canım benm eşime doktor bi ilaç vermişti düşün sadece onu içecekti ama onu bile yapmadı ondada morfoloji sorunu olmasına rağmen içiremedim.erkekler neden böyle anlamıyorum.bebek için uğraşmazlar gebe olduğundada farklı olmicak çnkü benmki tebrik bile etmedi.survivor izlediğimiz bi gün dedimki tüp bbkte pozitif sonuç alırsam doya doya et yedir bana bi restaurantta.(eti çok severim ama birinin pişirmesinden yanayım :))) neyse aradan bak kaç gün geçti 2 haftadır gebelik var hani et diyorum param olunca diyo oysaki söz vermişti..yemin ederim bende anlamıyorum bunları
Evet hatirladim su ilac mevzusunu..bu arada siz de mi soylememistiniz tup tedavisini..iyi olmus,herseyi bilmeyiversiner
Ya hakkaten bu erkeklerin en iyisinde bile bi öküzlük oluyorO kadar ugrasiyorsun masraf yapiyorsun,bi et yemek ne kadar tutar ki,laf iste...seytan diyo,bigun ogle arasi filan git bi restorana,kredi kartiyla ye kocanada soylersin,allah bereket versin,yemek ismarladin bana diye
Merhaba kizlar.
Takipteyim ama yazamadim.
Selenim gözün aydin duymussun cok sukur pit pitlari.
Haticim darisi basina sende duyacaksin hayirlisiyla pit pitlari
Nazancim transferin oldu rabbim hayirli haberler almayi vermeyi nasip etsin.
Monikacim senin de yarin sanirim transferin.hayirli transferlerin olsun ins.minigin sıkı sıkı tutunsun 9 ay hic birakmasin.
Güzbahar ablam rabbim sana sabir selamet versin.ins.biran önce tedavine baslayabilirsin.senin gibi güclü iyi yürekli evlatlar nasip etsin.
Bende yarin adetin 3.gun tahlillerini yaptiracagim.ac karina tok karina fark ediyor mu acaba.
kız o zaten anladı bişeyler onca para döktük bebeğe deyince.şimdi çatlıyodur
Merhaba kizlar.
Monikacim senin de yarin sanirim transferin.hayirli transferlerin olsun ins.minigin sıkı sıkı tutunsun 9 ay hic birakmasin.
Güzbahar ablam rabbim sana sabir selamet versin.ins.biran önce tedavine baslayabilirsin.senin gibi güclü iyi yürekli evlatlar nasip etsin.
Bende yarin adetin 3.gun tahlillerini yaptiracagim.ac karina tok karina fark ediyor mu acaba.
Tebrik ederim Miracım süper gidiyorsun... Abur cubur - hamurişleri zaten bebeğe faydası olmayan şeyler, belli ki sağlıklı beslenmişsin çok da iyi etmişsin. Darısı hepimizin başına :)
Çatlasın boşver iyi yapmışsın kız.
Nazanın dediği doğru git kredi kartıyla yemeğini ye hem azcık rahatlarsın.
Merhaba kizlar.
Evet hatirladim su ilac mevzusunu..bu arada siz de mi soylememistiniz tup tedavisini..iyi olmus,herseyi bilmeyiversiner
Ya hakkaten bu erkeklerin en iyisinde bile bi öküzlük oluyorO kadar ugrasiyorsun masraf yapiyorsun,bi et yemek ne kadar tutar ki,laf iste...seytan diyo,bigun ogle arasi filan git bi restorana,kredi kartiyla ye kocanada soylersin,allah bereket versin,yemek ismarladin bana diye
Merhaba kizlar.
kız nazan az değilsin
Minicacimheyecan ne durumda? Ben bu sefer kalkip yuruyorum,basit seyler yapiyorum ama oturmak yerine uzun oturuyorum veya yatiyorum.
Bir blogda okudum kizlar:
Anne adaylarına, yakın tecrübeye sahip biri olarak birkaç tavsiyem var..
İlk tüp bebek denememde doktorum rahat olduğu ve beni sınırlamadığı için transfer sonrası 3 gün evde dinlenip rutin çalışma hayatıma döndüm ve düşükle sonuçlandı.
2 ay sonraki ikinci transferimde bu sefer başka uzmanlıkdalında bir doktor arkadaşım ve tüp bebek tecrübesi yaşamış kuzenimin tavsiyelerini dinledim.
- Transferden sonraki 1 hafta mümkün olduğunca evde uzanarak, çok ama çok hafif ev işleri ile geçirdim.
- Asla vücudumu belden kırarak eğilmedim, yükseğe uzanmadım. (Ayakkabı giymek gibi zorunlu durumlarda yavaşça dizlerimden kırarak çömeldim; bunu bile sık yapmadım)
-çok sıcak suyla banyo yapmadım, kış olmasına rağmen üşümeyeeğim bir sıcaklıkta yıkandım
- Ev içinde yürüme dışında dışarlarda gezinmedim,evde de dolansam aralarda hep uzandım.
-Uzun süre ayakta durmadım. Yemek yaparken, karıştırırken ocağın önüne çektiğim sandalyede oturdum.
- İkinci hafta eşim hava almam için arabayla bir iki kez çıkardı. Markette kısa yürüyüşler, o kadar.
-doktorlar serbest bıraksa da uzun yürüyüş, araba seyahati (ülkemizde yollar çok kötü, her daim bir çukur-tümsek yüzünden sarsılıyorsunuz;bu embriyonun tutunmasını zorlaştırıyor) Doktor arkadaşım önemle tavsiye etmişti, sanırım bunun büyük etkisi oldu.
-Günde mutlaka en az yarım litre taze günlük süt için..
-Ara öğünlerde meyve-sağlıklı kuruyemiş(ceviz-fındık) yiyin
-Hergün yumurta-peynir ile sağlam kahvaltı yapın
-Protein için et,bakliyat yemeye dikkat edin.
-Bol su şart, günde en az 2 lt
Biliyorum çalışırken bunları yapmak zor, ama transfer tarihiniz sonrası 15 gün izin kullanabilirseniz ve bu süreyi ağırlıklı evde dinlenerek-uzanarak geçirebilirseniz şansınız inanılmaz artar.
İkinci transferimde tüm yukardakilere dikkat ettim, sonuç pozitif
3.hafta içinde bir gün evde fazla hareket ettim, hafif kan gedi panik oldum tabi, dr yerleşme kanamalarıdır Coraspini kes, dinlen dedi..neyseki dediğini yapınca bir daha kanama olmadı..gördüğünüz gibi, dinlenme ne kadar kritik.
Herkesin vücudu farklı ama bu kadar zahmetli ve pahalı bir prosedürü deniyorsanız, geleceğiniz için 15-20 gün evde dinlenmeyi de ihmal etmeyin..mutluluk bu kadar kolay gelebilir:)
İyi şanslar..
Sezer hayırlı olsun çok az kalmış senin de canım... Önümüzdeki haftanın ilk günlerinde olur senin transferin tahminimce, doktora savunmana da etki etmez bu konu diye düşünüyorum.
Ben de pco luyum ama ilaçlarım seninkilerle pek ortak değil. Her doktorun ayrı bir tarzı yöntemi var. Kafanı bunlara takma sakın olur mu? Yine de ben sana kendi ilaçlarımı sayayım:
Sabah - akşam crinone jel
Sabah - öğle - akşam estrofem
2 günde bir değiştirecek şekilde climara patch
1 Prednol ( 5 gün sadece. kortizonlu ilaç, bağışıklık zayıflasın da vücut embriyoyu atmasın diye)
1 coraspin (kan sulandırsın diye)
1 Folbiol
1 efa daily (balık yağı)
D vitamini damla
birer tane de tiroid ve şeker dengeleyici ilacım var, oh mis! Ayaklı eczaneyim
Bu arada ben de Nazan'la konuşunca fark ettim ki test günüm babalar günü olacak!
Haftaya Cumartesi Nazan, Pazar ben kan veriyoruz... Geçen sefer art arda kürtaj olmak zorunda kalmıştık, bu sefer yine yolumuz bir olsun ama mutlu olsun; sağlıklı bir hamilelik ve doğum olsun inşallah... O kadar heyecanlıyım ki.
Gecenlerde kaynanamin bize gelmek istediklerini anlatmistim size,gectigimiz haftasonu icindi.benim opu fila olacagi icin esim "ozel isimiz var,musait degiliz" diye kabul etmemisti..simdi inat mi yaptilar ne,dun aradilar,ben cevap vermedim..esim de 2hafta sonra gelin dedi..normalde haziranin sonu hayatta gelmezler,yazliga giderler,simdi tamam diyolar..zaten dedim ki test tarihinde kesinlikle istemiyorum,iyi haber alsam sevinemem,kotu olsa aglayamam..neyse kocam islerim yogun sizi gezdiremem diye erteledi...
Kesin isgillendiler bunlar,napiyoruz ozel diye
bende dün kayınvalidemle sonunda telefonda kavga ettim artık yeter diye bağırdım artık aramazlar bidaha
kızlar merhabalar hepinize, doğal yoldan gelmedim valla... çöktüm artık bittim... yorgunluktan ben pes etmedim ama vücudum etti... eşimle pazar günü yine bebek konusunda yaptığımız bir tartışma sonrası ağlamaktan neredeyse kendimi kaybettim... onunla bu kadar fedekarlığın üstüne yine dön dolaş bebek konusundaki isteksizliği beni bitirdi... sürekli ağlıyorum artık kendimi durduramıyorum... şimdi o da pişman oldu ama ben kendime gelemiyorum... bu hafta mecburiyetten rapor aldım... ama iki gündür yanınıza bile gelemiyorum...
sizlerden uzak kaldığım bu süreç boyunca sizi unuttum zannetmeyin ama, sadece sizden haberler alabilmek için telimi değiştirdim... sadece telden yazmayı beceremedim... sevincinize de üzüntünüze de duanıza da uzaktan ortak olmaya çalıştım...
bu arada tüm yeni hamişlerimi çooook öpüyorum... selencim, haticim, allaha binlerce kez şükürler olsun ... bebişlerinize kavuştunuz. Allah sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza almayı da nasip etsin inşallah... Nazancım sende göbişini doldurmuşsun inşallah... babalar gününde hem bize hem de eşine en güzel müjdeyi vereceksin inşallah... monicam canım yarın büyük gün... bebişlerin analarına kavuşacak yarın... sen de onlara... dualarımız hep birbirimiz için... inşllah herşey yolunda gidecek... biliyosunuz ben hep bahar bahar dedim... baharda tedavi olacam dedim ama aksilikler ne yazık ki beni bırakmıyor.. kimbilir hangi bahara kaldı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?