Selam arkadaşlar,
Geçen hafta ikili testimizi yaptırdık kendi doktorumuzda, ense kalınlığını ölçtü normal dedi ve diğer herşeyin normal göründüğünü söylemişti. Kan sonucunu da cuma günü tel.da aldık, 1/113 çıktı sonuç (normalde 1/250 olması gereken) yani yüksek riskli sonuç aldık. Yani bebişimizin bu sonuca göre down sendromlu olabilirmiş. Doktor bizi detaylı ultrasona yönlendirdi yada bebekten sıvı alınması gerekliymiş. (Aslında bana göre gerek yok dedi, ama kendilerini de riske atmıyorlar, bize bırakıyorlar)
Aslında 4 gündür stres içindeyiz, ama bir taraftanda hiç inanmadık birşey olduğuna. Eşim deli gibi araştırdı, okudu vs.. ( o da hiç inanmadı, 1/113 yaşıma ve tüp bebek yaptığımdan dolayı normal diyen Dr. Oldu)
Ve bu konuda çok başarılı olan, sadece bu konu üzerinde çalışan bir kliniğe gittik bugün, detaylı ultrason için. Bugün ki sonucumuz; harika :) 1/2986 ..bebişimiz çok sağlıklı, herşeyi tamam Allah'a şükür. Böbrekleri, kalbi, ciğeri herbişeycikleri çok iyi çalışıyor ve bugün 13+1 günümüzdeyiz cinsiyeti de belli oldu. Tahminlerinizi bekliyorum :)
Şunu belirtmek isterim; kadın doktorları rutin çalıştıkları için herşeyde tak tak baktıkları için, böyle sonuçlar verebiliyorlarmış. Yani bu sonuca benim yaşım, tüp bebek yaptığımızdan vs varılıyormuş. Tabi arada çok fark var diyeceksiniz, artık gidince onu doktora sorucaz. ( bu arada sonuç çok kötü çıkmadıkca, bebekten sıvı aldırmayı düşünmedik)
Sonuç olarak, herşey yolunda ve inşallah böyle devam eder. Korkularımızın biteceğini sanmıyorum, biz normal hamilelere göre çok özeliz. Inşallah diğer arkadaşlarımızda hamile kalırlar, onlar da bu güzel duyguyu yaşarlar.