Yelizcim geçmiş olsun. Her zaman yazmasam da hep takip ediyorum seni. Bende insülin direnci çıkmamıştı ama uzun süreli açlıklarda kan şekerimin çok düştüğünü ve dengelenemediğini öğrenmiştik. Zaten ben de kendimden biliyordum, birkaç saat bir şey yemesem kan beynime sıçrıyordu, aniden müthiş sinirleniyordum vs. Ben de matofin kullandım, sanırım glifor ile aynı mantıkta bir anti diyabet ilacı. Gebeliğin 3 ayı bitene kadar da devam ettim çok iyi geldi. Yalnız sana farklı bir önerim olacak.
Sabah aç karnına büyük bir kupanın içine bir kabuk tarçın, bir dilim yeşil elma, bir dilim limon ve bir çay kaşığı elma sirkesi koyup bardağın yarısına kadar sıcak su dolduruyorsun. 2-3 dk demleniyor, ardından üstünü oda sıcaklığında suyla tamamlayıp bu çayı içiyorsun herhangi bir şey yemeden önce. Bu karışım senin kan şekerini dengeliyor, gün içinde ani insülin ataklarına engel oluyor. Hatta inşallah gebe kaldığında da gebelik şekerinden seni koruyor. Ben aylardır yapıyorum ve faydasına inanıyorum. Doktorum bende gebelik diyabeti çıkacağından neredeyse emindi, çıkmadı. Sanırım bunun etkisi çok oldu. Hamilelerin de, hamile kalmak isteyenlerin de güvenle içebilecekleri bir çay bu, ben de ünlü bir beslenme uzmanından öğrenmiştim. Sizle de paylaşmak istedim, umarım faydasını görürsünüz.
Senin için ve bekleyişte olan tüm arkadaşlarım için dua ediyorum, Allah hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın. Bahçeci'yi düşünürsen sana kendi doktorumu tavsiye edebilirim, soruların varsa yanıtlayabilirim. Öpüyorum.