• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

evet senden böyle şeyler duymak istiyorum herkes de böyle istiyodur eminim
bak ben senin yazdıklarını falan okuyunca çok motive oluyorum gerçekten azimli kararlı ve herkese karşı içtensin
ayrı bi sempatim var sana karşı:1:
ay içimi döktüm :52:

yani 1 yıl boyunca çalışmaya tam gaz devam canm engellere aldırmadaaann:10:

canım benim sen böyle diyince çok duygulandım biliyo musun :43:
ben de burda sizler rapor verince çok mutlu oluyorum. dertlerimi unutuyorum sadece sınava odaklanmamı sağlıyosunuz. biliyorum ki herkesin kendine göre dertleri var, hepimiz kazanıp yeni bi hayat kurmak istiyoruz. neyse, önüme engel koyanların da canı sağolsun napalım. :31: iyi ki varsınız, desteğinle dimdik oldum bile ben teşekkür ederim :29: bazen çok bunalıyorum ama pes etmicem.

bu arada süpersinnnn, öyt gibi ihtiyacın en kalın kitabında ilk 3 konu bitti haa benden sana çiçekler gelsin o zaman :71:

rica ederim canm benm sen de bizim sınava odaklanmamızı sağlıyosun

çiçek için teşekkr edeeriiiim:17:
canm ilk konular değil de bi tane ünite var kitabın yarısı ondan oluşuyoo daha gelmedim oraya ama gelicemm :ssz:

sedefonur kuzucum daha geçen haftalarda sen bana demiştin öyle üzmek yok kendini diye:34:sen her şeyin farkında olan birisin, ev ortamı her birimiz için zaman zaman zor olabiliyor, kiminin küçük kardeşi oluyor kimi evde büyükleriyle yaşıyor kiminin evinden misafir eksik olmuyor kimin evinde patırtı gürültü bitmiyor varda var yani...zor bir durum anlıyorum seni bebeğim ama okula gidiceksin zaten okulda kalıp çalışırsın gerçi okul zamanı çook yorucu oluyo hemen eve gelmek istiyosun ama karar verdin bu yola başını koydun:37:kim tutar seniiiiii:32:kim tutar biziiii:118:

sedefonur kuzucum daha geçen haftalarda sen bana demiştin öyle üzmek yok kendini diye:34:sen her şeyin farkında olan birisin, ev ortamı her birimiz için zaman zaman zor olabiliyor, kiminin küçük kardeşi oluyor kimi evde büyükleriyle yaşıyor kiminin evinden misafir eksik olmuyor kimin evinde patırtı gürültü bitmiyor varda var yani...zor bir durum anlıyorum seni bebeğim ama okula gidiceksin zaten okulda kalıp çalışırsın gerçi okul zamanı çook yorucu oluyo hemen eve gelmek istiyosun ama karar verdin bu yola başını koydun:37:kim tutar seniiiiii:32:kim tutar biziiii:118:

oyy canım benim yaa kıyamam :70: evet hatırlıyorum zaman zaman hepimize olabiliyor işte, herkesin derdi var kendine göre, kimi büyük kimi küçük. Allah belki de sınıyo bizi. o yüzden şükrediyorum halime.. şükrediyorum sağlığıma.. en önemlisi de o zaten dimi, hepimiz için :31:
iyi ki varsınız. biz bu yola hep birlikte baş koyduk, bayramdan sonra daha da çoğalıcaz inş. bizi kimse tutamazzzz :52:

bu akşam coğrafya tekrarım bitti, tarihten de muharebelere kadar geldim. yarın tarih tekrarını bitirip karma testlerime başlayabilirim inş, şu an tek düşündüğüm bu :81:

günaydın kızlarrrr:3:sedefcim dediğim üzre 3 haftaya rehberliği bitiricem demiştim ve yaptım:51:beni ekleyebilirsin:34:ancak tekrarı naısl yapmam konusunda yardım ederseniz sevinirim, not çıkarmadım not çıkarmayı hiçsevmem:47:birde elimde rehberlikle ilgili 15 test var sadece int.tende çözerim:32:pekişmesi için günlük mü çözmem lazım ne kadar çözmem lazım azıcık deyin bakim:27:
rehberlik dersi ile ilgili genel kanaatlerimi belirtmek isterim kızlar, kimine göre eğitimin en kek, en kolay dersi olarak adını duyurur rehberlik ancak o kadarda kolay olduğunu düşünmüyorum ben, konu çalışmaları keyifli bir çok yerde amaaan ben bunları biliyorum zaten birde ders olarak koymuşlar ne saçma:37:diyorsunuz, sonra soru çözmeye başlıyorsunuz ve dann:45:kpss çıkmış rehberlik soruları kolay amaa dikkatli okumanız şart, diğer testlerde ise rehberlik adına zorluyorlar sizi ve mantık hataları oluyor aynı soruda olmaması gereken 2 şıkkı koyuyorlar mesela oysa ikiside doğru cevap...çıkmış sorularda böyle bir şey olmuyor olduğunu iddia ediyorsanız kesinlikle soruda bir yeri kaçırmışsınızdır, neden bahsediyorum örnek vereyim hemen ayşe öğretmen olmak istemektedir ama ailesi tıp okumasını istemektedir ancak ayşe tıpta mutlu olamıcağını düşünür. Ayşenin yaşadığı bu sorun karşısında ailesine verilmesi gereken rehberlik türü nedir?
a-psikolojik dnaışma
b-konsültasyon
c-kişisel rehberlik
d-krize müdahele
e-ayarlayıcılık
sorunun cevabı konsültasyon arkadaşlar, soruda sorulan ayşeye verilmesi gereken değil ailesine verilmesi gereken...bu soruda olduğu gibi rehberlikte art arda çok soru geliyor yani dikkatli okumazsanız soruyu çok basit bir sebepten gider soru
birde rehberliğin işlevleri,rehberliğin problem alanı bunları iyi bilin,bilmekten ziyade soruda problemalanı mı demiş rehberliğin işlevi mi demiş buna da dikkat edin şıklarda karıştırıp veriyor ve işleve göre baktığında başka şık alana göre baktığında başka şık doğru cevap oluyor, kısacası rehberlik dikkat edilmeden çözüldüğü sürece kolay olmasına rağmen en az netin çıkabileceği test olabilir arkadaşlar, umarım bir yararı olur yazdıklarım sizler için:34:bir sonraki derste görüşmek üzere esen kalın, sağlıcakla kalın,kalında kalın işte:37:

günaydın kızlarrrr:3:sedefcim dediğim üzre 3 haftaya rehberliği bitiricem demiştim ve yaptım:51:beni ekleyebilirsin:34:ancak tekrarı naısl yapmam konusunda yardım ederseniz sevinirim, not çıkarmadım not çıkarmayı hiçsevmem:47:birde elimde rehberlikle ilgili 15 test var sadece int.tende çözerim:32:pekişmesi için günlük mü çözmem lazım ne kadar çözmem lazım azıcık deyin bakim:27:
rehberlik dersi ile ilgili genel kanaatlerimi belirtmek isterim kızlar, kimine göre eğitimin en kek, en kolay dersi olarak adını duyurur rehberlik ancak o kadarda kolay olduğunu düşünmüyorum ben, konu çalışmaları keyifli bir çok yerde amaaan ben bunları biliyorum zaten birde ders olarak koymuşlar ne saçma:37:diyorsunuz, sonra soru çözmeye başlıyorsunuz ve dann:45:kpss çıkmış rehberlik soruları kolay amaa dikkatli okumanız şart, diğer testlerde ise rehberlik adına zorluyorlar sizi ve mantık hataları oluyor aynı soruda olmaması gereken 2 şıkkı koyuyorlar mesela oysa ikiside doğru cevap...çıkmış sorularda böyle bir şey olmuyor olduğunu iddia ediyorsanız kesinlikle soruda bir yeri kaçırmışsınızdır, neden bahsediyorum örnek vereyim hemen ayşe öğretmen olmak istemektedir ama ailesi tıp okumasını istemektedir ancak ayşe tıpta mutlu olamıcağını düşünür. Ayşenin yaşadığı bu sorun karşısında ailesine verilmesi gereken rehberlik türü nedir?
a-psikolojik dnaışma
b-konsültasyon
c-kişisel rehberlik
d-krize müdahele
e-ayarlayıcılık
sorunun cevabı konsültasyon arkadaşlar, soruda sorulan ayşeye verilmesi gereken değil ailesine verilmesi gereken...bu soruda olduğu gibi rehberlikte art arda çok soru geliyor yani dikkatli okumazsanız soruyu çok basit bir sebepten gider soru
birde rehberliğin işlevleri,rehberliğin problem alanı bunları iyi bilin,bilmekten ziyade soruda problemalanı mı demiş rehberliğin işlevi mi demiş buna da dikkat edin şıklarda karıştırıp veriyor ve işleve göre baktığında başka şık alana göre baktığında başka şık doğru cevap oluyor, kısacası rehberlik dikkat edilmeden çözüldüğü sürece kolay olmasına rağmen en az netin çıkabileceği test olabilir arkadaşlar, umarım bir yararı olur yazdıklarım sizler için:34:bir sonraki derste görüşmek üzere esen kalın, sağlıcakla kalın,kalında kalın işte:37:

:nazar::nazar::nazar:
bravo tatlım işte bu, bayılıyorum böyle planlı programlı kişilere, istedin kararladın ve 3 haftada bitirdin aferin sana kız :46: maşallah
konuyu bitirmenden çok bu işi çözmene bayıldım. ana hatlarını dikkat edilmesi gereken yerleri çok iyi kavramışsın, darısı başımıza :13:
ben de bugün tarih tekrarımı bitirdimmm :8: şimdi öncelikle ben kendi yaptığım tekrarı sölicem. sana extra bişey önericem. ben ders videosu izleyip bu videoları izlerken ajandama not tutmuştum. kitap hiç açmadım. tekrar yaparken de ajandamdan okudum ve ihtiyacın ''sen sor ben söyliyeyim'' kitabından soru cevap yaptım.
şimdi sen not çıkarmamışsın, şöyle yapabilirsin. netin kotalı değilse o videoları indir, daha sonra videoları mp3 e çevirme programı var. onunla o videoları mp3 e çevirip telefonuna at. dışarı çıkarken, otobüsteyken, evde yatmadan 1 saat önce rehberlik mp3 lerini dinle. mesela ilk konuyu dinledin mi, o konuyla ilgili testini çöz. yanlış çıkan sorularını işaretle ve o yanlış çıkan soru hangi konuyla ilgiliyse o konunun olduğu sayfayı aç ve konuyu oku. böyle böyle 15 testini bitir ve ondan sonra rehberlik dersiyle ilgili gözün arkada kalmasın :34:

teşekkür ederim kızlarrrr:42:mp3ten ders dinlersem ben müzik dinlemekten zevk alamam:24:int.ten video izleyebilirim ama:34:bu arada yeni bir eğitim dersine çalışmaya başlayayım diyorum öyt mi ölçme mi karar veremedim tam ekime kadar 3 ya da 4 eğitim dersini bitireyim diyorum, ölçme ve öyt daha önceden çok iyi eğitim derslerini aldığım dersler ama bende bir konunun oturması için 2 kez tekrar edilmesi gerekiyor, o nedenle ölçme ile öyt yi bitiriyim diyorum öğrenme psikolojisi,gelişim psikolojisi ve program geliştirme çok çok az hakim olduğum dersler onlardan birine mi çalışsam ya da bilemedim :26:ne dersiniz sınavdaşlarım:34:

bence gelişim ve öğrenmeden başla :) sonuçta gelişim ve öğrenmede nasıl öğrenilir, öğrenme için kişide neler bulunması gerekir gibi şeyleri öğreneceksin. bunları öğrendikten sonra öytye çalışman bence daha mantıklı. tabi yine de sen bilirsin.

bencede gelişim öğrenme canm
bende gelişim öğrenme çalıştm şimdi öyt çalışıyorum çok severek başladım ama soruları çözemiyorum :43:
ama cok anlayarak çalışmadoım ondan baştan alcam sanırım çalışmayı :18:

Son düzenleme:
bu arada öğretim teknkleri ve yenilenene prog.... gibi bişi var ya orda onlar bitti zaten ikisini bir almıştı bendeki kitap
bi de bu şeyleri aklımda tutamıyorum ben ya karıştırıyorum :14: kavram haritası gibi bişiler mi yapsam acaba :44:

valla süpersin canım :46: topu topu 4 konun kaldı. azcık daha sık dişini, bittikten sonra tekrarlar daha rahat oluyo ve bişeyleri daha iyi anladığını hissediyosun ve daha hızlı ilerliyosun. ben de bugün tarihten dağılmaya kadar tekrar yaptım. coğrafyadan da tarıma kadar tekrar yaptım. şimdi cam sildim, buraya bi uğrıyayım dedim, sonra gene devam edicem. yargının 50 li deneme kitabı tekrarı bitir de bana gel bana gel diye bakıyo :52:
evet tatlım ölçme biraz sayısala kaçıyo, ama senin de dediğin gibi zamanla mantığını daha iyi kavrayacaksın, hele ki o örnek sorular çok hoşuma gitmişti benim. çok faydasını görüceksin. inanır mısın tarihte yeni yeni aklımda kalmaya başlıyo biliyo musun. yani hiç boşa çalıştığını düşünme, bana da tarihe çalışırken öyle geliyodu ama tekrarlarda ne kadar doğru bişey yaptığımı çok daha iyi anladım. :31:
hemen ekliyorum tabloya, eğitim tablosunda ışıl ışıl parlıyosun :nazar:

Evettt ölçme 2. konuda bittiiii:):)tabloya ekleyebilirsin..bu gece 60ya yakın konu sonundaki sorular ve çıkmış sorular var onları çözücem..yarında 3. üni. geçicem.. ayyy bayrama da 2 gün kaldı nasıl yetiştircem şaşırdım vallaa...4. ünite çok uzun 50 sayfadan fazla 1 günde o kadar sayfayı çalışamam sanırım bayramdan sonraya kalacak..yapabildiğim kadar yapıcam napiyim..planlarım olmadı ama sağlık olsun artık:):)bayramda fırsat bulursam yaparım kalanlarıda eğitim özetlerim bitmiş olur bende senin gibi tekrara geçerim inşallah...
Yorumlarını okudum tarih tekrarını yapmışsın.. 2 -3 günde 1 dersin tekrarı oluyo(Hemde TARİH) yani bu süperrr..sınava kadar en az 10 kere tekrar etmiş oluruz canım iyice yerleşir bilgiler aklımıza:)
Bu arada nazar boncuğum için çok teşekkürler...Herkese iyi çalışmalar.......

teşekkür ederim kızlarrrr:42:mp3ten ders dinlersem ben müzik dinlemekten zevk alamam:24:int.ten video izleyebilirim ama:34:bu arada yeni bir eğitim dersine çalışmaya başlayayım diyorum öyt mi ölçme mi karar veremedim tam ekime kadar 3 ya da 4 eğitim dersini bitireyim diyorum, ölçme ve öyt daha önceden çok iyi eğitim derslerini aldığım dersler ama bende bir konunun oturması için 2 kez tekrar edilmesi gerekiyor, o nedenle ölçme ile öyt yi bitiriyim diyorum öğrenme psikolojisi,gelişim psikolojisi ve program geliştirme çok çok az hakim olduğum dersler onlardan birine mi çalışsam ya da bilemedim :26:ne dersiniz sınavdaşlarım:34:
o zaman video izle tatlım, hem sen yorulmuyosun hoca anlatıyo dinliyosun ki hoca anlatırken sen çok bildiğin yerleri geçersin bile, yani amaç tekrar, bi kere de ondan dinlemek çok faydalı olur ama :34: valla 2 ders çalışçam diyosun o zaman gelişimle öğrenmeye çalış bence. hem bu 2 ders birbirinin tamamlayıcısı gibi bişey. ölçme çok daha farklı bi ders. eğer sözelden sıkıldıysan ölçme çalış biraz sayısala kaçıyo çünkü. hem de çok kısa bi zamanda bitirirsin çünkü uzun uzun konular yok formüllerden ibaret.
bu arada öğretim teknkleri ve yenilenene prog.... gibi bişi var ya orda onlar bitti zaten ikisini bir almıştı bendeki kitap
bi de bu şeyleri aklımda tutamıyorum ben ya karıştırıyorum :14: kavram haritası gibi bişiler mi yapsam acaba :44:
hemen ekliyorum tatlım, süper ilerliyoruz maşallah bizeee:nazar: yap tabii kavram haritaları hem görsel hem akılda kalıcı. o kavram haritalarını duvara asarsın her gün bakarsın ohh :21:
Evettt ölçme 2. konuda bittiiii:):)tabloya ekleyebilirsin..bu gece 60ya yakın konu sonundaki sorular ve çıkmış sorular var onları çözücem..yarında 3. üni. geçicem.. ayyy bayrama da 2 gün kaldı nasıl yetiştircem şaşırdım vallaa...4. ünite çok uzun 50 sayfadan fazla 1 günde o kadar sayfayı çalışamam sanırım bayramdan sonraya kalacak..yapabildiğim kadar yapıcam napiyim..planlarım olmadı ama sağlık olsun artık:):)bayramda fırsat bulursam yaparım kalanlarıda eğitim özetlerim bitmiş olur bende senin gibi tekrara geçerim inşallah...
Yorumlarını okudum tarih tekrarını yapmışsın.. 2 -3 günde 1 dersin tekrarı oluyo(Hemde TARİH) yani bu süperrr..sınava kadar en az 10 kere tekrar etmiş oluruz canım iyice yerleşir bilgiler aklımıza:)
Bu arada nazar boncuğum için çok teşekkürler...Herkese iyi çalışmalar.......
hehe süpersin tatlım yaa :52: aahh ahh olmaz mı hele bi gel tekrarlara bak nasıl rahat ediceksin. aslında 1 günde de biterdi de bişeyler çıktı, temizlik alışveriş vs. yani günde 2 saatten diyelim. bugün bitti, tarihte inkılap ve ilkelere bakmadım tekrarlarda sadece, kalan hepsine şöyle üstünkörü baktım. sadece ilk konulara derin baktım, çünkü onlar biraz ezber. bi de coğrafyadan ovaları akarsuları gölleri bilmek gerekiyo. bunların adları da gitgide oturcak inanıyorum. haa bi de madenler tabii, coğrafyanın en zor demiyeyim de en ezber kısmı. oralara dikkat edersiniz çalışırken. kalanı çok basit. :34:

kızlar bakın ne buldum :KK42: eysareban belki bu işine yarıyabilir :KK34:

Son düzenleyen: Moderatör:
bencede gelişim öğrenme canm
bende gelişim öğrenme çalıştm şimdi öyt çalışıyorum çok severek başladım ama soruları çözemiyorum :43:
ama cok anlayarak çalışmadoım ondan baştan alcam sanırım çalışmayı :18:

çok normal canım soruları çözememen hiç moralini bozma yavaş yavaş oturacak. hiç bilmediğin şeylere çalışıyosun bir anda soruları çözemezsin ki. beyninde konular iyice oturacak ki soru çözmeye başlayabilesin. öncelikle yaprak testlerden çözersen konuyu pekiştirir. yaprak testler konuyu öğrenmek için en güzel kaynaklar bence. soruları hem kolaydır hem de direk bilgiyi ister. böylece konuyu öğrenir soru bankasına geçersin.

kızlar bakın ne buldum :KK42: eysareban belki bu işine yarıyabilir :KK34:

bu kavram haritaları baya işe yarar sedefcim :)
sanırım yetenek yayınlarınındı bu şekilde kavram haritası kitapları vardı. bize hocalarımız yeni başlayanlar için önermişlerdi o kitapları.

bu kavram haritaları baya işe yarar sedefcim :)
sanırım yetenek yayınlarınındı bu şekilde kavram haritası kitapları vardı. bize hocalarımız yeni başlayanlar için önermişlerdi o kitapları.

ben de beğendim hemen kızlarla paylaşayım dedim canım :10: yediiklim yayınları, evet hele tam yeni yeni konu çalışırken her şey birbirine girmiş çarçur olmuşken onları ayırmak kavram haritalarına düşüyo :1: netten indiriyorum, coğrafya ve tarihi de paylaşıcam birazdan :6:

çok normal canım soruları çözememen hiç moralini bozma yavaş yavaş oturacak. hiç bilmediğin şeylere çalışıyosun bir anda soruları çözemezsin ki. beyninde konular iyice oturacak ki soru çözmeye başlayabilesin. öncelikle yaprak testlerden çözersen konuyu pekiştirir. yaprak testler konuyu öğrenmek için en güzel kaynaklar bence. soruları hem kolaydır hem de direk bilgiyi ister. böylece konuyu öğrenir soru bankasına geçersin.
o zamn en yakın zamanda yaprak test edineyim ben sağolasın :32:
sedeeeff süpersin sen maşallah sana maşallh :nazar: bu kavram haritaları da iyi olcak hem bi bütünlük sağlıcak
hep çalışalım çok çalışalım hepimize maşallah :7:

Son düzenleme:
hehe süpersin tatlım yaa :KK52: aahh ahh olmaz mı hele bi gel tekrarlara bak nasıl rahat ediceksin. aslında 1 günde de biterdi de bişeyler çıktı, temizlik alışveriş vs. yani günde 2 saatten diyelim. bugün bitti, tarihte inkılap ve ilkelere bakmadım tekrarlarda sadece, kalan hepsine şöyle üstünkörü baktım. sadece ilk konulara derin baktım, çünkü onlar biraz ezber. bi de coğrafyadan ovaları akarsuları gölleri bilmek gerekiyo. bunların adları da gitgide oturcak inanıyorum. haa bi de madenler tabii, coğrafyanın en zor demiyeyim de en ezber kısmı. oralara dikkat edersiniz çalışırken. kalanı çok basit. :KK34:

:):)Özet çıkarmaktan daha rahat olacağını eminim canım... bide ben çıkarırken her şeyi geçemiyorum çoğu şey önemli geliyo...o yüzdende özetlerim uzun sürüyo bayaa..bugün 3.konuya geçiyorum geriye 2 konu kalıyo onları da yetişirse yapmaya çalışıcam yetişmezse de bayramdan sonra yapıcam tatlım...bayram geliyo evde iş güç arttı:):)annem gel şunu yap gel dolma sarıcaz derken hayır diyemiyorum:):) elışverişe falan çıkıyorum...normalda çalıştığımdan daha az çalışıyorum yani 2-3 gündür.. sanırım çoğumuzda öyleyiz..
bu arada bayramda çalışmak istemiyorum.sonuçta bayramdan sonra hızlı bi şekilde başlıcaz çalışmaya dinlenmiş oluruz diye düşünüyorum...
Enerji toplarızz:)

Back