günaydın kızlarrrr
sedefcim dediğim üzre 3 haftaya rehberliği bitiricem demiştim ve yaptım
beni ekleyebilirsin
ancak tekrarı naısl yapmam konusunda yardım ederseniz sevinirim, not çıkarmadım not çıkarmayı hiçsevmem
birde elimde rehberlikle ilgili 15 test var sadece int.tende çözerim
pekişmesi için günlük mü çözmem lazım ne kadar çözmem lazım azıcık deyin bakim
rehberlik dersi ile ilgili genel kanaatlerimi belirtmek isterim kızlar, kimine göre eğitimin en kek, en kolay dersi olarak adını duyurur rehberlik ancak o kadarda kolay olduğunu düşünmüyorum ben, konu çalışmaları keyifli bir çok yerde amaaan ben bunları biliyorum zaten birde ders olarak koymuşlar ne saçma
diyorsunuz, sonra soru çözmeye başlıyorsunuz ve dann
kpss çıkmış rehberlik soruları kolay amaa dikkatli okumanız şart, diğer testlerde ise rehberlik adına zorluyorlar sizi ve mantık hataları oluyor aynı soruda olmaması gereken 2 şıkkı koyuyorlar mesela oysa ikiside doğru cevap...çıkmış sorularda böyle bir şey olmuyor olduğunu iddia ediyorsanız kesinlikle soruda bir yeri kaçırmışsınızdır, neden bahsediyorum örnek vereyim hemen ayşe öğretmen olmak istemektedir ama ailesi tıp okumasını istemektedir ancak ayşe tıpta mutlu olamıcağını düşünür. Ayşenin yaşadığı bu sorun karşısında ailesine verilmesi gereken rehberlik türü nedir?
a-psikolojik dnaışma
b-konsültasyon
c-kişisel rehberlik
d-krize müdahele
e-ayarlayıcılık
sorunun cevabı konsültasyon arkadaşlar, soruda sorulan ayşeye verilmesi gereken değil ailesine verilmesi gereken...bu soruda olduğu gibi rehberlikte art arda çok soru geliyor yani dikkatli okumazsanız soruyu çok basit bir sebepten gider soru
birde rehberliğin işlevleri,rehberliğin problem alanı bunları iyi bilin,bilmekten ziyade soruda problemalanı mı demiş rehberliğin işlevi mi demiş buna da dikkat edin şıklarda karıştırıp veriyor ve işleve göre baktığında başka şık alana göre baktığında başka şık doğru cevap oluyor, kısacası rehberlik dikkat edilmeden çözüldüğü sürece kolay olmasına rağmen en az netin çıkabileceği test olabilir arkadaşlar, umarım bir yararı olur yazdıklarım sizler için
bir sonraki derste görüşmek üzere esen kalın, sağlıcakla kalın,kalında kalın işte