• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

yeni öğrendiğim kavramlar:

nosebo etkisi: kişinin kendine zarar geleceğini düşündüğü anda zarar gelmiş gibi tepkilerin oluşmasınıdr yani örneğin ilaç prospektüsünde yan etkilerini okuyan kişinin o yan etkiler oluşmuş gibi davranması ve doktora gitmesi.

zeigarnik etkisi: yarım kalan işler tamamlanmış işlerden daha çabuk hatırlanmasıdır.

halo etkisi: bir kişi hakkında iyi bir görüşe sahipseniz bunu genellemenizdir. örneğin; çalışkan öğrencinin dürüst saygılı olduğunu düşünmek

horn etkisi halonun tam tersidir. bir kişi hakkında kötü bir görüşe sahipseniz genellenmesidir. örneğin; temmbel öğrenci aynı zamanda yalancıdır gibi..

yeni öğrendiğim kavramlar:

nosebo etkisi: kişinin kendine zarar geleceğini düşündüğü anda zarar gelmiş gibi tepkilerin oluşmasınıdr yani örneğin ilaç prospektüsünde yan etkilerini okuyan kişinin o yan etkiler oluşmuş gibi davranması ve doktora gitmesi.

zeigarnik etkisi: yarım kalan işler tamamlanmış işlerden daha çabuk hatırlanmasıdır.

halo etkisi: bir kişi hakkında iyi bir görüşe sahipseniz bunu genellemenizdir. örneğin; çalışkan öğrencinin dürüst saygılı olduğunu düşünmek

horn etkisi halonun tam tersidir. bir kişi hakkında kötü bir görüşe sahipseniz genellenmesidir. örneğin; temmbel öğrenci aynı zamanda yalancıdır gibi..

Maşallah maşallah:nazar:

bir de rapor vereyim:

Bütün Türkçe konuları bitmiş, soruları çözülmüştür:nazar:

evet dün başından kalkmadım hiç, ortaokuldan beri ilk defa Türkçe çalıştım.benim o zamanlar bir Türkçe öğretmenim vardı. 6. sınıfta daha dersime girdiği ilk gün " ben de Türkçe öğretmeni olacağım" dedim. hakkını asla ödeyemem. kitap okumamı hızlandıran(7. sınıfta çalıkuşu'nu bir günde bitirmiştim 407 syf) , bana bildiğim her şeyi öğreten, yazmam için teşvik eden, her öykümü didik didik inceleyen, dergilere ilk defa gönderen canım öğretmenim... dilbilgisini o kadar güzel anlatmıştı ki, yemin ederim ne lgs de, ne öss de ne de kpss de bir kere bakmadım konulara. sadece geçen yıl kpss de yanlışım çıktı. o zamanlar konuları "bir gün ben de bunları böyle anlatırım" diye ilgiyle dinlerdim. canım öğretmenim de sağolsun sınıfı iki kere bana bırakmıştı. 2 derse öğretmen gibi hazırlandım, ders işledim. sekizinci sınıftım sanırım.

inşallah sizin gibi bir öğretmen olurum, mesleğimi emekli olduktan sonra bile aşk ile icra ederim.

hala görüşüyoruz ve hala "öğretmenim" diyorum.

Afferim türkmen gelinii :52: saatli programa ben de uyamıyorum.dediğin gibi gün ve konu olarak program yapıcam ;) yeni kavramlar paylaşımlarını facedeki ender hoca sayfasından mı öğrendinn :34:

Afferim türkmen gelinii :52: saatli programa ben de uyamıyorum.dediğin gibi gün ve konu olarak program yapıcam ;) yeni kavramlar paylaşımlarını facedeki ender hoca sayfasından mı öğrendinn :34:

face im yok canım. memurlar netin forumundaki arkadaşlara soruyorum, seçeneklerden not çıkarıyorum.

sedefcim

geometri konuları da bitti:nazar::nazar::nazar: programı yakaladım artık.

tubissshh

yediiklimin methini özellikle eğitim bilimlerinde çok duydum. isabetli bir karar olmuş. yeni kavramları bizimle de paylaşırsın:) soru olarak da uzman kariyeri hepinize öneriyorum

canlarım merhaba :16:
özlediniz mi beni :23:
dün ve bugün dershanem vardı bildiğiniz üzere, akşam da düğün vardı akrabanın malum, koşuşturmadan kafam 1500 oldu :52:
dershane beni daha ilk günden sistemli yaptı, o yüzden iyi ki yazılmışım dedim, yalnız mat hocası pek iyi değil, çok genç ve çok heyecanlanıyo elleri titriyo resmen :17: yani mutlaka iyi bi öğretmendir de bize anlatma kısmı biraz sorunlu. neyse matı çok takmıyorum zaten. coğrafya hocası da bol soru üzerinden konu anlatıcakmış ki bu çok iyi, çünkü coğrafyada çok değişik sorular çıkıyor. ölçmecimiz çok iyi, x yayıncılığın üstüne not aldım, ama bi defter alıcam bugün deftere not edicem çünkü mesela ölçmede falan çok soru çözüyo hoca ee x yayıncılığa yazamıyorum doğal olarak. genel olarak dershaneden memnunum. bi de hocalar reklam yapmıyolar. sürekli dershane size en fazla %30 katkı sağlar, siz kendiniz çok çalışcaksınız diyolar, hatta sadece ihtiyaçla olmaz deyip başka kaynaklar öneriyolar. açıkçası günde 6 saat çalışmazdm ve 2 gündür felaket yorgunum ama dersleri de dinlediğim için çok mutluyum :8:
gelinim tabloya ekliyorum, senin türkçeci gibi benim de ingilizce öğretmenim vardı. ortaokuldaydı ben de bazen dersleri anlatırdım. o zamanlar ingilizce öğretmeni olmak istiyodum fakat sonra lisede öyle gıcık bi hocaya denk geldim ki soğuttu beni, bi de dil seçersem 24 saat o gıcık hocadan ing görücektim vazgeçmiştim. tm seçmiştim. kısmet değilmiş.
macaronum kpsshayalim cafemizi açmışlar ne güzel erkenden kalkmışlar :46: aa ama hakkımı yemiyeyim ben de 2 gündür 8.30 da kalkıyorum. dershanem 10-4
macaronum kesinlikle program yap, günlük ya da haftalık. saat yazma ama. saate uyulmuyo. mesela kağıdı 7 ye böl. günleri yaz ve altına o günlerde çalışman gereken dersleri yaz. ben de yapıcam böyle bişey, dershaneye göre gidicem, 1 hafta önceden ders programını veriyolar zaten. şimdi çok yorgunum, biraz dinlenicem, sonra çarşıya gidip defter bakıcam, akşama dershanede işlediklerimi geçiricem, öpüyorum siziiiii :16:

hadi yenii cicişleri al.temize çek notlarını sedefcim.renkli,desenli stickerlar da alabilirsin.defterine kitabına yapıştırırsın çok tatlı duruyolar hem insanın gözü gönlü açılıyo.uğurböcekli,kalpli stickerlar aldım defterimde her ünitenin başına onlardan yapıştırıyorum.hem göz zevki oluyo hem üniteleri ayırt edebiliyorumm :8:

türkmengelini ben de sizi çok seviyorumm :16:

bu arada facesi olan arkadaşlar ender hoca kpss eğitim bilimleri grubuna katılabilir.çok faydalı paylaşımlar varr :8:

canlarım merhaba :16:
özlediniz mi beni :23:
dün ve bugün dershanem vardı bildiğiniz üzere, akşam da düğün vardı akrabanın malum, koşuşturmadan kafam 1500 oldu :52:
dershane beni daha ilk günden sistemli yaptı, o yüzden iyi ki yazılmışım dedim, yalnız mat hocası pek iyi değil, çok genç ve çok heyecanlanıyo elleri titriyo resmen :17: yani mutlaka iyi bi öğretmendir de bize anlatma kısmı biraz sorunlu. neyse matı çok takmıyorum zaten. coğrafya hocası da bol soru üzerinden konu anlatıcakmış ki bu çok iyi, çünkü coğrafyada çok değişik sorular çıkıyor. ölçmecimiz çok iyi, x yayıncılığın üstüne not aldım, ama bi defter alıcam bugün deftere not edicem çünkü mesela ölçmede falan çok soru çözüyo hoca ee x yayıncılığa yazamıyorum doğal olarak. genel olarak dershaneden memnunum. bi de hocalar reklam yapmıyolar. sürekli dershane size en fazla %30 katkı sağlar, siz kendiniz çok çalışcaksınız diyolar, hatta sadece ihtiyaçla olmaz deyip başka kaynaklar öneriyolar. açıkçası günde 6 saat çalışmazdm ve 2 gündür felaket yorgunum ama dersleri de dinlediğim için çok mutluyum :8:
gelinim tabloya ekliyorum, senin türkçeci gibi benim de ingilizce öğretmenim vardı. ortaokuldaydı ben de bazen dersleri anlatırdım. o zamanlar ingilizce öğretmeni olmak istiyodum fakat sonra lisede öyle gıcık bi hocaya denk geldim ki soğuttu beni, bi de dil seçersem 24 saat o gıcık hocadan ing görücektim vazgeçmiştim. tm seçmiştim. kısmet değilmiş.
macaronum kpsshayalim cafemizi açmışlar ne güzel erkenden kalkmışlar :46: aa ama hakkımı yemiyeyim ben de 2 gündür 8.30 da kalkıyorum. dershanem 10-4
macaronum kesinlikle program yap, günlük ya da haftalık. saat yazma ama. saate uyulmuyo. mesela kağıdı 7 ye böl. günleri yaz ve altına o günlerde çalışman gereken dersleri yaz. ben de yapıcam böyle bişey, dershaneye göre gidicem, 1 hafta önceden ders programını veriyolar zaten. şimdi çok yorgunum, biraz dinlenicem, sonra çarşıya gidip defter bakıcam, akşama dershanede işlediklerimi geçiricem, öpüyorum siziiiii :16:

Canım yoklugun belliydi,özledim seni:34:Ben de eve döndüm tatilim bitti artık,kitap siparişi verdim maratona başlıyorum hayırlısıyla..Senin dershanede başlamış hayırlı olsun darısı banaaa:36:

hadi yenii cicişleri al.temize çek notlarını sedefcim.renkli,desenli stickerlar da alabilirsin.defterine kitabına yapıştırırsın çok tatlı duruyolar hem insanın gözü gönlü açılıyo.uğurböcekli,kalpli stickerlar aldım defterimde her ünitenin başına onlardan yapıştırıyorum.hem göz zevki oluyo hem üniteleri ayırt edebiliyorumm :8:

türkmengelini ben de sizi çok seviyorumm :16:

bu arada facesi olan arkadaşlar ender hoca kpss eğitim bilimleri grubuna katılabilir.çok faydalı paylaşımlar varr :8:
macaronum ya fikir süper, bayılırım öyle süslere püslere :12: şimdi çarşıya çıkıyorum defter yanında onlara da bakayım bari sağol yaa :10: benim faceim yok, hadi o da eksik kalsın zaten hocanın adı bana kötü anlar hatırlatıyo :1: ender adını pek sevmem
Canım yoklugun belliydi,özledim seni:34:Ben de eve döndüm tatilim bitti artık,kitap siparişi verdim maratona başlıyorum hayırlısıyla..Senin dershanede başlamış hayırlı olsun darısı banaaa:36:
hepinizi çok özledim bende, size yazarken dinleniyorum inanır mısınız? gelmedim ya plan program her şey gitti bitti, neyse toparlanıyorum, yarın okul da yok, salı stajım vardı daha staj yerleri belli olmamış. bu 2 gün dershanede işlediklerimizi tekrar edip test çözsem kar. hangi kitapları aldın kuzum

bu arada bugün dershanede program geliştirmeye başladık, yav ne saçma ders o öyle :27: dikkatimi çekti siz ne düşünüyosunuz bu ders hakkında

Sedef cim bi de kitap seçe üyelik yapsak mı ki bi avantajı falan var mıdır?

canım üye olmadan da kitap siparişi veriliyomuş sanırım. o yüzden üyelik ekstra bi avantaj sağlamıyo. ben üye olunmadan kitap alınmıyo sanmıştım o yüzden üye olmuştum. ama zaten yapılan indirimler ve kampanyalar sitenin en üstünde yazıyo, herkese aynı

Program geliştirme,çalıştıkca karıştırdıgım üstüne düştükçe soru çözümlerinde saçmaladıgım iğrenç ötesi bir derstir benim için.Bu sene öyle olmaktan çıkacak 13 te 13 yapacagım inşallah.Biraz karışık ve zor sedef cim program geliştirme ama üstesinden gelecegimize inanıyorum,geçen seneki dershane hocalarımız yazarak çalışın program geliştirmeye demişlerdi..
Ben de buraya girip sizlerle fikir alışverişinde bulunup sohbet edince çok rahatlıyorum haklısın kuzummm
Ayrıca yediiklim aldım sedef dershane zaten ihtiyaç verecek konu anlatımlı kitabımı bu sene 2 ye çıkardım kazanan çoğu arkadaşlarımdan tavsiyeydi bu 2 kaynagın olsun elinde dediler bende yediiklime karar verdim çoğunluğun tavsiyesiyle..Yediiklimin eğitimini tek geçerim.

kızlar bende yediiklimin seti var demiştim de yani ben memnun kalmadım bende mi sorun var acaba, rehberliğini bitirdim yazın biliyorsunuz kitap boş yani çok dolu değil sonra öytsini bitirmiştim dönem içinde çok şahane değil, ölçmeye de baktım o da fena değil diğer 3ders hakkında bilgim yok ama onlar iyidir belki birde herkesin iyi kötü anlayışı farklı tabiki...kızlar bizde dersanede öyt ve öğrenme ile başladık, öğrenme dersi nasıl zor mu kolay mı?bu arada herkesin yokluğunu farkediyorum ben artık baya baya yoklama almaya başlıcaz kızlarrrrrr:34:

Kızlar kolay gelsin herkese...

Bende eğitim bilimlerine başladım ihtiyacın videolarından izledim baya işime yaradı..Bunun için teşekkür ederim sedefcim :34:

Tarihtede hakan dede videoları varmış ama sende var mı sedef? Çok iyi demiştin.. Eğer varsa bana gönderirsen sevinirim.. Bu arada mesaj kutun da doluydu geçen gün teşekkür edicektim..Şimdi ediyorum sana, yardımcı olduğun için. :16:

macaronum ya fikir süper, bayılırım öyle süslere püslere :12: şimdi çarşıya çıkıyorum defter yanında onlara da bakayım bari sağol yaa :10: benim faceim yok, hadi o da eksik kalsın zaten hocanın adı bana kötü anlar hatırlatıyo :1: ender adını pek sevmem

hepinizi çok özledim bende, size yazarken dinleniyorum inanır mısınız? gelmedim ya plan program her şey gitti bitti, neyse toparlanıyorum, yarın okul da yok, salı stajım vardı daha staj yerleri belli olmamış. bu 2 gün dershanede işlediklerimizi tekrar edip test çözsem kar. hangi kitapları aldın kuzum

bu arada bugün dershanede program geliştirmeye başladık, yav ne saçma ders o öyle :27: dikkatimi çekti siz ne düşünüyosunuz bu ders hakkında

2 günü çok iyi değerlendir canım.ben de program yaptım.inşallah uymakta sıkıntı çekmem :34: enderr derin mesele anlaşılan deşmiyorum.önemli şeyleri burda paylaşırım canım...

şunu da eklemek isterim:

eşlerden biri doğu hizmetini tamamlamışsa, diğeri muaf tutuluyor.

Kızlar bizde eşimin işi nedeniyle doğu görevi yapıyoruz.. Fakat uzun zamanımız var görevin dolmasına..

Eğer ben başka ile atanırsam 1 sene sonra eşimin yanına dönebilir miyim? Eşim bana tabi olamaz çünkü doğu görevimiz bitmemiş oluyor. Bilgisi olan var mı acaba ? :31:

sagopa feza kızlar nete giremedim bu aralar o yüzden msjlar da dolmuş silemedim kusura kalmayın, fezacım internette var hakan hocanın videoları indirilmiyo ama oradan izleyebiliyosun, hakan dede sezon finali yaz 15 video var. daha önce ben hakan dedenin uzaktan eğitim videolarını izlemiştim, malesef onlar da indirilmiyo ben ihtiyaç dershanesine yazıldığım için uzaktan eğitim üyeliği vermişlerdi, ordan izledim, ama herkesin izleyebileceği gibi videolar hazırlamış hakan hoca onları nete yazınca çıkan sitede var ordan izle canım

Program geliştirme,çalıştıkca karıştırdıgım üstüne düştükçe soru çözümlerinde saçmaladıgım iğrenç ötesi bir derstir benim için.Bu sene öyle olmaktan çıkacak 13 te 13 yapacagım inşallah.Biraz karışık ve zor sedef cim program geliştirme ama üstesinden gelecegimize inanıyorum,geçen seneki dershane hocalarımız yazarak çalışın program geliştirmeye demişlerdi..
Ben de buraya girip sizlerle fikir alışverişinde bulunup sohbet edince çok rahatlıyorum haklısın kuzummm
Ayrıca yediiklim aldım sedef dershane zaten ihtiyaç verecek konu anlatımlı kitabımı bu sene 2 ye çıkardım kazanan çoğu arkadaşlarımdan tavsiyeydi bu 2 kaynagın olsun elinde dediler bende yediiklime karar verdim çoğunluğun tavsiyesiyle..Yediiklimin eğitimini tek geçerim.
anladım canım, ben de deftere not alıcam bazı dersleri, sadece tarihi türkçeyi x yayıncılıktan gidicem, bi de çünkü ekstra kendimin yazın çıkarttığım tarih notları var, ama program geliştirme ve ölçmeden kesin not tutucam.
bence iyi yapmışsın 2 kaynakla, bize hocalar kendi ağızlarıyla söylüyolar, sakın ihtiyaca bağlı kalmayın diye, belirli bi yayın söylemediler, ilerleyen aylarda bol soru çözüceğimiz dönemlerde önericekleri olucakmış ama şimdilik her türlü kaynağı alın çözün ayrım yapmayın dediler. bi de dediler ki kpss bilgi sınavı değil direnç sınavı. kim aranızda güçlü çıkıp ne kadar soru çözerse o kazanıyor dedi, yoksa isterseniz bütün dağları ovaları ezberleyin gene çakılırsınız sadece ezberleyip çekilirseniz dedi, değişik soru çözmek, değişik kaynaklardan okumak çok önemli dedi canım. inş emeklerimizin karşılığını alıcaz :13:
kızlar bende yediiklimin seti var demiştim de yani ben memnun kalmadım bende mi sorun var acaba, rehberliğini bitirdim yazın biliyorsunuz kitap boş yani çok dolu değil sonra öytsini bitirmiştim dönem içinde çok şahane değil, ölçmeye de baktım o da fena değil diğer 3ders hakkında bilgim yok ama onlar iyidir belki birde herkesin iyi kötü anlayışı farklı tabiki...kızlar bizde dersanede öyt ve öğrenme ile başladık, öğrenme dersi nasıl zor mu kolay mı?bu arada herkesin yokluğunu farkediyorum ben artık baya baya yoklama almaya başlıcaz kızlarrrrrr:34:
canım ben öğrenmeye geçen ay çalışmıştım sanırım, ben çok sevdim, gelişimin devamı gibi, ama daha çok kavram var. ve 30 soru geliyo. bence öğrenme kolay. hele ki bugünkü program geliştirmeyi gördükten sonra.. hani az çok çağrışımlarla bile yapabileceğimiz sorular. bi kere o kavramı öğrenince onunla ilgili tüm sorular çözülebiliyo. son zamanlarda öğrenmeden karma test çözmüştüm işte ordan biliyorum. sakın stres yapma sakin ol. bizi zorlıcak bi ders varsa bile o öğrenme değildir emin ol kuzum :34: sadece kavramları örnek üzerinde iyi irdele
2 günü çok iyi değerlendir canım.ben de program yaptım.inşallah uymakta sıkıntı çekmem :34: enderr derin mesele anlaşılan deşmiyorum.önemli şeyleri burda paylaşırım canım...
öyle yapıcam canım, bi de kurban bayramını iyi değerlendirmeyi düşünüyorum. perşembe gününe denk geliyo, bizim de çarş, perş, cuma ders vardı, perş ve cuma kaynadı :64: bayram zamanı da 1 haftam boş olucak, inş gelen giden çok olmaz :1:

yarınki planım :42:
2 gündür gördüğüm dersleri deftere temize çekicem
tarih, ölçme, program geliştirme, coğrafyadan notları okucam ve tarih coğrafyadan uzman kariyer soru bankasından ilk ünite testlerini, program geliştirmeden yediiklim soru bankasından ilk ünite testlerine başlıcam
ölçmede hoca istatistiksel hesaplamalardan başladı kızlar, benim için önemli olan bu konu dedi, ee o konuda biliyosunuz uzun. adam 2 derste sadece modu anlattı, o yüzden ölçmeden şimdilik soru çözmicem. sadece bi sonraki ders işleyebileceğimiz konulara bi bakarım medyanı falan okurum :6:

Back