• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

kızçeler osmanlı kültür uygarlık bitti
ama her şeyi biliyo musun diye sorun
yoo, bilmem de imkansız zaten
o kadar çok ayrıntı var ki
gereksiz ayrıntı da diyemiyorum malesef, ne sorcakları belli olmuyo çünkü :ssz:
yarından itibaren coğrafyayı da sokuyorum çalışmamın içine, böyle tek tarihle kağnı arabaları gibi ilerliyorum :1:
yaa sorma canım ya kültür ve uygarlık benim de aynı şekilde hele bi test çözeyim dedim kültür uygarlıktan çok tanzimattan soru vardı nasıl şeyse artık:53:

kızlar ben de konuyu takip ediyordum ancak yeni üye oldum hepinize merhaba:) matematikte denklemlere kadar çalıştım, öğrenmeyi de bitirdim ancak bayağı birikmiş testim var. sizler oldukça ilerlemişsiniz umarım size yetişebilirim:)

ay artık ben de su çizelgeye adımı yazdırayım da yol alıp almadığımı görürüm.
coğrafya ilk 3 ünite
tarih ilk 4 ünite
türkçe yazım noktalama hariç hepsi
matematik permutasyon kombinasyon olasılık hariç hepsi
geometri analitik katı cisimler hariç hepsi
öğretim yöntemlerinden de öğretim ilkeleri(ilk üniteydi sanırım)(bu da numunelik olsun:D)

süpersin tatlım hemen ekliyorum tabloya
bu arada öğretim yöntemleri nasıl bi ders? akılda kalabiliyo mu
kültür uygarlık yedi bitirdi beni ama üstünde durmayıp geçicem şimdilik canım
sadece çalışıp ilgili soruları çözdüm

kızlar ben de konuyu takip ediyordum ancak yeni üye oldum hepinize merhaba:) matematikte denklemlere kadar çalıştım, öğrenmeyi de bitirdim ancak bayağı birikmiş testim var. sizler oldukça ilerlemişsiniz umarım size yetişebilirim:)

hoşgeldin aramıza tatlım :16:
ipin ucunu bırakmayınca nasıl ilerlediğinin farkına bile varmıyosun canım
ben yeni başladım sayılır, her gün az da olsa mutlaka çalışıcam de, bu 1 test çözmek bile olabilir.
öğrenmeden testlerini bitir iyice pekiştir
sonra diğer derslere devam, hadi bakalımmm :46:

herkese merhaba bende seneye kpss ye giricem...okulöncesi öğretmenliği 4. sınıftayım.Forumu görünce hemen üye oldumm.Aranıza alın beni de:):)Geçen hafta ihtiyaç dersanesine yazıldım ekimde başlıcak dersane ama bende ufak ufak çalışmalara başladım...dersane başlamadan temel oluşturmak istiyorum çünkü.Bakıyorum sizde baya ilerlemişsiniz gaza geldim artık daha da hızlanıcam.ben şu an yaptıklarımı anlatayım..Eğitim bilimlerinden başladım çalışmaya, konu anlatımlı set aldım.1-1,5 aydır
özet yapıyorum(malesef kendim özet yapmadan çalışamıyorum illaki yazıcam:)eğitim bilimlerinden program geliştirme ve ölçme değerlendirme kaldı özetini yapmadığım.Şu an sadece özet ve konu sonlarında olan soruları çözüyorum 2 hafta içindekalan 2 dersin de özetini bitirip tekrar ve soru çözümüne geçmeyi planlıyorum bakalımm....eğitim bilimlerini bu şekilde yapıyorum daha genel kültür ve genel yeteneğe hiç bakamadım..meslek lisesi çıkışlıyım matematiğim kötü temelim yok:(türkçe coğrafya tarih çalışarak bi şekilde üstesinden gelirim ama matematik konusuna gelince kalıyorum..dersane başlamadan 1 ay matematiğin üzerine düşücem ihtiyaca yazıldığım için uzaktan eğitim üyeliğim var mat. ordan izlicem inşallah faydası olur..Neyse benden bu kadar herkese iyi akşamlar.......

çiçeğim bişey sorcam sana, eğitim bilimlerinden hangi kaynağı kullanıyosun

süpersin tatlım hemen ekliyorum tabloya
bu arada öğretim yöntemleri nasıl bi ders? akılda kalabiliyo mu
kültür uygarlık yedi bitirdi beni ama üstünde durmayıp geçicem şimdilik canım
sadece çalışıp ilgili soruları çözdüm
vala canım bizim öğretim yöntemleri hocamız kötüydü o yüzden o dersi hiç bilmiyomuşum gibi gelio o yuzden eğitim çalışmaya ondan başladım ilk ünite kolay ama gerisi için bişe diyemem çünkü gerçekten sıfırım bu derste:2:
bu arada öğrenme psikolojisine yazmışın beni:D

selam kızlar sahurda ancak gırebıldım:)

teşekkür ederim yani busene giremiycem , çaresiz gibi hissettim şuan üzüldüm:2: bu benim ikinci okulum daha öncesinde 2senelik bitirmiştim ve bu sene 2013de 4yıllıktan mezun oluyorum (inşallah diyim tabi;) peki önlisans düzeyinden girsem sizce olabilirmi ?

önlisans kayıtları bitti canım 11 temmuzdu sanırım kayıt yaptırmadıysan gıremezsın 2014 ıcın sıkı calısırsın yenı mezun olacaksın uzulme ben 29 yasındayım evlıyım ve mezun olalı 7 sene oldu :) zarar yok sende

canım ihtiyacı kimse önermiyor herkes kaçıyor hatta benimde giden arkadaşlarım hiç memnun değillerdi hocaları mı gitmiş ne olmuş sorunlar varmış sanırım, tüyoları vermem hepücüğü benim olcak:37:paylaşırım tabi canım hatta seninle beraber kızılaydaki k.hanede falanda çalışabiliriz hem tanışmış oluruz hem de yakından destek:23:burdaki kızlarda çatlasın:35:
sedefonur canım ankara anlatmayla olmaz gelip görmen lazım:34:misafir ol gel bana börekler açayım sanaa:24:
birde yeni gelen arkadaş hoşgeldin:)önlisansa girebilirsin ama onun başvuruları geçti canım:44:

vallla bende bılemeden gıttım canım ama gıdınce anladık duyduk ısıttık yayınında calısan arkadasımda vardı sınıfta ogretmen o anlattı ortagın bırını ayırmıslar ogretmenler gıtmıs bızede dısardan hoca cok geldı sadece turkcecımız blm baskanı ıdı gerısı dısardan :) goruselım tabı olur ramazan falan bıtsın bakalım ;)

arkadaşlar size tarihten bi sorum olacak islamiyet öncesi türk topllk mezarlıklar göçebe hayatın mı yoksa yerleşik hayatın kesin kanıtı?

canım valla cok cıns soru bu mezarlık dedıgı sey etrafı cevrılı bır yer mı :) yoksa bır ıkı mezar bulunan yer goebelerde yanında olu gezdırmez kı donem donem gocler yapılsada yenıden aynı bolgelere mutlaka gelıyorlarmıs o nedenle mezarlık bencede olmaz.

şöyle bi soru var siz olsanız ne derdiniz

1.buğday ambarı
2tahıl öğütme taşı
3köprü
4mezarlık
5madencilik
6sulama kanallar

hangileri bir bölgede yerleşik hayata kesin geçildiğinin kanıtıdır?

buğday ambarı kesınlıkle degıl çunku tıcaret sonutahıl satın alınıyor ve bu tahıllarda ambarlarda saklanıyor.
tahıl ogutme tasıda olmazzzzzzz aldıgı tahılı mecburen ogutecek.
kopru olabılır ama kesssınn kanıt dersek cok akıllıca olmaz osmanlı padısahlarıda seferlere gıderken suların uzerıne kopruler yaptırmıslar ama oraya yerlesmemısler muallakta bıraz.
mezarlık bence olmaz yukarda yazmıstım.
madencılık kesınlıkle degıl kıııı turkler eskıden berı yanı gocebe hayatındada kılıc vs metaldan esyalar yapıyorlardı gocebeykende ugrasılan bır ıs.
sulama kanallarını garantı alıyoruz:))

herkese merhaba bende seneye kpss ye giricem...okulöncesi öğretmenliği 4. sınıftayım.Forumu görünce hemen üye oldumm.Aranıza alın beni de:):)Geçen hafta ihtiyaç dersanesine yazıldım ekimde başlıcak dersane ama bende ufak ufak çalışmalara başladım...dersane başlamadan temel oluşturmak istiyorum çünkü.Bakıyorum sizde baya ilerlemişsiniz gaza geldim artık daha da hızlanıcam.ben şu an yaptıklarımı anlatayım..Eğitim bilimlerinden başladım çalışmaya, konu anlatımlı set aldım.1-1,5 aydır
özet yapıyorum(malesef kendim özet yapmadan çalışamıyorum illaki yazıcam:)eğitim bilimlerinden program geliştirme ve ölçme değerlendirme kaldı özetini yapmadığım.Şu an sadece özet ve konu sonlarında olan soruları çözüyorum 2 hafta içindekalan 2 dersin de özetini bitirip tekrar ve soru çözümüne geçmeyi planlıyorum bakalımm....eğitim bilimlerini bu şekilde yapıyorum daha genel kültür ve genel yeteneğe hiç bakamadım..meslek lisesi çıkışlıyım matematiğim kötü temelim yok:(türkçe coğrafya tarih çalışarak bi şekilde üstesinden gelirim ama matematik konusuna gelince kalıyorum..dersane başlamadan 1 ay matematiğin üzerine düşücem ihtiyaca yazıldığım için uzaktan eğitim üyeliğim var mat. ordan izlicem inşallah faydası olur..Neyse benden bu kadar herkese iyi akşamlar.......

hoşgeldinn umarım istediğin çalışmayı yapar istediğin puanı alırsın canım ankara ihtiyaç ise yazılmasaydın keske canım ya ben 2012 sınavına ıhtıyala hazırlandımda durumu vahım oranın.

sorunun cevabı sadece sulama kanallarıymış. yelkenlikiz soruya yaklaşımın doğru.buğday ambarı saklama amaçlı çuvallarda taşınabilir öğütme taşı zaten göçebe hayatında kesin var,madencilik atteşte herhangi bi şeyi eritilse bile sayılıyomuş,köprü göç ederken nehir vb geçerken portatif tahtadan yapıyolarmış,mezarlık ise savaş sırasında ölenleri yanlarında taşımadıkları için orada gömülüyomuş sulama kanalı ise tarımı gerektirdiğinden o zamnlada iklim dolayısıyla tarım yapılamadığından kesin sulama kanalımış :) aslında kafamı karıştıran mezarlık oldu

merhaba hoşgeldin meslektaşımı burada görmek ne güzel inş bu sne staj dersler arasından mezun olup atanırsın çok zor oluyo hepsini birden idare etmek .Bende senin gibi matematik zedelerdenim meslek çıkışlı olmanın dezavantajı doğru dürüst mat yüzü görmüyoruz.İzmirdeki ihiyaç bende yazılmayı planlıorum sen nereden?Uzaktan eğitim videoarın inanılmaz faydası var verimli bende dün buldum indirdim videoları çalışırken çok ii oluyo :)

canım ihtiyacı kimse önermiyor herkes kaçıyor hatta benimde giden arkadaşlarım hiç memnun değillerdi hocaları mı gitmiş ne olmuş sorunlar varmış sanırım, tüyoları vermem hepücüğü benim olcak:37:paylaşırım tabi canım hatta seninle beraber kızılaydaki k.hanede falanda çalışabiliriz hem tanışmış oluruz hem de yakından destek:23:burdaki kızlarda çatlasın:35:
sedefonur canım ankara anlatmayla olmaz gelip görmen lazım:34:misafir ol gel bana börekler açayım sanaa:24:
birde yeni gelen arkadaş hoşgeldin:)önlisansa girebilirsin ama onun başvuruları geçti canım:44:

ben de v4rım ben de ben de:80:

hoşgeldin canımmm :16:
ee süpersin ufak ufak değil baya baya ilerlemişsin işte, eğitimin bitmesine azcık kalmış, diğerlerini mat hariç hallederim diyosun zaten, matı da halledersin, korkma matta zaten mat1 konuları var. soruların 10 tane kadarı zaten işlem sorusu, bu arada ben de ihtiyaca yazıldım. uzaktan eğitim üyeliğim var, videolar harika. matta önce o videoları izle, sonra bi mat kitabından çözümlü sorular çöz çözümlerini incele. ondan sonra da değişik sorular çöz, yalnız hep aynı tarzda sorular çözme, bu sana vakit kaybettirir hem de bişey kazandırmaz, hep farklı sorular çöze çöze matematiğin de üstesinden gelirsin :34:
[/QUOTE]

Hoşbulduk canım öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler..Artık beni de ilk sayfadaki listeye eklersinn:):)Ölçme ve program geliştirmem kaldı bitirdikçe söylicem :)bitmesinine az kaldı ama bu sıcakta hele ki özet çıkarmak çok sıkıcıı...az kaldı o yüzden katlanıyorum..Sonra hemen mata geçicem.Eğitim tekrar ve mat çalışıcam dersane başlayana kadar..Mat konusunda önerilerini yapıcam inşallah faydasını görürüm..Çalışmadan da pes etmek istemiyorum çünkü...Dersane başlayınca da hocanın çözdüğü soruları evde 2-3 kere tekrar çözmeyi düşünüyorum hayırlısı bakalım...Sen şu an tarihtesin ya ortalama kaç günde bitirmeyi düşünüyosun.Baya bir konu var çünkü ne kadar sürer merak ettim:):)

şöyle bi soru var siz olsanız ne derdiniz

1.buğday ambarı
2tahıl öğütme taşı
3köprü
4mezarlık
5madencilik
6sulama kanallar

hangileri bir bölgede yerleşik hayata kesin geçildiğinin kanıtıdır?

şöyle düşün
eski türkler genelde göç ebeydi 4m4 kendileri yine de ekmek y4pıp yiyordu s4tın 4ldıkl4rı buğd4yı s4kl4m4k için yer ihtiy4ç duyuyordu 1 k4nıt ol4m4z
s4tın 4ldıkl4rı buğd4yı öğütüyorl4r mı 2. şıkkı d4 ele
göç ebe toplum uçurum ken4rın4 geldi or4y4 yerleşecekmi oluk oluk düşm4n 4kınl4rı geliyor iki odun uz4tıp köprü y4pm4zmı
y4d4 iki t4ş dereye koyup köprü y4pm4z mı 3.şıkkı eledik
b4lb4ll4r v4r ilk mez4r örnekler ölülerle gezmediler eski türk topluml4r 4.şıkkı ele
s4v4şçı toplum ol4n eski türk toplulukl4rı sil4h y4pımınd4 m4dencilikte ust4ydı 5. şıkkı ele
sul4m4 k4n4lı niçin l4zım olur- t4rımd4- t4rım neye kesin k4nıt - yerleşik h4y4t4 çünkü göç ebe ins4n t4rl4yı n4psın sul4m4 k4n4lın4 ihtiy4ç duym4z 6. şık doğrudur
:17:

çiçeğim bişey sorcam sana, eğitim bilimlerinden hangi kaynağı kullanıyosun

Tesadüf geçen sene ihtiyacın eğitim bilimleri konu anlatım setini almıştım indirimdeydi ondan çalışıyorum..Benim çok hoşuma gitti konu anlatımı biraz detaylı ama hepsi gerekli bilgiler çıkmış soruları da var içinde ben sevdim yanii...Bu sene de ihtiyac aynı kitapları vericek ama napiyim almış bulundumm:)Eğitimden bir öneri veriyim konu çalışırken bir kaynaktan soru çözerken birçok kaynaktan yararlanmak gerekiyormuş çünkü henüz konu çalışırken birden fazla kaynak kullanılınca kafa karışıyomuşş..Sorduklarım hep bunu söyledii..

hoşgeldinn umarım istediğin çalışmayı yapar istediğin puanı alırsın canım ankara ihtiyaç ise yazılmasaydın keske canım ya ben 2012 sınavına ıhtıyala hazırlandımda durumu vahım oranın.[/QUOTE]

Hoşbuldukkk inşallah hepimiz istediğimiz puanları alırız canım...sakarya ihtiyaç benim.Bakalım hayırlısı artıkk....

merhaba hoşgeldin meslektaşımı burada görmek ne güzel inş bu sne staj dersler arasından mezun olup atanırsın çok zor oluyo hepsini birden idare etmek .Bende senin gibi matematik zedelerdenim meslek çıkışlı olmanın dezavantajı doğru dürüst mat yüzü görmüyoruz.İzmirdeki ihiyaç bende yazılmayı planlıorum sen nereden?Uzaktan eğitim videoarın inanılmaz faydası var verimli bende dün buldum indirdim videoları çalışırken çok ii oluyo :)

hoşbuldukk bilke teşekkürler inşallah gözüm korkmuyor değil ama planlı çalışarak üstesinden geliceğime inanıyorum(matematikte tereddütlüyüm yine de:)aynen biz lise 1 de sadece haftada 2 saat mat gördük hiçç bişey hatırlamıyorum tabi.Ben sakarya adapazarındayım..Uzaktan eğitim videolarına henüz başlamadım kitaptan özet çıkarıyorum çünkü.Herkes faydalı olduğunu söylüyo bakalım deneyip görücezz:):)

ben mesajları böyle ayrı ayrı yazdım ama toplu da yazsam oluyomuş... kusuruma bakmayın biraz fazla yer kapladım:):):)::)

Son düzenleme:
sedefonur canım benim geçen yıl adam akıllı çalışıp kpssye girdiğim tek ders öğretim ilke ve yöntemleri dersiydi hiç korkulucak bir ders değil ama kpss kitaplarında o kadar ama o kadar çok teknik yöntem var ki yani hepsini bilip aklında tutman büyük başarı olur, kıyıda köşede kalmış tekniklere sakın takılmayın kızlar dersane yayın kitapları gereksiz yere kasıp duruyorlar çıkmış sorularda dip köşe yerlerden soru gelmemiş öğretim yöntem tekniklerinden birde eğitime çalışırken yavaş yavaş gidin olsun varsın geç olsun ama tamamen kavrayarak gidin doğru cevabı bulsanız dahi diğer şıklarıda muhakkak okuyun çeldiricileri görmüş tanımış olursunuz:34:bende rehberlik çalışayım bugün biraz herkes takırda takır tukurda tukur çalışıyor bende çalışıcam benim neyim eksik aaa:51:

vala canım bizim öğretim yöntemleri hocamız kötüydü o yüzden o dersi hiç bilmiyomuşum gibi gelio o yuzden eğitim çalışmaya ondan başladım ilk ünite kolay ama gerisi için bişe diyemem çünkü gerçekten sıfırım bu derste:2:
bu arada öğrenme psikolojisine yazmışın beni:D
tatlım çok özür dilerim gece gece kafam kaymış düzelttim şimdi :37:
hımm anladım temel olmayınca ondan çalışmaya başlamakla iyi düşünmüşsün tatlım :31:

sorunun cevabı sadece sulama kanallarıymış. yelkenlikiz soruya yaklaşımın doğru.buğday ambarı saklama amaçlı çuvallarda taşınabilir öğütme taşı zaten göçebe hayatında kesin var,madencilik atteşte herhangi bi şeyi eritilse bile sayılıyomuş,köprü göç ederken nehir vb geçerken portatif tahtadan yapıyolarmış,mezarlık ise savaş sırasında ölenleri yanlarında taşımadıkları için orada gömülüyomuş sulama kanalı ise tarımı gerektirdiğinden o zamnlada iklim dolayısıyla tarım yapılamadığından kesin sulama kanalımış :) aslında kafamı karıştıran mezarlık oldu
vayyy çok iyi oldu bu soruyu öğrendiğimiz canım, benim kafamı karıştıran da köprüydü, mimariye giriyor diye daldım ona direk :27:
ben de v4rım ben de ben de:80:
hoşgeldin tatlım :16:
hoşgeldin canımmm :16:
ee süpersin ufak ufak değil baya baya ilerlemişsin işte, eğitimin bitmesine azcık kalmış, diğerlerini mat hariç hallederim diyosun zaten, matı da halledersin, korkma matta zaten mat1 konuları var. soruların 10 tane kadarı zaten işlem sorusu, bu arada ben de ihtiyaca yazıldım. uzaktan eğitim üyeliğim var, videolar harika. matta önce o videoları izle, sonra bi mat kitabından çözümlü sorular çöz çözümlerini incele. ondan sonra da değişik sorular çöz, yalnız hep aynı tarzda sorular çözme, bu sana vakit kaybettirir hem de bişey kazandırmaz, hep farklı sorular çöze çöze matematiğin de üstesinden gelirsin :34:

Hoşbulduk canım öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler..Artık beni de ilk sayfadaki listeye eklersinn:):)Ölçme ve program geliştirmem kaldı bitirdikçe söylicem :)bitmesinine az kaldı ama bu sıcakta hele ki özet çıkarmak çok sıkıcıı...az kaldı o yüzden katlanıyorum..Sonra hemen mata geçicem.Eğitim tekrar ve mat çalışıcam dersane başlayana kadar..Mat konusunda önerilerini yapıcam inşallah faydasını görürüm..Çalışmadan da pes etmek istemiyorum çünkü...Dersane başlayınca da hocanın çözdüğü soruları evde 2-3 kere tekrar çözmeyi düşünüyorum hayırlısı bakalım...Sen şu an tarihtesin ya ortalama kaç günde bitirmeyi düşünüyosun.Baya bir konu var çünkü ne kadar sürer merak ettim:):)[/QUOTE]
geldim geldim hemen ekliyorum tatlım :10:
valla her konuya 1 er gün ayırdım tatlım. ama hızlanmam lazım. mesela 4 gündür 3 konuyu çalışıyorum. aslında 3 gündür sayılır, 1 gün hiç çalışmadım. kendimi şartlandırdım. o gün konuya başlıyosam onunla ilgili konuyu okucam, sen sor ben söyliyeyim kitabından soru cevap yapıcam ve ardından elimde ne kadar test varsa çözücem. ortalama 100 soru çözüyorum canım. ama hızlandırmam lazım ben bitirince söylerim sana ne kadar sürede bittiğini şimdi yalan olmasın :1:

Tesadüf geçen sene ihtiyacın eğitim bilimleri konu anlatım setini almıştım indirimdeydi ondan çalışıyorum..Benim çok hoşuma gitti konu anlatımı biraz detaylı ama hepsi gerekli bilgiler çıkmış soruları da var içinde ben sevdim yanii...Bu sene de ihtiyac aynı kitapları vericek ama napiyim almış bulundumm:)Eğitimden bir öneri veriyim konu çalışırken bir kaynaktan soru çözerken birçok kaynaktan yararlanmak gerekiyormuş çünkü henüz konu çalışırken birden fazla kaynak kullanılınca kafa karışıyomuşş..Sorduklarım hep bunu söyledii..

tesadüfün bu kadarı olamazdı herhalde :1: ben de geçen yıl ihtiyacın eğitim bilimleri setini aldım. sonra gittim ihtiyaca kaydoldum :9: bi de ben şimdi gk-gy çalışmaya başladım ya, ee zaten aynı kitabı 2 ay sonra da vercekler ya, benim komşumun kızının kitaba ihtiyacı vardı, ben de ona verdim ihtiyaç eğitim bilimlerini, yediiklim alıcaktım kendime de.. ama daha ilk bölümde pek ilerlemeden almak istemedim. :31:

sedefonur canım benim geçen yıl adam akıllı çalışıp kpssye girdiğim tek ders öğretim ilke ve yöntemleri dersiydi hiç korkulucak bir ders değil ama kpss kitaplarında o kadar ama o kadar çok teknik yöntem var ki yani hepsini bilip aklında tutman büyük başarı olur, kıyıda köşede kalmış tekniklere sakın takılmayın kızlar dersane yayın kitapları gereksiz yere kasıp duruyorlar çıkmış sorularda dip köşe yerlerden soru gelmemiş öğretim yöntem tekniklerinden birde eğitime çalışırken yavaş yavaş gidin olsun varsın geç olsun ama tamamen kavrayarak gidin doğru cevabı bulsanız dahi diğer şıklarıda muhakkak okuyun çeldiricileri görmüş tanımış olursunuz:34:bende rehberlik çalışayım bugün biraz herkes takırda takır tukurda tukur çalışıyor bende çalışıcam benim neyim eksik aaa:51:

he ya bir sürü yöntem bir sürü teknik var, kitap kavramlardan ibaret zaten.. dediğin gibi en belirginlere bakmak lazım
çalış tabi kuzum aa akşama tabloya rehberlik 3. konuya eklemek istiyorum seni, hadi bakimmm :15:

Back