• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

eveeetttt sorularım geliyorrr :52:

* Baba ( ) kız babası olmak ne kadar da zor ( ) derken ( ) kız ( ) bu zamanda kız olmak ne kadar da zor ( ) diye yakınıp duruyor ( ) Bu, kuşak çatışması sayılır mı ( )

bu parçada boş parantezle gösterilen yerlere aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi getirilemez?

A) Tırnak
B) Virgül
C) Noktalı virgül
D) Nokta
E) Soru işareti

* Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ''ağır'' sözcüğü eylemin anlamını nitelemektedir?

A) Ağır sözleri kaldıramıyorum artık.
B) Bu yük diğerlerine göre oldukça ağır.
C) Ona her zaman ağır kaldırma, derim.
D) Babası çok ağır konuştu.
E) Bu roman bana göre çok ağır.

bu sorudan hiçbir şey anlamadım :37:

* Baba ( ) kız babası olmak ne kadar da zor ( ) derken ( ) kız ( ) bu zamanda kız olmak ne kadar da zor ( ) diye yakınıp duruyor ( ) Bu, kuşak çatışması sayılır mı ( )

bu parçada boş parantezle gösterilen yerlere aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi getirilemez?

A) Tırnak
B) Virgül
C) Noktalı virgül
D) Nokta
E) Soru işareti
bebeğim ilk boşluk tırnak 2.de tırnak derkenden sonraki boşluğa noktalı virgül gelicek kızdan sonra tırnak zordan sonra tırnak,duruyordan sonra nokta, mıdan sonra soru işareti
cevap:D b şıkkı virgül olmalı?derkenden sonra diğer cümleyi bağlıyo çünkü noktalı virgül olması gerek:28:bu zor soruymuş ama:34:

* Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ''ağır'' sözcüğü eylemin anlamını nitelemektedir?

eylemin yani fiilin anlamını nitelendiren sözcüklere zarf denir. soruda zarf hangisidir diye sormuş kuzum
a- sıfat
b-isim
c-isim
d-zarf (konuşmak fiil nasıl konuştu?ağır konuştu zarf)
e-isim
cevap: d şıkkı

* Öğretmenlerimizin yeni öğretim tekniklerine uyumunda çok da fazla sıkıntı görmüyorum. Bu, öğretmenlerimizin yeterliliklerini biraz ciddiye almamak gibi geliyor bana. Ben öğretmenlerimizin birikimleriyle bile bu tarz yönelişe çok çabuk bir sürede uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. Çünkü bizim öğretmenlerimiz, çok zor şartlarda çalışıyorlar ve çok olumsuz şartlarda bile kolayca uyum sağlayabilecek bir beceri gösteriyorlar.

bu parçada aşağıdaki sorulardan hangisinin yanıtı yoktur?

A) Öğretmenler, uyum konusunda zorluk mu çekiyor?
B) Öğretmenler hangi şartlarda görevlerini yerine getiriyor?
C) Öğretmenler bir programı uygulamak için yeterli birikime sahip mi?
D) Öğretmenlerimizin mesleki koşullarını iyileştirebilmek için neler yapılabilir?
E) Yeni öğretim tekniklerine öğretmenlerimiz uyum sağlayabiliyor mu?

bebeğim ilk boşluk tırnak 2.de tırnak derkenden sonraki boşluğa noktalı virgül gelicek kızdan sonra tırnak zordan sonra tırnak,duruyordan sonra nokta, mıdan sonra soru işareti
cevap:D b şıkkı virgül olmalı?derkenden sonra diğer cümleyi bağlıyo çünkü noktalı virgül olması gerek:28:bu zor soruymuş ama:34:
cıx cevap b değil kuzum, diğer arkadaşlar da bi baksın sonra sölicem cevabı. ben de aynen senin gibi düşünmüştüm :30:
eylemin yani fiilin anlamını nitelendiren sözcüklere zarf denir. soruda zarf hangisidir diye sormuş kuzum
a- sıfat
b-isim
c-isim
d-zarf (konuşmak fiil nasıl konuştu?ağır konuştu zarf)
e-isim
cevap: d şıkkı

hay allahım ne lafı dolandırmış ya direk zarf hangisi deseydi ya :19: şimdi anladım kuzum sağolasın :16:

* Beş basamaklı rakamları farklı a6b3c sayısı 12 ile tam bölünebildiğine göre, a+b+c toplamının alabileceği kaç farklı değer vardır?

A) 5
B) 6
C) 7
D) 8
E) 9

* Öğretmenlerimizin yeni öğretim tekniklerine uyumunda çok da fazla sıkıntı görmüyorum. Bu, öğretmenlerimizin yeterliliklerini biraz ciddiye almamak gibi geliyor bana. Ben öğretmenlerimizin birikimleriyle bile bu tarz yönelişe çok çabuk bir sürede uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. Çünkü bizim öğretmenlerimiz, çok zor şartlarda çalışıyorlar ve çok olumsuz şartlarda bile kolayca uyum sağlayabilecek bir beceri gösteriyorlar.

bu parçada aşağıdaki sorulardan hangisinin yanıtı yoktur?

A) Öğretmenler, uyum konusunda zorluk mu çekiyor?
B) Öğretmenler hangi şartlarda görevlerini yerine getiriyor?
C) Öğretmenler bir programı uygulamak için yeterli birikime sahip mi?
D) Öğretmenlerimizin mesleki koşullarını iyileştirebilmek için neler yapılabilir?
E) Yeni öğretim tekniklerine öğretmenlerimiz uyum sağlayabiliyor mu?

cevap :d şıkkı canım, a da ilk ücümlede değinmiş, b de çok zor şartlarda görev yapıyolar dmeiş, cde birikimleriyle bile bu tarz yönelişlere demiş, e de ilk cümlede açıklamış ama d şıkkında değinmemiş
bu arada noktalı vürgül değilse cevap virgül olucak o zaman o da olmadı tırnak olucak:37:

x = (5-3√2) ² olduğuna göre, √x+√8+√2 kaçtır?

A) 25
B) 10
C) 5
D) 5-√2
E)1

* Beş basamaklı rakamları farklı a6b3c sayısı 12 ile tam bölünebildiğine göre, a+b+c toplamının alabileceği kaç farklı değer vardır?

A) 5
B) 6
C) 7
D) 8
E) 9
bebeğim bu soruyu çözmicem sıkıcı ama çözüm yolunu anlatıyım sana şimdi c harfi 2 ve 6 değerini alır niye çünkü 12ye bölünme kuralı son iki rakamın 4 e ve 3 e bölünme şartıdır, 4 e bölünme şartı da 32 ve 36 ile sağlanır ne oldu sayımız ab632 ve ab636, şimdi 3 e bölünme şartına bakıcaz ilk sayımız için bakalım a+b+6+3+2=11 a+b=11 şimdi soru burada sıkıntı yapıyor şart vermiş diyorki rakamları birbirinden farklı olacak a+b=1,4,7,10,13,16 olabilir buradan tek tek bakıcaksın a=1 için b=0 oluyor, a+b=4 değerini kullanamıyoruz çünkü a rakamını 1 alsak b rakamını 3 almamız gerek ama rakamları farklı olucak demiş çok uğraştırıcı soru yani canım mantığını anladıysan çözme bence

a, b ve k pozitif tam sayılar olmak üzere,
1440 = a² . 3 üssü b . k
eşitliğini sağlayan en küçük k sayısı kaçtır?

(b 3 ün üstünde olcak, yapamadım onu anladınız siz :1:)

5 mi ki :44::44:
evet canım 5 anladım şimdi yaa ay ne safım
bebeğim bu soruyu çözmicem sıkıcı ama çözüm yolunu anlatıyım sana şimdi c harfi 2 ve 6 değerini alır niye çünkü 12ye bölünme kuralı son iki rakamın 4 e ve 3 e bölünme şartıdır, 4 e bölünme şartı da 32 ve 36 ile sağlanır ne oldu sayımız ab632 ve ab636, şimdi 3 e bölünme şartına bakıcaz ilk sayımız için bakalım a+b+6+3+2=11 a+b=11 şimdi soru burada sıkıntı yapıyor şart vermiş diyorki rakamları birbirinden farklı olacak a+b=1,4,7,10,13,16 olabilir buradan tek tek bakıcaksın a=1 için b=0 oluyor, a+b=4 değerini kullanamıyoruz çünkü a rakamını 1 alsak b rakamını 3 almamız gerek ama rakamları farklı olucak demiş çok uğraştırıcı soru yani canım mantığını anladıysan çözme bence

aa tatlım ben şimdi farkettim. 12 ye bölünebilme kuralında 3 ve 4 yazmışım. 4 e bölünebilme şartlarını alıp direk cevaba dalmışım. 3 e bölünebilmeyi almamışım. sana da zahmet oldu ya o kadar anlatmışsın :17:

Son düzenleme:
verilen ifadede x'i kareköke al karşısı 5-3√2 oldu şimdi yazalım: √x=5-3√2 o zaman...5-3√2+2√2(√8'i açtım)+√2=5kalır:34:

anammm evet :52: ben naptığımı söylesem şoka girersin :9: ifadenin karesini alıp x i 43-30√2 buldum da yerine koydum da ohooo :78:

cevap :d şıkkı canım, a da ilk ücümlede değinmiş, b de çok zor şartlarda görev yapıyolar dmeiş, cde birikimleriyle bile bu tarz yönelişlere demiş, e de ilk cümlede açıklamış ama d şıkkında değinmemiş
bu arada noktalı vürgül değilse cevap virgül olucak o zaman o da olmadı tırnak olucak:37:

d değilmiş yaa ben de d yapmıştım. ama bu soru yanlış olabilir bence :ssz:

noktalama sorusu noktalı virgül de değil malesef :44:

bu öğretmenli soru bana a şıkkı gibi geldi. bu kafayla okuduğumdan öyle anladım.

A) Tırnak
B) Virgül
C) Noktalı virgül
D) Nokta
E) Soru işareti

Tırnak.

D şıkkı.

Back