• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

Doktorum tüm hastalarının embriyolarını donduruyor ve sonraki ay transferini yapıyor. Böylece rahim dinlenmiş oluyor.
Blast 5. gün embriyosu demek. Yani embriyo rahime tutunma aşamasına gelmiş demek. 3 günlük embriyo bölünmeye devam ederek 2-3 gün sonra tutunmaya başlıyor. 5 günlük ise o gün ya da ertesi gün tutunmaya başlıyor.

Peki neye göre karar veriyorlar 5. gün mü yoksa 3. gün mü transfer olacağına? Bana 2-6 gün arası dediler. Ben de 5. gün olsun istiyorum; öncesinde olursa dinlenmem çok mümkün görünmüyor çünkü.

Peki neye göre karar veriyorlar 5. gün mü yoksa 3. gün mü transfer olacağına? Bana 2-6 gün arası dediler. Ben de 5. gün olsun istiyorum; öncesinde olursa dinlenmem çok mümkün görünmüyor çünkü.

canım embiryonun kalitesi ve sayısına göre dr karar verir kaçıncı gün tranferi yapılacağana

Yumutaların gelişimine göre karar veriyorlar. İlk denememde başka merkezde 7 döllenmiş vardı. 3. güne 3 tane kalmıştı. 2 si iyi, biri orta idi. Yani 5. güne risk edemediler ve 3. gün transfer oldu. Ama 3 günlük embriyo tutunabilir, 5 günlük tutunmayabilir, tersi de olabilir. Tek faktör embriyonun günü değil aslında. Eltimin 3. gün embriyosu tuttu, diğerleri yaşamadı, şimdi 6 aylık hamile. Arkadaşımın 5 günlük 2 denemede de tutmadı.

Yumutaların gelişimine göre karar veriyorlar. İlk denememde başka merkezde 7 döllenmiş vardı. 3. güne 3 tane kalmıştı. 2 si iyi, biri orta idi. Yani 5. güne risk edemediler ve 3. gün transfer oldu. Ama 3 günlük embriyo tutunabilir, 5 günlük tutunmayabilir, tersi de olabilir. Tek faktör embriyonun günü değil aslında. Eltimin 3. gün embriyosu tuttu, diğerleri yaşamadı, şimdi 6 aylık hamile. Arkadaşımın 5 günlük 2 denemede de tutmadı.

Yani durum şu; olacağı varsa oluyor, olmayacağı varsa da olmuyor. Allah emeklerimizi zayi etmesin.

Yani durum şu; olacağı varsa oluyor, olmayacağı varsa da olmuyor. Allah emeklerimizi zayi etmesin.

Amin, eğer sebepler belirlenebilseydi bu kadar uğraşmazdık herhalde. Bi doktor şöyle demişti: "Transferi yapıyoruz ama orada ne olduğunu Allah ve embriyo dışında kimse bilmiyor"

Dün yumurtalarım toplandı. 17 yumurtadan, 10 tanesi döllenmiş. Salı günü yani 3. gün dondurulacak. Şimdi adet söktürücü ve antibiyotik kullanıyorum. İlk adetimle tedaviye başlayacağız, sanıyorum rahim kalınlaştırma işlemleri vs. olacak. 1 ay kadar sonra da transfer olacak. Doktorum blast transferi yapacağız bu defa demişti ama olmayacak görünüyor. Moralim bozuk. Allahım emriyolarımı korusun. Tüm isteyenleri tez zamanda hayırlısıyla bebek sahibi yapsın.

Hımmmm demekki benimki ondan 5.gün diye gayet ısrarcı konuştu yok valla ben istemom 3. gün koysunlar ölmesinden iyidir yuvarlana yuvarlana tutunurlar inşallah :46:kader kısmet bunlar napalım yani bence zorlamanın manası yok
Sanada çok çok hayırlı olsun sayı şahane bence hiç üç beş diye düşünme allahtan hayırlısı
Benimkiler (çoooook değerli 2 yumurtam) salı sabahı toplanacak. Tam 1 saat 15 dakika sonra çatlatma iğnemi yapacağım. İnşallah cumartesi öğleden sonra olur hayırlısıyla transferim; zira cumartesi günü çok önemli bir toplantım var:( Öncesinde olursa dinlenemeden gitmek zorunda kalırım işe. Bu arada adet olacakmışım gibi ağrılarım var günlerdir. Hatta tedaviye başladım başlayalı. Hamilelikteki bel ağrısına hazırlıyor bu ağrı beni, diye düşünüp çok kafaya takmamaya çalışıyorum. Bu arada ananasın tuzunu abartmazsan tadı hiç kötü değil:)

Çok değerli tabi pırlanta yat kat alırsında onları alaman valla istediğin parayı versende naberrr :37:boşver toplantıyı falan fani işler bunlar çoluk çocuğa katışıp evimizin kadını olalım :21: benim ananas ve incir suyundan yeterince midem bulandı inan düşündüümde tuzlu yiyemiceme kanaat getirdim ama takdir ettim vallahi :34: hadi bakalım hayırlısı allahtan artık.göbeğinde iğne yeri kalmadğı için çatlamayı yaparken çok zorlanmıştım bne inş kuş gibi olur acımazzzzz

o teset normal kan testimi kaçıncı gün yapılıyor
İdrar testi gir ara erken gebelik testi diye çıkıyor zaten bir marka var ben almicam hoş ama isteyenler olursa diye yazayım dedim

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada da erken gebelik testi diye birşey var bhcg 15 ve üzeriyse gösteriyor diye yazıyor .hoş tabiki değerler ve katlanması önemli olduğu için kan şart ama hani çok panik yapablar için değerlendirilebilir bir seçenek olabilir bence

ben çook arkadaşdan duydum... erken gösteriyor, çok hassas denen testler bir şey göstermiyor da, sıradan 3-5 tl'lik testlerde silik çizgi çıkıyordu. Gerçi ben onlardan hiç denemedim.

Dün yumurtalarım toplandı. 17 yumurtadan, 10 tanesi döllenmiş. Salı günü yani 3. gün dondurulacak. Şimdi adet söktürücü ve antibiyotik kullanıyorum. İlk adetimle tedaviye başlayacağız, sanıyorum rahim kalınlaştırma işlemleri vs. olacak. 1 ay kadar sonra da transfer olacak. Doktorum blast transferi yapacağız bu defa demişti ama olmayacak görünüyor. Moralim bozuk. Allahım emriyolarımı korusun. Tüm isteyenleri tez zamanda hayırlısıyla bebek sahibi yapsın.

Hayırlı olsun. Canını hiç sıkma. Allah yaratmak isterse 2. gün embriosu ile de yaratıyor. İstemedikten sonra 5. gün olmuş ne fayda. Daha geçen günlerde 2. gün embriosu ile hamile kalan bir arkadaş doğum yaptı, bir tane de arkadaş 2. gün embriosu ile 12 haftalık hamile. Benim ise 4 tane 5. gün embriosu tutunamadı. Üstelik pgt yaptırdığımız 9 embriodan en sağlıklı gözüken 4 tane blaktosit de genetik açıdan ciddi sorunlu çıktı. Dediğim o ki, sonucunu bilmediğin bir şey için kendini boşuna üzme. Üstelik senin transferine daha 1 aydan fazla zaman var. Bu kadar zamanı iyi zann ederek geçirmeni tafsiyye ederim. Allah miniklerine can versin. Amin.

Ben kocama sarılamıyorum ne zamandır hatta geçen kaşındı çok bende gayri ihtiyatı elimi attım bildiğin yandı ucu normal yani:54::34:kçatlatma iğnesinden sonra cinsel ilişki yasak aman diyim dikkat et .kaç yumyum var senin ne alemdeler boyutları falan ??benim opudan sonra şimdi birde karın şişliğim var sezeryan olmuş kadınlar gibiyim oturamıom kalkamıom elim karnımda şiş göbek geziroum:32::32::31:normalmiş ama buradakilerden öyle okudum hayırlısı artık ne diyim:15:

canım benim yarın kontorulum var 10 taneye yakın yumurtam var ama olgun bir kaç taneydi bakalım yarın doktor kac tane diyecek ve ne zaman opum olacak onu öğrenmeye gidecegiz. Yüksek ihtimal 2 yada 3 gune toplama olcak bakalım korkuyorumda senıin ne durumda kac tane yumoş var ne zamn transfer

Ay çok teşekkür ederim moral verdin yeminlen:54::34:ender baba incir kürünü 8 adet akşam kaynatıp 8 adet gündüz aç karnına kaynatıp için ve kaynattıktan sonra atın hep taze olacak yazıyor ama bir kilo sunun içinde ne kadar varda zaten ona yetişicez allah aşkına bende ölçüsünüknedimce böyle tutturdum ne yapayımmm:9:aaayyy o tuzlanıp yenmez bence yaaaaa korkunç olur ama demi:56:yabancı sitenin birinde ananasın progesteron üretimini arttırdıı yazıodu beim okuduum o da yapıştırıcı zaten demekki var bi hikmeti hüdası bi şekilde:))))bugun pazardı ya embiryoloji labdan tekniker kız aradı ben bilemem yarınki sayı ve durumlarına göre doktorunuz karar vericek dedi ama bence yarın bikaç tanesi daha ölürse salı transfer olur başlangıçta ısrarla 5. Gün demişlerdi ama sanmıyorum bekliceklerini bende çok istemiyorum işin açıkçası yatın belli olur zannımca senin ne zaman toplanıcak kısmetse ??

Ben kocama sarılamıyorum ne zamandır hatta geçen kaşındı çok bende gayri ihtiyatı elimi attım bildiğin yandı ucu normal yani:54::34:kçatlatma iğnesinden sonra cinsel ilişki yasak aman diyim dikkat et .kaç yumyum var senin ne alemdeler boyutları falan ??benim opudan sonra şimdi birde karın şişliğim var sezeryan olmuş kadınlar gibiyim oturamıom kalkamıom elim karnımda şiş göbek geziroum:32::32::31:normalmiş ama buradakilerden öyle okudum hayırlısı artık ne diyim:15:

Ohhhh hadi gözün aydın maşallah hayırlı olsun şimdiden

Kendi kafamdan bir forumdaş bulunca ne hoş olup sevindirik oluyor insan:4::22::13:

canım benim yarın kontorulum var 10 taneye yakın yumurtam var ama olgun bir kaç taneydi bakalım yarın doktor kac tane diyecek ve ne zaman opum olacak onu öğrenmeye gidecegiz. Yüksek ihtimal 2 yada 3 gune toplama olcak bakalım korkuyorumda senıin ne durumda kac tane yumoş var ne zamn transfer

Sonuçta ilaçlarla bir sürü hormon alıyoruz vücudumuza. Bu nedenle göğüslerin hassaslaşmış olabilir. Bence endişe edecek bir şey yok. Doktorunun ya da hemşirenin telefonu varsa bir ara istersen.

yarın gidecem diye arayamadım artık yarına kaldım ama yazılanları okudum içim rahatladı genelde herkezde olabiliyormuş:)

evet göüslerdeki şişlik ilaçlardan hepimizde var uçlarında hassasiyet bende bu ay donmuş bebişlerle devam edecem esterefomin kaçıncı günü transfer oldunuz bnm perşembeye randevum var transfer günüm belli olur inşallah:16:bide bu arada dikkat ediyorum ya kışın ilk gribine yakalandm çok kötüyüm doktora sormadm ilaç kullanıyorm bişe olmaz herhalde:5::5:

Endişelenme canim sonucta ilac kullanmamissin esterefomin ne demek oldugunu bilmiyorum ; ( daha yumurtalar toplanmadi 2, 3 gune olacak sanirim bekli ayni gunlerde transferimiz olabilir bana 3. Gun embiryosu koyulacak uzun protocol uygulaniyor da

bana adet oldugunda ara dediler ama benim cumartesi adet olmam gerekiyordu hala olmadım :( stresten galiba ne yapmalıyım bilemedim bu durumda olan varmı adet düzensizliği yaşayan

bana adet oldugunda ara dediler ama benim cumartesi adet olmam gerekiyordu hala olmadım :( stresten galiba ne yapmalıyım bilemedim bu durumda olan varmı adet düzensizliği yaşayan

stresten olabilir bugün benim de 7.günümdü olmadım diye sevinirken bu sabah ne yazıkki hasta oldum hiç bu kadar gecikme yaşamamıştım ben strese bağlıyorum şimdi doktorumdan gün alacağım...

Derinsu seninki de şifada olacak sanırım, nasıl karar verdin orada yaptırmaya? doktorun kim? karar vermeye çalışıyorum da ben de... aynı yerde yaptırırız belki de:21::7:

cnm ben memeorılade aşılama yaptırdım ıkı ay önce cem beyde, memorıal cok ii bir hastehane ancak çok yogunlar.bnım iş saatlerime uyduramadık bi turlu kontrolleri, o yuzden doktor tanıdığımın tavsiyesiyle kadıköy şifa ile görüştüm tup bebek için. engin bey çok harıka biri çok ilgililer, şimdi adetimin 2. gunumdeyım dun akşam pazar gunu olmasına rağmen akşam 10 da ılk kontrolume gittim..
senın de hayırlısı olsun cnm..

Slm cnm.Insa allah hayirli guzel sonuclanir tedavin.Ben de bal ve polen yemistim sabahlari birde incir ve zeytin yagi yemistim bir hafta kadar.cok sayida yumurtasi olanlarda kist yapabiliyo bu kurler sonrasinda bende kucuk bi kist olustu.dikkatli kullan bu kurleri olurmu nacizane tavsiyem...

sağol canım evet yumurta sayısı fazla olanlarda sıkıntı yaratabılır benım rezervım az ınsallah ıse yarar..cuma gunu yapıldı hıstereskopı...1 ay sonra baslıyoruz ınsallah bu son olur....

ben hala adet olmadım yaa:(( 24 agustosta olacaktım 10 gün bekledim test negetifti sonra söktürücü aldım ilacım bitti hala gelmedi:14::14:
bu ay tedaviye başlıcam diye sıkıntı yapıyorum yaa ondan işte:14:

Back