- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
dersanedeki hoca yakından uzağa ilkesinde göç örneğini verdi şu anda suriyedeki göçü söyledi sonra işte başka bir göçü söyledi böyle böyle kavimler göçüne kadar gidebilirsiniz dedi yani kademe kademe olucakmış,depremlerde de mesela van depremini anlatıp endonezyayı anlatmasıda yakından uzağa örnek verdi ama bu aynı zamanda günümüzden geçmiş ilkesinede örnek teşkil etmiyor mu yani soruda bunu ayırt etmek biraz zor bence ikisinin şıklarda olduğu bir soru gelmez,gelmesinde birde yakından uzağa da biraz daha küçük birimden gerçeği anlatmaya gidiliyor mesela sosyal bilgiler öğretmeni idari yapıyı anlatmak için öğrencilerine önce ailenin yapısını örnek gösteriyor sonra köy,kasaba,ilçe,il en son ülkenin idari yapısını anlatıyor, ayrıca yakından uzağa, günümüzden geçmişe ve güncellik ilkeleri için aynı örnek kullanılabilir deprem örneği hepsini kapsıyor
günaydınlarrrrrr
kahvaltı ettikten sonra başlıyorum derse
eğitimde çok kesin sınırlar yok malesef yani bir matematik gibi değil asla verdiğimiz örnekleri biraz zorlasak hayatilik de olabilirgöç örneği bence günümüzden geçmişe ilkesine daha uygun.
depremde de vanı örnek verip endonezyaya doğru giderse evet yakından uzağa ama günümüzden geçmişe olmaz bence.aynı soruda verilseler ben kesinlikle yakından uzağa derim.yani endenozyadaki insanların depremdeki ruh halini anlamak için kendi tecrübemizi kullanıyoruz.
ona günümüzden geçmişi söylemem için sorunun çok spesifik olması lazım.ama dediğin gibi basit bir örnekle düşününce karışıyorlar.
günümüzden geçmişe sanki daha çok tarihi durumları anlatmak için kullanılır gibime geliyor.
yakından uzağa da o verdiğin idari yapı örneği çok güzel :)
konulara çalışmışlığım yok,eski bilgilerden aklımda kalanlar.yanlışım da olabilir yani.umarım yardımcı olabilmişimdir.
eğitimde çok kesin sınırlar yok malesef yani bir matematik gibi değil asla verdiğimiz örnekleri biraz zorlasak hayatilik de olabilirsoruda dikkat edip ona göre bakmak gerek evet biz burada aslında hani en temeli anlamaya çalışıyoruz mantığını kapalımki her tür soru geldiğinde yapalım diyoruz ama ösymnin sorularında şıklarda en olması gereken ilke ya da tanım olmuyor ona yakın ya da benzer olanları koyuyorlar o yüzden bizlerde çalışırken çok katı şu şu demek bu olursa şu kavramdan başka bir şıkkı asla işaretlemicem diye kendimizi şartlandırarak çalışmamalıyız çünkü soruları öyle bir takla atlattırıyorlarki asla bu şık olmaz dediğimiz şık doğru cevap çıkıyor bazen, birde ilkelerde tanımlar eksik yapılmış bence ama yapıcak birşey yok teşekkür ederim cevaplar için
ales için türkçe çözmeye devam ediyorum ama deli etti beni paragraf oluşturma, anlam bütünlüğü için yer değiştirme sorularıdaha mantık soruları var ama bugün türkçeyi bitirmek istiyorum artık
sizlere de kolay gelsin kızlar
Günaydın canımmmm,kolay gelsin..
Ben de bugun haydiiii bismillahhh deyip matematiğe başlıyorum...
Yarın da kitaplarım geliyor ve muhteşem bir çalışmaya adım atıyorum
Bu kadar tatil yeter sanırım
günaydınlarrrrrr
kahvaltı ettikten sonra başlıyorum derse
öğrenmenin tüm konuları bitmiş 14 tane test çözülmüştür
canım öğrenme nasıl bir ders ben dersanede öğrenme ile başladım da birde yanında öyt var, öyt hakkında fikrim ve de bilgim var da öğrenme hakkında hiç yok hangi kaynaklardan çalıştın?öğrenmenin tüm konuları bitmiş 14 tane test çözülmüştür
canım öğrenme nasıl bir ders ben dersanede öğrenme ile başladım da birde yanında öyt var, öyt hakkında fikrim ve de bilgim var da öğrenme hakkında hiç yok hangi kaynaklardan çalıştın?
sedefff beni türkçeye dil bilgisi hariç ekleyebilirsin bebeğim
Canım öğrenme o kadar zevkli o kadar çabuk kavranan bir derski eğitim konuları içinde belki de en çok seveceğin derstir,eğlenceli,netlerinde yüksek olacaktır yanlışın çok az çıkacak yeter ki konuya hakim ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?