2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

benide listeye eklermisiniz lütfen :) bende allah nasip ederse ekim ayında tedaviye baslayacagım ama kaafamı karıştıran bişey var bana eylülde adet oldugunda gel tahlilllerini yapalım ekimde adet oldgunuda gel tedaviye başlayalım dediler tüp bebek için bugun adet olmuşum ve 35 gün döngüm bir sonraki cuma yada cumartesiye denk geliyor izmirde tedavi görüyoruz neler yapılacak ne gibi tahliller biliyormusunuz ilk gün şart mı ki ekimdeki adetimde tam bayramdan önceki cuma ondan sonraki hafta komple bayram tatili bayramda ege üniversitesi çalışıyormudur ki yumurta takipleri falan nasıl olur ne yapsam bilemedim ben

herkese hayırlı kandiller
şu mübarek günde açılan eller, edilen dualar kabul olsun inşlhhhh
hayırlısıyla bayramdan sonra bu topik hamile haberleriyle dolsun, taşsın
hepimize eli ayağı düzgün sağlıklı,sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin mevlammm
aminnnnnnnnnnnn ( ecmain )

Eki Görüntüle 770886

selam canım özelden yazmışsın ama 50 mesaj yollamadığım için özel mesaj yazmama izin verilmedi. buradan cevap yazıyorum kusura bakma inşallah okursun mesajımı
canım allah yar ve yardımcın olsun şimdiden. rahim filmi sanıldığı kadar zor bişey değil . vbende gitmeden önce rahim filmi hakkında çok zor diye söylentiler duydum haddinden fazla korkarak gittim korktuğumla kaldım. daha önce mutlaka vajinal muayene olmuşsundur. onun birazcık zoru. önce rahim ağzına bi aparat takarak açıyorlar. sakın korkma aşılamadada tüp bebektede onu takıyorlar transfer yapmadan önce. sonrada bi ilaç içine enfekte ediyorlar oda karnında bi dolgunluk hissi yapıyor. biraz bekleyip film çekiyorlar hepsi bu kadar sakın şimdiden kendini korkutma. bizim hiçbir sorunumuz yoktu. doktorların tabiriyle bilinmeyen infertilite. iğnelerin bendeki yan etkisi biraz fazla kilo aldım.
ama kilo bünyeye görede değişir. hastanede çok insanlarla karşılaştım kaçıncı denemeleri olduğu halde zayıf olan.
iğnelerin acısı nedirki yaşadığımğz sıkıntıların yanında.
ben iğnelerimi hep kendim yaptım sinek ısırığı gibi birşey ama tavsiyem eşinin zamanı ve cesareti varsa ona yaptırki azda olsa anlasınlar nelerle uğraştıklarımızı.
mutlaka onlarda çok istiyor ve üzülüyorlar ama çok idrak edemiyorlar yaşadıklarımızı.
moral bozucu örnekler olduğu gibi çok güzel hikayelerde var. sakın ümitsizliğe kapılma. ben tedavi sürecinde bu sitede yazılanları okuyup çok ağladım. sen benim yaptığım hatayı yapma moralini yüksek tut. ve unutma bize evlat verecek olan ALLAH bol bol dua et. yakın çevrenlede paylaşmanı çok tavsiye etmem.
nasılsın adet oldunmu tarzı soruları fazla bunaltıyo insanı.
sen kaç yaşındasın yaşda önemli bi etken 30 altıysan tutma ihtimali daha fazla
bide gittiğin hastanenin başarı durumunuda iyi araştır. para tuzağı için kurulmuş yerlere kaptırma paranı.
inşallah buradan güzel haberlerinide alırım. tedavin şimdiden hayırlı olsun. inşallah kucağımız bebişlerle dolar. bu mübarek geceler yüzü suyu hürmetine.

amiiin inşallah rabbim kimseyi aratmasın daha fazla.

Çok güzel yazmışsın, eline, yüreğine sağlık. Hayata nasıl bakarsan öyle görürsün. Bir resim vardı... Hapishanede parmaklıklar ardında iki adam pencereye bakıp resim çiziyor... biri parmaklıkları, diğeri ise parmaklıklar ardında olan manzarayı... Bence bu resim, örnek olarak almamız gereken bir resim.

Yazına küçük bir destek olsun... kullandığım iyneler bende yan etki yapmadı, kilo hiç yapmadı. 5. tedaviye hazırlanıyorum ve ilk başda olduğum kilodayım. Hatta ilk tedavide kilo bile vermiştim. İyneleri hep sevdim, içimdeki sızı yanında iyne acısı bana hep tatlı geldi. Bebeğe giden yolda bir şeyler yapıyor olmanın mutluluğunu hiss ettiriyordu. En çok acıtanını en çok sevdim. Korkulacak bir şey varsa, o da tedaviye başlamaya engel ola bilecek şeylerdir.

Ve yine yazına destek olsun... en önemli destek ise gerçekten dua etmektir. Unutmayalım ki, dua, kaderi değişir.

Allah Subhenehu Teale benim ve bu yolda çabalayan her kesin kucağını sağlam ve salih evlatlarla doldursun. Amin.

amin canım rabbim en kısa zamanda dualarımızı kabul eder inşallah. çok haklısın iğne acısı nedir ki evlat yokluğu yanında. imtihan dünyasındayız bizimde imtihanımız buymuş. inşallah sende hissedersin yavrunun kalp atışlarını kalbinin yanında.
gerçekten zor bi imtihan rabbim yar ve yardımcımız olsun :)

senin içinde bi sakıncası yoksa seni arkadaş listeme eklemek isterim

Ben ilk kez ve tam 16 hafta hiss ettim yavrumun varlığını. Gidişi ile bana o kadar büyük bir ders verdi ki, miniğim... Anladım ki, eğer bu yolda pes edersem o zaman gerçekten kayb etmiş olurum. Kayb edeli çok olmadı, ve ben yapıla bilecek en kısa süre içinde yeniden tedaviye başlamanın planlarını yapıyorum. Hasreti o kadar büyük ki, kayb edecek zamanım yok. Ne kadar çok istiyorsak o kadar mücadile vermeliyiz, umut etmeliyiz, dua etmeliyiz.

çok üzüldüm canım rabbim tekrar tattırsın varlığının duygusunu sana inşallah. seni üzmek istemem ama bebeğini neden kaybettin ne açıklama yaptılar. yolunda olamayan birşeyler mi vardı. bende 12 haftalık hamileyim korkuyorum hep birşey olacak diye.
üzdüysem hakkını helal et. istemezsen cevap verme anlarım seni.

Son düzenleme:

Bu öyle bir tecrübe ki, unutmak istesem de olmuyor. Yani korkma üzmedin.

Benim durduk yerde suyum açıldı ve nedenini malesef araştıramadık. Plasentayı incelemeğe yollıycaktık, doğum zamanı söylemeği unuttum ve çöpe attılar, sonra çöpten buldurdum. Onu da getirdiklerinde sıvı içerisinde idi, doktorum steril hali lazımdı dedi, formaline ve ya spirte konulmuş hali bir işe yaramaz. Bebeği de patolojiye yollaya bilirdik, ancak istemedik, alıp gömdük. Yani şimdilik elimde sebep olarak koca bir sıfır var.

Suyun açılması nedeni olarak en çok enfeksiyondan şüpheleniliyor. Benden sana tafsiye, mutlaka ayda bir kere enfeksiyon için idrar, kan ve vajinal kültür de test yaptır. Hiç bir sorun çıkmasa bile tedbirli olmakta fayda var.

inşeAllah bir dahaki tedaviye başlamadan önce, alanında başarılı olan riskli gebelik uzmanından randevu aldık. Daha öncesinde yapılmış olan her ne varsa götürücem. Bakalım o, nedeni hakkında ne düşünücek... Eğer iyi bir perinatolog ararsan Arda Lembet ismini bir araştır derim.

Ben de hep korktum, korkularım mutluluğumu hep gölgeledi. Şimdi geriğe dönüp baktığımda anladım ki, korkmak hiç bir şeyi değiştirmiyormuş. Keşke daha fazla mutlu olmama izin verseymişim. Kayb edince üzüntüden hiç bir şey eksilmiyorsa, dönüp geri baktığımda mutluluğum tam olsaymış. Eğer kısmet olur da yine hamile kalırsam bu yanlışı yapmamaya kararlıyım.

Sen de, elinden geldiği kadar tedbirli davran, ancak sakın korkma. Sağlıkla doğacağına inan.

Son düzenleme:

peritonolog neki arda lembet hangi şehirde ben bursadayım. bebeğini kaç haftalıkken kaybettin.
bi arkadaşımın bebeği doğuma gitmeden bir kaçgün önce karnında öldü oda çok üzüldü ama şimdi ikizlerine hamile çok şükür. ümidini kaybetme canım inşallah seninde olacak. senin için özel dua etmeye çalışıcam inşallah.

Perinatolog- riskli gebelikler uzmanı demek. Arda Lembet İstanbulda Memorial Ataşehirde çalışıyor. Ancak sen daha yakınında başka perinatolog araya bilirsin. Perinatologlar diğer doktorlardan farklı olarak 3 sene ekstra eyitim alıp, gebeliği daha hassas izliyorlar. Her bir veriği değerlendirmeğe çalışıyorlar. Eskiden hiç bu konuda düşünmezdim, ancak insanın ağzı sütten yanınca, yoğurdu üfleyerek yiyermiş... misali...

Bebeğim suyu açıldığında 17+3 deydi, doğurduğumda 18 haftalıktı. Rabbim yerini Cennet eylesin.

Son düzenleme:

Daha önce hiç böyle birşey duymamıştım. allah razı olsun çevremde bu bilgiye ihtiyacı olanlarda var onlara söyliyeyim.
onun yeri cennet hiç şüphen olmasın. Acizane tavsiyem çok düşünmemeye çalış onu düşünmekte tedavini olumsuz etkileyebilir. moral bu aşamada çok önemli biliyorsun. gerçi çok olmamış bu olay başına geleli. zaman herşeyin ilacı sabret inşallah herşey güzel olacak...

[04 08 2013 08:53]
Tafsiyyen için teşekkür ederim. Benimki düşünmek değil, kalbimde hiss ediyorum, ancak gitmiş bile olsa bir oğlum olduğu için mutluyum. Kendimi hiç brakmadım, ancak kalbim de benden izinsiz yanmaya devam etti. Şimdi çok daha iyiyim ve daha da iyi olucağım inşeAllah. Dedim ya gitmesiyle bana çok büyük bir ders verip gitti. Yaptığım hatalarımı görmemi sağladı. Beni daha da olgunlaştırdı ve en önemlisi anneliği tattırdı. Şimdi hiss ettiğimse koynumdakı boşluğun verdiği özlem. Qarip bir duygu, ancak ben mutluyum. Hayatımda hiç tatmadığım bir duyguyu tattım, anne olmak başka bir şeymiş. Bir de kucağına alıp süt verirsen kim bilir nasıl bir duygu olur... Rabbim hepimize yaşatsın.

Sen sakın benim hikayemden etkilenme. Benim yaşadıklarım bana özel bir imtahan.

Son düzenleme:

herkese iyi pazarlarrrrrrrrrrrr
bugün hepimiz güzel bir gün geçirelimmmmmm

cnmm çok teşekkür ederim ağzına yüreğine sağlık..evet evlat yokluğunun acısının yanında iğne acısı nedir ki?ama işte can ya bilinmezlikler korkutuyor insanıhistereskopi yapılıyor dediler cnm.rahim filminin gelişmişiymiş rahimde yapışıklık miyom gibi şeyler varsa tedavi ediliyormuş.anestezili yapılıyormuş.onun için biraz korktum açıkçası.yumurta toplamadan da anlatılanlardan sonra çok korktum.işte ağrıdan sızıdan yerlerde süründüm gibi denilince dedim noluyor.işte birde ohss den tabi.allahım sabır ve şifa versin hepimize inşallah.birde ilaçların yan etkisi için intihar eğilimine bile sebep olur diye okudum bi yerde.açıkçası baya korktum.inşallah öyle şeyler olmuyordur.kilo almak benim için problem değil.zaten 50 kiloyum hatta biraz alsam iyi olur.:))allahım güç kuvvet versin bu yolda uğraşanlara.sonuda inşallah güzel olsunn.çok teşekkür ederim tekrardan cnm çok saol..

canım ne çok korkutmuşlar seni yok öyle birşey. yumurta toplamada zaten anestezi alıyorsun bir varmış bir yokmuş hiç anlamıyorsun bile: ama daha sonra biraz gaz sancısı çekiyorsun. rahat tuvalete çıkabilirsen allahın izniyle oda geçip gidiyor. sen o anlatılanları hiç dinleme bence gözünü kulağını tıka onlara. intahar eğilimi neymiş ya çok şükür o kadar inançsız değiliz. o dediğin inançsız ümidini kaybeden insanlarda olur. rabbim yolunu açık etsin. inşallah güzel haberlerini buradan okuruz.

evet cnm ya sorma işte şöyle ağrın olur böyle acı çekersin.vücuduna alınca hormonları işte şöyle olur .yan etkileri çok oluyormuş.ilaçların prospektüsünde bile yazıyormuş.intihar eğilimine bile sebep oluyormuş.neler neler...tabiki ben evlat istiyorum bazı şeylere katlanıcam amabunları duyunca psikolojim bozuldu biraz.paniklemeye başladım.acaba ne olucak.evlat shibi olalım derken sağlığımızdanmı olucaz dedim.ama neyseki biraz rahatladım.çok teşekkür ederim cnm.iyiki burası ve sizler varsınız...inşallah güzel haberler de vermek nasip olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…