• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

günaydın şekerler :16:
birazdan kahvaltımı yapıp, derslere başlıcam
bugün tarih, coğrafya, türkçe bakmak istiyorum :40:

ay bende bugün öğrenme psiklojisinden bayağı ilerledim 30 35 test çözdüm. şimdi de tarihe geçiyorum. videoları izleyerek çalışmaya başlayacağım, hepinize kolay gelsin cicişler..

kaçıncı ünitedesin canım, ekliyim tabloya bitirdiklerini :8:
bana da tarihte video çok işime yaradı. özellikle hakan dede nin videolarını herkese tavsiye ederim. video izlerken bi deftere hocanın önemli dediği şeyleri de not al canım. tekrar yaparken işine çok yarıcak.

:):):)gerçekten şansız bi tesadüf oldu bizimkisi...İyi yapmışsın bende çözmeseydim verirdim birine..[/QUOTE]

bi tek gelişime bakmıştım tatlım o yüzden verdim diğerleri yepyenicik duruyodu. iyi oldu. evet evet ben de yeterli diye düşünüyorum. zaten bi anda zorlarsam çok sıkılırım. ilk 2 gün bu sorular bile fazla geldi bana, yani başım ağırdı alışık değilim tabii.. önümüzde 11 ay var halledicezzz. :15: hemen ekliyorum tabloya :21:
bu arada senin şu özetlerin sana en büyük nimet olucak canım. çünkü o özetleri çalışmak koca koca paragrafları okumaktan daha eğlenceli olucak ve zamanını hiç almıcak. özetlerini günlük haftalık aylık diye ayırırsın. hepsini zamanında yaptığında bi konunun özeti 5 dk yı bile geçmicek kıvama gelir, sonra gelsin bol bol sorular. soru çözmek çalışmaktan daha eğlenceli zaten yaa :24:

Evet canım yavaş yavaş...eklediğin için teşekkürler..Katılıyorum canım çünkü kitap 350 sayfa benim özetim en fazla 100 sayfa bir kere bitirdiğim dersi okudum geçenlerde 4 saatimi aldı sadece...ama kitabı baştan sona 4-5 günde okurdum...Bu şekilde daha rahat çalışıyorum ben hem tatildeyizz boş vakit çok yavaş yavaş yazıyorum sıkıldıkça bırakıyorum ilk başka gözümde büyüyodu kalın kalın kitaplar şimdi 2 tane kaldı...özetlerim bittikten sonra her gün 1 saat tekrar düşünüyorum bakalım....

Son düzenleme:
hey girls,
hepinize nazar boncuğu takmak istiyorum ya,maşallah sayfa sayfa azim okuyorum kaç dakikadır :52:
gözüme takıldı da söyleyeyim,geçen yıl yediiklim öğretmen setine abone olmuştum,10 gün sonra şöööyle uzunca bir düzeltme sayfası yayınladıklarında içimden güzelce bi sövmüştüm :35: zaten bahane arıyordum ders çalışmamak için iyi de gelmişti hani :9: velhasıl kelam başka bir arkadaşım da göz atmıştı dergilere ve içine sinmemişti pek, yediiklim çok akademik anlatıyor gibi geliyor bana,bir dergiyi bitirmek zulüm gibi geliyordu, ama size iyi gelir hoş gelir bilemiciim :34:
siz çalışın biz sonuç bekleyelim hadi hadi boş durmak yok :27:

yaz okulu ne kadarrr sıkıcı yaaa, pof neyseki şurda 3 hafta kaldı:32:kızlar uçuyor hakikaten ders çalışmada çok azimliler:52:ekimde dersaneler başladığında herkes birbirinin ne yaptığını duyup duyup aa nasıl çalışmışlarrr eyvaahh biz geç kaldık diyenler olucak amaa mart ayına falan gelindiğinde çok hızlı çalışanlarda bıkmalar başlıcak kızlar bunlar geçen yılki arkadaşlarımdan gözlemlediklerim ama tabi össdeki gibi olmuyo bıksanda oflasan çatlasanda tekrar toparlanıp çalışmaya devam ediyorsun:50:eğitim derslerinden bir tek program geliştirmenin unutulcağını düşünüyorum onun üstünden 2kere geçilmesi gerek yoksa ölçme ve diğer dersler unutulmaz test çözdükçe, gk-gy çalışanlar bir tane eğitim dersine başlasa moral olarak iyi gelir bence dersane başladığında 6 dersten birini bitrmiş olmanın huzuru içinde:37:başlar diğer derslere,bu arada türkçede kendime çok güvenirim türkçe sorularında her daim cevaplamaya hazırım kızlar:3:ben matematikte istediğim sonuca ulaşamıyorum:30:

coğrafyadan ilk konuyu çalıştım 91 soru çözdüm
tavsiyelerim: coğrafi konumda konu mantıktan ibaret. konuyu derinlemesine çalışın ve çok soru çözmenize gerek yok. çünkü sorulan soruların hepsi birbirinin benzeri. aynı boylamda olan illerin aynı enlemde olan illerin ortak özelliklerini mutlaka bilin. şu meşhur tarihlerde 21 aralık 21 haziran 21 mart ve 23 eylülde türkiyede neler olduğunu kavrayın yeter kızlar

Evet canım yavaş yavaş...eklediğin için teşekkürler..Katılıyorum canım çünkü kitap 350 sayfa benim özetim en fazla 100 sayfa bir kere bitirdiğim dersi okudum geçenlerde 4 saatimi aldı sadece...ama kitabı baştan sona 4-5 günde okurdum...Bu şekilde daha rahat çalışıyorum ben hem tatildeyizz boş vakit çok yavaş yavaş yazıyorum sıkıldıkça bırakıyorum ilk başka gözümde büyüyodu kalın kalın kitaplar şimdi 2 tane kaldı...özetlerim bittikten sonra her gün 1 saat tekrar düşünüyorum bakalım....
en güzelini yapıyosun tatlım, üstünden yük kalkmıştır. eğitim konuları sindire sindire oturtulmalı zaten diğer kızları bilmem ama benim hiç temelim yok ben öyle düşünüyorum. eğitimden hangi 2 dersin kaldı?
bu arada sen bana tarih kaç günde biter diye sormuştun ya, şu kurtuluş savaşı hazırlık döneminden sonraki konular ilk konulara göre çok basit ve akılda kalıcı, roman okur gibi çalışıyo insan. kurtuluş savaşından inkılaplara kadar olan kısmı 1 günde bitirdim tarihi kıt bi insanım bi de onu da göz önüne alırsak sen kurtuluş savaşından sonraki kısmı 1 günde halledersin. şu akılda kalmayan asıl kısım kurtuluş savaşına kadar olan kısım. oraya kadar olanları da her gün 1 konu şeklinde çalıştım canım, ama osmanlı kültür uygarlıktan kurtuluş savaşına atladığım için aradaki konular kaldı, onları da her gün 1 er konu şeklinde götürürsem, yaklaşık 10 günde bitmiş oluyo sanırım. olmadı en geç 2 haftada bitiyo. tabii tarih hiç bitmez... bitse de gene en baştan sürekli tekrar yapıcam ki çalıştıklarım boşa gitmesin

hey girls,
hepinize nazar boncuğu takmak istiyorum ya,maşallah sayfa sayfa azim okuyorum kaç dakikadır :52:
gözüme takıldı da söyleyeyim,geçen yıl yediiklim öğretmen setine abone olmuştum,10 gün sonra şöööyle uzunca bir düzeltme sayfası yayınladıklarında içimden güzelce bi sövmüştüm :35: zaten bahane arıyordum ders çalışmamak için iyi de gelmişti hani :9: velhasıl kelam başka bir arkadaşım da göz atmıştı dergilere ve içine sinmemişti pek, yediiklim çok akademik anlatıyor gibi geliyor bana,bir dergiyi bitirmek zulüm gibi geliyordu, ama size iyi gelir hoş gelir bilemiciim :34:
siz çalışın biz sonuç bekleyelim hadi hadi boş durmak yok :27:
teşekkür ederizzz :54:
ben de bi tanıdığım ablamda görmüştüm o dergileri eğlenceli gelmişti bana, hani koca koca kitaplarla çalışmak yerine dergi dergi gitmek daha güzel ama tabii derinlemesine incelemedim gene sen daha iyi bilirsin tatlım
sonuçlar ağustosun ilk haftası açıklancak deniliyodu, hadi az kaldı,inş gönlünce bi sonuç gelir :31:
evettt durmak yok yola devam :10:

yaz okulu ne kadarrr sıkıcı yaaa, pof neyseki şurda 3 hafta kaldı:32:kızlar uçuyor hakikaten ders çalışmada çok azimliler:52:ekimde dersaneler başladığında herkes birbirinin ne yaptığını duyup duyup aa nasıl çalışmışlarrr eyvaahh biz geç kaldık diyenler olucak amaa mart ayına falan gelindiğinde çok hızlı çalışanlarda bıkmalar başlıcak kızlar bunlar geçen yılki arkadaşlarımdan gözlemlediklerim ama tabi össdeki gibi olmuyo bıksanda oflasan çatlasanda tekrar toparlanıp çalışmaya devam ediyorsun:50:eğitim derslerinden bir tek program geliştirmenin unutulcağını düşünüyorum onun üstünden 2kere geçilmesi gerek yoksa ölçme ve diğer dersler unutulmaz test çözdükçe, gk-gy çalışanlar bir tane eğitim dersine başlasa moral olarak iyi gelir bence dersane başladığında 6 dersten birini bitrmiş olmanın huzuru içinde:37:başlar diğer derslere,bu arada türkçede kendime çok güvenirim türkçe sorularında her daim cevaplamaya hazırım kızlar:3:ben matematikte istediğim sonuca ulaşamıyorum:30:
bizim hocalar yaz okulunu bitirdi canım :37: zaten bişey anlattığı yoktu yolda geçen boş vaktime yanıyodum notları verdi, sınavda o notlara çalışıcam, okula git gel yapıcağıma evde rahat rahat kpss çalışmaya fırsat çıktı :27: hadi senin de az kalmış, bitince üstünden bi yük kalkar, daha çok zamanın kalır kpss ye
matematikte çözümlü soruların olduğu iyi bi soru bankası alıp çözümlerini incelemeni tavsiye ederim canım.
ben bıkıcağımın farkındayım :ssz: bi ara bıraksam mı acaba ekimde mi başlasam diye düşündüm ama vazgeçtim. bu sefer de huzursuz olurum ki ben, aklımda olur :1: dediğin gibi durum össden farklı. bıksak da yapcak bişey yok çalışmaktan başka
ben gk gy de biraz daha ilerledikten sonra eğitime başlıcam ama sadece 1 ders. o da gelişim psikolojisi. hem o bana çok eğlenceli gelmişti. inş başlayabilirim. çok konum var daha ama :18:

cümlede anlam ve paragraftan 20 şer soru çözdüm, sıkıldım geçtim
hoş zaten cümlede anlam soruları da paragraftan farksızdı :ssz:

en güzelini yapıyosun tatlım, üstünden yük kalkmıştır. eğitim konuları sindire sindire oturtulmalı zaten diğer kızları bilmem ama benim hiç temelim yok ben öyle düşünüyorum. eğitimden hangi 2 dersin kaldı?

2 ders canım işte ölçmeyle program geliştirme. hala 3. ünitedeyim 2 gündür bitmedi bugün bitiricem ama:):)Temelim benimde öyle çok fazla yoktu ihtiyaç konu anlatımı çok güzel temelin olmasa da kolay kavrarsın her şeyi örnek ve çıkmış sorularla anlatıyo...O yüzden eğitimi yaparsın tabi sınavda nasıl olur bilemiyorum canım inşallah çalıştığımız gibi çıkar.. ben grafik ve tablo sorularında çok zorlanıyorum çalışsamda konu sonlarındaki testlerde zorlanıyorum yanlış yapıyorum...

bu arada sen bana tarih kaç günde biter diye sormuştun ya, şu kurtuluş savaşı hazırlık döneminden sonraki konular ilk konulara göre çok basit ve akılda kalıcı, roman okur gibi çalışıyo insan. kurtuluş savaşından inkılaplara kadar olan kısmı 1 günde bitirdim tarihi kıt bi insanım bi de onu da göz önüne alırsak sen kurtuluş savaşından sonraki kısmı 1 günde halledersin. şu akılda kalmayan asıl kısım kurtuluş savaşına kadar olan kısım. oraya kadar olanları da her gün 1 konu şeklinde çalıştım canım, ama osmanlı kültür uygarlıktan kurtuluş savaşına atladığım için aradaki konular kaldı, onları da her gün 1 er konu şeklinde götürürsem, yaklaşık 10 günde bitmiş oluyo sanırım. olmadı en geç 2 haftada bitiyo. tabii tarih hiç bitmez... bitse de gene en baştan sürekli tekrar yapıcam ki çalıştıklarım boşa gitmesin

Anladım canım 2 hafta iyi bence 1 ders için...peki özet çıkararak mı yapıyorsun sadece okuyup test mi çözüyosun benim okuyunca pek aklımda kalmıyo özet çıkarırsam da 20 günü bulur sanırım test de çözemem o zaman... Ya da okuyup küçük notlar alıp test çözüyim ama zaten büyük ihtimalle benim tarih dersaneye kalacak..

Son düzenleme:
günaydın şekerler :16:
birazdan kahvaltımı yapıp, derslere başlıcam
bugün tarih, coğrafya, türkçe bakmak istiyorum :40:

kaçıncı ünitedesin canım, ekliyim tabloya bitirdiklerini :8:
bana da tarihte video çok işime yaradı. özellikle hakan dede nin videolarını herkese tavsiye ederim. video izlerken bi deftere hocanın önemli dediği şeyleri de not al canım. tekrar yaparken işine çok yarıcak.

öğrenmede bilişsel kuramlar kaldı tek canım ilk sayfadaki tabloya göre, tarihte de ilk konuyu çalışıp testlerini çözdüm yazarsan sevinirim, hepinize kolay gelsin kızlar.

sanırım herkesin korkulu rüyası kimse niyetlenemedi:D ay ben bugün çalışamıyorum yaa annem yüzünden sabahtan beri kadının temizlik damarı tuttu soluk aldırmadı yaa:14:

benimki de temizlik hastası :9: aslında bu sıcaklarda en verimlisi gece çalışmak sanırım
vatandaşlığı dershaneye bıraktım ben de :ssz:

2 ders canım işte ölçmeyle program geliştirme. hala 3. ünitedeyim 2 gündür bitmedi bugün bitiricem ama:):)Temelim benimde öyle çok fazla yoktu ihtiyaç konu anlatımı çok güzel temelin olmasa da kolay kavrarsın her şeyi örnek ve çıkmış sorularla anlatıyo...O yüzden eğitimi yaparsın tabi sınavda nasıl olur bilemiyorum canım inşallah çalıştığımız gibi çıkar.. ben grafik ve tablo sorularında çok zorlanıyorum çalışsamda konu sonlarındaki testlerde zorlanıyorum yanlış yapıyorum...

Anladım canım 2 hafta iyi bence 1 ders için...peki özet çıkararak mı yapıyorsun sadece okuyup test mi çözüyosun benim okuyunca pek aklımda kalmıyo özet çıkarırsam da 20 günü bulur sanırım test de çözemem o zaman... Ya da okuyup küçük notlar alıp test çözüyim ama zaten büyük ihtimalle benim tarih dersaneye kalacak..

çiçeğim ölçme çok zevkli, ve onda yazıcak pek bişey yok, genel olarak formüller var. biraz sayısala kaçıyo, onu çabuk halledersin zaten :34:
çoğu bitmiş azı kalmış hiç kasma :21:
tarihin kurtuluş savaşına kadar olan yerine video izledim, izlerken hocanın anlattıklarını not aldım, sonra o notları okudum, sonra sen sor ben söyliyeyim kitabından konuyla ilgili soru ve cevapları okudum, sonra da elimdeki testleri çözdüm canım. ama kurtuluş savaşından sonrakilerde sadece kitaptan okudum ve test çözdüm. kurtuluş savaşıyla ilgili çözdüğüm sorularda daha az yanlışım çıktı, ama bu konunun daha akılda kalıcı olmasından kaynaklanıyo, yoksa not çıkararak yazarak çalışmak daha faydalı canım. yine böyle eğitimi yaptığın gibi tarihte de özet çıkararak çalış.

Son düzenleme:
öğrenmede bilişsel kuramlar kaldı tek canım ilk sayfadaki tabloya göre, tarihte de ilk konuyu çalışıp testlerini çözdüm yazarsan sevinirim, hepinize kolay gelsin kızlar.
hemen ekliyorum tatlım
oo öğrenme bitmiş ohh süper :8:

kızlar canım çok sıkılıyor ya hatta böyle bir ağlayasım var

canım zaman zaman olur öyle, aç en sevdiğin filmi izle, ya da gir mutfağa kek yap veya çık biraz dışarı, hava al, ya da yap bi kahve balkonda iç, düşünme bişey kafan dağılsın :34:

ÖNEMLİ
kızçelerim inkılaplarda kronoloji soruları var, tarihleri aç çok bilmemiz gerekiyo, en azından sıralamasını..

coğrafyadan ilk konuyu çalıştım 91 soru çözdüm
tavsiyelerim: coğrafi konumda konu mantıktan ibaret. konuyu derinlemesine çalışın ve çok soru çözmenize gerek yok. çünkü sorulan soruların hepsi birbirinin benzeri. aynı boylamda olan illerin aynı enlemde olan illerin ortak özelliklerini mutlaka bilin. şu meşhur tarihlerde 21 aralık 21 haziran 21 mart ve 23 eylülde türkiyede neler olduğunu kavrayın yeter kızlar

23 eylülde evleneceğim beeeeen çok önemli bir şey iyice kavrayın bakalım :33:

kızlar canım çok sıkılıyor ya hatta böyle bir ağlayasım var

hayrola canım?

canım zaman zaman olur öyle, aç en sevdiğin filmi izle, ya da gir mutfağa kek yap veya çık biraz dışarı, hava al, ya da yap bi kahve balkonda iç, düşünme bişey kafan dağılsın :34:[/QUOTE]

23 eylülde evleneceğim beeeeen çok önemli bir şey iyice kavrayın bakalım :33:

hayrola canım?
görünürde bir şey olmadı canım sedefonurun dediği gibi arada olur ya hani onlardan biri denk geldi dün gece bana da ama ağlamadımmmm:27:atlattım yani çok şükür sebepsiz yere içinin daralmasıda kötü aslında çokta sebepsiz olduğunu düşünmüyorum maneviyatım eksik ondan oluyo bence:26:bu arada sana da hayırlı uğurlu olsun canım eylül 23te evleniyosun ha:46:darısı bizlere inşallah ama önce işşş sonra eşş gelir nasıl nasıl olsa:34:

Back