yok canım bizim çıkma tarihimiz 3 kasım 2005. kışa denk geldiği için o tarih olamıyoşimdi şöyle benim doğumgünüm 10 haziran, o tarihte söz olsun dedik, sevgilimin doğumgünü 13 mayıs, o tarihte de nişan olsun dedik. 10 + 13 den 23 temmuz da düğün olsun dedik ne saçma dimi aman böyle bişey uydurduk işte, aklımıza geldi, koyduk, tabii o yılın şartlarına göre değişebilir, kısmetse dedik
canım hepimizin ufkunu açtın valla sağol
inşallah bu yıl atanırsın, atansan da gel sen buraya tecrübelerini öğrenmek isteriz
şu alan sınavını çok saçma buluyorum. ben trakya ünideyim, her üniversitenin eğitimi farklıdır, bunu genellememeliydiler.
kızlar merhabakpss 'ye girmek istiyorum fakat bu sınavla ilgili nerdeyse bişey bilmiyorum burada yazılanlara göz gezdirdim lisans için b grubu sınavdan bahsetmişsiniz ve 2 senede bir olduğundan. Bu sene yapıldımı bu sınav? öyleyse 2 senemi bekliycem.. yardımcı olursanız sevinirimm :103:
merhaba canım merkezı atama dedıgımız ösym atamalarında atanmak ıcın alınan p3 puanı sadeece çift senelerde yapılan sınavlarda alınan puanlarla oluyor ama öğğretmenler her sene alancılar dedıgımız uzmanlık kadroları ıcın calısanlarda her sene gırıyorlar sınava yanı ogetmen veya ıdarı bılımler okumadıysanız çift senelerıbekleyeceksın bu sene temmuzda yapıldı 7 sınde.
sonuçlar açıklansadaq onumuzu gorsekkk calısmaya baslamadım daha dusuk gelecek gıbı gelsınde bende calısmaya baslıyım dımııı:)
kpsshayalı canım bende ankaradayım :) g2012 ıhtıyaca gıttım memnun kalmadık anababa gunune donmus cok kalabalıkktıı hızlandırılmıs gıtmıstım bıde fenaydı yanı yargı ıyı dıye duydum ama ben bu sene gıtmeyı dusunmuyorum alanada evde kendım bakıcım sende bana tuyo verırsın olmazsa :) alan derken ben ıktısaat mezunuyum sen ogretmensen o baska bı alan tabıo:))
herkese kolay gelsın kızlarrr
arkadaşlar size tarihten bi sorum olacak islamiyet öncesi türk topllk mezarlıklar göçebe hayatın mı yoksa yerleşik hayatın kesin kanıtı?
hoş geldin canım aramıza
canım ne güzel bilgiler vermişsin, çok çok teşekkür ederim. dediğin yayınları not ettim hemen, şu yüksek lisans işini hocalara söylemiştim, burada yüksek lisans için bölüm açılmıyo başka ünilerle konuş demişlerdi. sen ne güzel yapıyosun bak insanın her şey kendi elinde, cahilliği de bilgeliği de.. hiç unutmuyorum, bi çoban tarlalarda gece gündüz çalışırken fenerlerle kitaplarını okumuş ve tıpı kazanmıştı, işte en güzel örnek. her şey bizim elimizde. hayat bize hayır dese de hayırlısı deyip tutunmaya devam edicez. yılmıcaz. bahanelere sığınmıcaz. elimizden gelenin en iyisini yapmak için çabalıcaz. gerisini Allah bilir. biz elimizden geleni yapalım da..Rica ederim ben sürekli giremiyorum ama fırsat buldukça paylaşımlarda bulunmak paylaşımlarınızla bilgilenmek isterim tabi ki ... Aslında genel olarak sınav yapmaları saçma fakat alan sınavı şu şekilde saçma değil eğer beni (bir sosyal bilimler mezunu olarak ) genel yetenekte matematik ile sınamayacaklarsa ve şu alan sınavı dedikleri şey eğitim sorularının sadece branş adını taşımayacaksa evet yararlı fakat üniversitedeki eğitimleri de ona göre düzenleyecekler.Kesinlikle haklısın İzmir 'de ki özel üniversitelerde dahil eğitim fakültelerinin eğitim anlayışları bir değil.Keşke genel kültür genel yeteneği gerçekten ölçebilecek sorular olsa ve ardından gerçek bir eğitimin verilmesi sonucunda alan sınavı olsa sınav karşıtı ben bile doğru yaptılar bir şeyi derdim .Neyse işin eğitim politikası kısmını geçelim .İlk tavsiyem alan sınavı gelcek mi ne olcak bunlara kulak tıkamak fakat hazırlıksız yakalanmamak...Neler yapabiliriz bunun için ?Yanlış hatırlamıyorsam hala aktif öğrencisin eğer hocalarınla iletişimin iyi ise kendini geliştirmiş hocanla konuşabilirsin ...Neyi konuşacaksın ? Kesinlikle Kpss 'den bahsetmeden yüksek lisans yapma düşüncen olduğunu bunun içinde alanını daha iyi tanımak için neler yapabileceğini ,hangi yayınları siteleri takip etmen gerektiğini sorarsın.Bunun yanı sıra diyelim ki böyle bir hocan yok kendi alanında genel geçer bilgiler paylaşabilen üniversitelerin sitelerini takip edebilirsin.Örnek veriyorum ben Sosyal Bilgiler Öğretmeni Olduğum için ABD'deki üniversitelerin sitelerini takip ediyorum Çünkü bu bölümün doğuşu bu ülkede gerçekleşti.Tabi bunları çok kasmadan yap sonuçta alan sınavı dediklerine bakma gerçek bilim soruları sormazlar .Bunu bana üniversitede ki hocam da söylemişti..Sen sınıf öğretmeni isen şu şekilde olabilir bu bölümün ihtiyacı nerden kaynaklandı ?Okul Öncesinden ayrılan farkları ? Sınıf öğretmeninin branş öğretmenlerinden farklı olarak sınıfta uygulayacakları yaklasımlar olabilir .Soru çözmeye tam anlamıyla şimdi başlama derim ben konuyu bitirdikten sonra tabiki konu tarama testi yap ama oturup başlı başına çözme yani Tarih İlk Müslüman Türk Devletlerini çalışıyorsun konuyu çalıştıktan sonra 50 soru çöz daha sonra konu ile ilgili kendi kavram haritanı ve kodlamalarını kendin yap internettekilerden daha kalıcı olacağı kesin .Ama bazı kodlamaları çıkartamıyorsan internete o şekilde başvurabilirsin.Bir kere ne olursa olsun gecikeceğini düşünmeden yazarak çalış .Yazarken önce okuyorsun sonra yazıyorsun tabi bu arada aklındakini yazıya dökerken tekrar ediyorsun .Ben genelde sesli okur ve yazdığımı sesli okuyarak yazarım.Bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir yöntem .Hiç kimse yararlı bulmaz ama tarih atlası al ver her konuya uygun haritayı açıp üzerinde küçük notlar tut.Savaşların olduğu alanları işaretle küçük hatırlatıcı notlar al görsel hafızan daha sistematikleşir.Coğrafya'da da aynı şekilde çalışmalısın .Vatandaşlığı sona bırakın derler hep kesinlikle o hataya düşme sen şimdiden bakmaya başla sona doğru daha kolay olur baştan çalışman .Eğitim bilimlerinde ise genel kültür yetenek de yaptığının biraz farklısı olacak yazarak çalış haritalar oluştur ama istersen şimdiden başla piyasada olan soru kaynaklarını ne kadar çok tüketirsen o kadar yararına olur .Eğitim bilimleri benim girdiğim iki sınavda da çok çok farklıydı ..Sınava yakın zamanlarda İhtiyaç uzaktan eğitim ve Ztv eğitim videolarını izle bunlar özetliyor biraz daha ...Genel Kültürde sıkıntı varsa Körfez akademi'nin sitesinden üye olup video izleyebiliyorsun Lise Tarih coğrafyası fakat temel atmak için yararlı.Yedi iklimin kavram haritaları ,Data'nın genel kültür konu anlatımı, Körfezin görselleştirilmiş eğitim bilimleri kitabı , pegemin branş branş ayrılmış ders notları ihtiyacın 24 saatte tarih cografya vatandaşlık yayınlarını mutlaka edin .Ve unutma ders çalışırken şu hedefi düşün '' seneye bu zamanlarda .... ilde öğretmen olmuş olacağım ''.Bizler bir şekilde bilginin peşinden koşuyoruz elbet ki mükafatı olacaktır geç de olsa .Ne umutsuzluğa kapılalım ne de bilgiyi paylaşmaktan sakınalım.Hepimiz için hayırlısı olur .Çok uzadı biliyorum özür dilerim ama dedim ya çok giremiyorum bunları paylaşmak istedim son olarak umarım hepimiz atanırız memur da öğretmen de ne olursak olalım şu günleri unutmayıp maaşı aldıktan sonra arkamızdakileri unutmayalım en onurlusu unutmamak olur çünkü Allah yardımcımız olsun iyi ve umut dolu bol sohbetli günler diliyorum :)
canım ne zaman açıklancak sonuçlar, dur bakalım bekle bence, hem bu sırada da bişey düşünme kafanı dinle. tut ki puanın Allah korusun istediğin gibi gelmedi, o zaman da keşke bekliceğime çalışsaydım diceğine, kafamı dinledim, şimdi daha dinç bi şekilde ders çalışayım dersin daha verimli olursonuçlar açıklansadaq onumuzu gorsekkk calısmaya baslamadım daha dusuk gelecek gıbı gelsınde bende calısmaya baslıyım dımııı:)
kpsshayalı canım bende ankaradayım :) g2012 ıhtıyaca gıttım memnun kalmadık anababa gunune donmus cok kalabalıkktıı hızlandırılmıs gıtmıstım bıde fenaydı yanı yargı ıyı dıye duydum ama ben bu sene gıtmeyı dusunmuyorum alanada evde kendım bakıcım sende bana tuyo verırsın olmazsa :) alan derken ben ıktısaat mezunuyum sen ogretmensen o baska bı alan tabıo:))
herkese kolay gelsın kızlarrr
tatlım bildiklerime göre 2014 de giriceksin, ama sen şimdiden yavaş yavaş başla bencekızlar merhabakpss 'ye girmek istiyorum fakat bu sınavla ilgili nerdeyse bişey bilmiyorum burada yazılanlara göz gezdirdim lisans için b grubu sınavdan bahsetmişsiniz ve 2 senede bir olduğundan. Bu sene yapıldımı bu sınav? öyleyse 2 senemi bekliycem.. yardımcı olursanız sevinirimm :103:
inşallah bi gün kısmet olursa gelcem böreğini yemeğe hahahcanım ihtiyacı kimse önermiyor herkes kaçıyor hatta benimde giden arkadaşlarım hiç memnun değillerdi hocaları mı gitmiş ne olmuş sorunlar varmış sanırım, tüyoları vermem hepücüğü benim olcakpaylaşırım tabi canım hatta seninle beraber kızılaydaki k.hanede falanda çalışabiliriz hem tanışmış oluruz hem de yakından destek burdaki kızlarda çatlasın
sedefonur canım ankara anlatmayla olmaz gelip görmen lazımmisafir ol gel bana börekler açayım sanaa
birde yeni gelen arkadaş hoşgeldin:)önlisansa girebilirsin ama onun başvuruları geçti canım:44:
göçebe hayat bence canımarkadaşlar size tarihten bi sorum olacak islamiyet öncesi türk topllk mezarlıklar göçebe hayatın mı yoksa yerleşik hayatın kesin kanıtı?
köprü ve sulama kanalları canım. yerleşik hayata kesin kanıtta tarım, sulama kanalları, mimari, duvar resimleri, TOHUMLUK buğday ve tahıl ambarları var.şöyle bi soru var siz olsanız ne derdiniz
1.buğday ambarı
2tahıl öğütme taşı
3köprü
4mezarlık
5madencilik
6sulama kanallar
hangileri bir bölgede yerleşik hayata kesin geçildiğinin kanıtıdır?
herkese merhaba bende seneye kpss ye giricem...okulöncesi öğretmenliği 4. sınıftayım.Forumu görünce hemen üye oldumm.Aranıza alın beni de:):)Geçen hafta ihtiyaç dersanesine yazıldım ekimde başlıcak dersane ama bende ufak ufak çalışmalara başladım...dersane başlamadan temel oluşturmak istiyorum çünkü.Bakıyorum sizde baya ilerlemişsiniz gaza geldim artık daha da hızlanıcam.ben şu an yaptıklarımı anlatayım..Eğitim bilimlerinden başladım çalışmaya, konu anlatımlı set aldım.1-1,5 aydır
özet yapıyorum(malesef kendim özet yapmadan çalışamıyorum illaki yazıcam:)eğitim bilimlerinden program geliştirme ve ölçme değerlendirme kaldı özetini yapmadığım.Şu an sadece özet ve konu sonlarında olan soruları çözüyorum 2 hafta içindekalan 2 dersin de özetini bitirip tekrar ve soru çözümüne geçmeyi planlıyorum bakalımm....eğitim bilimlerini bu şekilde yapıyorum daha genel kültür ve genel yeteneğe hiç bakamadım..meslek lisesi çıkışlıyım matematiğim kötü temelim yoktürkçe coğrafya tarih çalışarak bi şekilde üstesinden gelirim ama matematik konusuna gelince kalıyorum..dersane başlamadan 1 ay matematiğin üzerine düşücem ihtiyaca yazıldığım için uzaktan eğitim üyeliğim var mat. ordan izlicem inşallah faydası olur..Neyse benden bu kadar herkese iyi akşamlar.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?