- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 259
- 173
- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
- #2.521
tatlım, hemşire arkadaşıma sordum, İĞNE SİYATİK SİNİRİNE denk gelmiş olabilir, o zaman çok şiddetli ağrı yapar, biz iğne yapılacak kalçayı kafamızda 4 e bölüp, sağ yada sol üst kısma sadece yapıyoruz dedi.
canım benm cok güzel anlatmıssın aazına bilgine sağlıkGeçmiş olsun. Ben o iyneden çok yediyim için her halini bilirim. İlk tedavimde iki kez çok şiddetli ağrısı olmuştu. Ağrıya baya dayanıklıyım, ama o ağrı dayanılıcak gibi değildi. Her ikisi de vurulduktan sonra bilmediğim için yatmıştım. Benim bildiğim en etkili yöntem iyne vurulduktan sonra bir süre gezmek. Mümkünse merdiven çıkmak. Ben bir yere gideceksem iyneni o zaman vurduruyordum. Ne kadar bacak haraket ederse o kadar az ağrı yapıyor. Bir de arada bacağa vurmak iyi geliyor. Ben iki kalça bir bacak vuruyordum. O yüzden uzun süre kullana bildim. Tam 6 hafta. Ama bacak popodan daha fazla acıyor. İyne üst-üste aynı tarafa vurulduğunda daha fazla ağrı yapıyor.
Ve başka başka hastane doktorlarından duyduğum kadarıyla isti uyguama deyil soğuk uygulama iyi geliyor. Vurulduktan 1 saat sonra buz koyulmasını öneriyolar. Ben onu az denedim, haraket edince gerekli olmuyor.
Sağ bacağım ayak bileğime kadar o kadar şiddetli ağrıdı ki şu saat oldu daha gözüme uyku girmedi. Annem ve eşim ağlamama uyandılar. Bir ara ben daha fazla tedavi istemiyorum diye duvarları yumrukladım. Canım annem havluyu ısıttı, bacağıma sardı birkaç kez. Bir de masaj yaptı. Şimdi ben uyumuyorum, o da oturuyor yanımda, yatmaya ikna edemedim. Acaba ben onun kadar müşfik bir anne olamam diye mi bir türlü evlat sahibi olamıyorum? Bu geceki ağrı ve ağrıya verdiğim tepkiyle bebeklerim hala benimleler midir çok merak ediyorum.
Sağ bacağım ayak bileğime kadar o kadar şiddetli ağrıdı ki şu saat oldu daha gözüme uyku girmedi. Annem ve eşim ağlamama uyandılar. Bir ara ben daha fazla tedavi istemiyorum diye duvarları yumrukladım. Canım annem havluyu ısıttı, bacağıma sardı birkaç kez. Bir de masaj yaptı. Şimdi ben uyumuyorum, o da oturuyor yanımda, yatmaya ikna edemedim. Acaba ben onun kadar müşfik bir anne olamam diye mi bir türlü evlat sahibi olamıyorum? Bu geceki ağrı ve ağrıya verdiğim tepkiyle bebeklerim hala benimleler midir çok merak ediyorum.
tatlım, hemşire arkadaşıma sordum, İĞNE SİYATİK SİNİRİNE denk gelmiş olabilir, o zaman çok şiddetli ağrı yapar, biz iğne yapılacak kalçayı kafamızda 4 e bölüp, sağ yada sol üst kısma sadece yapıyoruz dedi.
özlemcim arkadaşınki iğnelere bağlı agrı canım benimcnm ben ümitlendrmek istemem ama bu hamilellik belirtisi diye biliyorummm kıamam sana allah şifanı versn yeterki bebeklermz bzmle olsun biz bunlara katlanırız deme
canım benim, asla müşfik bir anne olamam diye düşünme, elbette ki olursun, bana kızım doğduğunda denmişti ki ''sevgi gün ipliği ile dokunur'' yani bebeğinle gün be gün, aranızdaki iletişim arttıkça bağınız artıcak. iletişim kurmak deyince, meme vermek, onun ağlaması, sen göğsüne yaslayınca uykuya dalması, uyurken yastığın hep senden olan tarafa dönmesi gibi ufak şeyler. bir gün bakacaksın ki çok müşfik ve güzel bir anne olmuşsun. en güzeli de bunu onun ağzından duyacaksın. o günleri göreceksin inşallah.
cnm ben ümitlendrmek istemem ama bu hamilellik belirtisi diye biliyorummm kıamam sana allah şifanı versn yeterki bebeklermz bzmle olsun biz bunlara katlanırız deme
Siyatik sinire denk geldiyse sakat bırakır Allah muhafaza. İlk anlarda fazla birşey hissetmiyorum. Geziyorum yapıldıktan sonra, pomat sürüyorum. Soğuk uygulama yapıyırum. Ama gece 12 gibi başlıyor bütün bacak ağrımaya ki ne ağrı! Bugün işe gidemedim, zira çok uykusuzum. Öğleden sonra doktoruma gideyim diyorum. Teşekkürler canım ilgine.
Geçmiş olsun. Ben o iyneden çok yediyim için her halini bilirim. İlk tedavimde iki kez çok şiddetli ağrısı olmuştu. Ağrıya baya dayanıklıyım, ama o ağrı dayanılıcak gibi değildi. Her ikisi de vurulduktan sonra bilmediğim için yatmıştım. Benim bildiğim en etkili yöntem iyne vurulduktan sonra bir süre gezmek. Mümkünse merdiven çıkmak. Ben bir yere gideceksem iyneni o zaman vurduruyordum. Ne kadar bacak haraket ederse o kadar az ağrı yapıyor. Bir de arada bacağa vurmak iyi geliyor. Ben iki kalça bir bacak vuruyordum. (O yüzden uzun süre kullana bildim. Son tedavide tam 6 hafta, ilk tedavide test gününe kadar bile zor gelmiştim). Ama bacak popodan daha fazla acıyor. İyne üst-üste aynı tarafa vurulduğunda daha fazla ağrı yapıyor.
Ve başka başka hastane doktorlarından duyduğum kadarıyla isti uyguama deyil soğuk uygulama iyi geliyor. Vurulduktan 1 saat sonra buz koyulmasını öneriyolar. Ben onu az denedim, haraket edince gerekli olmuyor.
İnşallah canım ya. Ben de seninle aynı yaştayım. Bu bizim son denememiz. İnşallah Allah yüzümüzü güldürür. Akşam nasıl kötüydüm anlatanam, duvarları yumruklaya yumruklaya ağladım. Şimdi de ağlıyorum. 3 tüp, 2 aşılama oldum, en ağırı bu geldi. Acaba Allah'ın vermediğini bu kadar ısrarla istiyorum diye cezalandırılıyor muyum diye de düşünüyorum.
Canım günde 3 defa iç dediler. Ben de 24 saati üçe böldüm. 8-16-24'te içiyorum. Benim şahsi manyaklığım olabilir yani bu durum :)))
Canım teşekkür ederim ilgine. Yazdıklarının hepsini yaptım, yapıyorum. Geçen denemede ayak bileğime kadar inmiyordu, bu defa bacak kasım boydan boya ağrıyor. Sadece popom olsa sorun değil, simit aldı eşim ona oturuyorum, iyi geliyor. Ama bacağa ne yapılır bilemedik.
Ağrı yapmamasını nasıl başarıyorsun? Şu an ne duysam yapabilecek durumdayım.
Olsun canım bebesin için katlanacaksin :) canim clexaNe yi ben koldan vuruyorm kolda oluyor iyi biliyorum gobekte yer yoksabide ben igneden 1 saat once emla krem sürüyorm sonra tükenmez kalemle işaretliyorum daha az canim yaniyor
Koldan yapsana cicim clexanııııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?