Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
insallah hayırlısı olsun hepimizin evet gk gy daha kolay die gorup ondan basladım bitirip egitime gecicem. matematik türkçe yi saymıyorum ben
6 tane egitim
tarih cografya vatandaslık var o kadar
9 tane yani :)
90 az bence hedef yüksek tutmalıyız 100-100 ikisindende. ki bana gerekli olan puan bu :)
evet 91-92 gibi bişey geliyo :) aynı seyden bahsetmişiz :)
Haklısın canım olur mu çok teşekkür ederim sen deneyimlisin çok da güzel puan almışsın maşallahh..senin söylediklerin benim için tavsiye niteliğinde....benim elimde şu an konu anlatımlı modüler set var ihtiyacın.. soru bankası almadım henüz..O yüzden özet yapıp sadece konu sonundaki soruları çözdüm şu ana kadar...Gerçekten soru çözmeyince unutuluyo mesela ilk özetlediğim derslerin çoğu konuları aklımda değil okursam ancak aklıma geliyo...Bu şekilde başladım son dersteyim şu anda keşke öyle yapsaydım eminim daha verimli çalışmış olurdum.artık son derse geldim bunu da bitiriyim de öyle soru çözümüne geçiyim bari:):)tekrar teşekkürler....
Bu arada eğitimden çok iyi net yapmışsın ortalama kaç kere konu tekrarı yaptın yani günde ne kadar zaman ayırdın eğitime.çünkü bir sürü kavram var birbirine benzeyen insanın okurken bile kafası karışıyo..:SMatematiğim kötü en azından eğitimden yüksek yaparsam biraz olsun dengelemiş olurum.Matematiğim kötü ama tabi yine de çalışıcam ona da elimden geleni yapıcam....
valla benimd emoralim bozulmuyo değil ama vakit aslında o kadarda cok yok ve 90 gibi bi puan gerekiyor. coğrafya bi kere okusan yeter sanırım ondan sonra soru cozmek lazım bide ezber seyler var işte. tarihtede ben 2 ye böldüm bi birinci dünya savasına kadar bide birinci dünya savasından sonra. birinci dünya savasına kadar olan bölümü bi kere calıstım soru cozdum hepsinden baktım yanlıs cok cıkıyo ozellikle turkiye tarihinde anadolu selcuklu vs yani. Döndüm bi daha başa 1. dünya savasına kadar tekrar okumaya basladım. Anadolu selçuklulara geldim. coğrafyadanda karma test cozuyorum arada bir.
90 az bence hedef yüksek tutmalıyız 100-100 ikisindende. ki bana gerekli olan puan bu :)
canım türk tarihini en sona bırak oralar hem çok ezber hem de az soru çıkıyo. şimdi sen inkılap tarihi ve dış politikayı halledersen tarihin en önemli kısmını bitirirsin. geri kalanı son 1ayda bile hallolur. yani ben şahsen öyle yaptım :) bu sınavda yanlışlarım da hep dış politikadan çıktı
kızlar tüm şevkimi kırmak üzeresiniz ben o dediğiniz netleri yapabilmem için Matematikten çok yapmam lazım o da hayal maalesef
canım ben 3 kere hazırlandığım için zaten çoğu şeyi öğrenmiştim, ben diğer yıllarda da çok iyi netler çıkarıyodum ama bazı talihsizlikler oldu o zamanlar olmadı işte bazen eğitime hiç çalışmadığım günler de oluyo hatta ben bu sene bi rahatsızlık geçirdim hastanede falan yattım o yüzden 1 ay hiç çalışamadığım zaman oldu. ama sonra bi şekilde toparladım. şu an sen ilk defa çalıştığın için kafan karışıyı çabuk unutuyosun bunlar çok normal :) ben ilk girdiğim sene olumlu pekiştirme ve olumsuz pekiştirmeyi kaç ayda öğrenmiştim hep birbirine karıştırıyodum sorularla, denemelerle hepsi oturacak ve netlerin yükselecek. bunun bir anda olmasını bekleme ama yavaş yavaş olacak. çünkü eğitim bilimleri zori kafaya oturması zaman alıyo.
sen sürekli o çıkardığın notları oku eğer imkanın varsa yaprak test al yaprak testler konuyu öğrenmek için çok faydalı olur çünkü direk bilgiyi sorarlar. yaprak testle öğrenip soru bankalarıyla pekiştirip sonra da denemeye geçersen ohh tadından yenmez netlere ulaşırsın
kesinlikle tatlım belki yanlışlarımız şu an çok, ama en azından bişeyler hakkında fikrimiz oluyo, hiç bilmemekten çok daha iyi bi durumdayız emin ol ben de bugün tarihi bitirdim ya tarihten baştan sona tekrar yapayım dedim, fakat şunu fark ettim daha bi çok şeyde eksiğim var. o yüzden şöyle düşündüm, bence tekrarları da yavaş yavaş yapalım. yani mesela şimdi 1 dersin konu çalışmasını bitirdik mi, ondan sonra o dersin tekrarını sindire sindire yapalım. bununla birlikte soru çözümlerine ağırlık verelim. her dersten 1 er soru bankası bitirelim. ondan sonra yine en başa dönüp tekrara başlıyalım, bu kez hızlı hızlı tekrarlara göz gezdirir gibi yapalım ve bol soru
çiçeğim ölçme nasıl hoşuna gitti mi?
Haklısın canım..süpersin koskoca tarihi bitirdin maşallah:)kesinlikle bende öyle düşünüyorum dersi bitirmek için bende hızlı hızlı gittim şimdi konuları biliyoruz artık yavaş yavaş tekrar yapabiliriz...sen şimdi dersane başlamadan tarih tekrarı ve soru çözümü mü yapıcaksın yanında başka bi ders daha çalışıcak mısın canım..ne güzel senin matın iyi o yüzden şanslısın ona çok zaman ayırman gerekmicek ben 1 ay matın üzerine düşücem
ölçmede hala 1. ünitedeyim o yüzden pek yorum yapamıcam şu an kolay çünkü gittikçe işlem başlıyo tablolar falan bakalım bayrama yetişicek mi bilmiyorum:S 2 gündür pek çalışamadım dışardaydım elışveriş falan yaptım..saldım yani bu akşam bitiricem ilk üniteyi
canım türk tarihini en sona bırak oralar hem çok ezber hem de az soru çıkıyo. şimdi sen inkılap tarihi ve dış politikayı halledersen tarihin en önemli kısmını bitirirsin. geri kalanı son 1ayda bile hallolur. yani ben şahsen öyle yaptım :) bu sınavda yanlışlarım da hep dış politikadan çıktı
tatlım moral bozmak yokkk, bak kendin de diyosun matematikten çok yapmam lazım diyosun. demek ki hangi dersine ağırlık vermen gerekiyor. matematik. o zaman onu çok çalış. benim sorunum da çoğu kişinin tersine tarihhh.. hem de ne sorun. oturup ezberlesem ezberliyemiyorum anlamaya çalışsam anlıyamıyorum. o kadar çok olay kişi yapılan işler adları vs.. var ki. ama tarihle başladım çalışmaya, ki benim bu çalışmamla şu an sınava girsem tarihin ancak %25 ini yapabilirim. ama yılmıcam, tekrarlara başladım. 2. tekrarla sindirdiğimi hissettim resmen. 3, 4, 5. tekrarımla daha iyi bi yere gelicem tarihte. sözel olduğu için ancak tekrarla halledebilirim.kızlar tüm şevkimi kırmak üzeresiniz ben o dediğiniz netleri yapabilmem için Matematikten çok yapmam lazım o da hayal maalesef
kuzum o formüller ilk başta karışık gelebilir, ama sonra hepsi yerli yerine oturucak. zaten soruda medyanı sorsa başka formül kullancan modu sors başka formül kullancan. nerde hangisini kullanıcağını zamanla anlıcan. ama dediğim gibi o formülleri not kağıtlarına yazıp yapıştır ve ezberle. malesef o formüller ezberlenmek zorunda. ama akılda kalıyo. hele ki ihtiyacın konu anlatımlısıyla çalışıyosun o kitaba güven gerisini düşünme. bizim geçen yıl kaç kişi kaldı ölçmeden. hepsi hocanın kitabından çalıştı formüller nasıl karışık anlatamam. bense finalde ihtiyacın ölçme kitabına çalışıp girmiştim ve final günü herkeste acayip acayip formüller varken ben de basit formüller vardı. eyvah dedim yandım hocanın kitabına çalışmadan hocanın sınavına girersem olucağı bu kesin kalcam dedim. sonra sınava girdim ve bütün soruları ihtiyacın verdiği formüllerle çözdüm. ve sınavdan iyi bi puanla geçtim, kalan bir sürü kişi vardı. ordaki örnek soruları da incele, ben o örnek soruları da kafama kazımıştım, onlar da formülleri anlamama yardımcı olmuştuHaklısın canım..süpersin koskoca tarihi bitirdin maşallah:)kesinlikle bende öyle düşünüyorum dersi bitirmek için bende hızlı hızlı gittim şimdi konuları biliyoruz artık yavaş yavaş tekrar yapabiliriz...sen şimdi dersane başlamadan tarih tekrarı ve soru çözümü mü yapıcaksın yanında başka bi ders daha çalışıcak mısın canım..ne güzel senin matın iyi o yüzden şanslısın ona çok zaman ayırman gerekmicek ben 1 ay matın üzerine düşücem
ölçmede hala 1. ünitedeyim o yüzden pek yorum yapamıcam şu an kolay çünkü gittikçe işlem başlıyo tablolar falan bakalım bayrama yetişicek mi bilmiyorum:S 2 gündür pek çalışamadım dışardaydım elışveriş falan yaptım..saldım yani bu akşam bitiricem ilk üniteyi
hoşbulduk canım benim .izin verme çok sevinirim tatlım,bende çok çalışacağım şu bayram bir bitsin bomba gibi bir başlangıç yapacağımtatlımmm hoşgeldinnn sefalar getirdin
oyy o zaman bayrama kadar sana müsade, bayramdan sonra tembel teneke olmana izin vermiciimmm
tatlım moral bozmak yokkk, bak kendin de diyosun matematikten çok yapmam lazım diyosun. demek ki hangi dersine ağırlık vermen gerekiyor. matematik. o zaman onu çok çalış. benim sorunum da çoğu kişinin tersine tarihhh.. hem de ne sorun. oturup ezberlesem ezberliyemiyorum anlamaya çalışsam anlıyamıyorum. o kadar çok olay kişi yapılan işler adları vs.. var ki. ama tarihle başladım çalışmaya, ki benim bu çalışmamla şu an sınava girsem tarihin ancak %25 ini yapabilirim. ama yılmıcam, tekrarlara başladım. 2. tekrarla sindirdiğimi hissettim resmen. 3, 4, 5. tekrarımla daha iyi bi yere gelicem tarihte. sözel olduğu için ancak tekrarla halledebilirim.
matematikteyse sana önerim, güzel bi kitap al, matematikte en temel işlemlerden anlatan, kolaydan zora giden bi kitap. ve konuları çalışırken de çözümlü soruları çöz, çözümlerini derinlemesine incele. mantığını kavradıktan sonra yapamıcağın soru kalmıcak inan bana
o zaman canım sen bu sırada işlerini hallederken belki biraz derslerden uzak durmak iyi gelir sana, kafanı dağıt yapmak istediklerini yap ve dönüşün muhteşem olsun tamam mı
tatlım hiç bi fikrim yok :26:
hoşgeldin meslektaşımmm
bence geçen yıl dershanene devam etseydin bu yıl çok sıkılırdın. bak biz yazın başlamamıza rağmen düşündük bi ara bıraksak mı acaba sıkılır mıyız diye.
ama şu an çalışmanın tam zamanı.. o yüzden hiç geçmişi düşünme, bu yılki sınavının kötü geçmesine de üzülme. berbat olması doğal zaten sen daha 3. sınıftayken ve üstelik hiç çalışmadan girmişsin.
önemli olan şimdiden sonra çalışmaya başlayıp bu yıla konsantre olman
bu arada ben de dershane olarak ihtiyaçtayım, kitapları harika