canım öğrenme nasıl bir ders ben dersanede öğrenme ile başladım da birde yanında öyt var, öyt hakkında fikrim ve de bilgim var da öğrenme hakkında hiç yok hangi kaynaklardan çalıştın?
sedefff beni türkçeye dil bilgisi hariç ekleyebilirsin bebeğim
3 gün oldu rehberliğe başlayalı.
Ama bitirince rapor vereceğim.
Onun dışında tarih tekrarı yapıyorum,düzenli matematik çözüyorum.
Maşallah bize.
güzel açıklamışsın canım ben tabi hakim olamadığım için pek bir şey anlamadım:)))inşallah bitirince karşılıklı konuşuruzcanım, öğrenme psikolojisi, farklı kuramlar çerçevesinde insanın nasıl öğrendiği sorusuyla ilgilenir. mesela davranışçılar der ki, öğrenme dıştan olur. hani pavlovun gudiğini hatırladın mı? önce et veriyordu, gudik salya akıtıyor. sonra et verirken aynı anda zil de çalıyordu, gudik yine salya akıtıyor. en sonunda sadece zil sesinde bile gudik mama gelecek diye ağzının sularını akıtıyordu yani gudik "zil sesine koşullanıyordu" hmmm demek ki öğrenme için dıştan biri zildi etti gudiği koşullamalı
mesela skinner de demiş ki, bu gudik bu kadar mal olmamalı ... boş boş dururken et ver oynasın verme ağlasın...nereye kadar, bir de ilk hareket ondan gelsin. bekleyelim, gudik bize doğru adım atınca et verelim. ya da şu labirente koyalım fareyi, kırmızı butona basınca yem verelim. yani "önce davranış" e sonra? sonra da biz bu durumu" pekiştirelim" istediğimizi yapınca yani hedef davranışı, gudiğe et verelim. yok öyle beleşten yatıp yemek.
gudiğin takla atmasını istiyoruz.
diyelim attı. ne verdik? et. mmmm eti yerken çok mutlu. o zaman et nedir? olumlu pekiştireç... bu arada et yerken dişine kaçtı, acıttı. bir de kürdan verelim dişinden çıkarsın. kürdan nedir? olumsuz pekiştireç. et gudik için hayati öneme sahip mi? evet, zira yemezse acından ölür. o zaman et nedir? birincil pekiştireç...e bir de "afferin oğluma" deyip gıdısını sevelim, bu nedir? ikincil pekiştireç.
diyelim gudik yaramaz çıktı. takla atmadı, yan gelmiş yatıyor. ne yapalım? ceza verelim. yattığı yerden kalksın diye kafasına şaplak attık. yani fiziksel şiddet uyguladık, aç bıraktık,vs. 1. tip ceza verdik. baktık işe yaramadı... "ula gudik, bu akşam scooby dooby do izlemek yok sana "dedik, bu ne oldu? istediği bir şeyi ortamdan çektik yani 2. tip ceza
baktık ki biz takla atsın diye ceza verirken, gudik kafasına attığımız şaplağı oyun sandı, hiç bir dediğimizi yapmıyor ki yine şaplak atalım. yani ne oldu? "gudiğin yatma davranışı olumsuz pekişti"
bu davranışçı ve edimsel koşullanmaydı. bunun dışında bilişselciler, sosyal öğrenmeciler, gestaltcılar da var...bir de yeni icat olan zımbırtılar...maksat kafa karıştırmak. ama hepsini bu şekilde anlatırım isterseniz.
gerçekten öğrenme psikolojisi çok eğlencelidir.
temel sorunları "zeka nedir? birey nasıl öğrenir? öğrendiği bilgiyi nasıl saklar, vb"
güzel açıklamışsın canım ben tabi hakim olamadığım için pek bir şey anlamadım:)))inşallah bitirince karşılıklı konuşuruz
hocam nerelerdesin? ne zamandır görüşemedik?
bi mat testi çözdüm
çözerken de şöyle bişey düşündüm
kızlar ben dershaneden 1 adım önde gidicem. şöyle ki; mesela haftaya her dersin 2. konusu mu işlenicek, o zaman ben bu hafta içi o 2. konulara çalışıcam, videolarını izlicem kitaptan okucam vs. ondan sonra haftasonu geldiğinde dershanede de tekrar olmuş olucak, yani dershanede 2. kez dinlicem. sonra o haftasonu elimdeki bütün testleri çözücem. pzt ye geldiğimizde yine bi sonraki haftasonu işlenicekleri çalışmaya başlıcam böyle böyle gidicek. bakalım bi denicem. bence hem verimli hem düzenli hem de rahat olur. iyi gelmezse başka stratejiler düşünürüm.
şimdi tarihin 2. konusunu dinlemeye gidiyorum
Faydasını görürsün,ben öyle yaptım geçen yıl.
ay o saçma diziyi bende izliyorum ya saçma olduğunu bile bile hemdedimi canım, bi denicem bakalım
tarih bitti bile
bu akşam kuzey güney var onu izlicem, izlerken de mat çözmeyi düşünüyorum :128:
ay o saçma diziyi bende izliyorum ya saçma olduğunu bile bile hemdebende dersanede dinlemeden önce konu çalışmayı düşünüyorum çünkü dersanede ilk defa duyduğum kavramlar oluyo ben şok
çok maharetlisin sedefim
tadı da kesinlikle güzeldir:)
Mantara benzettim çok sevimli görünüyorlar,eline sağlık zihin açar zihinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?