- 6 Ekim 2008
- 40.407
- 5.083
- 448
- 48
- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
- #1.081
sonun da adetim geldi kızlaryarın kısmetse dr randevum var inş herşey yolunda gider
tedaviye başlayabiliriz
![]()
hadi hayırlı olsun sonuda güzel olsun

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sonun da adetim geldi kızlaryarın kısmetse dr randevum var inş herşey yolunda gider
tedaviye başlayabiliriz
![]()
Göğüslerde olan şişkinlik hep ilaçlardan hiç endişe etme sen. Bende neredeyse tüm tedavilerimde oldu. Özellikle de donmuş tedavisinde (sanırım bende estrofemden kaynaklanıyordu). Korunma konusunu tam anlayamadım... Eğer sperm normal yolla elde edilecekse 3 günlük cinsel diyet gerekiyor. Diyet zamanının az ya da çok olması sperm kalitesini düşüre bilir. Belki de senin kasd ettiğin başka bir şeydi...Transferi olan ve transferini bekleyen arkadaşlar, hakkınızda hayırlısı olsun. Rabbim minik embriolarınızı sağlıkla kucağınıza alacağınız evlatlara çevirsin. Hepinize bu zorlu yolda başarılar diliyorum. Hep takipteyim ancak yazmaya pek fırsat bulamıyorum. Tedaviye başlayacak olanlara da kolaylıklar diliyorum.Tedavimin 10.gunu kızlar sanirim 2 gune yumurtalar toplanacak ama göğüslerimde inanilmaz buyume ve sislik var ozellikle bas kısmı aciyor acaba bunu yasayan varmı ? Bide doktor korunmayin demisti korkuyorumda tutmadi tutmadi simdiye kadar tutmus olabilirde kotu bisey olur die
Şimdiiii, öncelikle 8'de 5'ten dolayı seni kutlarım. Çoook sevindim. Allah kucağına almayı nasip etsin. Kuru inciri ben de duymuştum ama yapmadım. Yapay mıydım, bak dertlendim şimdi:) Ananasa gelince, bugün yabancı birkaç siteden de baktım, ortasındaki kısmı da yemek gerektiğini, hatta sadece onu yesek de olur, gibi bir ifadeyle söylüyor. Ben o kısmı hep çıkarırdım. Bir yerde transfer günü başlayın, bir ananası 5'e bölün, birer dilim yiyin, yazıyor. Öncesinde fazla yemeyin, ortamın asit olmasını sağlıyor, diyor ama sen zaten fazla yememişsin, kararında yemişsin. Ne işe yaradığını merak ederdim hep. Yapıştırıcı özelliği varmış:) İbrahim Saraç'ın sitesindeydi sanırım, orda da yemeden önce yarım saat tuzlu suda bekletin, yazıyor. Yabancı sitelerde böyle bir şey görmedim. Tuzlasak da mı yesek, tuzlamasak da mı yemesek, bilemedim ben onu:) Transferin ne gün olacak, bir ön görüleri var mı?
Ben kocama sarılamıyorum ne zamandır hatta geçen kaşındı çok bende gayri ihtiyatı elimi attım bildiğin yandı ucu normal yaniTedavimin 10.gunu kızlar sanirim 2 gune yumurtalar toplanacak ama göğüslerimde inanilmaz buyume ve sislik var ozellikle bas kısmı aciyor acaba bunu yasayan varmı ? Bide doktor korunmayin demisti korkuyorumda tutmadi tutmadi simdiye kadar tutmus olabilirde kotu bisey olur die
Ohhhh hadi gözün aydın maşallah hayırlı olsun şimdidensonun da adetim geldi kızlaryarın kısmetse dr randevum var inş herşey yolunda gider
tedaviye başlayabiliriz
![]()
Sonuçta ilaçlarla bir sürü hormon alıyoruz vücudumuza. Bu nedenle göğüslerin hassaslaşmış olabilir. Bence endişe edecek bir şey yok. Doktorunun ya da hemşirenin telefonu varsa bir ara istersen.
evet göüslerdeki şişlik ilaçlardan hepimizde var uçlarında hassasiyet bende bu ay donmuş bebişlerle devam edecem esterefomin kaçıncı günü transfer oldunuz bnm perşembeye randevum var transfer günüm belli olur inşallahbide bu arada dikkat ediyorum ya kışın ilk gribine yakalandm çok kötüyüm doktora sormadm ilaç kullanıyorm bişe olmaz herhalde
![]()
canım kardeşim ayptırdı donmuşlarla 16 gün oldu tarnferi(bu gün 3. günü tranferinin)ben tedvaideyken sormuştum grip olunca ilaç kulanayımmi diye ballı süt limon iç ama kesnilikle ilaç yok demişti
Geç olsun güç olmasın ben de çok tezcanlıyımdır ama bu sabır taşı olup çatlamamyı gerektiren muazzam bir durummuş hatta acı kısmı değil bu bekleme kısmı hep yarın iki gün sonra belli olmaz durumları beni çok yordu diğerlerini gayet rahat tolere ediyorum yoksaGöğüslerde olan şişkinlik hep ilaçlardan hiç endişe etme sen. Bende neredeyse tüm tedavilerimde oldu. Özellikle de donmuş tedavisinde (sanırım bende estrofemden kaynaklanıyordu). Korunma konusunu tam anlayamadım... Eğer sperm normal yolla elde edilecekse 3 günlük cinsel diyet gerekiyor. Diyet zamanının az ya da çok olması sperm kalitesini düşüre bilir. Belki de senin kasd ettiğin başka bir şeydi...Transferi olan ve transferini bekleyen arkadaşlar, hakkınızda hayırlısı olsun. Rabbim minik embriolarınızı sağlıkla kucağınıza alacağınız evlatlara çevirsin. Hepinize bu zorlu yolda başarılar diliyorum. Hep takipteyim ancak yazmaya pek fırsat bulamıyorum. Tedaviye başlayacak olanlara da kolaylıklar diliyorum.
Benim tedavinin en yakın zamanı ekim ola bilir. Ona da doktordan izin çıkarsa ancak. Kansızlığımdan şüphelenip dr kan tahlilleri yaptırdı talasemi taşıyıcılığı çıktı bende. Şimdi de eşimin tahlil sonucunu bekliyoruz. Ben belki bu ayki adetimle başlamak için drpktoru razı salırım diye düşünüyordum, adetim tam 8 gün erken geldi. Daha eşimin ttahlil sonucu çıkmamış. Tedavi de direk olarak bu ay için yatı verdi. Hayırlısı olsun, ben her zaman aceleciyimdir.
evet göüslerdeki şişlik ilaçlardan hepimizde var uçlarında hassasiyet bende bu ay donmuş bebişlerle devam edecem esterefomin kaçıncı günü transfer oldunuz bnm perşembeye randevum var transfer günüm belli olur inşallahbide bu arada dikkat ediyorum ya kışın ilk gribine yakalandm çok kötüyüm doktora sormadm ilaç kullanıyorm bişe olmaz herhalde
![]()
![]()
Gününü tam hatırlamıyorum, ancak yanılmıyorsam adetin 14-15.gününe denk gelmişdi. Donmuşlarda rahim kalınlığına bakarak transfere karar veriliyor.
Sana da geçmiş olsun. Qripden bir şey olmaz Allahın izniyle. Ancak doktora sormadan ilaç kullanma. Benim dr çok rahat biri olmasına rağmen benden izinsiz hiç bir ilaç kullanılmayacak diyordu. Sen de mutlaka dr na sor. InşeAllah hiç bir sorun olmaz, sen yine de tedbirini al.
tedaviye başlayabiliriz
![]()
Geç olsun güç olmasın ben de çok tezcanlıyımdır ama bu sabır taşı olup çatlamamyı gerektiren muazzam bir durummuş hatta acı kısmı değil bu bekleme kısmı hep yarın iki gün sonra belli olmaz durumları beni çok yordu diğerlerini gayet rahat tolere ediyorum yoksa
Bana esteromi daha başlamadılar transfer günü dediler ama herkese opudan sonra başlamışlar şimdi hemşire kız yanlış kı anlattı diye azcık anksiyete yaptım vallahi![]()
Ay çok teşekkür ederim moral verdin yeminlenender baba incir kürünü 8 adet akşam kaynatıp 8 adet gündüz aç karnına kaynatıp için ve kaynattıktan sonra atın hep taze olacak yazıyor ama bir kilo sunun içinde ne kadar varda zaten ona yetişicez allah aşkına bende ölçüsünüknedimce böyle tutturdum ne yapayımmm
aaayyy o tuzlanıp yenmez bence yaaaaa korkunç olur ama demi
yabancı sitenin birinde ananasın progesteron üretimini arttırdıı yazıodu beim okuduum o da yapıştırıcı zaten demekki var bi hikmeti hüdası bi şekilde:))))bugun pazardı ya embiryoloji labdan tekniker kız aradı ben bilemem yarınki sayı ve durumlarına göre doktorunuz karar vericek dedi ama bence yarın bikaç tanesi daha ölürse salı transfer olur başlangıçta ısrarla 5. Gün demişlerdi ama sanmıyorum bekliceklerini bende çok istemiyorum işin açıkçası yatın belli olur zannımca senin ne zaman toplanıcak kısmetse ??
Ben kocama sarılamıyorum ne zamandır hatta geçen kaşındı çok bende gayri ihtiyatı elimi attım bildiğin yandı ucu normal yanikçatlatma iğnesinden sonra cinsel ilişki yasak aman diyim dikkat et .kaç yumyum var senin ne alemdeler boyutları falan ??benim opudan sonra şimdi birde karın şişliğim var sezeryan olmuş kadınlar gibiyim oturamıom kalkamıom elim karnımda şiş göbek geziroum
normalmiş ama buradakilerden öyle okudum hayırlısı artık ne diyim
Ohhhh hadi gözün aydın maşallah hayırlı olsun şimdiden
Kendi kafamdan bir forumdaş bulunca ne hoş olup sevindirik oluyor insan:13:
teşekkürler kızlar allah razı olsun hepiniizden sonuçlarınıza kaç gün kaldı bnm için zaman hiç geçmiyor bide önceden idrara baktırıyorlarmış kaçıncı günde çıkıyor bileniniz varmı allah hepimize hayırlısını nasip eder inşaallah![]()
benm transfer yapılmadı ama daha içmeyim mi bende transfer yapılmadan atlatm diye ugrasıyorum yaaa:18: ne diyosun içmeymmi yani perşembeye belli olacak transfer günüm seninkide hayırlı olur inşallah canm
O bir az değişe bilir. Kanınıza bakarak karar vermiş ola bilirler. Bende donmuş tedavisinde adetin 3.gününden başlayarak estrofem kullanılmıştı rahmi kalınlatmak için. Ancak son iki tedavide kan değerine göre hiç estrofem kullandırmadılar. Yani her kesde aynı olmaya bilir.
İdrar tahlili hiç güvenilir değil. Bakarken tek çizgi çıkınca morelin bozulmayacaksa bak, yok bozulacaksa kesinlikle bakma derim. Çoğu kadınlarda erken çıkmaya biliyor. Ancak en erken gösterme zamanı 5.gün embriosunda transferin 7.gününde çıka bilyor. O da çok silik açık pembemsi bir çizik gibi. Ancak tekrar ediyorum idrar tahlili güvenilir değil, çıkarsa sevinmeğe değer, ancak üzülmek için erken. En iyisi kan tahlili.
Ay çok teşekkür ederim moral verdin yeminlenender baba incir kürünü 8 adet akşam kaynatıp 8 adet gündüz aç karnına kaynatıp için ve kaynattıktan sonra atın hep taze olacak yazıyor ama bir kilo sunun içinde ne kadar varda zaten ona yetişicez allah aşkına bende ölçüsünüknedimce böyle tutturdum ne yapayımmm
aaayyy o tuzlanıp yenmez bence yaaaaa korkunç olur ama demi
yabancı sitenin birinde ananasın progesteron üretimini arttırdıı yazıodu beim okuduum o da yapıştırıcı zaten demekki var bi hikmeti hüdası bi şekilde:))))bugun pazardı ya embiryoloji labdan tekniker kız aradı ben bilemem yarınki sayı ve durumlarına göre doktorunuz karar vericek dedi ama bence yarın bikaç tanesi daha ölürse salı transfer olur başlangıçta ısrarla 5. Gün demişlerdi ama sanmıyorum bekliceklerini bende çok istemiyorum işin açıkçası yatın belli olur zannımca senin ne zaman toplanıcak kısmetse ??
Benimkiler (çoooook değerli 2 yumurtam) salı sabahı toplanacak. Tam 1 saat 15 dakika sonra çatlatma iğnemi yapacağım. İnşallah cumartesi öğleden sonra olur hayırlısıyla transferim; zira cumartesi günü çok önemli bir toplantım varÖncesinde olursa dinlenemeden gitmek zorunda kalırım işe. Bu arada adet olacakmışım gibi ağrılarım var günlerdir. Hatta tedaviye başladım başlayalı. Hamilelikteki bel ağrısına hazırlıyor bu ağrı beni, diye düşünüp çok kafaya takmamaya çalışıyorum. Bu arada ananasın tuzunu abartmazsan tadı hiç kötü değil:)
Dün yumurtalarım toplandı. 17 yumurtadan, 10 tanesi döllenmiş. Salı günü yani 3. gün dondurulacak. Şimdi adet söktürücü ve antibiyotik kullanıyorum. İlk adetimle tedaviye başlayacağız, sanıyorum rahim kalınlaştırma işlemleri vs. olacak. 1 ay kadar sonra da transfer olacak. Doktorum blast transferi yapacağız bu defa demişti ama olmayacak görünüyor. Moralim bozuk. Allahım emriyolarımı korusun. Tüm isteyenleri tez zamanda hayırlısıyla bebek sahibi yapsın.
Hayırlısı olsun hakkında. Neden hemen yapmıyorlar transferi de bir ay bekliyorlar? Bir de blast transfer ne demek? 3. denemem ama hala çok cahilim:))