğitimsiz olduğu için hem kalkındırmak hemde devrimi Cumhuriyet demokrsi anlayışını ordan yaymak için kuruldu
4.ekonomik bunalımı önlemk için devletçilik uygulandı ve serbest cf açıldı.liberal ekonomi devletçilik ilkesine tepki ve partinin ekonomi programı kapsamında direk ekonomik bunalıma karşı çıkarılmadı

Son düzenleme:

anladım canım. ben liberalle devltçiligi karıstırıyorum sanırım:26:

ozerklik

1 ve 2

koy enstitleri 123

1 ve 3

anladım canım. ben liberalle devltçiligi karıstırıyorum sanırım:26:

devletçilik liberalizmi reddetmiyor.özel sektörün yapamyacağı işleri devlet yapar diyor ama liberalizm devletçiliği reddediyor savunma hariç devlet hiç bir teşebbüse karışmasın diyor

1- renginam tevhiditi tedrisatla merkizilik sağlanmış tüm okullar yerli yabancı tek çatı altında toplanmış. hal boyle olunca merkiziliğin olduğu yerde zaten ozerklik olmaz kuşum onun haricindekiler mevcut zaten

2-medeni kanuna herhangi bir tepki yok zaten vatandaş sahip olmadığı hakla kavuşuyor 3 ve 3ün olduğu şıkları eledim.

tekke ve zaviye din ile ilgili olduğu için din zaten halkın en hassas noktası düşünsene hilafet bile en son kaldırılabildi en çok tepki sıkıntı çekilen konudur dini konular bunu aldık

şapka kanunu demek dini kıayfetlerin sarık vs yasaklanması demek al sana bir dini nokta daha beraberinde gelen tepki

3-koy enstitleri konusunda 1 ve 3 de sıkıntıya düştün sanırım

ama gorülen dersleri hatırla modern tarım kültür eğitim atatürk ilke ve inkılapları..

e zaten Atatürk ilke inkılaplarını ders olarak vermesinin nedeni devrim bilincini yerleştirmeye değişen yapıyı içselleştirip oturtmaya yonelik.

4-1929 Dünya Ekonomik Krizi sonrasında ülkemizde de devletin ekonomiye müdahelesinin arttığı, devletçiliğin uygulamaya konduğu, kamu müdaheleciliği ve hatta 1930'lu yılların başlarında planlama denemelerine yer verilen uygulamaların önem kazandığı görülmüştür. ozaman 1 i aldım

serbest cumhuriyet fırkasının parti programında özel girişimciliğe verilen ağırlık başta gelmekteydi. Buna göre devlet ancak özel girişimin yapamadığı işler açısından ekonomiye müdahale edebilecekti. Diğer bir önemli ilke ise yabancı sermayenin teşvik edilmesiydi.
buna gore 1929 dünya ekonomik bunalımın etkileri çok az hissedilsin

şimdi 1 ve 2 kendi arasında çelişir gibi gorunsede 1929 ekonomik bunalımını devlet devletçilikle çozebileceğini
seerbest fırka ise libarilizimle çozülebileceğini düşünmekteydi amaçları aynı ancak bakış açıları ve yontemleri farklı bilmem anlatabildim mi?

oy kuzum yazan parmakların dert görmesin
çoook iyi anladım . teşekkür ederim

d diyorum buna da

kızlar bu sorular yargı denemesindendi gercekten ben zorlandım çözerken.ilk defa tarihim çok düşük geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…