yok daha başlamamıştım, şimdi olay şöyle gelişiyo; ya zaten gevezeyim bi de sorunca anlattıkça anlatıyom, okumaktan sıkılmazsınız umarım
benim ilk denememin sonucunu 20 eylülde aldım negatif olarak. sonra ilaçlarımı bıraktım ve regl olmayı bekledim. 25 eylülde regl oldum 28sinde bitti. doktorla görüşmeye gittik regl olduğumda, dondurulmuş için transfer edelim hemen dedi ara vermeden. ve regl sonrası progestan ve estrafom kullanmaya başlamıştım. ayın 11inde bayramdan önceki cuma günü transferim gerçekleşecekti ancak ice baby çözülemeyince hemen ilacı bırak dedi. hatta ben bi süre dinleneyim hem durumlara da bi bakalım belki sgk raporu falan çıkarırız gibi bazı düşüncelerimi paylaştım. hatta evlilik süremiz sgk raporu için yeterli değil normalde ancak azosperm olan veya yumurta rezervinde sıkıntı olan çiftler için evlilik süresinin bi önemi olmadığını da doktorum sayesinde o gün öğrendim.
biraz tuhaf bi hastayım ya ben, ilk tedavimde lucrin vuruluyodum misal doktor büyük ihtimalle regl olmazsın ama olursan da haber ver demişti, oldum. yumurtalarım eşit şekilde büyüsünler diye ilaçlar kullandım bi tomar ama bana mısın demediler falan. benim beden hormonlar falan biraz komünist mücadelesi veriyolar ilaçlara karşı, ne yazık ki kazanıyolarda....
neyse konuya döniyim. biz hastaneden eve dönene kadar eşimle konuştuk uzunca ve aynı doktorla devam etmeye karar verdik. devam etmemiz durumunda olacaklardan da bahsetmişti doktor hanım. ilaçları bırakıcam, regl olucam bayramın 1. veya 2. günü sonra telle onlara haber vericem bayram sonrası, ben şu gün regl oldum diye, regl olduğum günden itibaren 14. gün kontrole gidicem ve 21. günde ilaçlara başlıycaz. plan bu. ama oldu mu tabi ki hayır. neden, çünkü bünyem komünist
bayram geldi geçti bende tık yok. son tatil günü olan pazar günü ayın 20 sinde bi kaç damla kahverengi leke fark ettim çamaşırımda, regl oluyorum zannettim ped koydum ama ı ı, gelmedi. ertesi günde aynı 2 damlayla karşılaştım. salı günü ayın 22 sinde regl olduğumu düşünecek kadar kanamam oldu ama kahverengi yine. doktorumu aradım ben regl oldum diye ve 5 kasıma randevu aldım. 14. gün diye.... sonra bu böyle bi kesildi bi geldi 3-4 gün kadar, bazen et parçaları geldi. bi de fazla rahatım ben, hiç umursamadım bu durumu. eşime söyledim sadece, bu defa bi tuhaf ilaçların etkisi herhalde dedim. o kadar söylediğim de.... şimdi salı günü kontrolüm var. geçen cuma yine 1-2 damla kahve lekeler fark ettim, bu sabah da aynı lekeler devam ediyodu zaten, günlük pedde yine öyle bikaç damla beklerken bayaaa bi hal almış. günlük ped dolmuş, çalışıyodum ben bugün, öğlene kadar doldu yani. doktorumu aradım, pazar pazar; kusura bakmayın ama durum budur dedim. o da normal bi durum olmadığını söyledi. olsaydı şaşardım zaten dedim ama içimden :)
henüz ilaç kullanmaya başlamamıştım. sadece folik asidi bırakmadım ben hiç. başka da bi şey kullanmıyorum. hikayem bu. şimdi de karnım böyle nası desem bi ilginç işte.
yine de çok endişelenmiyorum nedense. cumartesi günü annemin yanına gittim. en baştan beri biliyo annem ama hiç kabullenmedi ben söyledim ama o hiç böyle bi şey yokmuş gibi davranıyodu. annemin de savunma mekanizması böyle işliyo, tuhaf bi durum değil. ilk kez benimle bu konuyu konuştu. noldu ne yaptınız falan dedi. dedim ikinci tedaviye başlıycaz. biraz bekleseniz benimde 3 yıl çocuğum olmamıştı dedi. annem çocuk gelinlerden bu arada... anlatmaya çalıştım ama her iki lafından biri bekleyin Allah kendiliğinden verir oldu. en son annecim benim normal şekilde çocuğum olamıyo, olmuyo dedim. çok masum bi çocuk edasıyla neden dedi. annecim anlatıyorum ya, yumurtalarım az, olanda çatlamıyo, çatlamayınca da çocuk olmuyo dedim. aklıma bu geldi bu gece, eşimi nöbetçi eczaneye gönderdim. sabah ilk idrarla bi test yapıyım bari dedim. ümitli olduğumdan değil, hatta hiç sanmıyorum. ancak halamın benden 4-5 yaş büyük bi kızı var. 2 kez tüp bebek denedi, ikincisinde emriyo dahi kalmamıştı, transfer olmadı. regl olmayı beklerken gebe kaldı. işte ilk tedavim sırasında annemlerde denk gelmiştik, şu anki durumuma benzer şeyler yaşamış. aklıma düştü. gerçi idrarda çıkar mı onu da bilmiyorum ama.....